Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ιαπωνία: Μετ’ εμποδίων η ανάκαμψη της ζήτησης για βενζίνη

Από το naftikachronika.gr
Η μερική άρση της κατάστασης συναγερμού στην οποία βρίσκεται η Ιαπωνία ένεκα της πανδημίας του Covid-19 φαίνεται πως δεν θα είναι αρκετή ώστε να δώσει ώθηση στη ζήτηση για βενζίνη, καθώς μεγάλες πόλεις, όπως το Τόκιο, υπόκεινται ακόμη σε περιοριστικά μέτρα.

Οι Ιάπωνες έμποροι και τα διυλιστήρια της χώρας παρατηρούν τις τάσεις στην αγορά και ανησυχούν ότι η ζήτηση για βενζίνη θα καθυστερήσει να αυξηθεί λόγω του lockdown και της γενικότερης αβεβαιότητας για τις μετακινήσεις. Επίσης φαίνεται..

Οι νέες συνθήκες που φέρνει ο East Med για Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειο

Από το economix.gr
Στις νέες συνθήκες που θα δημιουργήσει η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων θεμάτων, οι ομιλητές που συμμετείχαν στο 3ο ΙΕΝΕ Webinar με τίτλο «Επιπτώσεις από την κρίση του Κορωνοϊού στις Έρευνες Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» που διοργανώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής από το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Ο διάλογος αναφορικά..

Συνέχεια στο Δικαστικό Σίριαλ ΔΕΠΑ - Botas

Από το energia.gr
Το κλίμα ευφορίας που επικράτησε τους τελευταίους μήνες στη ΔΕΠΑ και στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με το ευοίωνο για την ελληνική πλευρά τέλος της δικαστικής διαμάχης με την Botas, ανέτρεψε η τουρκική εταιρεία

Ενώ στις 5 Μαρτίου σε εφαρμογή σχετικής απόφασης της Διεθνούς Διαιτησίας κατέβαλε στη ΔΕΠΑ το ποσό των 230 εκατ. ευρώ, στις 8 Απριλίου η τουρκική εταιρεία υπέβαλε στο Διεθνές Δικαστήριο αίτηση αναίρεσης της προηγούμενης..

Πώς σχολιάζει η Κομισιόν τις αποκρατικοποιήσεις και την πρόοδο στα ενεργειακά

Από το economix.gr
Σε θετικό κλίμα απέναντι στις ενέργειες αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις και την πρόοδο που σημειώνεται στα ενεργειακά κινείται η 6η αξιολόγηση της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η έκθεση αναφέρει πως, παρά και το αρνητικό εμπορικό περιβάλλον που έχει προκαλέσει η πανδημία covid-19, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά τις διαδικασίες ενώ οι θεσμοί είναι υποστηρικτικοί και παίρνουν κι εκείνοι, από τη δική τους..

Εντολή Πούτιν για κρατική στήριξη της βιομηχανίας πετρελαίου

Από το newslink.gr
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να καταλήξει, μέχρι τις 15 Ιουνίου, σε ένα σχέδιο για τη στήριξη της βιομηχανίας πετρελαίου της χώρας, τη στιγμή που η παραγωγή έχει μειωθεί βάσει της συμφωνίας μεταξύ των κυριότερων παραγωγών του κόσμου.

Ο Πούτιν είπε στους υπουργούς να επεξεργαστούν «ειδικές τιμές» που θα χρεώνει ο διαχειριστής αγωγών Transneft PJSC και η Russian Railways JSC για τη μεταφορά..