Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Η Μόσχα προτίθεται να συζητήσει τις υποδομές για τον "Turkish Stream" με την ΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Μόσχα προτίθεται να συζητήσει τις υποδομές για τον "Turkish Stream" με την ΕΕ
Η Ρωσία σχεδιάζει να συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ειδικότερα με τον αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση αντιπρόεδρό της Μάρος Σεφτσόβιτς τις προοπτικές κατασκευής των υποδομών για μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του λεγόμενου "Turkish Stream" και της προέκτασής του, του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού.

Σύμφωνα με τον κ. Νόβακ οι διαβουλεύσεις αυτές πρόκειται να γίνουν κατά τις...

ΒΡΕ ΠΙΝΟΚΙΟ...


Σύνδεση σεισμών με εξορύξεις πετρελαίου


Πρόσφατη σειρά από σεισμούς στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών προκλήθηκε πιθανότατα από έγχυση λυμάτων σε πετρώματα, ως μέρος διαδικασιών εξόρυξης πετρελαίου, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.
Οι ερευνητές Μαρκ Ζόμπακ και Ραλ Γουώλς υποστηρίζουν πως η αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή συνέπεσε με την αύξηση της έγχυσης αλμυρού νερού σε κοντινά πετρώματα και όχι με δραστηριότητα υδραυλικής ρωγμάτωσης όπως προηγουμένως είχε υποτεθεί.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο πραγματικός παράγοντας που ευνόησε τη σεισμική δραστηριότητα ήταν η...

Όταν η προπαγάνδα της Greenpeace συναντά την άγνοια, το αποτέλεσμα είναι η γελοιότητα!


Με κάθε σοβαρότητα κι επισημότητα η ΜΚΟ καλούσε το Σάββατο 20/6 να "σώσουμε" το Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στην Αυστραλία απ' τη βιομηχανία άνθρακα, "που θέλει να δημιουργήσει ένα τεράστιο ορυχείο στην καρδιά του Υφάλου". Όταν η προπαγάνδα συναντά την άγνοια, το αποτέλεσμα είναι η γελοιότητα! Τα θερμά μας συγχαρητήρια στο συντάκτη, δημιούργησε το πρώτο -και μοναδικό και ασφαλώς ανεπανάληπτο- ορυχείο άνθρακα μέσα στη θάλασσα! 

Πιθανόν ο συντάκτης να μην καταλαβαίνει την έννοια της λέξης "ύφαλος", που προέρχεται φυσικά απ' τα αρχαία Ελληνικά: ὕφαλος θα πει υποθαλάσσιος, σύνθετη λέξη (ὑπό + ἅλς, με μετατροπή του π σε φ λόγω του δασυνόμενου α). Αλλά όταν η κύρια χρηματοδότηση της ΜΚΟ προέρχεται απ' τη Γερμανία, χώρα απ' την οποία προέρχονται αυτοί που βεβήλωσαν το εθνικό μνημείο του Περού, μάλλον πάει πολύ να ζητούμε γλωσσολογικές γνώσεις κι ευαισθησίες.

Θα αρκούσε φυσικά ο συντάκτης να ανοίξει ένα λεξικό ή έστω να ψάξει στο διαδίκτυο, έστω κι αν θα έπρεπε να του πει κάποιος πως στα σύγχρονα Ελληνικά το διαδίκτυο οι περισσότεροι το λένε "ιντερνέτ". Αλλά το είπαμε και πρόσφατα: αυτή η ΜΚΟ και η αξιοπιστία δεν έχουν καλές σχέσεις. Και είδαμε να γράφονται κι άλλα πολύ αμφίβολης αξιοπιστίας, το ερευνούμε και ίσως σύντομα έχουμε και συνέχεια ...

Παρατείνεται μέχρι τις 20 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για Παρατείνεται μέχρι τις 20 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων
Την απόφαση να παραταθεί για ακόμη 20 μέρες ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι προκειμένου να συμπληρώσουν και να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το 2014 έλαβε η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών. 

Με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ
Το Αγωνιστικό Μέτωπο απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των συναδέλφων στις περιφερειακές συνελεύσεις σε ΒΕΑ, ΒΕΕ, ΒΕΘ και ΜΑΡΟΥΣΙ. Η επιτυχία των συνελεύσεων θα αποτελέσει ηχηρή απάντηση στην εργοδοσία που θέλει να ξεχαστεί το εργοδοτικό έγκλημα της 8ης Μάη και να βγάλει λάδι όλους εκείνους που τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει ανασφαλείς συνθήκες στα διυλιστήρια. Καλούμε το προεδρείο να κηρύξει στάσεις εργασίας την ώρα των συνελεύσεων, για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί τα εργατικά ατυχήματα στο χώρο μας. Δεκάδες συνάδελφοι, μόνιμοι και εργολαβικοί, έχουν τραυματιστεί, έχουν σακατευτεί. Συνάδελφοι δεν προλαβαίνουν να βγουν στην σύνταξη. Οι επαγγελματικές ασθένειες έχουν πολλαπλασιαστεί και θερίζουν τους συναδέλφους: καρκίνος, εγκεφαλικά, καρδιακά, μυοσκελετικά.

Σήμερα είναι...

ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΑΓΑΣΑ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Ο νέος «παίχτης» στην παγκόσμια αγορά εισαγωγής πετρελαίου

The Calumet Lubricants plant is shown  Wednesday March 2, 2005 in Shreveport, Louisiana. Crude oil rose above $53 a barrel for the first time in four months and gasoline surged to an all-time
high on concern that oil production and refining capacity are not keeping up with rising demand. Photographer: Mario Villafuerte/Bloomberg News
Η Ινδία μετά την αγορά πετρελαίου της Μέσης Ανατολής, επεκτάθηκε και στις παγκόσμιες αγορές.

Τη τρίτη θέση ανάμεσα στους μεγαλύτερους εισαγωγείς πετρελαίου κατέχει η Ινδία, σύμφωνα με το OilPrice.com.

Η Ινδία κατάφερε να ξεπεράσει την Ιαπωνία που βρισκόταν στην τρίτη θέση και βρέθηκε πίσω απ’ τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Η χώρα είδε τις εισαγωγές της να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, καθώς η οικονομία συνεχίζει να αυξάνεται διαρκώς. Μια έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας έδειξε ότι η Ινδία θα μπορούσε να κάψει έως και 4,1 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα κατά το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου. Το νούμερο αυτό είναι μεγαλύτερο απ’ το νούμερο που αναμένεται να χρησιμοποιήσει η Ιαπωνία (3, 8 εκατ. βαρέλια για το τρίμηνο).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μάλιστα, δεν αποκλείεται η Ινδία να βρεθεί σύντομα και στη δεύτερη θέση «εκτοπίζοντας» την Κίνα.

«Η Κίνα για πολλά χρόνια υπήρξε η κινητήρια δύναμη της αγοράς πετρελαίου. Τώρα , όμως, η Κίνα έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια πιο μετριοπαθούς ανάπτυξης του ΑΕΠ και ένα περιορισμένο ενδιαφέρον για τον αργό», σημειώνουν.

ΠΗΓΗ:fortunegreece.com