Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

ΓΣΕΕ

 


Η Νιγηρία επιδιώκει να επανεκκινήσει τέσσερα κρατικά διυλιστήρια πετρελαίου έως το τέλος του 2024

 





Η Νιγηρία αναμένει τα τέσσερα διυλιστήρια πετρελαίου της να λειτουργήσουν μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, δήλωσε ο νέος υπουργός πετρελαίου της την Παρασκευή, με το εργοστάσιο στο νότιο Port Harcourt να φαίνεται να ξεκινά ήδη από τον Δεκέμβριο.

Πέρυσι, η κυβέρνηση είπε ότι..

Η φωτιά στο διυλιστήριο πετρελαίου της Λουιζιάνα συνεχίζει να σιγοκαίει, η παραγωγή περιορίζεται






Η φωτιά σε δεξαμενή αποθήκευσης σε διυλιστήριο πετρελαίου Marathon Petroleum που προκάλεσε προσωρινή εκκένωση των κατοίκων της περιοχής συνεχίζει να σιγοκαίει, δήλωσε..

Πετρελαϊκές: Η υπέρβαση των ιστορικών μερισματικών αποδόσεων δικαιολογεί υψηλότερες κεφαλαιοποιήσεις - Η ανάλυση της Credit Suisse






 Παρά την πτώση κατά 31% σε ετήσια βάση της μέσης τιμής του Brent από τα 111,9 δολ/βαρέλι στο β΄τρίμηνο του 2022 στα 77,7 δολ. στο γ΄τρίμηνο του 2023, οι βασικές πετρελαϊκές εταιρείες δεν μείωσαν τα μερίσματα προς τους μετόχους τους.

Όπως αναφέρει ανάλυση της Credit Suisse, ακολουθήθηκε η ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

 



Δύσκολες μέρες για το κοίτασμα Αφροδίτη

 




Όσοι θεωρούσαν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να πει «όχι» σε έναν ενεργειακό κολοσσό του μεγέθους της Chevron έπεσαν έξω. Μάλλον για πρώτη φορά.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, διά επιστολής του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Παπαναστασίου, την περασμένη Παρασκευή, ενημέρωσε την..

Νέο ακριβό «δώρο» στα διυλιστήρια

 





Τα πρώτα δείγματα των οικονομικών μεγεθών των διυλιστηρίων για το πρώτο εξάμηνο 2023 δείχνουν επίσης υψηλά επίπεδα «απρόσμενων» υπερκερδών, για τα οποία η κυβέρνηση δεν έχει προνοήσει ούτε να μειωθούν, ούτε να επεκτείνει..

Με νέο CEO τον Δ. Πάσχο και “στροφή” στις ΑΠΕ γιορτάζει τα 45 χρόνια της η ΟΚΤΑ – Δωρέες φωτοβολταϊκών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα


 



Με τον κ. Δημήτρη Πάσχο να έχει αναλάβει εδώ και λίγες εβδομάδες τα νέα του καθήκοντα ως CEO και σχέδια για επέκταση της επενδυτικής της δραστηριότητας στις ΑΠΕ γιορτάζει φέτος τα 45 χρόνια της η ΟΚΤΑ, της θυγατρικής του Ομίλου..

HelleniQ Energy: Περί τα 8 ευρώ η διάθεση του πακέτου στους επενδυτές

 






Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάθεση σε επενδυτές πακέτου της HelleniQ Energy (ΕΛΠΕ) που θα προέρχεται τόσο από τον όμιλο Λάτση (Paneuropean Holdings) όσο και από..