Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Βρύα που αφαιρούν το αρσενικό από το μολυσμένο νερό ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Από το newsbeast.gr
Από ένζυμα που τρώνε το πλαστικό μέχρι και βακτήρια που τρέφονται με πετρέλαιο, φαίνεται πως η Μητέρα Φύση έχει τον τρόπο της να μαζεύει τα ανθρώπινα σπασμένα και να προστατεύει το περιβάλλον.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τώρα ένα νέο φυσικό όπλο κατά της ρύπανσης, ένα είδος βρύων που μπορεί να καθαρίζει..

ΣΤΙΣ 23 & 24/4 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΚΕΕΠ


Η αγορά LNG "ανοίγει τον δρόμο" για νέα επέκταση της διώρυγας του Παναμά

Από το worldenergynews.gr
Όταν επεκτάθηκε η διώρυγα του Παναμά, πολλοί προέβλεπαν ότι θα υπήρχε αύξηση στις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ, καθώς μέσω της διώρυγας του Παναμά, μειώνεται τόσο ο χρόνος όσο και το κόστος της μεταφοράς.

Εκτός από τους μικρότερους χρόνους ταξιδιού για τα δεξαμενόπλοια και τα πλοία LNG (υγροποιημένο αέριο), με την επέκταση της διώρυγας, ο Παναμάς θα μπορούσε να χειριστεί μεγαλύτερα σκάφη όπως..

Το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού εκτίθεται σε μη ασφαλή αέρα

Από το naftemporiki.gr
Μια νέα μελέτη για την ατμοσφαιρική ρύπανση δείχνει ότι σχεδόν το 95% των ανθρώπων ζουν σε περιοχές με υψηλότερα επίπεδα σωματιδίων από αυτά που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Σύμφωνα με τον Guardian, οι φτωχές κοινότητες εκτίθενται στον χειρότερο ποιοτικά αέρα.

Η έκθεση του Ινστιτούτου Επιδράσεων Υγείας χρησιμοποίησε δορυφορικά δεδομένα και στατιστικά στοιχεία για να φτάσουν..

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΥΝ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ


Κίνα, Ινδία και Ν. Κορέα κύριοι αγοραστές του ιρανικού πετρελαίου

Από το naftikachronika.gr
Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου και συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου από το Ιράν προς την ασιατική και ευρωπαϊκή αγορά άγγιξαν τα 2,5 εκατ. βαρέλια/ημέρα τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με το υπουργείο εμπορίου του Ιράν κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα οι εξαγωγές αργού πετρελαίου ανήλθαν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Το Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζει τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους την παράταξη στις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Τη δύναμη που μας έδωσαν οι συνάδελφοι θα την αξιοποιήσουμε για να δυναμώσει ο πόλος αντίστασης μέσα στους χώρους δουλειάς. Θα την αξιοποιήσουμε στην κατεύθυνση της μαχητικής και αγωνιστικής υπεράσπισης των συμφερόντων όλων των εργαζομένων. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι..