Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Πολωνία: Στο αμερικανικό πετρέλαιο στέφεται το διυλιστήριο της Lotos

Από το worldenergynews.gr

To δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Πολωνίας Lotos, το οποίο επεξεργάζεται κυρίως ρωσικό πετρέλαιο, σχεδιάζει την διαφοροποίηση του εφοδιασμού του και εξετάζει το ενδεχόμενο παραδόσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την εφημερίδα Puls Biznesu.

 «Δεν περιμέναμε την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Trump για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο της αμερικανικής αγοράς. Ξεκινήσαμε πριν...

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ…. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Από το gsee.gr
Με επικοινωνιακά τερτίπια και παρουσιάζοντας μια εικόνα για την αγορά εργασίας που απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, ο Πρωθυπουργός με την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εργασίας επιχείρησε να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο.

Μίλησε για μείωση της ανεργίας, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι όποιες προσλήψεις γίνονται, αυτές αφορούν ευέλικτες μορφές απασχόλησης με μισθούς πείνας, όταν κάθε ελληνική οικογένεια βιώνει το τραγικό πρόβλημα που αρνείται να δει ο Πρωθυπουργός, όταν η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ..

Το Εκουαδόρ «Έσπασε» τη Συμφωνία του ΟΠΕΚ για τη Μείωση της Παραγωγής Πετρελαίου

Από το energia.gr
Το Εκουαδόρ σημείωσε πλήγμα στην ενότητα και την αξιοπιστία του ΟΠΕΚ, καθώς ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου εντός του μήνα

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, ο ΟΠΕΚ εδώ και χρόνια «έκλεβε» στις συμφωνίες που έκλεινε, ιδιαίτερα όταν οι τιμές δεν κατάφερναν να ανακάμψουν έπειτα από μείωση της παραγωγής.

Ωστόσο, το Εκουαδόρ, σε μία σπάνια κίνηση, επιβεβαίωσε..

Καύσιμα: Ζητείται νέα φόρμουλα για τις «πειραγμένες» αντλίες

Από το euro2day.gr
Αντοχές... Λερναίας Ύδρας επιδεικνύει η παραβατικότητα σε πρατήρια υγρών καυσίμων, με την πολιτεία να προσπαθεί να κλείσει τα κενά, αλλά με τους επιτήδειους να καταφέρνουν να ξεφεύγουν και να συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους. Παρά το γεγονός ότι πέρυσι τον Αύγουστο ενσωματώθηκαν στο νομικό πλαίσιο πιο αυστηρές ποινές για όσους καταδολιεύουν τις αντλίες (σ.σ. άρθρο 83 του Ν.4413/2016), τα κενά που παραμένουν για την εξάλειψη του φαινομένου παραμένουν πολλά, με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς να αναζητούν νέα εργαλεία παρέμβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη..

Τα σημαντικά ευρήματα πετρελαίου στον Κόλπο άνοιξαν την όρεξη του Μεξικού

Από το worldenergynews.gr
Στην αναβολή για ένα μήνα της επόμενης δημοπρασίας ενεργειακών πεδίων στον Κόλπο του Μεξικού προχώρησε η κυβέρνηση της λατινοαμερικανικής χώρας μετά τα σημαντικά ευρήματα των τελευταίων ερευνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της μεξικανικής κυβέρνησης, η αναβολή δίνεται, προκειμένου να έχουν οι διεθνείς εταιρείες ..

Προς επικύρωση η τροπολογία για τους υδροφθοράνθρακες


Από το energy.reporter.com.cy
Απόφαση για τη σύναψη, εξ ονόματος της ΕΕ, της τροπολογίας του Kigali του πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ, η οποία θα διασφαλίσει την προστασία του κλίματος από τους ισχυρούς υδροφθοράνθρακες (HFCs) που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, έλαβε χθες Δευτέρα το το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ.

Στόχος της τροπολογίας του Κιγκάλι, που συμφωνήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2016, είναι να επιτευχθεί συνολική μείωση της κατανάλωσης και της παραγωγής των HFC η απελευθέρωσή των οποίων στην ατμόσφαιρα συμβάλλει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες οι συνάδελφοι  των ΒΕΕ και ΒΕΑ  βρέθηκαν αντιμέτωποι με ιδιαίτερα δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις και κατάφεραν να  ανταπεξέλθουν με αυταπάρνηση και επιτυχία στα καθήκοντά τους, να θέσουν σε ασφαλή λειτουργία  τις  Eγκαταστάσεις.

Το ΣΚΕΕΠ παρακολουθώντας τις εξελίξεις χωρίς θεατρινισμούς, αλλά με σοβαρότητα, υπομονή και αίσθημα ευθύνης, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και αγωνιζόμενο για ουσιαστικές λύσεις για την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια, εύχεται καταρχήν ταχεία ανάρρωση  στους δυο συναδέλφους μας, οι οποίοι τραυματίστηκαν ευτυχώς  ελαφρά στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.


Κύριοι της Διοίκησης,

Μειώνεται η χρηματοδότηση για την "κλιματική αλλαγή", αυξάνονται τα ψέματα απ' όσους χάνουν το μεροκάματο!

Τις τελευταίες ημέρες και για άλλη μια φορά "έπαιξε" παγκοσμίως, το είδαμε και στην Ελλάδα, σε εντελώς συγκεκριμένα μέσα, ο φόβος και τρόμος απ' το τι θα συμβεί στις παράκτιες περιοχές αν θα λιώσουν κάποτε οι πάγοι, λόγω της υποτιθέμενης "υπερθέρμανσης" του πλανήτη.

Μέσα στην απόγνωση για την "κουτάλα" που βλέπουν να χάνεται, τα "ορφανά" της "κλιματικής αλλαγής" στις ΗΠΑ έχουν ξεσαλώσει και ψεύδονται δημοσίως διαρκώς όλο και περισσότερο. Δείτε..

Eκτίμηση των Αναμενόμενων Πιθανών Κοιτασμάτων της Κύπρου

Από το energypress.gr
Αυτές τις ημέρες, η Κύπρος ζει ιστορικές στιγμές. Το γεωτρύπανο “West Capella” των εταιρειών Εni-Total άρχισε ήδη την πρώτη Κυπριακή γεώτρηση “Ονησιφόρος” μέσα στο block 11, έξη σχεδόν χρόνια μετά την γεώτρηση “Αφροδίτη” στο block 12 της Κυπριακής ΑΟΖ που οδήγησε στην ανακάλυψη του πρώτου κοιτάσματος φυσικού αερίου της μεγαλονήσου.

Ο στόχος κοιτάσματος “τύπου Ζορ” “Ονησιφόρος” βρίσκεται 40 χιλιόμετρα απόσταση από το κοίτασμα “Ζορ” και μόλις 6 χιλιόμετρα από τα όρια με το block 10 των εταιρειών ExxonMobil-Qatar Petroleum.

Αναλύοντας τις χαρτογραφήσεις στόχων κοιτασμάτων..

Total: Κανονικά συνεχίζονται οι εξαγωγές αργού από το Κονγκό

Από το worldenergynews.gr
Η γαλλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Total ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι εξαγωγές αργού από το τερματικό Djeno στη Δημοκρατία του Κονγκό συνεχίζονται και δεν επηρεάσθηκαν από απεργία την περασμένη εβδομάδα και τη βύθιση ενός σημαντήρα φόρτωσης μετά από ατύχημα.

 Οι traders δήλωσαν την Παρασκευή ότι η εταιρεία είχε κηρύξει κατάσταση ανωτέρας βίας στις εξαγωγές αργού Djeno μετά το περιστατικό.

 Εκπρόσωπος της Total ανακοίνωσε..