Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Ο πλανήτης Γη χωρίς την Ελλάδα
Από το Γάλλο Λογοτέχνη Ζαν Ρισπέν Ζα.
1. Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
2. Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.
3. Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη... Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.
1. Από την ιατρική σας, τη φαρμακευτική σας,
2. Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα),
3. Από την φυσική σας, χημεία,
4. Από την αστρονομία σας,
5. Από την πολιτική σας,
6. Από την καθημερινότητα σας, διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου,
διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια ελληνική λέξη), σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού, που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά, και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της Ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε...
ΘΑ ΠΕΙΤΕ: .
ΣΩΣΤΑ, δεν γίνεται γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση!
'Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη...
Η πρόκληση, πάντως, θα ισχύει κύριοι...!!
briefingnews.gr
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΝΕΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ - Πούλησαν στην Τουρκία νησί ! - Κρύβονται για να μην το ανακοινώσουν - Που πάει η χώρα;Διαστάσεις μείζονος εθνικού σκανδάλου λαμβάνει το ξεπούλημα σε Τούρκους επιχειρηματίες οι οποίοι συνηθέστατα είναι "το μακρύ χέρι της ΜΙΤ", (αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε οι ίδιοι οι Τούρκοι που διαφημίζουν στη χώρα τους τα "θετικά" των τουρκικών επενδύσεων στο εξωτερικό) με πιο πρόσφατο "επίτευγμα" τη αγορά νησιού από Τούρκο επιχειρηματία! Ναι, αυτό που διαβάσατε είναι αληθινό:Πούλησαν σε Τούρκο ελληνικό νησί!
Και το ερώτημα είναι πιο νησί; Αν και αυτό μικρή σημασία έχει, εν τούτοις αν το νησί βρίσκεται στο Αιγαίο ή στο Ιόνιο επάνω στις γραμμές περιπολίας των τουρκικών υποβρυχίων που προέρχονται από την βάση που διατηρούν στην Αλβανία;
Και ποιος ενέκρινε την πώληση του νησιού; Μήπως πρέπει να ενημερωθούν στο υπουργείο Τουρισμού ότι υπάρχουν και ειδικά δικαστήρια, αλλά και στρατοδικεία που θα πρέπει να λογοδτήσουν αν κάτι πάει στραβά για τα ελληνικά συμφέροντα στα ελληνοτουρκικά και κριθεί ότι π.χ. η τουρκική ιδιοκτησία στην μαρίνα της Μυτιλήνης έπαιξε πρακτόρικο ρόλο σε ένα "θερμό" επεισόδιο;
Έτσι, μετά το εξευτελιστικό ξεπούλημα των ελληνικών μαρίνων στον μεγάλο τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο, Doğus Grubu, τώρα, δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Türkiye, ένα μεγιστάνας, αναφέρει ότι πρόεδρος γνωστής τουρκικής λέσχης, αγόρασε πρόσφατα και για πρώτη φορά ένα ελληνικό νησί για να το μετατρέψει, όπως υποστήριξε, σε τουριστικό παράδεισο, φυσικά με όλα τα οικονομικά οφέλη να πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στην Τουρκία.
Το νέο αυτό σκάνδαλο παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, η πώληση αυτού του νησιού είναι η αρχή και νέων πωλήσεων ελληνικών νησιώτικων εκτάσεων στους Τούρκους .
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι Έλληνες αναγνώρισαν πως οι Τούρκοι είναι οι καλύτεροι πελάτες στις μεγάλες ευκαιρίες που εμφανίζονται συνεχώς στην ελληνική αγορά.
Ο ίδιος ο Έλληνας πρόεδρος της Eurοpean Travel Tours, (το ευρωπαϊκό τους μάρανε), Παύλος Σωτηρίου, δήλωσε χαρακτηριστικά στους Τούρκους ότι "Eνώ υπάρχουν περί τις δέκα ξένες εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά νησιώτικης γης στην Ελλάδα, (καθώς όλα πλέον ξεπουλιούνται σε τιμή ευκαιρίας από την προδοτική κλίκα που μας κυβερνά), οι Τούρκοι φέροντα σαν οι πιο σοβαροί πελάτες και για τον λόγο αυτό προτιμούνται από την ελληνική κυβέρνηση και πληρώνουν όσοσ-όσο"!
Η διευθύντρια του Eurοpean Travel Tours, Κατερίνα Πάλα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες είναι οι πιο σοβαροί πελάτες για αγορά ελληνικής τουριστικής γης και μάλιστα, όπως αποκάλυψε, οι Τούρκοι επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού έχουν ήδη ανοίξει επιχειρήσεις τουρκικών συμφερόντων σε… 12 ελληνικά νησιά.
Στην ερώτηση ποιος είναι ο περίφημος Τούρκος μεγιστάνας που πρώτος αγόρασε ελληνική νησιώτικη γη, η Κ.Πάλα δεν αποκάλυψε το συγκριμένο όνομα του προφανώς για ευνόητους λόγους.
Το ζήτημα είναι ποιο ελληνικό νησί αγόρασαν οι Τούρκοι; Όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr στις 21/01/2013 αγγελία πώλησης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα privateislandsonline.com έφερε να πωλούνται οι οι νησίδες Τοκμάκια στα ανοικτά του Μανταμάδου της Λέσβου, πολύ κοντά στην μικρασιατική ακτή με τιμή εκκίνησης τα 4.000.000 ευρώ.
Λεπτομέρεια: Οι βραχονησίδες όπως φαίνεται και στο χάρτη βρίσκονται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας απέναντι από την Β.Α ακτή της Λέσβου. Ελέγχουν το δίαυλο του νησιού με την μικρασιατική ακτή και κατά συνέπεια αποτελούν έδαφος υψηλού στρατηγικού ενδιαφέροντος.
Γράφαμε τότε ότι: "Προφανώς κάποιοι κύκλοι επεξεργάζονται την ανάδειξη και ενδεχομένως τον εποικισμό των βραχονησίδων του Ανατολικού Αιγαίου, με απώτερο στόχο την μείωση της ελληνικής κυριαρχίας καθώς σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο: "Σε ένα νησί αναγνωρίζεται υφαλοκρηπίδα μόνον όταν στο έδαφός του ασκείται έστω και μικρή οικονομική δραστηριότητα".
Μέχρι σήμερα, τα νησάκια ενοικιάζονταν από τους ιδιοκτήτες τους, σε βοσκούς. Βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τις ακτές της Λέσβου ενοικιάζονταν από τους ιδιοκτήτες τους σε βοσκούς. Η ομορφιά τους, αφήνει τους επισκέπτες άφωνους.
Πρόκειται για ομάδα μικρών νησιών ανατολικά της Λέσβου στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι ανθρώπινες δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη κτηνοτροφία, το ψάρεμα και τον τουρισμό. Χαρακτηρίζονται από απόκρημνες και βραχώδεις ακτές).
Συγκεκριμένα πρόκειται για περισσότερα από 1,900 στρ. της περιοχής που καλύπτονται από τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας ΝΗΣIΔΕΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΣYΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΜΑΡΟΝΗΣIΩΝ, ΚIΔΩΝΑΣ, ΑΓIΟΣ ΓΕΩΡΓIΟΣ, ΓΛΑΡΟΝΗΣI, ΚΛΠ.).
Οι νησίδες Τοκμάκια πρωταγωνιστούσαν σε συγκεκριμένο σχέδιο για την αξιοποίηση πολλών βραχονησίδων του Αιγαίου στα μέσα της δεκαετίας του 90’.
Συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 1995 η ελληνική κυβέρνηση μελετούσε ένα πρόγραμμα εποικισμού μικρονησίδων με κρατική επιδότηση. Ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα αποσκοπούσε στην ανάπτυξη μιας μορφής αγροτικού τουρισμού.
Και να πούμε και κάτι άλλο:Είναι γεγονος ότι με νόμο της κυβέρνησης Παπανδρέου, εξαιρέθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πιο συγκεκριμένα το ΓΕΝ από την κατάθεση γνωμοτότησης, η οποία μπορούσε να μπλοκάρει τέτοιου είδους πωλήσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή το ΓΕΝ ή το ΓΕΕΘΑ πρέπει να παρακολουθούν άπραγοι αυτό που συμβαίνει στην χώρα και να μην θέτουν ζητήματα εθνικής ασφάλειας...
