Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Σε υψηλό 2 ετών ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ - Έφτασαν τις 683

Από το bankingnews.gr
Την ίδια στιγμή, η παραγωγή σχιστολιθικού στις Η.Π.Α. έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015
Σε υψηλό διετίας ανήλθε ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα (3-7 Απριλίου 2017), φτάνοντας τις 683.

Η επίδοση είναι αυξημένη κατά 11 σε εβδομαδιαία βάση.

Η συνεχόμενη αύξηση στις πλατφόρμες εξόρυξης είναι αποτέλεσμα των..

Βρείτε πόσες “ηλεκτρονικές πληρωμές” έχετε κάνει με μια ματιά

Από το fpress.gr
Μπορεί το Taxis να μην έχει ενεργοποιήσει ακόμη την ηλεκτρονική εφαρμογή που θα σας ενημερώνει για την αξία των ηλεκτρονικών πληρωμών που έχετε πραγματοποιήσει, οι τράπεζες όμως ήδη σπεύδουν να καλύψουν το «κενό ενημέρωσης». Φυσικά, η «ιδιωτική πρωτοβουλία» δεν είναι ακόμη αρκετή για να έχετε πλήρη εικόνα καθώς η κάθε τράπεζα έχει στοιχεία μόνο για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω του δικού της δικτύου. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι ηλεκτρονικές εφαρμογές που ήδη λανσαρίστηκαν  καθώς και αυτές που θα ακολουθήσουν, επιτρέπουν στον χρήστη να σχηματίσει μια πλήρη εικόνα για τις συναλλαγές του. Μάλιστα, εκτός από την πληροφορία «καλύπτεται ή δεν καλύπτεται το αφορολόγητο» σχηματίζεται και μια πρώτης τάξεως εικόνα για τη δαπάνη στα supermarket, στα πρατήρια καυσίμων, στα εμπορικά καταστήματα κλπ.

Εδώ και ..

Τρίτη ακριβότερη πανευρωπαϊκά η Ελλάδα στην τιμή της βενζίνης

Από το energypress.gr
Εκ των υψηλότερων τιμών βενζίνης στην Ευρώπη καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες οδηγοί, καθώς βάσει των στοιχείων της Ε.Ε. για το μήνα Μάρτιο, η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση στον κατάλογο με τις ακριβότερες τιμές.

Πιο αναλυτικά, η βενζίνη στην Ελλάδα στοιχίζει 1,516 ευρώ το λίτρο, εκ των οποίων πάνω από το μισό κόστος αποτελείται από φόρους. Πιο ακριβή χώρα στην Ε.Ε. είναι η Ολλανδία.

Σύμφωνα με το τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή της αμόλυβδης έφτασε..

Μόνο η ηλεκτρονική μισθοδοσία των επιχειρήσεων εκπίπτει από τα έσοδα

Από το newmoney.gr
Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ κ Γιώργου Πιτσιλή ορίζεται πλέον και επισήμως ότι οι δαπάνες μισθοδοσίας των επιχειρήσεων, προκειμένου να εκπέσουν από τα ακαθάριστα έσοδα, θα πρέπει να έχουν γίνει αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Η απόφαση στηρίζεται στη νομοθεσία που ισχύει ήδη από τον Ιανουάριο του 2017.

Ως «ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής», για την εφαρμογή των κοινοποιούμενων διατάξεων, νοείται κάθε μέσο πληρωμής, το οποίο απαιτεί τη μεσολάβηση ενός τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού δικτύου, όπως π.χ. η μεταφορά χρημάτων μέσω ειδικών διαδικτυακών εφαρμογών (e-banking), καρτών, το λεγόμενο «ηλεκτρονικό πορτοφόλι», κ.λπ., ενώ η έννοια του «παρόχου υπηρεσιών πληρωμών» ορίζεται με τις διατάξεις της περ. δ' του άρθρου 62 του ν.4446/2016 και είναι ευρύτερη από αυτή της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν.3862/2010.

Επομένως,..

ΥΠΕΣ: Το 2018-2019 μετακίνηση στο Βασιλικό εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών

Από το capital.sigmalive.com
Αρχές του 2018 θα γίνει η μετακίνηση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα στην περιοχή Βασιλικού και αρχές του 2019 η μετακίνηση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης υγραερίου δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το ΓΤΠ, σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στην Λευκωσία, σύσκεψη της εξ Υπουργών Επιτροπής για το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαιοειδών και υγραερίου από την Λάρνακα στην περιοχή Βασιλικού.

Στη σύσκεψη, της οποίας..

Η Rosneft απέκτησε το 100% των δικαιωμάτων σε σύμπλεγμα κοιτασμάτων στη δυτική Σιβηρία

Από το worldenergynews.gr
Ο Ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft εξαγόρασε έναντι 700 εκατομμυρίων δολαρίων το 100% των δικαιωμάτων του project Kondaneft, που περιλαμβάνει σύμπλεγμα κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε όλη την δυτική Σιβηρία.

Αν και η ταυτότητα του πωλητή δεν έχει αποκαλυφθεί από την Rosneft, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία αναφέρουν, ότι αγοράστηκε από μια εταιρεία, που ανήκει στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Eduard Khudainatov.

Σύμφωνα με τις έρευνες που..

Τέλη Απριλίου Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων για τις Έρευνες Υδρογονανθράκων

Από το energia.gr
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, που θα διεξαχθεί στην Κεφαλονιά, τέλη του Απρίλη, θα συζητηθεί και θα ληφθεί απόφαση για το θέμα της "Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος.

Η απόφαση ελήφθη μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, προκειμένου αφενός να υπάρξουν κι άλλες ενημερωτικές ημερίδες στα υπόλοιπα νησιά, ιδιαίτερα στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, που η τοπική κοινωνία έχει αυξημένο ενδιαφέρον και αφετέρου να συνεδριάσουν τα Δημοτικά Συμβούλια και να λάβουν αποφάσεις, που θα τεθούν υπόψη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την τελική απόφαση.

"Τα νησιά μας είναι..