Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΝΙ JOBS, MIDI JOBS KAI MINI GELD. Ποιά μείωση της ανεργίας;- Μόνο μια στις 80 θέσεις εργασίας θα είναι πλήρους απασχόλησης

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιά μείωση της ανεργίας;- Μόνο μια στις 80 θέσεις εργασίας θα είναι πλήρους απασχόλησης
Από το pronews.gr
Εργασιακό μεσαίωνα θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν οι δανειστές ενόψει της επικείμενης αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου ενώ η Κυβέρνηση υπόσχεται να δώσει μάχη προκειμένου να μην επιβληθούν αυτές οι νέες μορφές  άτυπης απασχόλησης. Στόχος των δανειστών είναι να παρέχεται πλήρης απασχόληση μόνο σε μία από τις 80 θέσεις εργασίας και φυσικά η αγορά να κατακλυστεί με φθηνούς εργαζομένους, οι οποίοι θα εισπράττουν αμοιβή χαμηλότερη του κατώτατου μισθού.

Τί κι αν από το υπουργείο Εργασίας έχουν σπεύσει να διαψεύσουν ό,τι ακούγεται για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, ενώ διαμηνύουν πως στοχος τους είναι η μείωση της ανεργίας. Τα πρόσφατα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» δείχνουν ότι το 50,46% των νέων θέσεων που άνοιξαν μέσα στο 2016 είναι θέσεις ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο όρος «λευκή σύμβαση» που έχει..

Διαπραγματεύσεις ιρανικής εταιρείας εμπορίας πετροχημικών με Ιάπωνες και Κορεάτες επενδυτές

Αποτέλεσμα εικόνας για Διαπραγματεύσεις ιρανικής εταιρείας εμπορίας πετροχημικών με Ιάπωνες και Κορεάτες επενδυτές
Από το pronews.gr
Η ιρανική εταιρία εμπορίας πετροχημικών προϊόντων (PCCI) διεξάγει συνομιλίες με επενδυτές από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα για τη χρηματοδότηση πετροχημικών επενδυτικών προγραμμάτων σύμφωνα με πληροφορίες των ιρανικών ΜΜΕ, που μεταδίσει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της PCCI και των επενδυτών από την Ιαπωνία και την Νότια Κορέα, αποσκοπούν..

Royal Dutch Shell και BP σχεδιάζουν νέες στρατηγικές για επαναφορά σε τροχιά ανάπτυξης

Αποτέλεσμα εικόνας για Royal Dutch Shell και BP σχεδιάζουν νέες στρατηγικές για επαναφορά σε τροχιά ανάπτυξης
Από το naftikachronika.gr
Η εβδομάδα που τώρα τελειώνει είδε την τιμή του αργού να ανέρχεται στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου ενδεκάμηνου, ενώ και τα futures του φυσικού αερίου εκτοξεύθηκαν στο υψηλότερο σημείο τους από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το West Texas Intermediate (WTI) έκλεισε με άνοδο 0,9% στα $ 49,07 το βαρέλι, ενώ οι τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν 6,6% στα $ 2,556 ανά εκατομμύριο BTU (MMBtu).
Να σημειωθεί, ότι δύο ήταν οι ειδήσεις που κυριάρχησαν την τελευταία εβδομάδα. Από τη μία ήταν η παρουσίαση από μέρους της Royal Dutch Shell plc. της στρατηγικής της για αναμόρφωση των δομών της εταιρείας μέσω μεγαλύτερων περικοπών στα επιμέρους λειτουργικά της κόστη, αλλά και για εντατικοποίηση του τριετούς προγράμματος πώλησης περιουσιακών της στοιχείων ύψους $30 δις.

Από την άλλη η BP plc ανακοίνωσε και επισήμως τα σχέδιά της για τη συγχώνευση των περιουσιακών της στοιχείων στη Νορβηγία με τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία πετρελαίου της χώρας, Det Norske.

Χαβάη: Δημιουργία του μεγαλύτερου θαλάσσιου καταφυγίου στον κόσμο;

Αποτέλεσμα εικόνας για Χαβάη: Δημιουργία του μεγαλύτερου θαλάσσιου καταφυγίου στον κόσμο;
Από το naftemporiki.gr
Όταν ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια, το Εθνικό Θαλάσσιο Μνημείο Παπαχαναουμοκουάκεα της Χαβάης ήταν το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο στον κόσμο.

Από τότε, εννέα ακόμη μεγαλύτερες προστατευόμενες περιοχές έχουν ξεπεράσει αυτή την ακατοίκητη περιοχή βορειοδυτικά της Χαβάης.

Ωστόσο, αυτό ενδεχομένως θα αλλάξει σύντομα, αν ο Πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος έχει μεγαλώσει στη Χαβάη, κάνει δεκτό το σχέδιο περιβαλλοντικών ομάδων για την επέκταση του πάρκου από τα 360.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στα 1,6 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, μια περιοχή τέσσερις φορές το μέγεθος της Καλιφόρνια.

Η επέκταση θα αυξήσει την..

Άλλη μια μελέτη αποκαλύπτει τα ψέματα όσων συνδέουν το λιγνίτη με κίνδυνο καρκίνου κι άλλων ασθενειών.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Κατά καιρούς οι πολέμιοι του λιγνίτη πλασιέ των Φ/Β διατυπώνουν πρόστυχα σχόλια-ψέματα, πως δήθεν ο λιγνίτης προκαλεί καρκίνο κι άλλες σοβαρές αρρώστιες. Όσοι παρακολουθείτε το ιστολόγιο από νωρίς ίσως έχετε δει πως εδώ και πάνω από δυο χρόνια έχουμε παρουσιάσει ιατρική ανακοίνωση στο 2ο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Περιβάλλον και καρκίνος. Η παρέμβαση της φύσης στην παθογένεση- πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου», που πραγματοποιήθηκε 14-16 Φεβρουαρίου 2014 στη Δράμα. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη ο καρκίνος φαίνεται πως "προτιμά" κάποιες περιοχές της Ελλάδας περισσότερο..

Η παγκόσμια οικονομία μοιάζει με αυτή της δεκαετίας του 1930

Αποτέλεσμα εικόνας για Η παγκόσμια οικονομία μοιάζει με αυτή της δεκαετίας του 1930
Από το newmoney.gr
Για να κατανοήσουμε την κατάσταση της σημερινής οικονομίας, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να γυρίσουμε πίσω 80 χρόνια.

Όπως ακριβώς και στη δεκαετία του '30, η ανάπτυξη περιορίζεται από εταιρείες οι οποίες δεν θέλουν να ξοδέψουν, μείωση του πληθωρισμού και κυβερνήσεις οι οποίες απομακρύνονται από τα οικονομικά κίνητρα.

Ο λόγος της παρούσας κατάστασης είναι η κρίση η οποία άφησε..

...σε αφηνουν να δουλευεις, να κυκλοφορεις, νομιζεις οτι εχεις ειρηνη ομως εχουμε ΠΟΛΕΜΟ


Evi Jannitopoulou


ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Η νέα κλιματική απειλή ονομάζεται… αιθάνιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Η νέα κλιματική απειλή ονομάζεται… αιθάνιο
Από το tovima.gr
Δεν αποτελούν πηγή ανησυχίας για την κλιματική αλλαγή μόνο το διοξείδιο του άνθρακα και το μεθάνιο. Οι εκπομπές του αερίου αιθανίου εμφανίζουν ξανά ανοδική πορεία παγκοσμίως, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.


Ρυπαντής

Το αιθάνιο αποτελεί «αέριο του θερμοκηπίου», καθώς και ρυπαντή της ατμόσφαιρας. Οι εκπομπές του είχαν κορυφωθεί στη δεκαετία του 1970, είχαν στη συνέχεια μειωθεί, αλλά κάπου μεταξύ 2005-2010 άρχισαν και πάλι να τραβούν την ανηφόρα.

Μεταξύ 2009-2014, οι εκπομπές αιθανίου στο βόρειο ημισφαίριο της Γης αυξάνονταν με ετήσιο ρυθμό περίπου 400.000 τόνων. Η κύρια πηγή εκπομπών είναι η βιομηχανία πετρελαίου και..

Η Ανάκαμψη του Σχιστολιθικού

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ανάκαμψη του Σχιστολιθικού
Από το energia.gr
Στις αχανείς εκτάσεις του δυτικού Texas, μικρά σημάδιαανάκαμψης έχουν αρχίσει να διαφαίνονται για την πετρελαϊκή βιομηχανία, κυρίως λόγω της τεχνολογίας fracking ή πιο γνωστής ως μεθόδου εξόρυξης σχιστολιθικού πετρελαίου. Τον τελευταίο μήνα, 9 συνολικά ανενεργές πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου έχουν τεθεί και πάλι σε λειτουργία στο δυτικό Texas, την πλουσιότερη περιοχή της Αμερικής σε σχιστολιθικά κοιτάσματα. Ο συγκεκριμένος αριθμός μπορεί να φαίνεται μικρός, συγκριτικά με τις συνολικά 429 πλατφόρμες που «κατέβασαν ρολά» κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, καθώς η τιμή του πετρελαίου υποχωρούσε στο ιστορικά χαμηλό των $30 ανά βαρέλι, παρόλα αυτά δεν παύει να αποτελεί από μόνη της μια αύξηση. Το παρακάτω διάγραμμα παρουσιάζει πολύ ..