 ΠΗΓΗ:anekshghtakaiapokryfa.blogspot.gr

ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΗΠΑ : " Δεν εγκρίνεται η συμφωνία Ελλάδος -Αλβανίας "
Μέχρι σήμερα είχε ακουστεί πολλές φορές πως σημαντικό ρόλο για την «ακύρωση» της συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας για τα θαλάσσια σύνορα έπαιξαν η Τουρκία και η Ιταλία, σήμερα η αλβανική εφημερίδα “SOT” επικαλείται δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη των ΗΠΑ, Aleksander Arvizu, ο οποίος φέρεται να είπε σε συνάντηση που είχε προ ημερών με τον ηγέτη των Ερυθρόμαυρων Εθνικιστών της Αλβανίας πως "ο Μπερίσα έκανε παζάρια με την Αθήνα για το θέμα των θαλάσσιων συνόρων και δεν πρόδωσε μόνο τα συμφέροντα της Αλβανίας αλλά και τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κατηγορώντας τον ταυτόχρονα πως υπέγραψε κρυφά την «πώληση» της θάλασσας"αναφέρει η aftonomi.gr.
Μάλιστα ο αμερικανός πρέσβης Aleksander Arvizu εξέφρασε την εκτίμηση του προς όλους τους πολιτικούς παράγοντες που κατήγγειλαν την θαλάσσια συμφωνία, ενώ σχολίασε και τον τρόπο με τον οποίο η αλβανική πλευρά απέρριψε την συμμέτοχη των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις μετά από υποτιθέμενες ισχυρές πιέσεις της Αθήνας.
Ο  Αρβιζού δήλωσε επίσης ότι, «αν η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα θα λάμβανε μέρος στις διαπραγματεύσεις, η συμφωνία θα ήταν διαφανής και δεν θα πέρναγε στην βουλή».
Το απόρρητο τηλεγράφημα των ΗΠΑ για την θαλάσσια συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας
Η σύγκρουση του Μπερίσα με τις ΗΠΑ για την θαλάσσια συμφωνία επιβεβαιώνεται και σε ένα από τα απόρρητα τηλεγραφήματα που έστειλε η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα προς  το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Το τηλεγράφημα με κωδικό 08TIRANA745 το οποίο απεστάλη τον Οκτώβριο του 2008 έχει χαρακτηριστεί ως εμπιστευτικό και είχε ως τίτλο: «Η Ελλάδα ασκεί πίεση στην Αλβανία για το θέμα των συνόρων και των νεκροταφείων».
Στο τηλεγράφημα η αμερικανική πρεσβεία εξηγεί το πώς η Αθήνα πίεσε τον Μπερίσα να κρατήσει μακριά από τις διαπραγματεύσεις του αμερικανούς.
«Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συνομιλιών στα Τίρανα, ο Έλληνας αξιωματούχος επικεφαλής της αντιπροσωπείας έδωσε τελεσίγραφο προς την Αλβανική κυβέρνηση. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αποδειχθεί πρόθυμη να συμβιβαστεί όσον αφορά τα θαλάσσια σύνορα κοντά στην Κέρκυρα(πιθανώς λόγω των υφιστάμενων αμερικανικών στρατιωτικών ενδιαφέρον για την οικοδόμηση μιας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Jal, στη Νότια Αλβανία). Ωστόσο, ο Έλληνας αξιωματούχος προειδοποίησε την αλβανική αντιπροσωπεία, για την εκπλήρωση και της άλλης απαίτησης, την διατήρηση «των μακρινών δυνάμεων», και συγκεκριμένα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, εκτός των συνομιλιών" - αναφέρει μεταξύ άλλων το απόρρητο διπλωματικό τηλεγράφημα.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

"ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ" ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Προσοχή! Ο υπολογιστής σας παρακολουθεί (vid)Όλοι μας χρησιμοποιούμε laptop με ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο. Καλό θα είναι να "σκεπάζουμε" την κάμερα, και να αποφεύγουμε τις ομιλίες μπροστά στον υπολογιστή, καθότι πολύ εύκολα μετατρέπεται σε "ρουφιάνο".
Παρακολουθείστε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του NBCnews για το πως οι Η/Υ (ιδιαίτερα οι φορητοί) παγιδεύονται από επίδοξους hackers, και μέσω της web κάμερας που διαθέτουν ενσωματωμένη στην οθόνη τους, μπορούν να παρακολουθούν τι γίνεται μέσα στο δωμάτιο που βρίσκεται ο Η/Υ.... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων


Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων στη zougla.gr

Η Μεγαλύτερη Μπαταρία του Κόσμου Εγκαταστάθηκε Δίπλα σε Αιολικό στο Τέξας (video)Στο Νοτρίς του δυτικού Τέξας, δίπλα από ένα αιολικό πάρκο, εγκαταστάθηκε η μεγαλύτερη μπαταρία του κόσμου, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για μια συστοιχία η οποία μπορεί να αποθηκεύσει 36 MW αιολικής ενέργειας και να τα διοχετεύσει στο δίκτυο μέσα σε διάστημα μόλις 15 λεπτών.
