Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Άρθρο-κόλαφος στη die Welt: "Η ενεργειακή μετάβαση είναι ένα καταφανές παράδειγμα άχρηστης πολιτικής".


Από το greeklignite.blogspot.com
Η παρουσίαση της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου ήταν μόνο η αρχή για να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις, στις 10/10 εμφανίστηκε στη die Welt το άρθρο της εικόνας, με τον καταπληκτικό τίτλο "Η ενεργειακή μετάβαση είναι ένα καταφανές παράδειγμα άχρηστης πολιτικής". Ο αρθρογράφος είναι επικεφαλής του κατασκευαστικού οίκου ηλεκτρολογικού εξοπλισμού OBO Bettermann και γράφει τακτικά στο οικονομικό τμήμα..

Η Ιαπωνία επένδυσε 4 δισ. δολ. για την κατασκευή υποδομής LNG

Από το worldenergynews.gr
Η ιαπωνική κυβέρνηση μαζί με ιδιωτικές εταιρείες έχουν δαπανήσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο έτος για έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου (κυρίως LNG) στην Ασία και την αλυσίδα εφοδιασμού, για να ενισχύσουν τη ζήτηση για τα καύσιμα, δήλωσε τη Δευτέρα 22/10/2018 ο υπουργός Εμπορίου της χώρας.

Ο Hiroshige Seko, ο οποίος μίλησε στο ετήσιο συνέδριο παραγωγών-καταναλωτών LNG στην Nagoya της Ιαπωνίας, δήλωσε ότι..

Νέο πρόγραμμα δράσεων της SGS με την υποστήριξη των πρατηρίων BP

Από το worldenergynews.gr
«Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα» ονομάζεται το νέο πρόγραμμα δράσεων που «ταξιδεύει» στην Ελλάδα, με μοναδικό στόχο να κάνει τον κόσμο των αδέσποτων πιο χαρούμενο.

 Όπως ανέφερε η κα Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, Ιδρύτρια του Save a Greek Stray (SGS), σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, παρουσία εκπροσώπων του Τύπου αλλά και τοπικών φορέων, το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται..

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΦΟΣ A.E.


                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                           Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Ομίλου

Κατόπιν συναντήσεων στα γραφεία μας με εκπροσώπους του προεδρείου του ΠΣΕΕΠ αλλά και της ΠΟΕ, ενημερωθήκαμε για τη πορεία της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του Ομίλου των ΕΛΠΕ.

Απέναντι σε όποιες δυσοίωνες εκτιμήσεις, που εκφράζονται από διάφορα κέντρα για προχωρημένες
διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους αγοραστές και το «κλείσιμο» της υπόθεσης με την κατάθεση
δεσμευτικών προσφορών έως τα μέσα Νοεμβρίου, παραμένουμε ..

Η κλιματική αλλαγή, το πετρέλαιο και η Ελλάδα

Από το energypress.gr
Τα πορίσματα της νέας έκθεσης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (Intergovermental Panel on Climate Change - IPCC)  με τίτλο «Global warming of 1.5°C» δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τους 1.5°C αν δεν θέλουμε οι αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής να αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας και να πλήξουν ανεπανόρθωτα τη φύση γύρω μας.

Ποιες θα είναι όμως οι επιπτώσεις για την Ελλάδα; Σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές δημοσιεύσεις, αν αυξηθεί η θερμοκρασία στους 1,5 βαθμούς στην περιοχή της Μεσογείου, οι δασικές εκτάσεις που θα καίγονται ετησίως θα ..

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Από το  gsee.gr
Η ΓΣΕΕ εκπροσώπησε με επιτυχία τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα στο Παγκόσμιο Συνέδριο και στο 9ο Φόρουμ Ευρωπαϊκής Ένωσης- Κίνας για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

Το μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Ανδρέας Στοϊμενίδης εκπροσώπησε τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία (ΥΑΕ) που διοργάνωσε η Κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στην Hangzou, στις 16-17/10/2018. Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι..

Η Αλβανία μπαίνει στο παιχνίδι των υδρογονανθράκων - Ετοιμάζει έρευνες στην ΑΟΖ της

Από το energypress.gr
Με ανακοίνωσή της, η Εθνική Υπηρεσία Φυσικών Πόρων της Αλβανίας (AKBN) καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προσφορές για την εξερεύνηση πετρελαίου στο οικόπεδο 5, στο νοτιοδυτικό κομμάτι της χώρας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η προθεσμία υποβολής προσφορών εκπνέει στις 7 Νοεμβρίου. Ειδικότερα, η διάρκεια των εργασιών εξερεύνησης προσδιορίζεται..

Η ανακάλυψη του αιώνα: Ο Άρης διαθέτει οξυγόνο για να στηρίξει ζωή!

Από το protothema.gr
Η έρευνα που ανοίγει νέους διαδρόμους και προοπτικές στο σχέδιο μετοίκισης του «κόκκινου πλανήτη» - Μικρόβια και... σφουγγάρια μπορούν να διαβιώσουν στο -κατά τα άλλα- αφιλόξενο περιβάλλον του πλανήτη

Πλανήτης Άρης... Τα προηγούμενα χρόνια, αμέτρητα σενάρια κυκλοφορούσαν στον «αέρα» για την προέλευση του ανθρώπινου είδους. Ένα από τα πιο δημοφιλή σενάρια, ήταν η... αρειανή προέλευσή μας. Ήμαστε απόγονοι των Αρειανών, ή όχι; Το συγκεκριμένο ερώτημα..