Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 § 4 Συντ.




 Επειδή:

1. Παρά το γεγονός ότι ΟΛΑ τα κόμματα έχουν ενημερωθεί για τη μήνυση και επίσης έχουν κατατεθεί στα γραφεία τους γραπτά σημειώματα από εκατοντάδες πολίτες και bloggers, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, που τους ζητούν επώνυμα να πάρουν θέση για το θέμα της μήνυσης κατά του ΓΑΠ και λοιπών,

2. Όλα τα ΜΜΕ έχουν ενημερωθεί για το ζήτημα της παρέλευσης της προθεσμίας, αλλά ΚΑΝΕΝΑ συστημικό κανάλι ούτε εφημερίδα έχει δημοσιεύσει το παραμικρό,

3. Η συντριπτική πλειοψηφία των blogs έχουν δημοσιεύσει εκτενώς το θέμα κι έτσι έχει διαδοθεί, κυρίως στόμα-στόμα και μέσα από κοινωνικά δίκτυα,

Οι πολιτικοί, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να τον αποπροσανατολίσουν, ασχολούνται με το θέμα της λίστας Lagarde, που αποτελεί ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ και συγκαλύπτουν το μείζον θέμα της εσχάτης προδοσίας που είναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.

Ενόψει αυτών και της επικείμενης παράδοσης της χώρας μας επισήμως στις 14.01.2013, ο Ελληνικός Λαός πρέπει να ενεργοποιηθεί ώστε να καταρρεύσει το σάπιο πολιτικό σύστημα που τον κυβερνά.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΤΩΡΑ

Για να ασκήσουμε επώνυμες νόμιμες πιέσεις σε συστημικά ΜΜΕ, σε γραφεία κομμάτων, ώστε να παραπεμφθούν σε δίκη οι υπεύθυνοι για το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας και τα άλλα εγκλήματα κατά του Ελληνικού Λαού.

Δεν ξοδεύουμε πλέον χρόνο σε συζητήσεις του στυλ ‘τι έκαναν’ – όλοι τα ξέρουμε –τώρα είναι ώρα για πράξεις. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το υπάρχον πολιτικό σύστημα και οι βουλευτές που θέλουν να συγκαλύψουν εγκλήματα.

ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΡΑ: http://unit.letmefree.gr/

Τα στοιχεία σας κρυπτογραφούνται και θα παίρνετε οδηγίες για συντονισμένες κινήσεις με sms και e-mail.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 § 4 Συνταγματος

 ΠΗΓΗ:letmefree.gr/

Οι καταθέσεις της Κύπρου σε αριθμούς: Πόσα χάνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο


Οι καταθέσεις της Κύπρου σε αριθμούς: Πόσα χάνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

«Πάρκινγκ» για τις αποταμιεύσεις και τα κεφάλαια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών ανά την υφήλιο, αποτελεί το κυπριακό τραπεζικό σύστημα όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Κύμα «απόσυρσης» κεφαλαίων το νησί δεν γνώρισε μέσα στην κρίση –το αντίθετο εισροές κεφαλαίων έγιναν- με αποτέλεσμα το «κούρεμα» να βρίσκει τα υπόλοιπα των καταθέσεων σχεδόν στο ιστορικό υψηλό. Πόσα είναι όμως τα κεφάλαια και ποιοι τα διαχειρίζονται;
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετέφερες λεφτά στην Κύπρο; Την πάτησες Έχεις λεφτά σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα; Γλίτωσες
Τον Δεκέμβριο του 2006, οι καταθέσεις στην Κύπρο έφταναν στα 43,099 δισεκατομμύρια ευρώ. Έκτοτε, καταγράφηκε μεγάλο κύμα εισροών με αποτέλεσμα τον Μάιο του 2012 –μήνας που καταγράφηκε και το ιστορικό ρεκόρ- οι καταθέσεις να φτάσουν στα 72,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο να καταγραφεί αυτό το ρεκόρ, βοήθησαν ασφαλώς και οι Έλληνες. Ο Μάιος του 2012, ήταν ο μήνας των πρώτων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα και τότε αρκετοί, φοβούμενοι την επιστροφή στη δραχμή, έστελναν τα χρήματά τους στην Κύπρο. Σε αυτό το γεγονός, βοήθησαν και οι εύκολες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Δεδομένου ότι οι κυπριακές τράπεζες, διέθεταν θυγατρικές και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, η μεταφορά μπορούσε να γίνει από οποιοδήποτε υποκατάστημα της Αθήνας ή της επαρχίας, χωρίς πολύ κόπο. Σήμερα (Ιανουάριος 2013 που είναι και τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) οι καταθέσεις έχουν υποχωρήσει στα 68,4 δισεκατομμύρια ευρώ, χάνοντας περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τα υψηλά του Μαίου 2012. Που ανήκουν αυτά τα χρήματα;
Οι «ντόπιοι» διαθέτουν 42,789 δισεκατομμύρια ευρώ
Οι κάτοικοι χωρών της ζώνης του ευρώ (μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες) έχουν 4,748 δισεκατομμύρια ευρώ
Οι κάτοικοι των υπόλοιπων χωρών του πλανήτη (κυρίως Ρώσοι αλλά και κάτοικοι χωρών της Μέσης Ανατολής) διαθέτουν το ιλιγγιώδες ποσό των 20,882 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Από τα 68,4 δισεκατομμύρια ευρώ, μόλις τα 48,193 δισεκατομμύρια ευρώ είναι κατατεθειμένα στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Τα υπόλοιπα είναι:
17,4 δις. σε δολάρια
1,215 δις σε βρετανικές λίρες
Φυσικά, δεν είναι μόνο τα νοικοκυριά που «κλαίνε» για το κούρεμα αλλά και οι επιχειρήσεις. Ας δούμε μια 3η ανάλυση:
34,9 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι καταθέσεις των νοικοκυριών
21,36 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι καταθέσεις επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκτός του χρηματοπιστωτικού τομέα
4,43 δις. ευρώ ανήκουν σε ασφαλιστικές εταιρείες και συνταξιοδοτικά κεφάλαια ενώ
Εταιρείες του χρηματοοικονομικού τομέα έχουν περίπου 7,14 δισεκατομμύρια ευρώ 
ΠΗΓΗ:.fpress.gr