Το έργο κατασκεύασε η νέα εταιρεία Xtreme Power για λογαριασμό της Duke Energy. Μάλιστα, οι κατασκευαστές τονίζουν ότι η εν λόγω μπαταρία είναι η μεγαλύτερη και πιο γρήγορη στον κόσμο, και πώς να μην είναι άλλωστε με τέτοια απόδοση;
Τονίζεται ότι οι επιμέρους μπαταρίες που απαρτίζουν την συστοιχία έχουν μέγεθος λεωφορείου και πολλαπλά τερματικά, ώστε να είναι δυνατή η ροή του ηλεκτρισμού γρήγορα εντός και εκτός. Σκοπός του έργου είναι να λειτουργεί σαν αποθήκη για την ενέργεια που παράγει το γειτονικό αιολικό πάρκο των 153 MW. Με αυτόν τον τρόπο, ο συνδυασμός των δύο μονάδων παρέχει στο δίκτυο μια σταθερή και αδιάλειπτη ποσότητα ηλεκτρισμού, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους διαχειριστές.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση και από το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ. Ο ίδιος ο υπουργός Ενέργειας, νομπελίστας φυσικός, Στίβεν Τσου, έκανε πρόσφατα δηλώσεις υπέρ της τεχνολογίας αποθήκευσης ενέργειας, λέγοντας ότι «χωρίς τεχνολογικές εξελίξεις στην αποδοτική και μεγάλης κλίμακας αποθήκευση ενέργειας, θα είναι δύσκολο να βασιστούμε στις ΑΠΕ για πάνω από το 20-30% της ενέργειας που καταναλώνουμε». 
ΠΗΓΗ:energia.gr


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ. ΚΥΡΙΟΙ: ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ
Με έκπληξη διαβάσαμε ελάχιστες ώρες πριν την πραγματοποίηση της τελευταίας 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΓΕΝΟΠ, την απόκρισή της στο καταγγελτικό Δελτίο Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, σχετικά με την ολιγωρία που επέδειξαν Ομοσπονδία και ΤΑΥΤΕΚΩ στο θέμα λειτουργίας των ΠΕΚΑ !!! Απάντηση που οφθαλμοφανέστατα δόθηκε, όχι από ανάγκη, αλλά από απελπισία. Και είναι τόσο μεγάλη η απελπισία εκεί στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ, που ενώ κατηγορεί το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ότι λανθασμένα και υπονομευτικά προέβη στη δημοσιοποίηση της καταγγελίας 2 μέρες πριν την απεργία, ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ¨ΛΑΘΟΣ¨ απαντώντας στην καταγγελία μας λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξή της.
Είναι πραγματικά απογοητευτικό και λυπηρό να διαπιστώνεις ότι κάποιος προσπαθεί –ΑΚΟΜΑ- απεγνωσμένα να κρύψει την αδυναμία του πίσω από δήθεν δικά σου «λάθη», «εσκεμμένες παραλήψεις», έλλειψη σεβασμού, αξιών, κουράγιου κλπ, κλπ. Όσο για τα περί «ηθικού δικαιώματος» και το πόσο εύκολα εν είδει Δικαστών το ¨αφαιρούν¨ (στην απάντησή τους) από τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ, το καλύτερο θα είναι να σιωπούν. Αυτό πρέπει να κάνεις όταν βρίσκεσαι στο σπίτι του κρεμασμένου. Εξάλλου για τα περί ηθικής και αξιών αν είναι να μας κρίνει κάποιος, σίγουρα ΔΕΝ θα είναι η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ, (αυτή η ηγεσία που κάθε φορά που παραβρίσκεται στα Γενικά Συμβούλια του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ) αλλά θα είναι οι εργαζόμενοι και έχετε δίκαιο όταν λέτε ότι «σας βλέπουν οι συνάδελφοι».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΠΛΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΣΕΕΠ


 Διπλές κάλπες αποφάσισε να στήσει το σωματείο του ΠΣΕΕΠ στις 18-19/2 .Στην μια κάλπη θα ψηφίζουν οι εργαζόμενοι για το Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό και στην άλλη για τους Εκπροσώπους των Εργαζομένων στο Δ.Σ της εταιρείας.

