Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Πόσο αυξάνονται οι μισθοί λόγω μείωσης της εισφοράς


Αυξήσεις, έστω και μικρές, θα δουν από τη μισθοδοσία αυτού του μήνα εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι. Οι αυξήσεις είναι αποτέλεσμα της οριζόντιας μείωσης κατά 30% της εισφοράς αλληλεγγύης και της συνακόλουθης μείωσης της παρακράτησής της από τους μισθούς και τις συντάξεις.

Με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκαθάρισε ότι για να ξεκινήσει η παρακράτηση με τη μειωμένη εισφορά δεν απαιτείται η έκδοση ειδικής εγκυκλίου καθώς το μόνο που αλλάζει σε σχέση με το 2014 είναι οι συντελεστές της εισφοράς. Επισημαίνεται ότι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης  υπολογίζεται πλέον με νέους συντελεστές ως εξής: 

για συνολικό καθαρό εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 0,7% (από 1%) επί ολόκληρου του ποσού.

για συνολικό καθαρό εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ με συντελεστή 1,4% (από 2%) επί ολόκληρου του ποσού. 

για συνολικό καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000 ευρώ,με συντελεστή 2,10% (από 3%) επί ολόκληρου του ποσού. 

για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά θα υπολογίζεται με συντελεστή 2,8% (από 4%) επί ολόκληρου του ποσού.

Σε εισόδημα έως 12.000 δεν επιβάλλεται εισφορά.

Τα  όφελος που θα έχουν οι φορολογούμενοι σε ετήσια βάση ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος διαμορφώνονται ως εξής:
από 39 έως 60 ευρώ, για όσους εμφανίζουν εισοδήματα από 13.000 έως και 20.000 ευρώ.
από 138 έως και 300 ευρώ για όσους εμφανίζουν εισοδήματα πάνω από 20.000 και μέχρι 50.000 ευρώ.  
από 495 έως και 900 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 50.000 και μέχρι 100.000 ευρώ. 
από 1.440 ευρώ και πάνω για όσους έχουν εισοδήματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.



ΠΗΓΗ:.capital.gr

Τα διαγράμματα του ΔΝΤ τον Αύγουστο 2009 πιστοποιούν την πλήρη αποτυχία της πολιτικής των μνημονίων. Δοξάστε τους!


Το καλοκαίρι του 2009 τίποτα δεν προμήνυε την καταιγίδα των μνημονίων που θα σάρωνε την Ελλάδα μερικούς μήνες αργότερα. Είχε βέβαια προηγηθεί η κατάρρευση της Leehman Brothers, που σκόρπισε τον πανικό στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, ωστόσο το καλοκαίρι του 2009 τίποτα δεν φαινόταν ικανό να χαλάσει "τα μπάνια του λαού". 

Τίποτα; Όχι δα! Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μέσα στο κατακαλόκαιρο συνέταξε μια έκθεση/φωτιά, που ...
προειδοποιούσε για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της κυβέρνησης Καραμανλή και πιθανή χρεοκοπία της χώρας. Την έκθεση, όπως μας είπαν το Νοέμβριο 2011 οι New York Times, την είδαν οι αξιωματούχοι του Καραμανλή και διαμαρτυρήθηκαν στο ΔΝΤ για ανακρίβειες. Το ΔΝΤ κατανόησε πλήρως τις ανάγκες της τότε κυβέρνησης και δημοσίευσε τελικά τον Αύγουστο 2009 την έκθεση, συμμαζεύοντας τις εκφράσεις. "Καπάκι" στην 1η έκθεση έβγαλε κι ένα συμπλήρωμα, οπότε αμέσως ο Καραμανλής στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 πήγε σε εκλογές, με πρόσχημα τη μη συναίνεση της αντιπολίτευσης στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο 2010. Το διάγγελμα Καραμανλή είναι γεμάτο αναφορές "στις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης", αλλά φυσικά δεν λέει τίποτα για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό.