Απάντηση σε Αναστασιάδη οι αποκαλύψεις μας στις 27 Φλεβάρη (VIDEO)


Απάντηση σε Αναστασιάδη οι αποκαλύψεις μας στις 27 Φλεβάρη (VIDEO)

Ραγδαίες και απρόσμενες είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο μετά τις υποχωρήσεις και τις υποκλίσεις που έκανε ο κ. Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια του Eurogroup. Ωστόσο ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος της Κύπρου διατύπωσε και μια αλήθεια. Υποστήριξε ότι βρέθηκε σε ένα συμβούλιο όπου «όλα ήταν προειλημμένα και τετελεσμένα».
Έτσι επιβεβαίωσε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ο Κύπριος πρόεδρος την αποκάλυψη που έχει κάνει ήδη από τις 27 Φεβρουαρίου το “Newsbomb.gr” με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα το οποίο προειδοποιούσε ότι η Κύπρος παραδίδεται στο Βερολίνο. Αυτό το ρεπορτάζ καταρρίπτει κάθε ισχυρισμό από τον κ. Νίκο Αναστασιάδη ότι βρέθηκε σε μια συνεδρίαση του Eurogroup την ατζέντα και την εξέλιξη της οποίας δεν ανέμενε.
Πριν από τρεις εβδομάδες ενημερώσαμε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά την κοινή γνώμη της Ελλάδας και της Κύπρου για τους σχεδιασμούς που εξυπηρετεί η άκαμπτη στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Άνγκελα Μέρκελ και των αντιπροέδρων της κυρίων Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και Φίλιπ Ρέσλερ.
Επειδή χθες αργά το βράδυ διέρρευσαν πληροφορίες από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας ότι η κυπριακή αντιπροσωπεία δεν γνώριζε τις προθέσεις του Βερολίνου ας θυμίσουμε τι είχαμε αποκαλύψει. Η Γερμανία πιέζει για την αποστολή τεχνικών κλιμακίων στην Κύπρο και προωθεί τους εξής τρεις στόχους:
1. Έρευνα για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» από ανεξάρτητη εταιρεία που θα ορίσει το Βερολίνο. Η στάση και οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε επιβεβαίωσε την πληροφορία. Παρουσίασε την Κύπρο ως τη χώρα όπου νομιμοποιείται «μαύρο χρήμα» απ’ όλη την Ευρώπη. Αφού δεν μπορεί να την ελέγξει το Βερολίνο όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις όπως λ.χ. στην Ελβετία, τη Μάλτα ή τη Λεττονία εξέφρασε αμφιβολίες όσον αφορά την εγκυρότητα των ελέγχων που κάνουν οι υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Η αλήθεια είναι ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να έχει δύο απώτερους σκοπούς: α) να μάθει τι γίνεται με τα ρωσικά κεφάλαια που επενδύονται στην Κύπρο και β) να ανακαλύψει τι έγινε η περιουσία του συγχωρεμένου ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς που ανατράπηκε από τρίτες δυνάμεις όταν αρνήθηκε τη δημιουργία προεκτοράτων από το διαμελισμό της χώρας του (λ.χ. όπως το Κοσσυφοπέδιο). Λέγεται ότι ο Μιλόσεβιτς διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς, κεφάλαια και προσωπική περιουσία στην Κύπρο.
2. Επιβολή «κουρέματος» σε καταθέσεις που έχουν γίνει σε κυπριακές τράπεζες. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με την αποκαλούμενη «λίστα Λαγκάρντ» οι Γερμανοί άρχισαν να ασκούν πιέσεις και να απαιτούν ελέγχουν στις κυπριακές τράπεζες, ειδικά για τις καταθέσεις με ποσά άνω των 100 χιλιάδων ευρώ. Γι’ αυτό και ο κ. Σόιμπλε απείλησε τους κυρίους Αναστασιάδη και Μιχάλη Σαρρή για συνολικό «κούρεμα» όλων των καταθέσεων κατά 40%.
Στελέχη της γερμανικής καγκελαρίας υποστηρίζουν ότι ανέκαθεν η Κύπρος ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» και το «αποκούμπι» της Ελλάδας. Πιστεύουν ότι θα βρουν κρυμμένους λογαριασμούς και χρήματα αν καταφέρουν να καταστήσουν αναξιόπιστο, αδύναμο και άξιο ελέγχου το κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Διακινείται η πληροφορία ότι για την επ’ αυτοφόρω σύλληψη του υπουργού Οικονομικών κ. Σαρρή στα Κατεχόμενα κατά τη διάρκεια ομοφυλοφιλικού οργίου με δύο ανήλικους κι έναν 18χρονο Τουρκοκυπρίους οι Γερμανοί ζήτησαν εμπιστευτική ενημέρωση από τις τουρκικές υπηρεσίες!
Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι ο στόχος του κ. Σόιμπλε για το «κούρεμα» επιτεύχθηκε με τον πιο προκλητικό και αντισυνταγματικό τρόπο.
Προσβολή και οικειοποίηση ιδιωτικών περιουσιών ξένης χώρας όπως έπραξε η Γερμανική κυβέρνηση έναντι των Κυπρίων μέσω της Ε.Ε. έχει να σημειωθεί από την εισβολή των Ναζί στην Πολωνία το 1939. Η λογική που επικράτησε μάλιστα είναι η ίδια με την οποία οι Ναζί αφαίμαξαν πλούτο από την Ελλάδα εν είδει «Κατοχικών Δανείων» και τα οφείλουν ως σήμερα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ήδη από την Παρασκευή «κάποιοι» κατάφεραν να μετακινήσουν τα χρήματά τους από την Κύπρο σε τρίτους προορισμούς.   

