Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Το Αμερικανικό LNG Κατακλύζει τις Ευρωπαϊκές Αγορές- Η Ελλάδα Προμηθεύεται στην Ακριβότερη Τιμή

Από το energia.gr
Εντυπωσιακή ήταν η διείσδυση αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα το τρίμηνο Δεκέμβριος 2018-Φεβρουάριος 2019. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν στις 30 Απριλίου, περισσότερα από 7 εκατ. κυβικά πόδια αμερικανικού LNG εισήχθησαν στην ελληνική αγορά την εν λόγω χρονική περίοδο. 

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι πως..

Πολωνία, Ουγγαρία και Τσεχία απελευθερώνουν στρατηγικά αποθέματα 8 εκατ. βαρελιών πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία  θέτουν στη διάθεση των εγχώριων διυλιστηρίων περίπου 8 εκατομμύρια βαρέλια αργού από στρατηγικά αποθέματα για να αντιμετωπίσουν τη διακοπή του ρωσικού αγωγού του Druzhba, ανέφεραν οι πηγές της βιομηχανίας την Παρασκευή 3/5/2019.

Το πετρέλαιο του αγωγού Druzhba ενός..

Ακριβό το αμερικανικό LNG λένε ευρωπαίοι αγοραστές – Ζητούν αλλαγή των όρων στις συμβάσεις

Από το worldenergynews.gr
Καθώς οι ευρωπαίοι και αμερικανοί αξιωματούχοι επαίνεσαν το ραγδαία αυξανόμενο εμπόριο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), πυλώνας της προσπάθειας του αμερικανικού προέδρου Donald Trump για αμερικανική «ενεργειακή κυριαρχία», ορισμένοι αγοραστές εκφράζουν διαφωνίες σχετικά με τους όρους.

Αξιωματούχοι σε γαλλικές, γερμανικές και ισπανικές επιχειρήσεις..

Η Ρωσία θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 10% έως τις 7 Μαΐου

Από το worldenergynews.gr
Η Transneft  ζήτησε από τους  ρώσους παραγωγού πετρελαίου  να μειώσουν την παραγωγή κατά 900.000 τόνους μέχρι τις 7 Μαΐου, λόγω σοβαρών διαταραχών στις εξαγωγές λόγω της μόλυνσης αργού, ανέφεραν την Παρασκευή  3/5/2019 πηγές της βιομηχανίας.

Αυτό αντιστοιχεί με περίπου 10% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας και θα αντιπροσωπεύει..