Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

No Comments..


Σ. Χόκινγκ: Πιθανότατα καταστροφική η επικοινωνία με εξωγήινους

Αποτέλεσμα εικόνας για Σ. Χόκινγκ: Πιθανότατα καταστροφική η επικοινωνία με εξωγήινους
Από το naftemporiki.gr
Μπορεί σχεδόν σε κάθε έργο επιστημονικής φαντασίας οι εξωγήινοι να διαβεβαιώνουν πως έχουν ειρηνικούς σκοπούς, μόλις έρθουν σε επαφή με τους κατοίκους του πλανήτη μας, ωστόσο ο Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει πως θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί για τις πραγματικές προθέσεις ενός προηγμένου εξωγήινου πολιτισμού.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον διάσημο Βρετανό φυσικό, η ανακάλυψη της Αμερικής από τον Χριστόφορο Κολόμβο αποτελεί ένα ιστορικό προηγούμενο επαφής δύο κοινωνιών που βρίσκονταν σε πολύ διαφορετικά στάδια εξέλιξης, το οποίο «δεν είχε και την καλύτερη έκβαση», όπως αναφέρει.

Το παραπάνω σχόλιο προέρχεται από..

Οι εσωτερικές διαφωνίες στον ΟΠΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για Tο ενεργειακό προφίλ της Κύπρου και η αξιοποίηση των υδρογoνανθράκων
Από το naftemporiki.gr
Πολλά λόγια, λίγη δράση. Οι διεθνείς αγορές πετρελαίου εξακολουθούν να επηρεάζονται από την επικοινωνιακή πολιτική του ΟΠΕΚ, αλλά ολοένα και λιγότεροι επενδυτές και αναλυτές τον λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που περιμένουν μία σημαντική συμφωνία στην άτυπη συνάντηση του καρτέλ που αρχίζει σήμερα στην Αλγερία, με τον ΟΠΕΚ να έχει ήδη στο ενεργητικό του τρεις αποτυχημένες απόπειρες να σταματήσει τη διολίσθηση των τιμών που άρχισε το 2014. Ελλείψει ικανότητας να επηρεάσει την προσφορά στην αγορά πετρελαίου, ο ΟΠΕΚ έχει πλέον ελάχιστες επιλογές να στηρίξει τις τιμές που απέχουν παρασάγγας από τα 100 δολάρια το βαρέλι, το επιθυμητό επίπεδο για ορισμένα μέλη, για να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους. Η στρατηγική των δηλώσεων, που λειτουργούν υποστηρικτικά για τις τιμές, είναι το τελευταίο «όπλο» στη φαρέτρα του ΟΠΕΚ.

Ο ρόλος του ως ..

Tο ενεργειακό προφίλ της Κύπρου και η αξιοποίηση των υδρογoνανθράκων

Αποτέλεσμα εικόνας για Tο ενεργειακό προφίλ της Κύπρου και η αξιοποίηση των υδρογoνανθράκων
Από το naftikachronika.gr
Οι δυνατότητες χρήσης του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) και το ενεργειακό προφίλ της Κύπρου αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των βασικών παραγόντων, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Poseidon Med II στη Λεμεσό στις 16 Σεπτεμβρίου 2016.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε υψηλόβαθμα στελέχη της κυπριακής κυβέρνησης, τοπικούς φορείς, εκπροσώπους του τομέα της ναυτιλίας και της ενέργειας καθώς και τους εταίρους του προγράμματος Poseidon Med II.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν..

Χρ. Λιάγγου: «Δεύτερο Πρίνο» στον Πατραϊκό Κόλπο δείχνουν οι νέες έρευνες των ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Από το energypress.gr
Την ύπαρξη ενός «δεύτερου Πρίνου» στα βάθη του Πατραϊκού Κόλπου επιβεβαιώνει η επεξεργασία των τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών που πραγματοποίησαν τα ΕΛΠΕ στην περιοχή και ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα στο Λονδίνο. Πρόκειται για κοίτασμα με πιθανολογούμενα αποθέματα 80-100 εκατ. βαρελιών απολήψιμου πετρελαίου, ενώ η επεξεργασία των σεισμικών υψηλής ευκρίνειας συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν ο βυθός του Πατραϊκού κρύβει πράγματι και δεύτερο κοίτασμα αντίστοιχης δυναμικότητας, σύμφωνα με τις γεωλογικές ενδείξεις. Τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου για κάθε κοίτασμα 100 εκατ. βαρελιών εκτιμώνται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως (0,2% του ΑΕΠ) για 25 χρόνια.

Με τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στο χέρι, τα ΕΛΠΕ έχουν αρχίσει ήδη να προγραμματίζουν την πρώτη γεώτρηση, η οποία είναι πολύ πιθανό να γίνει με τα γεωτρύπανα μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» που επιβεβαιώνονται από πηγές του ομίλου, ενδιαφέρον για την περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου έχουν..

ΟΟΣΑ: Ζητά αύξηση στις χρεώσεις για τις εκπομπές άνθρακα

Από το newmoney.gr
Oι τιμές των εκπομπών άνθρακα είναι περίπου 80% χαμηλότερα σε σχέση με τις τιμές στις οποίες θα έπρεπε να βρίσκονται για την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

Τα κόστη εκπομπών, είτε μέσω φορολόγησης καυσίμων είτε εμπορικών συστημάτων θα πρέπει να αυξηθούν 30 ευρώ ανά τόνο, σύμφωνα με ανάλυση του οργανισμού έξι βιομηχανιών σε 41 χώρες. Εάν οι χώρες αύξαναν την υποστήριξη των προσπαθειών τους για τη χρέωση ρύπανσης στο επίπεδο της μέσης χώρας, το τιμολογικό κενό του άνθρακα θα μειωνόταν στο 53%.

Η έκθεση του οργανισμού αποτελεί ..

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ-ΠΣΕΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ανακοινωση
Συνάδελφοι.

             Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ενοποίησης των δύο εταιρειών της εμπορίας (ΕΚΟ-ΕΚ) στις 31/8/2016, βάσει του καταστατικού (Κεφ.Γ, άρθρο 8) της νέας ενοποιημένης εταιρείας εμπορίας, προβλέπεται η εκπροσώπηση των εργαζομένων με δύο (2) θέσεις στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, οι οποίες θα προκύψουν μέσω κοινής εκλογικής διαδικασίας των δύο σωματείων.

             Για τον λόγο αυτό, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 τα πρωτοβάθμια σωματεία της Π.Ε.Π.Ε.Κ.Ο & Π.Σ.Ε.Ε.Κ. πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση κατά την οποία αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής:

Το πάγωμα της πραγωγής πετρελαίου θα στηρίξουν τα Αραβικά Εμιράτα

Αποτέλεσμα εικόνας για Το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου θα στηρίξουν τα Αραβικά Εμιράτα
Από το insider.gr
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσαν σήμερα ότι θα ταχθούν υπέρ ενός παγώματος στην παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου προκειμένου να στηριχθούν οι τιμές, ενώ εκπρόσωποι κάποιων χωρών στον ΟΠΕΚ προέβλεψαν ότι η συνάντηση των πετρελαιοεξαγωγικών χωρών στην Αλγερία αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε και πάλι να οδηγήσει σε συμφωνία για περιορισμό της προσφοράς.

Οι τιμές του αργού έχουν μειωθεί περισσότερο από το ήμισυ από τα επίπεδα του 2014 λόγω του κορεσμού της αγοράς, οδηγώντας τους παραγωγούς του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, που δεν είναι μέλος του οργανισμού, να επιδιώξουν μια εξισορρόπηση της αγοράς που θα ενισχύσει τα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου και θα βοηθήσει τους προϋπολογισμούς τους.

Από τις αρχές του 2016, η βασική ιδέα που επικρατούσε ανάμεσα..

ΓΣΕΕ:ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για γσεε
Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην ένταξη στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

Είναι αδιανόητο επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας και κοινωνικών αγαθών να ξεπουλιούνται, υποθηκεύοντας με τον τρόπο αυτό τόσο το μέλλον της χώρας όσο και την πρόσβαση των πολιτών σε φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες.

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους ότι η κυβέρνηση αποφασίζει ..

Επιστροφή στις αγορές τον Οκτώβριο για τα ΕΛΠΕ - Σχεδιάζουν έκδοση ομολόγου για αναχρηματοδότηση 500 εκατ. ευρώ

Αποτέλεσμα εικόνας για - Σχεδιάζουν έκδοση ομολόγου για αναχρηματοδότηση 500 εκατ. ευρώ
Από το energypress.gr
Την πόρτα των αγορών πρόκειται να χτυπήσουν τα ΕΛΠΕ τον Οκτώβριο, και πάντως πριν τις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, προσδοκώντας να βρουν κεφάλαια και ικανοποιητικό επιτόκιο για να αναχρηματοδοτήσουν το ομόλογό τους, ύψους 500 εκατ. ευρώ που λήγει το Μάιο του 2017.

Σε μια κίνηση που σηματοδοτεί την επιστροφή των ΕΛΠΕ στις αγορές έπειτα από δύο χρόνια, η εισηγμένη σχεδιάζει τον επόμενο μήνα να εκδώσει ομόλογο, προσδοκώντας σύμφωνα με πληροφορίες σε ένα επιτόκιο περίπου 5%, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει εκείνο που είχε εκδώσει προ τριετίας με επιτόκιο 8%, και ενώ σήμερα το ελληνικό 10ετές διαπραγματεύεται σταθερά σε επίπεδα 8,3%-8,5%.

Στην ουσία τα ΕΛΠΕ από τις..

Άσκηση Ετοιμότητας από την Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος στον Κόλπο της Ελευσίνας

Αποτέλεσμα εικόνας για Άσκηση Ετοιμότητας από την Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος στον Κόλπο της Ελευσίνας
Από το energia.gr
Η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος διεξήγαγε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου μεγάλης κλίμακας Άσκηση Ετοιμότητας στo πλαίσιo των συμβατικών υποχρεώσεών της με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA), ως ανάδοχος της EMSA για την αντιμετώπιση ρυπάνσεων πετρελαιοειδών μεγάλης κλίμακας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην Άσκηση, η οποία διεξήχθη στον Κόλπο Ελευσίνας και διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες, συμμετείχε το M/T “AKTEA OSRV” (Δεξαμενόπλοιο με δυνατότητα περισυλλογής πετρελαίου), που ανήκει στον Όμιλο της epe, ενώ το σενάριο περιελάμβανε διαρροή βαρέως κλάσματος πετρελαίου (Heavy Fuel Oil – HFO) κατά τη σύγκρουση ενός Δεξαμενόπλοιου σε προβλήτα πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της περιοχής.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης το ..