Τι παγίδες κρύβει το υποχρεωτικό πλέον ψηφιακό σήμα; Γιατί τόση βιασύνη;
Ήδη πέρασαν κάποιοι μήνες. Τα διαφημιστικά "σπότς" ήταν βροχή και μας "ζάλισαν" με εκείνα τα κακότεχνα κινούμενα σχέδια της οικογένειας "κλικλίκου", περί ψηφιακού σήματος και πόσο ωραίο και δυνατό θα είναι! Δεν είδαμε στον Tύπο γενικότερα, μία πραγματικά αληθινή έρευνα, ή "ρεπορτάζ", όπως οι ξενομανείς το αποκαλούν, που να δώσει στον μέσο Έλληνα να αντιληφθεί, τί ήταν εκείνο, που "έσπρωξε" να επιβάλουν από την κυβέρνηση, με ασυνήθιστα, για τα δεδομένα μας, ταχύτατους ρυθμούς την ψηφιακή τηλεόραση! 
Θα θέλαμε πολύ να ξέραμε, πώς γίνεται στην σημερινή Ελλάδα της πλήρους διαλύσεως, των ανυπάρκτων δημοσίων υπηρεσιών, της οικονομικής δυσπραγίας και απαξιώσεως όλων των εργαζομένων, το μοναδικό ζήτημα που (δήθεν) "έκαιγε", την κυβέρνηση, ήταν η άμεση ΕΠΙΒΟΛΗ ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, όταν την ίδια στιγμή, τίποτε άλλο ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ! Και όταν ουσιαστικώς, δεν αντιμετωπιζόταν κανένα πρόβλημα με το αναλογικό σήμα...
Ο λαός μας, λόγω της μάλλον καθολικής ελλείψεως αντικειμενικής και ουσιαστικής πληροφόρησεώς του (όταν μονίμως η 'ενημέρωσή' του, είναι στα χέρια ασυδότων και αδρώς εξαγορασμένων και αρτίως προεπιλεγμένων δημοσιογράφων) έχει γίνει έρμαιο της Νέας Τάξεως πραγμάτων, που τον χρησιμοποιή για πολλών τύπων πειραματισμούς, χάρις στην πρόθυμη συνεργασία, με την εκλεγμένη (επί το ακριβέστερον προεπιλεγμένη έξωθεν!) πολιτική τάξη. 
Για αυτό το θέμα δεν μιλάει κανείς στην Ελλάδα και είναι απορίας άξιον, γιατί δεν αναρωτιέται κανείς, γιατί βιάσθηκαν να εισαγάγουν αυτή την (με το ζόρι) αλλαγή στη ζωή των Ελλήνων! Όταν σε άλλες χώρες, ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, απο το κράτος, να πάη να αγοράση από το εμπόριο αποκωδικοποιητές, άν ήθελε να συνεχίση να βλέπη.
Ούτε επίσης έγινε λόγος στο τόσο προδομένο και ξενοκίνητο "Ελλαδιστάν", γιατί επελέγη ως "κατάλληλη" χρονική περίοδος για την πιεστική 'αλλαγή' του σήματος, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου. Οπότε θα "έτρεχαν" όλοι, οι 'φίλαθλοι', να πάρουν τις συσκευές, ώστε να μην "στερηθούν" τους Αγώνες! "Πανέξυπνο", δεν νομίζετε;  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παροχές;...

 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΥΝΩΝ Νέα "ύποπτη" περιοχή με πιθανό πλούσιο πετρελαιοφόρο κοίτασμα ΝΔ της Πελοποννήσου
Νέα δεδομένα προκύπτουν από τις μέχρι στιγμής σεισμικές έρευνες της νορβηγικής εταιρείας PGS στο Ιόνιο και στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, με αποτέλεσμα το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer να επεκτείνει την θαλάσσια περιοχή των ερευνών του από τα αρχικά προγραμματισθέντα 8.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, στα 12.000 τ.χλμ. με αποτέλεσμα η έρευνα να ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου
Μϊα εξέλιξη που τροποποίησε το πρόγραμμα του ερευνητικού πλοίου ήταν η αίτηση της γαλλικής εταιρείας Total Group προς την ελληνική πλευρά να επεκταθούν οι έρευνες και να γίνουν ηχοβολισμοί σε μία πολύ συγκεκριμένη περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου.
Στην περιοχή αυτή όπου ενημερώσεις και κάποια στοιχεία που έχουν περιέλθει στα χέρια της εταιρείας από αμερικανικής πλευράς και από δορυφόρους, μιλάνε για πιθανή ύπαρξη ενός πολύ μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου, το οποίο θα μπορούσε να διπλασιάσει την ποσότητα των υπολογισμένων κοιτασμάτων του Ιονίου που κατά τις πλέον "ταπεινές" εκτιμήσεις δίνουν 250 εκατ. βαρέλια απολήψιμα με μέγιστη υπολογιζόμενη ποσότητα το 1 δισ. βαρέλια.
Δηλαδή μπορεί να φτάσει το συνολικό αποτέλεσμα και τα 2 δισ. βαρέλια που σημαίνει μια σειρά μεσαίας χωρητικότητας ενεργειακών πεδίων, αξίας 200 δισ. δολ με μέση υπολογιζόμενη τιμή ανά βαρέλι τα 100 δολ..
Την ίδια στιγμή, όμως, τα ευρήματα νότια της Κρήτης ανάγκασαν το ΠΕΚΑ να προσθέσει νέες γραμμές ηχοβολισμού και να πυκνώσει τα σεισμικά σε περιοχές νότια της Κρήτης. Η γενική αντίληψη είναι ότι "Έχουμε πολύ ουσιαστικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα νότια της Κρήτης".
Το πλοίο πρόκειται να επιστρέψει σε μια περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου για να αλλάξει τα καλώδια μήκους 10 χλμ. που σέρνει πίσω του και τα οποία φέρουν τα ηχοβολιστικά μηχανήματα που απαιτούνται, προκειμένου να ρυθμιστούν ντα νυν ή να τοποθετηθούν νέα μηχανήματα ικανά να "κτυπηθούν" σε μεγάλο βάθος οι περιοχές στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου που έχει ζητήσει η Total.
Τα κρουστικά κύματα που εκτοξεύονται από τα ηχοβολιστικά μηχανήματα διαμερνούν τον πυθμένα και αναζητούν το κοίτασμα στα στρώματα των πετρωμάτων κάτω από την επιφάνεια του βυθού
Μέχρι στιγμής τα πιο πυκνά σεισμικά έχουν γίνει βορειοδυτικά της Κέρκυρας, όπου εκφράζεται η βεβαιότητα ότι συνεχίζεται το μεγάλο πετρελαιοφόρο κοίτασμα της Αλβανίας και της νότιας-δυτικής Αδριατικής που έχει δώσει σημαντικές ποσότητες πετρελαίου σε Αλβανία και Ιταλία. Επίσης έχουν γίνει έρευνες στην περιοχή της Κεφαλλονιάς, στον Πατραϊκό Κόλπο, στον Κυπαρισσιακό και στην περιοχή του Κατακόλου.
Ότι και να συμβεί, μέσα Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα του Nordik Explorer και θα ξεκινήσει άμεσα η ανάλυση των στοιχείων τα οποία θα πουληθούν εν συνεχεία στις εταιρείες που θα θελήσουν να προχωρήσουν σε γεωτρ'ησεις. Αν η διαδικασία πώλησης των στοιχείων ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο εικάζεται ότι είναι δυνατή η έναρξη αναγνωριστικών γεωτρήσεων ακόμα και μέχρι το τέλος του 2014.
Πάντως και πρώτα θετικά αποτελέσματα να έχουμε εντός του 2015 απαιτούνται συνολικά τρεις επιτυχημένες γεωτρήσεις για να μπορεί να οριοθετηθεί θετικά το κοίτασμα ή τα κοιτάσματα.
Μετά από την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, όμως και πριν να ξεκινήσει μετά παρέλευση περίπου πενταετίας από την οριοθέτηση του κοιτάσματος η εκμετάλλευσή του, μπορεί να αρχίσει άμεσα η οικονομική διαδικασία τιτλοποίησής του. Δηλαδή να "προ-πουληθεί" το κοίτασμα ή τα κοιτάσματα. Και αυτό μπορεί να ξεκινήσει, αν όλα πάνε καλά, περί το 2017.
Για τα οικονομικά-ενεργειακά δεδομένα, η χρόνος από σήμερα μέχι το 2017 είναι "μηδενικός". Aπλά να σημειώσουμε ότι συμπίπτει με την χρονική περίοδο που κατά ένα περίεργο τρόπου προσδιορίζουν όλοι οι ξένοι ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει να εξέρχεται από την κρίση και την ύφεση...
ΠΗΓΗ: defencenet.gr