Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Επόμενο Πρωτοποριακή επένδυση: Βιοντίζελ από κλαδέματα

Από το philenews.com  
Ένα πρωτοποριακό και μεγάλο έργο που αφορά την επεξεργασία ξυλώδους βιομάζας για παραγωγή βιοκαυσίμου έχει πάρει το πράσινο φως από την περιβαλλοντική αρχή για να προχωρήσει και σε λίγες ημέρες αναμένεται η έκδοση της πολεοδομικής άδειας. Η γνωμάτευση είναι απόρροια της διαδικασίας αξιολόγησης Μελέτης Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) στα πλαίσια αίτησης για παραχώρηση πολεοδομικής άδειας για κατασκευή και λειτουργία μονάδας διαχείρισης οργανικών αποβλήτων (ξυλώδους βιομάζας) για παραγωγή βιοκαυσίμου το οποίο όταν αναμιχθεί στο ντίζελ να πληρούνται οι προδιαγραφές του ντίζελ που καθορίζονται στο πρότυπο ΕΝ590.

Το προτεινόμενο έργο αναμένεται να πραγματοποιηθεί..

Τι μάθαμε από το δυστύχημα της Tesla: Άνθρωπος και Μηχανή πρέπει να δουλέψουν μαζί

Από το capital.gr

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση ​​για το θανατηφόρο τροχαίο που αφορούσε το σύστημα αυτόματης οδήγησης (Autopilot) της Tesla το περασμένο έτος, οι οπαδοί και οι επικριτές της κατασκευάστριας ηλεκτροκίνητων οχημάτων πήραν σαφή θέση όσον αφορά στα αίτια της τραγωδίας. Οι υποστηρικτές και οι επενδυτές της Tesla δεν αμφέβαλλαν ποτέ για το γεγονός ότι το σύστημα βελτιώνει την ασφάλεια, οπότε ο οδηγός θα πρέπει να μην πρόσεξε τις προειδοποιήσεις της Tesla για να επιδείξει την ανάλογη προσοχή. Οι επικριτές και οι short επενδυτές, από την άλλη πλευρά, ήταν απόλυτα σίγουροι ότι..

Η Σαουδική Αραβία εξετάζει αύξηση 80% στην τιμή της βενζίνης

Από το energypress.gr
Η Σαουδική Αραβία εξετάζει σχέδιο για αύξηση των εγχώριων τιμών της βενζίνης και των καυσίμων αεροσκαφών, μέσα στον Νοέμβριο το αργότερο, καθώς ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο προωθεί πρόγραμμα ανάσχεσης των δαπανών και μείωσης της εξάρτησης από το πετρέλαιο, λόγω της πτώσης της τιμής του.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg και αναφέρει το liberal, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας προτίθεται να αυξήσει τις τιμές της βενζίνης ώστε να συμβαδίσουν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Έκπληξη, αγανάκτηση µα και βαθύ προβληµατισµό, προκάλεσε σε όλους µας η διαρροή ενός εµπιστευτικού εγγράφου προς τη ∆ιοίκηση των ΕΛΠΕ από την εταιρεία One Team, καταρχάς επιβεβαιώνει την ανάγκη αλλαγής προσέγγισης από τις επιχειρήσεις όσο και από τις εταιρείες που συνεργάζονται µε αυτές, σε ότι αφορά θέµατα κοινωνικά και κατά δεύτερον επιβεβαιώνει την τραγική εµµονή και νοσταλγία κάποιων σε λογικές και πρακτικές που αναφέρονται είτε στο σκοτεινό παρελθόν είτε σε ένα δυστοπικό µέλλον.

Καταδικάζουµε πρακτικές οι οποίες..

Πάιατ: Στόχος μας να έρθει το αμερικανικό LNG και να γίνουν επενδύσεις στους υδρογονάνθρακες

Από το energypress.gr
Οι ΗΠΑ έχουν ως στόχο την ανάδειξη της Βόρειας Ελλάδας σε «πύλη εισόδου» για τη μεταφορά αερίου και αγαθών προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, υπογραμμίζει στην «Καθημερινή» ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρεϊ Πάιατ.

Μιλά για αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον στο ενεργειακό πλέγμα της περιοχής, επισημαίνει τη σημασία των αγωγών ΤΑΡ και IGB όπως και..