Αραβικά deals στο Ιόνιο: Ποια νησιά αγόρασε ο εμίρης του Κατάρ




Καταπράσινα ερημονήσια στη μέση του Ιόνιου Πελάγους. Κάποτε ανήκαν σε τσομπάνηδες, με μίσθωμα ένα τενεκέ τυρί, καρπούς ή βούτυρο.
Στην ελληνική Μυθολογία αποτυπώθηκαν ως... οι 18 τιμωρημένες νύμφες που έγιναν νησιά, επειδή δεν υμνούσαν τον Αχελώο.
Ιστορικά αποτελούν τον τόπο που τον Οκτώβριο του 1571 έγινε η ναυμαχία της Ναυπάκτου.
Ετυμολογικά, οι 18 βραχονησίδες πήραν το όνομά τους από την ιδιότυπη μορφολογία τους, καθώς ξεπροβάλλουν στο πέλαγος σαν αχινοί.
Στη "σύγχρονη ελληνική ιστορία της κρίσης", οι "Εχινάδες" αποτελούν τις νησίδες που μάγεψαν Άραβες και Ρώσους επενδυτές, που δεν δίστασαν να προσφέρουν "ζεστό χρήμα" για την απόκτησή τους. 
Ήταν άλλωστε Σεπτέμβριος του 2011, όταν η θαλαμηγός του 60χρονου εμίρη του Κατάρ "Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ Τάνι" όργωνε το Ιόνιο και οι φήμες για την επιθυμία του Άραβα μεγιστάνα να αγοράσει τον Σκορπιό μεταδόθηκαν σαν αστραπή.
Οι γραφειοκρατικές δυσκολίες ωστόσο, εμπόδισαν την αγοραπωλησία – express ελληνικής γης και ο "σύγχρονος Ωνάσης» αποχαιρέτισε "τη διψασμένη για κεφάλαια" χώρα μας, με την περίφημη φράση: "Στην Ελλάδα δεν ψάχνετε για επενδυτές, αλλά για μαζοχιστές".
Σχεδόν τρία χρόνια μετά, τα ελληνοαραβικά deals αναθερμάνθηκαν.
Η επίσκεψη - αστραπή του πρωθυπουργού στο Εμιράτο έληξε με το μεν Κατάρ να δηλώνει ότι "η Ελλάδα είναι φίλη μας" και τον δε Αντώνη Σαμαρά να υπόσχεται απευθείας αναθέσεις έργων στους Καταριανούς και όχι συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Το αραβικό deal εκατομμυρίων
Οι κάτοικοι στην Ιθάκη ίσως… δεν εξεπλάγησαν που δύο μήνες μετά τα ταξίδια του πρωθυπουργού, βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο της δημοσιότητας.
Δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα ενημέρωσης επισκέπτονται πλέον τον τόπο τους καθημερινά, προκειμένου να φωτογραφίσουν τον επίγειο παράδεισο που – σύμφωνα με πληροφορίες – πέρασε στην ιδιοκτησία του εκατομμυριούχου εμίρη. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ



