Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ρεκόρ στις εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας το Σεπτέμβριο

Από το worldenergynews.gr
Ρεκόρ εισαγωγών κατέγραψε με 4,83 εκατομμύρια βαρελια ημερησίως (bpd) το Σεπτέμβριο, καθώς αρκετοί διυλιστές άρχισαν να λειτουργούν, μετά από εκτεταμένη συντήρηση, για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση τοπικών καυσίμων.

Ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως εισήγαγε 10% περισσότερο πετρέλαιο τον περασμένο μήνα από ό, τι το προηγούμενο έτος και περίπου 19% περισσότερο από ό, τι τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της  Thomson Reuters Analytics.

Η συντήρηση σε ορισμένα διυλιστήρια οδήγησε..

Γ. Στεργιούλης (ΕΛΠΕ): Θα είμαστε παρόντες σε κάθε ενεργειακό δρώμενο

Από το capital.gr
Τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων κορυφαίο στη χώρα μας εξήγησε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, από το βήμα του συνεδρίου Capital+Vision που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με το Capital.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργιούλη, χρειαζόμαστε δύο νούμερα για να ξέρουμε τι έρχεται μπροστά μας, ότι ο κλάδος έχει μέλλον και μπορεί κάποιος να τον δει επενδυτικά. Πρώτο, τα επόμενα 30 χρόνια, τα υγρά καύσιμα δεν θα χάσουν τη σπουδαιότητά τους. Παρότι βλέπουμε μείωση 13% στην κατανάλωση ενέργειας, συνολικά παγκόσμια θα έχουμε..

Η ανανεώσιμη ενέργεια απειλεί το μεγαλύτερο ερευνητικό πρόγραμμα στον κόσμο

Από το worldenergynews.gr
To φιλόδοξο πρόγραμμα των 20 δις ευρώ (24 δισεκατομμυρίων δολαρίων)  για την παραγωγή ενέργειας έχει αρχίσει να υλοποιείται σε ένα εργοτάξιο στη νότια Γαλλία, όπου περίπου 800 επιστήμονες σκοπεύουν να δοκιμάσουν αν μπορούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη που «κάνει τα αστέρια να λάμπουν». 
Η συναρμολόγηση του μηχανήματος θα ξεκινήσει τον Μάιο. 
Σε αντίθεση με..

Εννέα Εκατομμύρια Θάνατοι Από την Περιβαλλοντική Ρύπανση Σύμφωνα με Μελέτη

Από το energia.gr
Συνολικά 9 εκατομμύρια θανάτους ετησίως προκαλεί η περιβαλλοντική ρύπανση, σύμφωνα με νέα μελέτη του κορυφαίου ιατρικού περιοδικού The Lancet, διαπιστώνοντας ότι ένας στους έξι συνδέεται με τον μολυσμένο αέρα, το νερό και το έδαφος.

Η μελέτη αποτελεί την πρώτη του είδους της που λαμβάνει υπόψη όλες τις μορφές ρύπανσης, καθώς και τις επιπτώσεις τους στην υγεία, την κοινωνία και την οικονομία.

Συγκεκριμένα, διαπίστωσε ότι ..

Οι καιροί Αλλάζουν! - Μεγάλες ανατροπές μας φέρνει το μέλλον.

Από το peritexnisologos.blogspot.gr
Μπορούσατε να φανταστείτε μετά το 1998 και 3 χρόνια αργότερα ότι δεν θα αγοράζατε ξανά φιλμ για την φωτογραφική σας μηχανή γιατί η Kodak, που  το 1998, με 170.000 υπαλλήλους πουλούσε το 85% του φωτογραφικού χαρτιού  παγκοσμίως, σταμάτησε να το πουλά; Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια η επιχείρηση  εξαφανίστηκε και χρεοκόπησε. Αυτό που συνέβη  με την Kodak θα συμβεί σε πολλές βιομηχανίες τα επόμενα 10 χρόνια και οι περισσότεροι άνθρωποι ούτε θα προλάβουν να το δουν να έρχεται.

Ωστόσο, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές είχαν εφευρεθεί το 1975. Οι πρώτες είχαν μόνο 10.000 pixel, αλλά ακολούθησαν τον νόμο του Moore.

Όπως και με όλες τις καινούργιες τεχνολογίες, στο αρχικό διάστημα ήταν..

Ξεκινούν από την Total οι σεισμικές έρευνες για πετρέλαιο στο Οικόπεδο 2 δυτικά της Κέρκυρας - Τι περιλαμβάνουν

Από το worldenergynews.gr
Τις προσεχείς μέρες θα λάβει χώρα η οριστική υπογραφή παραχώρησης του Οικοπέδου ΙΙ στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κέρκυρας στο Ιόνιο Πέλαγος.
Οπως είναι γνωστό, η Σύμβαση Μίσθωσης, που δίδει το δικαίωμα στις εταιρείες Total,  Edison και Ελληνικά Πετρέλαια ( ΕΛΠΕ) για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο σχετικό Οικόπεδο έχει κατ αρχάς λάβει την πρώτη υπογραφή και ο φάκελος έχοντας από το Ελεγκτικό Συνέδριο του Κράτους ολοκληρώσει τον προσυμβατικό έλεγχο, θα κλείσει με την οριστική υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ των συμβαλλομένων πλευρών και με την κύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων.
Το μεγάλο θέμα όμως, είναι ότι ..

Εκ περιτροπής σύστημα απασχόλησης και χορήγηση εβδομαδιαίας ανάπαυσης στον εργαζόμενο

Από το ergasiaka-gr.net
Mε το άρθρο 3 του Π.Δ/τος. 76/2005 (ΦΕΚ Α’ 117) το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 5 του Π.Δ/τος 88/99, ορίζεται ότι, στους εργαζόμενους εξασφαλίζεται ανά εβδομάδα, ελάχιστη περίοδος συνεχούς ανάπαυσης εικοσιτεσσάρων (24) ωρών, η οποία συμπεριλαμβάνει κατ`αρχήν την Κυριακή, ανάλογα με τις ισχύουσες για κάθε κατηγορία εργαζόμενων διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και πρακτικές, στις οποίες προστίθενται οι έντεκα (11) συνεχείς ώρες της ημερήσιας ανάπαυσης του άρθρου 3 του Π.Δ. 88/99.

Σύμφωνα και με την νομολογία των Δικαστηρίων, η έννοια της εβδομαδιαίας ανάπαυσης υφίσταται μόνον κατά την..

Sechin : Το Πετρέλαιο θα Παραμείνει η Βάση του Παγκόσμιου Ενεργειακού Τομέα για Ακόμη 20-30 Χρόνια

Από το energia.gr
«Οι φήμες για τον «θάνατο» του πετρελαίου είναι υπερβολικές. Το πετρέλαιο θα εξακολουθήσει να είναι η βάση του παγκόσμιου ενεργειακού τομέα για 20-30 χρόνια ακόμη», δήλωσε ο Igor Sechin, διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής Rosneft στο Δέκατο Ευρασιατικό Φόρουμ.

Οι παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου δε θα έχουν θετικές ταμειακές ροές νωρίτερα από το 2020, υπό την προϋπόθεση ότι η τιμή θα είναι $ 70 το βαρέλι, σημείωσε ο επιχειρηματίας.

«Ιστορικά το υψηλό κόστος των υποδομών και το εύρος των γεωτρήσεων καθόρισαν..

Στα χέρια της Rosneft ο βασικός αγωγός πετρελαίου του Κουρδιστάν

Από το energypress.gr
H ρωσική Rosneft συμφώνησε να αποκτήσει τον έλεγχο του βασικού αγωγού πετρελαίου στο Κουρδιστάν του Ιράκ, ενισχύοντας τον ρόλο της στην ημιαυτόνομη περιοχή.

Η κίνηση γίνεται σε μια στιγμή που οι σχέσεις του Κουρδιστάν με την κυβέρνηση του Ιράκ βρίσκονται σε βαθιά κρίση, μετά το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας που διενεργήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Rosneft ανέφερε πως..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

 Η προκλητική και προσβλητική για τους εργαζόμενους απόφαση του Δικαστηρίου, που αναγνώρισε ως παράνομη την κήρυξη των απεργιακών μας κινητοποιήσεων για θέματα ασφάλειας, δυστυχώς για την Εταιρεία, δεν στάθηκε ικανή να λύσει τα προβλήματα ασφαλείας που εγκαίρως, διεξοδικά και με σαφή επιχειρήματα είχαμε καταγγείλει. Αυτοί που γελούσαν, λοιδορούσαν και υπεκφεύγαν αγνοώντας επιδεικτικά την αγωνία των εργαζομένων, καλά θα κάνουν να..

Η Ρωσία επενδύει στην Αρκτική και στα τεράστια αποθέματα πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Ούτε οι κυρώσεις ούτε οι επίμονα χαμηλές τιμές πετρελαίου εμποδίζουν τις φιλοδοξίες ή τα σχέδια της Ρωσίας για την ανάπτυξη των πετρελαϊκών πόρων της Αρκτικής.

Τον Απρίλιο του 2017, ο κρατικός ελεγχόμενος πετρελαϊκός γίγαντας Rosneft ξεκίνησε γεωτρήσεις στην περιοχή Khatangsky στη θάλασσα Laptev στην Αρκτική.

Τον Οκτώβριο του 2017, η Rosneft δήλωσε ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Παρασκευή και 13 ήταν η µέρα που εκδικάστηκε η Αγωγή της Εταιρείας κατά των προκηρυγµένων από το Σωµατείο µας απεργιακών κινητοποιήσεων για θέµατα ασφαλείας στους χώρους εργασίας.
Προσπαθώντας να ερµηνεύσουµε την απόφαση που µας κοινοποιήθηκε στις 2:30 τα ξηµερώµατα του Σαββάτου στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ, παραθέτουµε αναλυτικά µία προς µία τις αιτιάσεις για κάθε θέµα ασφάλειας που είχαµε θέσει ως διεκδίκηση: