Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν για 8η διαδοχική εβδομάδα τα αποθέματα αργού

Από το energypress.gr
Αυξήθηκαν για όγδοη διαδοχική εβδομάδα τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA). 

Ειδικότερα, τα στοιχεία της Υπηρεσίας έδειξαν ότι τα αποθέματα αργύ αυξήθηκαν κατά 2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που..

Πετρέλαιο: Οδεύει προς τον χειρότερο μήνα της ιστορίας του

Από το energypress.gr
Διευρύνονται οι απώλειες του πετρελαίου για να υποχωρήσει σε χαμηλό άνω των 18 ετών καθώς η πανδημία του κορονοιού "βυθίζει" τη ζήτηση για αργό ενώ διογκώνονται οι ανησυχίες πως μια παγκόσμια ύφεση θα προκαλέσει πιο μακροπρόθεσμες διαταραχές στη ζήτηση.

Η τιμή του συμβολαίου του αμερικανικού αργού, WTI, υποχωρεί 14% στα 23,91 δολάρια και βρίσκεται σε τροχιά για το χειρότερο μήνα στην ιστορία του.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο..

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας: Κόλαφος για κυβέρνηση και απολιγνιτοποίηση.

Από το greeklignite.blogspot.com
Στις 10/3/2020 η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΔΜ) έδωσε στη δημοσιότητα τελικό κείμενο 8 σελίδων με "Θέσεις & Προτάσεις της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για μια Δίκαιη Μετάβαση στη Μεταλιγνιτική εποχή". Σύμφωνα με όσα αναφέρονται,

"Το παρόν κείμενο αποτελεί την κοινή συνισταμένη των θέσεων και των προτάσεων που κατέθεσαν οι Δήμοι και επεξεργάστηκε..

Κορονοϊός: Πραγματικότητα η πρώτη "ανέπαφη" αγορά βενζίνης

Από το capital.gr
Καθώς όλη η αγορά αρχίζει να ζει στους νέους ρυθμούς και τους όρους που υπαγορεύουν οι αυστηροί κανόνες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, το ίδιο συμβαίνει και με την αγορά καυσίμων.

Αφενός μεν οι τιμές εμφανίζουν σημαντική υποχώρηση, την ίδια στιγμή που η κατανάλωση αρχίζει να δείχνει τα πρώτα σημάδια..

Αγωνία και για επηρεασμό των γεωτρήσεων στην ΑΟΖ

Από το energypress.gr
Μέχρι στιγμής δεν προβλέπεται καθυστέρηση στην έναρξη των γεωτρήσεων, με τα δύο γεωτρύπανα ΤUNGSTEN EXPLORER και STENA DRILLMAX, που θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες για σειρά γεωτρήσεων των Eni-Total και ExxonMobil-Qatar Petroleum στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Ωστόσο, το ρίσκο από κάποια αναβολή είναι ήδη προφανές, αφού προκύπτει καθυστέρηση στην έλευση ξένων ειδικών των εταιρειών..

ΣΥΣΤΑΣΗ ANTI-COVID-19 ΟΜΑΔΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Από το gsee.gr
Η αντιμετώπιση μιας πανδημίας, όπως αυτή του κορωνοϊού, είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία έχει δημιουργήσει έκτακτα δεδομένα επείγοντος χαρακτήρα τα οποία επηρεάζουν ιδιαίτερα και την αγορά εργασίας, συνεπώς και τους όρους και συνθήκες παροχής εργασίας των εργαζομένων.

Η ΓΣΕΕ με το σύνολο των δομών της θα διαθέτει με αμεσότητα και εγκυρότητα το σύνολο των οδηγιών και των διευκρινήσεων που..

Η Σαουδική Αραβία ανεβάζει τις εξαγωγές στα 10 εκατ. Bpd από τον Μάιο

Από το worldenergynews.gr
Η Σαουδική Αραβία, κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως, σκοπεύει να ενισχύσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από τον Μάϊο, ενώ χρησιμοποιεί λιγότερο αργό για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας την Τρίτη 17.3.2020.

"Η Σαουδική Αραβία θα χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο..