Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Όλοι και όλες στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 Φλεβάρη!

ΕΙΑ: Αύξηση κατά 8,4 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα αργού

ΕΙΑ: Αύξηση κατά 8,4 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα αργού
Αύξηση κατά 8,4 εκατομμύρια βαρέλια κατέγραψαν την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιανουαρίου τα αποθέματα αργού, ανεβάζοντας το σύνολο των αποθεμάτων στα 494.900.000 βαρέλια, σύμφωνα με την Διαχείριση Πληροφοριών Ενέργειας.

Αναλυτικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 11,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα φτάνοντας τα 496.600.000, σύμφωνα με το American Petroleum Institute, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 3,3 εκατ. βαρελιών.

Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά...

Αναντικατάστατος ο ρόλος των συμβατικών εργοστασίων στη Γερμανία (και οι ΑΠΕ καλές για τους γείτονες).


Αφήνοντας πίσω το 2015 μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στον απολογισμό της Γερμανικής ενεργειακής μετάβασης σε σύστημα βασισμένο σε αιολικά και ηλιακά (Energiewende), όπως τα δίνει σε πρόσφατη ανακοίνωση το Ινστιτούτο Fraunhofer και σε γραφικά το Agorameter του Agora-Energiewende και το energy-charts.de.

Ξεκινούμε με το γράφημα της αρχής, που καλύπτει την ηλεκτροπαραγωγή για διάστημα ενός έτους στην περίοδο 25/10/2014 έως 25/10/2015, καθώς μέχρι εκεί δίνει στοιχεία το Agorameter του Agora-Energiewende για τις ΑΠΕ. Ως "Conventional power plants" χαρακτηρίζονται τα θερμικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια και ρίχνουν πολύ βαριά τη σκιά τους, δεσπόζουν στο γράφημα και δείχνουν το πόσο αναντικατάστατος είναι ο ρόλος τους.

Τα πυρηνικά είχαν μείωση παραγωγής καθώς έκλεισε στις 27/6/2015 το εργοστάσιο Grafenrheinfeld στη Βαυαρία. Τα λιγνιτικά πήγαν περίπου όπως το 2014, αλλά το Fraunhofer γκρινιάζει πως δεν είναι αρκετά ευέλικτα για να παρακολουθούν τις αυξομειώσεις των αιολικών και κάποιες στιγμές πολύ ισχυρών ανέμων έπρεπε να περιορίσουν την παραγωγή τους. Δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες, αλλά τα μοντέρνα λιγνιτικά, τεχνολογίας ...

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ !...

Η ρωσική πετρελαϊκή βιομηχανία στην εποχή του φθηνού πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Του Mikhail Krutikhin

Με την πρώτη ματιά, η ρωσική πετρελαϊκή παραγωγή και οι εξαγωγές, μοιάζουν ισχυρές. Τα στοιχεία του προηγουμένου έτους, υποδηλώνουν ότι οι χαμηλές πετρελαϊκές τιμές δεν είχαν καμία σημαντική επίδραση στην πετρελαϊκή βιομηχανία, τον μεγαλύτερο κλάδο της ρωσικής οικονομίας. Η παραγωγή έχει αυξηθεί κατά 1,5%, και οι εξαγωγές ακατέργαστου πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων, έχουν αυξηθεί κατά 26%. Οι αποδόσεις της βιομηχανίας ήταν ανεπηρέαστες από τις διεθνείς κυρώσεις, οι οποίες περιέπλεξαν την μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση των ρωσικών επιχειρήσεων και περιόρισαν την πρόσβασή τους σε τεχνολογίες αιχμής που είναι απαραίτητες για να αξιοποιηθούν τα πετρελαϊκά αποθέματα που είναι δύσκολο να ανακτηθούν.

Σύμφωνα με τις περισσότερες προβλέψεις, οι χαμηλές πετρελαϊκές τιμές είναι εδώ για να μείνουν. Η προσφορά παγκοσμίως υπερβαίνει την ζήτηση κατά 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, και αυτό το κενό δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα. Κάθε πετρελαιοπαραγωγός χώρα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει και πιθανώς να διευρύνει το μερίδιο της αγοράς της. Την ίδια στιγμή οι καταναλωτές πετρελαίου βιώνουν διάφορους βαθμούς οικονομικής ύφεσης.

Η άρση των διεθνών κυρώσεων εναντίον του Ιράν απλώς έκανε τα...

"Δεν πουλάμε" ΕΛΠΕ αλλά οι Ιρανοί… αγοράζουν

Αποτέλεσμα εικόνας για "Δεν πουλάμε" ΕΛΠΕ αλλά οι Ιρανοί… αγοράζουν
Τον περασμένο Νοέμβριο όταν ελληνική αντιπροσωπεία είχε επισκεφθεί το Ιράν, το Bloomberg είχε αποκαλύψει με τηλεγράφημά του ενδιαφέρον της Τεχεράνης να αποκτήσει μερίδιο στα Ελληνικά Πετρέλαια μέσω της κρατικής εταιρείας πετρελαίου NIOC. Τότε μάλιστα ο θόρυβος αλλά και σχετικά δημοσιεύματα είχαν οδηγήσει την πλευρά της Paneuropean να προχωρήσει σε επίσημη διάψευση των σχετικών πληροφοριών με πληρωμένη καταχώριση. 

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου, που επικαλείται δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού πετρελαίου του Ιράν Αμίρ Χοσείν Ζαμαμίνια, η Τεχεράνη φέρεται να ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε σχέδιο εξαγοράς των ΕΛΠΕ.
Ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός δηλώνει στο πρακτορείο ότι το χρέος της Ελλάδας (ελληνικών διυλιστηρίων) προς το Ιράν σύντομα θα διευθετηθεί και ότι υπεγράφη σχετικό μνημόνιο κατανόησης για το πλαίσιο της συμφωνίας. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για πιθανές..

Για 3η συνεχόμενη χρονιά κανένα ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas


Απόλυτη επιτυχία στις επιδόσεις στους τομείς Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος για τους εργαζομένους της, τις θαλάσσιες και τις χερσαίες εγκαταστάσεις καθώς και για το φυσικό περιβάλλον πέτυχε η Energean Oil & Gas και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς.


Ειδικότερα, το 2015 ήταν το τρίτο συνεχόμενο έτος χωρίς οποιοδήποτε ατύχημα στο σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας και χωρίς απώλειες ωρών εργασίας, ενώ για άλλη μια χρονιά δεν υπήρξε οποιοδήποτε συμβάν με την παραμικρή επίπτωση στο φυσικό περιβάλλον. Επιπλέον, δεν υπήρξε καμία επίπτωση στη λειτουργία των εγκαταστάσεων της Energean Oil & Gas στις εξέδρες παραγωγής πετρελαίου του Πρίνου, στο γεωτρύπανο Energean Force καθώς και στο εργοστάσιο επεξεργασίας πετρελαίου ΣΙΓΜΑ στη Νέα Καρβάλη. Σε συνέπεια αυτής της επίδοσης, η τάση εκδήλωσης ατυχημάτων παραμένει σταθερά σε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ

Π.Ο.Ε.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια για ασφαλή οργανογράμματα με κάλυψη των κενών που υπάρχουν μέσω προσλήψεων, για τη μονιμοποίηση των εργολαβικών συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για διαρκή και συγκροτημένα προγράμματα εκπαίδευσης για όλο το προσωπικό .

Οι μνήμες όλων μας από το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου είναι ακόμα νωπές . Για να μη βιώσουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις είναι η ώρα για έργα και όχι για λόγια και υποσχέσεις .