Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Άρθρο - κόλαφος στη Handelsblatt: λιγότερο από 1% η αξιοπιστία των αιολικών.


Από το greeklignite.blogspot.com
Στις 27/9 ένα νέο άρθρο-κόλαφος για τα αιολικά εμφανίστηκε στη Handelsblatt, μαζί με την πιο πάνω εικόνα. Ο τίτλος είναι "Nur wenig Windstrom ist jederzeit verfügbar - Μόνο ελάχιστο αιολικό ρεύμα είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή". Κι απ' το "καλημέρα" η τα "χώνει" κανονικά: "Die Windkraft in Deutschland nimmt zu. Neueste Zahlen belegen jedoch: Die jederzeit verfügbare Windkraftkapazität ist verschwindend gering. - Η αιολική ενέργεια στη Γερμανία αυξάνεται. Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία αποδεικνύουν ότι η διαθέσιμη ισχύς αιολικής ενέργειας είναι αμελητέα."

29 χιλιάδες ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 56 χιλιάδων MW είναι εγκατεστημένες σήμερα στη Γερμανία κι όπως..

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία 2018 πλησιάζει

Από το osha.europa.eu
Στις 22 Οκτωβρίου, ο EU-OSHA μαζί με τους εταίρους του θα κηρύξει την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, με στόχο να ενθαρρύνει τη συμμετοχική και ενεργό διαχείριση των επικίνδυνων ουσιών.

Η εβδομάδα αυτή, η οποία αποτελεί σημαντικό ορόσημο της τρέχουσας εκστρατείας «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας» , εμπνέει εκατοντάδες ..

Πότε αλλάζει η σήμανση στα βενζινάδικα; - Πώς θα αναγνωρίζεις το σωστό καύσιμο για κάθε αυτοκίνητο

Από το news247.gr
Σε ένα νέο σύστημα κατηγοριοποίησης των καυσίμων κίνησης αυτοκινήτων προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Νέα οχήματα και πρατήρια βενζίνης στα κράτη μέλη της ΕΕ, επομένως και στη χώρα μας, καθώς και στη Νορβηγία, την Ισλανδία και την Τουρκία, θα πρέπει να συμμορφωθούν με τη νέα οδηγία και να προσθέσουν την κατάλληλη σήμανση που θα είναι και ο επίσημος τρόπος διάκρισης των καυσίμων από τις 12 Οκτώβρη.

Κύκλος, τετράγωνο και ρόμβος

Τα τρία βασικά σχήματα που υιοθέτησε..

Επισκέψεις στα ΕΛΠΕ του Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος

Από  το rizospastis.gr
Αύριο Τετάρτη, στις 8 π.μ., ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, θα επισκεφθεί..

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9 ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Στις 20 του Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του σωματείου μας, έκτακτο ΔΣ μετά από αίτημα μας με συγκεκριμένη θεματολογία, όπου και συζητήθηκε , η πορεία του αγώνα μας κατά της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ και λήψη απόφασης διεξαγωγής Γενικού Συμβουλίου. Στόχος μας ήταν και είναι η ενημέρωση – συμμετοχή – ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων και όχι η «επαναστατική γυμναστική» όπως τη χαρακτηρίζουν μέλη του προεδρείου

Είναι πλέον γνωστή η τακτική..

Το αλφαβητάρι των εξορύξεων από την WWF Ελλάς


Από το energypress.gr
Πώς γίνονται οι εξορύξεις;

Όταν εντοπιστεί αυτό που εμείς γνωρίζουμε ως πετρελαιοπηγή, κατασκευάζεται πάνω της μια εγκατάσταση σαν πύργος για να γίνει η εξόρυξη. Στη συνέχεια γίνεται η γεώτρηση και τρυπώντας το έδαφος δημιουργείται ένα φρεάτιο που φτάνει εκεί που βρίσκεται το πετρέλαιο. Είτε ξεπηδήσει ως πίδακας που έχουμε δει σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες είτε – πιο συχνά – αν αντληθεί με τη βοήθεια νερού, αφού τοποθετηθούν τα κατάλληλα εξαρτήματα, η παραγωγή ξεκινά. Έχει ενδιαφέρον ότι οι διάφορες βαλβίδες που τοποθετούνται για να ρυθμίζουν..

Καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας Επιχειρήσεων στην Energean αναλαμβάνει η Iman Hill, κορυφαίο στέλεχος της βιομηχανίας υδρογονανθράκων με 30ετή πείρα σε παγκόσμιο επίπεδο

Από το energypress.gr
Την 1η Νοεμβρίου αναμένεται να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα ως Γενική Διευθύντρια Επιχειρήσεων στην Energean Oil & Gas, η Iman Hill, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Iman Hill είναι μηχανικός πετρελαίου με περισσότερη από 30 χρόνια εμπειρία στην βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και με ιδιαίτερη εξειδίκευση σε ..

ΣΕΒ: «Πονοκέφαλος» η ρύθμιση για τις υπερωρίες

Από το naftemporiki.gr 
Το ρυθμιστικό πλαίσιο όπως έχει δημιουργηθεί για τη δήλωση της υπερωρίας / υπερεργασίας δημιουργεί προβλήματα στις επιχειρήσεις, όπου, σε συνθήκες πραγματικής παραγωγής, δεν είναι δυνατόν να τηρείται πάντα η αυστηρή διαδικασία της προηγούμενης καταχώρησης, καθότι η υπερεργασία συχνά συνιστά απασχόληση με έκτακτο λόγο / περίσταση, γεγονός που από τη φύση της δεν επιτρέπει πάντοτε να καταχωρηθεί εγκαίρως πριν από την έναρξη πραγματοποίησής της.

Η εν λόγω διαπίστωση του ΣΕΒ περιλαμβάνεται..

Στο top 5 των εξαρτώμενων χωρών από το ρωσικό φυσικό αέριο η Ελλάδα – Η ευκαιρία του αμερικανικού LNG στην Ε.Ε. και τα successes stories της Λιθουανίας και της Πολωνίας

Από το energypress.gr
Στην πρώτη πεντάδα των χωρών της Ε.Ε. ως προς το μερίδιο που καταλαμβάνουν οι εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία βρίσκεται η Ελλάδα, κι ενώ την ίδια στιγμή στη Γηραιά Ήπειρο βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα projects για την κατασκευή τερματικών σταθμών LNG ως αποτέλεσμα των προσπαθειών για εναλλακτικές προμήθειες του καυσίμου.

Σύμφωνα με στοιχεία του BP Energy Outlook για το 2018, το ρωσικό φυσικό αέριο έχει μερίδιο 79,4% των συνολικών εισαγωγών της Ελλάδας κατατάσσοντας..

Με νομοθετική ρύθμιση σχεδιάζει η κυβέρνηση να ξεπεράσει το σκόπελο της δημόσιας προσφοράς για τα ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Το ενδεχόμενο να προχωρήσει ακόμη και σε νομοθετική ρύθμιση στην περίπτωση που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιμείνει στην θέση της ότι ο επενδυτής που θα εξαγοράσει το 50,1% των ΕΛΠΕ θα πρέπει να υποβάλει παράλληλα δημόσια προσφορά, εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση. 

Τα «σφιχτά» χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από τους θεσμούς για την υλοποίηση της ιδιωτικοποίησης δεν αφήνουν περιθώρια χαλάρωσης και καθυστερήσεων, οπότε η προοπτική μιας νομοθετικής ρύθμισης θα αποτελούσε - σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους - την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν..

Ο ΟΠΕΚ αδυνατεί να αποτρέψει το πετρέλαιο να φθάσει τα 100 δολ. φέτος - Σε θέση μάχης οι traders

Από το worldenergynews.gr
Ο ΟΠΕΚ και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας δεν είναι καλά «εξοπλισμένος» για να αποτρέψει την προσφορά σοκ στην αγορά ενέργειας, ανέφεραν οι αναλυτές στο CNBC τη Δευτέρα 1/10/2018, καθώς οι traders πετρελαίου προετοιμάζονται για την πιθανότητα να φθάσει το πετρέλαιο τα $ 100 το βαρέλι πριν από το τέλος του έτους.

"Κανείς δεν θέλει να βιαστεί, έχοντας πλήρη γνώση ότι..