Ποιος ήταν ο επικεφαλής συντάκτης των εκθέσεων; Ο Ολλανδός Μπομπ Τράα! Τον θυμάστε, που ήταν στο πρώτο κλιμάκιο της τρόικας; Πάμε λοιπόν στη σελίδα 23 της έκθεσης (25 του pdf αρχείου), σημείο 28, στις συστάσεις πολιτικής, που προτείνει αυτός που ανέλαβε στη συνέχεια να τις εφαρμόσει: "28. Greece needs a coherent sustained fiscal adjustment plan based on permanent measures that can be monitored closely to cement credibility. Given Greece’s high level of debt and attendant vulnerabilities, such a plan should aim at boosting confidence, which could even support growth (an expansionary fiscal contraction). Staff recommended annual adjustment of about 1½ percent of GDP in permanent measures beginning in 2010 to place public debt on a declining path. Since, on baseline, the underlying structural balance is deteriorating every year (including because of aging pressures on social transfers), this effort would still take until 2013 before Greece is well below the 3-percent Maastricht limit. Such a strategy, permitting automatic stabilizers to function around the adjustment path, would lower the debt ratio from 2012. -  

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα συνεκτικό σχέδιο συνεχούς δημοσιονομικής προσαρμογής με μόνιμα μέτρα τα οποία μπορούν να παρακολουθούνται στενά για την παγίωση της αξιοπιστίας. Με δεδομένο το υψηλό επίπεδο του χρέους στην Ελλάδα και συνακόλουθα τρωτά σημεία, ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να στοχεύει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης, η οποία θα μπορούσε να υποστηρίξει ακόμη και την ανάπτυξη (μια επεκτατική δημοσιονομική συστολή). Η ομάδα του ΔΝΤ συνιστά ετήσια προσαρμογή ύψους περίπου 1,5% του ΑΕΠ σε μόνιμα μέτρα, αρχίζοντας από το 2010, για να τεθεί το δημόσιο χρέος σε πτωτική πορεία. Δεδομένου ότι, κατά βάση η υποκείμενη διαρθρωτική ισορροπία επιδεινώνεται κάθε χρόνο (συμπεριλαμβανομένων των πιέσεων λόγω γήρανσης στις κοινωνικές μεταβιβάσεις), αυτή η προσπάθεια θα διαρκέσει μέχρι το 2013, πριν η Ελλάδα είναι αισθητά κάτω από το 3% όριο του Μάαστριχτ. Μια τέτοια στρατηγική, που επιτρέπει στους αυτόματους σταθεροποιητές να λειτουργήσουν γύρω από την πορεία προσαρμογής, θα απομείωνε τη σχέση χρέους/ΑΕΠ από το 2012."



Αυτά λοιπόν έλεγε ο Τράα το 2009 στην έκθεση και στη σελίδα 28 της έκθεσης (30 του pdf αρχείου) μας δίνει κάποια διαγράμματα προβολών της οικονομίας μέχρι το 2060. Δείτε με προσοχή στο κάτω αριστερά διάγραμμα τις προβολές για τα προβλεπόμενα ελλείμματα του προϋπολογισμού και στο κάτω δεξιά διάγραμμα τις προβολές για τη σχέση χρέους/ΑΕΠ: αυτά θα συνέβαιναν ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΜΕΤΡΑ. Το χρέος το 2013 θα εκτοξευόταν στο "αστρονομικό" 130% του ΑΕΠ και το 2014 στο 134% του ΑΕΠ.

Ωστόσο τις εκλογές του 2009 τις κέρδισε ο ΓΑΠ, έβαλε στο τιμόνι του Τιτανικού τον Παπακωνσταντίνου, τον Απρίλιο 2010 μας έβαλαν στα μνημόνια και τα υπόλοιπα τα βιώνουμε από τότε καθημερινά στο πετσί μας. Η ετήσια δημοσιονομική προσαρμογή δεν ήταν το 1,5% του ΑΕΠ, που πρότεινε το ΔΝΤ, αλλά κάπου στο 4-4,5%, οπότε με τις ευλογίες της τρόικας σκότωσαν την πραγματική οικονομία.



Ο Σαμαράς ως αντιπολίτευση δεν ήθελε ν' ακούσει για μνημόνια, ώσπου κέρδισε τις εκλογές του 2012, εκπλήρωσε το παιδικό του όνειρο να γίνει επιτέλους Πρωθυπουργός και στη συνέχεια ξεκίνησε να "σκίζει τα μνημόνια επί δυο χρόνια, μέρα με τη μέρα", ακολουθώντας την ίδια, βαθιά λαθεμένη πολιτική της τρόικας και των μνημονίων, για να ολοκληρώσει τη λεηλασία της χώρας απ' τη ντόπια και ξένη ολιγαρχία. Αποτέλεσμα; Μετά από 4 χρόνια καταστροφικής πολιτικής το χρέος το 2013 δεν ήταν στο "αστρονομικό" 130% του ΑΕΠ, που θα ήταν ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΜΕΤΡΑ, ήταν στο "διαγαλαξιακό" 175%! Δοξάστε τους! 

Κι αυτό το ασύλληπτο χρέος των εκατοντάδων δισ., που δημιούργησαν με τη λαθεμένη πολιτική της τρόικας και των μνημονίων, το θεωρούν βιώσιμο κι εξυπηρετήσιμο κι έχουν την απαίτηση να το πληρώσουμε στο ακέραιο, αλλά κατά τα λοιπά ρωτούν τον κάθε Τσίπρα πού θα βρει τα 3 ή τα 13 δισ.; Πόσο απύθμενο μπορεί να είναι το θράσος και η υποκρισία τους; 



Αλήθεια, τι απέγιναν οι υποσχέσεις των δανειστών από το 2012, πως θα έπαιρναν μέτρα ελάφρυνσης του χρέους αν αντιμετωπίζονταν τα ελλείμματα, όπως οι μνημονιακοί μας έλεγαν κατ' επανάληψη; Τι απέγινε η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή το 2013, που έλεγε π.χ. επί λέξει στη σελ. 8: "Η χώρα είναι αδύνατο να επιστρέψει στις αγορές κεφαλαίου για να αναχρηματοδοτήσει το τεράστιο χρέος της με "λογικούς" όρους. Το μέγεθός του θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους πιθανούς δανειστές"; Οι πολιτικοί απατεώνες έβγαλαν στις αγορές πριν τις Ευρωεκλογές ομόλογα ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ κι όχι το Ελληνικό, μόνο και μόνο για να κοροϊδέψουν τους ψηφοφόρους και μετά δεν τόλμησαν να το ξανακάνουν. Θα βγουν ποτέ στις αγορές ομόλογα ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ; Ποτέ, όσο διαρκεί η ίδια αποτυχημένη πολιτική, που συσσωρεύει διαρκώς ένα μη βιώσιμο χρέος! 

Και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν τελικά με την εμμονή να πληρωθεί στο ακέραιο ένα χρέος που δεν είναι βιώσιμο, βάζοντας τη χώρα στο ζυγό για δεκάδες χρόνια, όπως το 1898; Των διεθνών τραπεζιτών και των πολιτικών συνεταίρων τους ή του Ελληνικού λαού, στον οποίο κατά τα λοιπά έχουν ορκιστεί πίστη σύμφωνα με το Σύνταγμα;

Πολλά θα μας πουν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για να πείσουν πως "δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή" (α, ρε Θάτσερ, τι κληρονομιά μας άφησες!) , πως "το χρέος είναι βιώσιμο", πως "ο Τσίπρας είναι επικίνδυνος", πως "τα κλειδιά της χώρας τα κρατάει ο Ντράγκι" (αλήθεια, ποιος και γιατί έδωσε τα κλειδιά της χώρας στο Ντράγκι;), πως "τα λεφτά θα φύγουν στην Ελβετία", πως "ο Συριζα θα βγάλει τη χώρα απ' το ευρώ", πως "τα ΑΤΜ δεν θα δίνουν λεφτά", πως "οι αγελάδες δεν θα κάνουν γάλα", πως θα μας βρουν οι χίλιοι-μύριοι σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί. Αλλά η θλιβερή γι' αυτούς πραγματικότητα είναι πως τα λεφτά τα έχει ήδη βγάλει η ολιγαρχία στην Ελβετία, στο Λουξεμβούργο, στο Λιχτενστάιν, στα νησιά Μαν ή Καϊμάν ή σε οποιονδήποτε άλλο φορολογικό παράδεισο, όπως απέδειξαν περίτρανα η λίστα Λαγκάρντ και οι υπόλοιπες λίστες. Και το μόνο bank run στην Ελληνική ιστορία έγινε επί δικής τους διακυβέρνησης, τότε που ο Προβόπουλος έφερνε νύχτα ρευστό με αεροπλάνα από τη Φρανκφούρτη.

Απ' την εποχή του "οι κομμουνιστές θα σας σφάξουν με το κονσερβοκούτι" και του "αυτή η δραχμή είναι δική σου, μην αφήσεις τον Παπανδρέου να σου την πάρει", δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα, αφού μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν, να τρομοκρατούν τον πληθυσμό για να διασφαλίσουν τη δική τους επιβίωση με το δημόσιο χρήμα, το δικαίωμά τους να στήνουν προσωπικά ιδρύματα με το δημόσιο χρήμα, το δικαίωμά τους να διαχειρίζονται ανεξέλεγκτα "μυστικά" κονδύλια, το δικαίωμά τους να διαπραγματεύονται ακριβά συμβόλαια με τα κατάλληλα "δωράκια".


Αλλά δεν θα μας πουν τίποτα για τις συνέπειες που είχε η δική τους πολιτική των μνημονίων, που φαίνονται στον πίνακα και το  διάγραμμα: πίσω απ' τη βουτιά της καμπύλης των απασχολουμένων κρύβονται χιλιάδες αυτοκτονίες, κρύβονται εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, κρύβονται δισεκατομμύρια θαλασσοδάνεια που καρπώθηκε η ολιγαρχία, κρύβεται η μεγάλη κομπίνα του PSI, με το οποίο διασφάλισαν στο διηνεκές τα λεφτά των ξένων τραπεζιτών και χρεοκόπησαν τα συνταξιοδοτικά ταμεία. Ο Τσίπρας τα έκανε αυτά; Μπα, μάλλον οι "κομμουνιστές" τα έκαναν, που ιστορικά αυτοί πάντα φταίνε για όλα .


ΠΗΓΗ;greeklignite.blogspot.gr

Στα 55,4 δολάρια το Brent


To αργό πετρέλαιο υποχώρησε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2009.
Η τιμή του πετρελαίου Brent σημείωσε πτώση ως και 3,2%, στα 55,48 δολάρια το βαρέλι. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2009. Η ευρωπαϊκή ποικιλία του αργού έχει καταγράψει απώλειες 48% φέτος.
Η τιμή του πετρελαίου WTI διολίσθησε ως και 1,8% χαμηλότερα στα 52,32 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2009. Αυτήν την εβδομάδα οι τιμές έχουν υποχωρήσει 4,4%.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ !!!


ΠΟΠΕΚ: Οι τιμές πετρελαίου θέρμανσης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα


Έναν λεπτομερή συγκριτικό Πίνακα των τιμών λιανικής του Πετρελαίου Θέρμανσης στα Κράτη της Ε.Ε παρουσίασε σήμερα η ΠΟΠΕΚ, συγκρίνοντάς τες με την πορεία των τιμών του αργού πετρελαίου BRENT σε διάστημα ενός έτους.


(πατήστε στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος)
Από τον πίνακα προκύπτει ότι η μειώση των τιμών στην Ελλάδα (-23,6%) ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη από το μέσο όρο της Ε.Ε. (-22,1%). Στην Κύπρο η μείωση έφτασε το 15%.



ΠΗΓΗ:energypress.gr

Νέο ρεκόρ για την παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας


Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας έφτασε σε νέα επίπεδα-ρεκόρ για την μετασοβιετική εποχή, καθώς άγγιξε πλέον τα 10,58 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, αυξημένη κατά 0,7%, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας της χώρας.
Τα δεδομένα φανερώνουν ότι οι μικρομεσαίοι παραγωγοί, επί το πλείστον ιδιώτες, έχουν αυξήσει την παραγωγή τους κατά 11% και αντιστοιχεί σχεδόν σε 1 εκατ. βαρέλια πλέον. Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι εξαγωγές της Transneft περιορίστηκαν κατά 5% στους 195,5 εκατ. τόνους λόγω της αύξησης της εγχώριας ζήτησης.
Αντιθέτως, οι εξαγωγές προς την Κίνα σημείωσαν άνοδο 43% σε ετήσια βάση και φτάνουν τους 22,6 εκατ. τόνους. Το κακό, πάντως, για τη Ρωσία είναι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου που σε συνδυασμό με τις δυτικές κυρώσεις. Εκτός από τις επιπτώσεις για την κρατική οικονομία, έχουν ως αποτέλεσμα και την μείωση των επενδύσεων για νέα παραγωγή.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

"Κόκκινη γραμμή" από Αθήνα για τουρκικές έρευνες σε σύμπλεγμα Μεγίστης: "Αν τολμήσουν θα τους κτυπήσουμε και θα τους βυθίσουμε"...


"Η Ελλάς δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε κίνηση αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της στην θαλάσσια περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νότια, νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά του συμπλέγματος της Μεγίστης και αντίστοιχα ανατολικά και νοτιοανατολικά της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου. Αν η Τουρκία  εκδώσει NAVTEX ερευνών που να περιλαμβάνει αυτές τις περιοχές και επιχειρήσει να υλοποιήσει την πρόθεσή της μεταφέροντας ερευνητικά πλοία στην περιοχή θα τους κτυπήσουμε και θα τους βυθίσουμε. Ελπίζουμε να μην κάνουν αυτό το λάθος".

Αυτή ήταν η καθαρή απάντηση ανώτατου αξιωματικού στο ερώτημα που έθεσε το defencenet.gr σχετικά με την πιθανότητα να υπάρξει άμεσα έκδοση NAVTEX που να δεσμεύει τις περιοχές που προανέφερε στην ζωνη ερευνών του πλοίου "Barbaros". Kαι συνεχίζοντας ο ίδιος υπογράμμισε ότι: "Αυτό που γίνεται στην Κύπρο είναι τελείως διαφορετικό από μια τέτοια εξέλιξη όπως οι έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αν δεν αντιδράσουμε με απόλυτο τρόπο, το χάσαμε το παιχνίδι".

Και σε άλλο ερώτημα για τις κινήσεις των ελληνικών Επιτελείων η απάντηση ήταν: "Ετοιμάζουμε αρκετά πράγματα για να είμαστε έτοιμοι. Η Τουρκία έχει αποδείξει ότι σε περιόδους εσωτερικής πολιτικής ρευστότητας της Ελλάδας επιχειρεί πάντα να εκμεταλευθεί πιθανά κενά εξουσίας και να δημιουργεί τετελεσμένα"...

Και σημείωσε ότι στην σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών "Υπήρξε απόλυτη ταύτιση και συναντίληψη πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας". Θα μπούμε στον πειρασμό να υποστηρίξουμε ότι η σκλήρυνση της γραμμής από πλευράς πολιτικής ηγεσίας έχει να κάνει και με την διενέργεια των εκλογών, αφού μέχρι τώρα απέρριπταν όλες τις ανάλογες εισηγήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας για αποφασιστική στάση...

Στο μεταξύ σύμφωνα με ΝΑVTEX που εξέδωσε η Αγκυρα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ''Μπαρμπαρός'' ( ''Barbaros'') το οποίο βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Αμμόχωστο και τα δύο συνοδευτικά σκάφη M/V Bravo και M/V Deep Supporter, δεσμεύεται ολόκληρη ή μερικώς η περιοχή των κυπριακών βυθοτεμαχίων (¨Οικοπέδων 2,3 και 9) που φαίνονται στην φωτό με κόκκινο χρώμα για έρευνες από τις 5 Ιανουαρίου μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου.

Η είδηση, μαζί με κάποιες πληροφορίες (προς διερμήνευση και αξιοποήση) που έχουν φτάσει από ξένες υπηρεσίες πληφοροριών, προκάλεσαν μεγάλη διϋπουργική σύσκεψη των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας με την συμμετοχή για πρώτη φορά στα χρονικά των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και των επιτελών τους, όπως και και τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Αντίστοιχη NAVTEX που μάλιστα επεκτείνει τον χώρο των κυπριακών ερευνών εξέδωσε και η Λευκωσία.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη ξεκινά γεώτρηση το ιταλο-κορεατικό γεωτρύπανο Saipem 10000 στο οικόπεδο «Αμαθούσα».

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι οι πληροφορίες που έχουν καταφθάσει από το εξωτερικό (συγκεκριμένη υποκλοπή συνομιλίας) αναφέρεται σε αυτό που το defencenet.gr είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχει ως υψηλή πιθανότητα, το να εκδοθεί NAVTEX για την περιοχή του συμπλέματος της Μεγίστης (Καστελόριζο).

Εδώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, αφού πλέον η Αγκυρα δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να τα πάρει όλα "εδώ και τώρα". Και η ελληνική πλευρά δια του defencenet.gr, στέλνει σαφές μήνυμα για το πώς θα αντιδράσει.

Σε σύσκεψη  στην Άγκυρα πριν δύο ημέρες όπου είχε κληθεί και συμμετείχε και ο .Τουρκοκύπριος συνομιλητής κ. Εργκιούν Ολγκούν και ο «Διευθυντής πολιτικών υποθέσεων» του «υπουργείου Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Γκιουνές Ονάρ αποφασίστηκε η κατάθεση της NAVTEX.

Την ίδια στιγμή στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν.Αναστασιάδης έχει συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.



ΠΗΓΗ: defencenet.gr