Τα ριάλια ριάλια τζαι πούντα…

Η φωτογραφία της ημέρας

 
κυκλοφορεί στα περιξ 

 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Έρχεται και δεύτερη δήμευση καταθέσεων στην Κύπρο ενώ σειρά παίρνει και η Ελλάδα!




Νομοτελειακά βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει επέκταση του "κουρέματος" των κυπριακών καταθέσεων και πέραν του 6,75% για τα ποσά μέχρι 100.000 ευρώ και 9,9% για ποσά από 100.001 ευρώ και πάνω από δεύτερη απόφαση του Eurogroup, μετά την διαρροή του κλίματος και των όσων λέχθηκαν στο 12ωρο Eurogroup.

"Όταν ποινικοποιούν το γεγονός ότι οι καταθέσεις της Κύπρου είναι επτά φορές μεγαλύτερες από το ΑΕΠ του κράτους και δήθεν αυτό δεν είναι σωστό και χαρακτηρίζουν την Κύπρο ως "πλυντήριο" της Ευρώπης" και ο Σόϊμπλε εκφράζει δήθεν αδιαφορία για το αν θα βγει η Κύπρος από την ευρωζώνη, τότε το δεύτερο "κούρεμα" είναι πολύ κοντά και θα είναι στο ύψος ή και πιο "βαθύ" του σημερινού" έλεγε πολύ γνωστός Έλληνας χρηματιστής στο defencenet.gr.

Αλλά όλα δείχνουν ότι σε λίγο κάτι ανάλογο έρχεται και στην Ελλάδα και μάλιστα φαίνεται ότι αυτό έρχεται πολύ σύντομα και με το δίλημμα έτοιμο: "Θέλετε κούρεμα καταθέσεων ή μείωση μισθών και συντάξεων;".

Αυτό θα είναι το ερώτημα που θα λανσάρει η τρόικα το ερχόμενο καλοκαίρι ή και ενωρίτερα, δεδομένης τις αποτυχίας όλων των εισπρακτικών μέτρων. Τα περίπου 180 δισ. των ελληνικών καταθέσεων θα είναι, κατά τα φαινόμενα η δεξαμενή που θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας!

Και επειδή στην χώρα λίγοι πλέον, συγκριτικά, έχουν σοβαρές καταθέσεις και οι πολλοί είναι αυτοί που παίρνουν μισθούς και συντάξεις, αυτό θα περάσει και πολύ πιο εύκολα απ'ότι πιστεύεται. Το ύψος του "κουρέματος" θα εξαρτηθεί από την ανάγκη σε ρευστότητα που θα έχει προκύψει το καλοκαίρι.

Οι τραπεζίτες στην Ελλάδα είναι αυτή την στιγμή τρομοκρατημένοι από την παγκόσμιας πρωτοτυπίας απόφαση την οποία την χαρακτηρίζουν "τρομακτικά επικίνδυνη": "Ποιος διασφαλίζει σήμερα στους καταθέτες στις χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ότι δεν θα επιβληθούν στο μέλλον ανάλογα μέτρα για την χρηματοδότηση των ελλειμμάτων τους" αναρωτιέται έμπειρο τραπεζικό στέλεχος στο BHMA και η απάντηση είναι απλή : Κανένας και τίποτα....

Ηδη την Τρίτη αναμένεται φρενίτιδα αναλήψεων από της κυπριακές τράπεζες που θα κρατικοποιηθούν στην Ελλάδα. Λαϊκή, Κύπρου κλπ, θα κάνουν πολύ καιρό να συνέλθουν.

Ότι και να λάει ο Στουρνάρας περί "εγγύησης καταθέσεων", ή ο Ο.Ρεν ότι "Δεν θα ξανασυμβεί". Ποιος τους πιστεύει μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί

Η ουσία είναι ότι οι Έλληνες καταθέτες στην Κύπρο θα χάσουν κάπου 1,5 δισ. ευρώ και ότι η μόνη ασφάλεια για τις καταθέτες σε Ελλάδα και Κύπρο δείχνει ότι βρίσκεται σε τραπεζικά ιδρύματα εκτός ευρωζώνης...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr