Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Νέα δεδομένα στο ενεργειακό μείγμα των ΗΠΑ

Από το naftikachronika.gr
Οι ΗΠΑ στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian η χώρα διαθέτει περισσότερες εγκαταστάσεις ΑΠΕ από εγκαταστάσεις άνθρακα.

Επιπλέον, τον περασμένο Απρίλιο, για πρώτη..

Γερμανία: τι απολύτως αναμενόμενο συνέβη στο Α΄ εξάμηνο; Πόοοσα νέα αιολικά έβαλαν;


Από το greeklignite.blogspot.com
Στο τέλος Ιουλίου ανακοινώθηκαν τα στατιστικά στοιχεία για τα νέα αιολικά, που εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία στο Α΄ εξάμηνο του 2019. Τα στοιχεία είναι εντελώς αποκαλυπτικά των τάσεων που διαμορφώνονται στην αγορά, μετά την κατάργηση των εξωφρενικών επιδοτήσεων του νόμου για τις ΑΠΕ (EEG). Είναι επίσης απολύτως συμβατά με όσα είχαν..

Ανεβάζει τον πυρετό στην Αρκτική το λιώσιμο των πάγων

Από το euro2day.gr
Παρότι η Αρκτική ήταν ένα μέτωπο κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, το βαρύ κλίμα και οι περιορισμένες επιλογές μετακίνησης, την έκαναν ένα σχετικά ασφαλές σύνορο στην εποχή που ακολούθησε. Και ως αποτέλεσμα οι ρωσικές υποδομές στην περιοχή και η δραστηριότητα -ειδικά σε ότι αφορά την ασφάλεια- ελαττώθηκαν σημαντικά, καθώς η χώρα έστρεφε τις προτεραιότητές της σε άλλα σημεία.

Αυτό όμως αλλάζει τα τελευταία χρόνια καθώς η θάλασσα του πάγου που επί μακρόν μπλόκαρε την Ρωσία από τον υπόλοιπο..

Νέες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο: Με ηλεκτρονική ψηφοφορία η απόφαση για απεργία

Από το bankingnews.gr
Την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις διαδικασίες για την απόφαση κήρυξης απεργίας προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο των σχεδίων της για αναθεώρηση του συνδικαλιστικού νόμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».

Πρόκειται για μέτρο που ουσιαστικά θα προστεθεί..

Ο όμιλος Λάτση φέρνει αμερικανούς και ισραηλινούς επενδυτές για τα ΕΛΠΕ

Από το protagon.gr
Μια κίνηση-κλειδί για την επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ βρίσκεται προ των πυλών, καθώς το όλο project είναι και στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης — υπό αυτό το πρίσμα χαρακτηριστική η συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρώτη με επιχειρηματία, με τον Σπύρο Λάτση, τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας (η Paneuropean Oil που κατέχει το 45,5% των μετοχών). 

Καθώς είναι δηλωμένη η βούληση ..

Κοντά στο 1 δισ. δολάρια το κόστος κατασκευής της πλωτής μονάδας FPSO της Energean

Από το energy.reporter.com.cy
Σε εξέλιξη είναι η κατασκευή της Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO) “Energean Power” για λογαριασμό της εταιρείας Energean, με το κόστος κατασκευής να προσεγγίζει το 1 δισ. δολάρια. 'Related articles' position

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η FPSO είναι η πρώτη του είδους που εγκαθίσταται στην Ανατολική Μεσόγειο. Από τις αρχές..