Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Αλγερία: Συναίνεση στον ΟΠΕΚ για παράταση των περικοπών πετρελαίου κατά τρεις μήνες

 


Τα μέλη του ΟΠΕΚ κατέληξαν σε συναίνεση σχετικά με την ανάγκη παράτασης των υφιστάμενων περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου για τρεις μήνες από τον Ιανουάριο και θα εργαστούν για να πείσουν τους συμμάχους τους στον ευρύτερο όμιλο ΟΠΕΚ + να υποστηρίξουν μια τέτοια κίνηση, δήλωσε ο υπουργός της Αλγερίας την Δευτέρα 30/11/2020.

Ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας Abdelmadjid Attar, που κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία του ΟΠΕΚ, μίλησε λίγο πριν οι υπουργοί του ΟΠΕΚ ξεκινήσουν συνομιλίες..

Πρωταγωνιστής και στο υδρογόνο η Σαουδική Αραβία

 


Η Σαουδική Αραβία έχει «φιλόδοξα σχέδια» να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής υδρογόνου στον κόσμο, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του Βασιλείου, πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman, σύμφωνα με άρθρο του Arabian Business.

Μιλώντας σε ενημέρωση στο Ριάντ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της G20, ο ίδιος δήλωσε: «Σε μερικούς μήνες θα φανεί τι επιδιώκουμε να κάνουμε με το υδρογόνο, ποιες θα είναι οι εθνικές μας φιλοδοξίες και πώς μπορούμε..

Υδρογονάνθρακες: Πλησιάζει η «ώρα της αλήθειας» για τον εγχώριο ορυκτό πλούτο



 Ορόσημο για τις εγχώριες έρευνες υδρογονανθράκων αναμένεται να αποτελέσει το 2021, καθώς εντός του επόμενου έτους είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν σημαντικά βήματα, στην πορεία που έχει δρομολογηθεί ξεκινήσει από το 2011, με την εκκίνηση των διαδικασιών για την παραχώρηση χερσαίων και θαλάσσιων μπλοκ για μελέτες. Έτσι, στο διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι πρώτες γεωφυσικές..

Reuters: Οι προβλέψεις ΟΠΕΚ, IEA, Goldman Sachs, BP, Equinor,Shell, Bernstein Energy για την ζήτηση πετρελαίου

 


Η πανδημία COVID-19 φέτος έχει μειώσει την κατανάλωση πετρελαίου και έφερε στο προσκήνιο τις προβλέψεις από εταιρείες ενέργειας, παραγωγούς και αναλυτές για το πότε η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο μπορεί να κορυφωθεί σύμφωνα με το Reuters.

Η άνοδος των ηλεκτρικών οχημάτων και η μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οδήγησαν ήδη σε..

Πετρέλαιο: Πολύ σκληρό για να πεθάνει;



 Τα επόμενα 20-30 χρόνια δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν οι ανάγκες της παγκόσμιας οικονομίας χωρίς υγρά καύσιμα

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε μια διαδικασία μετάβασης από μια εποχή εκατό και πλέον ετών, που κυριαρχείται από τα ορυκτά καύσιμα σε μια περίοδο όπου επικεντρώνεται στις χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η μείωση κόστους των τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, οι αλλαγές..