Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

TRACK LOΑDING Η  δημοσίευση του θέματος του TRACK LOΑDING από την petrelaiopigi έκανε ορισμένους ιθύνοντες να το ξανασκεφτούν.Και αυτό λόγω του ότι η περικοπή του οργανογράμματος μπορεί να έχει ως συνέπεια την απώλεια σημαντικών ποσοτήτων καυσίμων προς όφελος  του εγχώριου ανταγωνιστή .
   Όσο αφορά το σχόλιο πάνω στο δημοσίευμα, λυπούμαστε ειλικρινά για όσους ψάχνουν να βρούν Παρά- Άγγελους στην petrelaiopigi .
Citypress-gr®: Ράδιο Αρβύλα Top 5 ....

Citypress-gr®: Ράδιο Αρβύλα Top 5 ....

Ειδήσεις » Ελληνικές » Συνελήφθη CEO Διυλιστηρίου για Χρέη 1,1 Εκατ. Ευρώ

Ειδήσεις » Ελληνικές » Συνελήφθη CEO Διυλιστηρίου για Χρέη 1,1 Εκατ. Ευρώ

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Σκάνδαλο» στην ΕΛ.ΑΣ με 60 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Σκάνδαλο» στην ΕΛ.ΑΣ με 60 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ - κοινωνία
«Σκάνδαλο» στην ΕΛ.ΑΣ με 60 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ

Μια μαύρη ημέρα για την ελληνική Βουλή

Μια μαύρη ημέρα για την ελληνική Βουλή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΟΠΑΣΚΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΟ,                                                                               18/5/2012

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Τα δύο τελευταία χρόνια βρεθήκαμε ως Σωματείο Εργαζομένων, αλλά κι ως Συνδικαλιστική Παράταξη, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον σε βάρος των Εργαζομένων.  Σ’ αυτούς τους καιρούς όμως κληθήκαμε και δώσαμε τη μάχη μας. Μπορεί να μην  καταφέραμε όσα θα θέλαμε, καταφέραμε όμως να διανύσουμε αυτά τα κρίσιμα χρόνια με μία Συλλογική Σύμβαση ισχυρή για όλους, έχοντας διαφυλάξει σημαντικές κατακτήσεις μας. 

Και σ’ αυτό το περιβάλλον, η ΠΑΣΚΕ ήταν και παραμένει πρωτοπόρα παράταξη στις ουσιαστικές διεκδικήσεις προς όφελος των Εργαζομένων. Πρόσφατα, με δικές μας ενέργειες και σε συνεργασία με το Σωματείο ΕΡΜΗΣ, αποτρέψαμε τις προθέσεις της Διοίκησης και οι οδηγοί ανεφοδιασμού αεροδρομίων αντί εργολαβοποίησης, πέτυχαν την υπογραφή νέας σύμβασης με την εταιρία. Συνεργασία με σοβαρότητα και κίνητρο τον εργαζόμενο σημαίνει επιτυχία.

Το σήμερα και το αύριο που ξημερώνει, διέπεται από αντεργατικούς νόμους και μεθοδεύσεις για το ξεπούλημα της Εταιρίας μας και την επιχειρούμενη διάσπαση των Συνδικαλιστικών Κινημάτων. Ακόμα, ανίερες & ύπουλες μεθοδεύσεις – μέσω και πρόσφατων προεκλογικών δημοσιευμάτων – εναντίον της Διοίκησης φαινομενικά, αλλά ουσιαστικά εναντίον εργαζομένων, θέτοντας πάλι τις παλιές διαχωριστικές γραμμές, σε αναφορές για τα «πράσινα παιδιά» ! Έλεος και Ντροπή, ακόμα κι αυτή τη στιγμή που η χώρα μας πλήττεται από την κρίση, πάλι το παλιό αντι-πράσινο παραμύθι ! Κανείς δεν έχει όρεξη πια για τα ίδια (είτε πράσινα, είτε κόκκινα, είτε γαλάζια) παραμύθια ! Οι Εργαζόμενοι αγωνιούν και επαγρυπνούν, να είναι σίγουροι !

Κανένας δεν περισσεύει σε αυτόν τον Κοινό Αγώνα, με τα Μέλη του Σωματείου μας να έχουν λιγοστέψει και τις επερχόμενες συνθήκες δύσκολες.

Βασικοί μας Στόχοι μας είναι :

Ø  η ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εργαζομένων χωρίς διαχωριστικές γραμμές

Ø  η ΙΣΟΝΟΜΙΑ και η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, μοχλοί προόδου και ανάπτυξης

Ø  η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ κι η ΣΥΝΕΣΗ, ώστε να είμαστε ανυποχώρητοι σε κάθε ενέργεια εναντίον της εργασιακής μας υπόστασης και αξιοπρέπειας, αλλά και υπέρμαχοι σε κάθε διεκδίκηση και συγκράτηση των μισθών και παροχών των Εργαζομένων, μέσα από τη διαπραγμάτευση Επιχειρησιακής Σύμβασης και διατήρησης του ψαλιδιζόμενου (με πρόσχημα την οικονομική κρίση) Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας.

Ø  η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τους Συνδικαλιστικούς Φορείς όλων των εργαζομένων, γύρω από την ΕΚΟ ΑΒΕΕ, όπως τα Σωματεία του Ομίλου, του Κλάδου, της Ομοσπονδίας, όλων των Παρατάξεων και των Κομμάτων, για το Κοινό Όφελος και την Προστασία Όλων των Εργαζομένων.

Ø  η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ  και η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ της Επιχείρησης, με τον άγρυπνο έλεγχο στην Διοίκηση, για σπατάλες και κακοδιαχείριση που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο θέσεις εργασίας.


ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ
ΠΑΣΚΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΟ

Στις εκλογές της 23ης Μαΐου ψηφίζουμε ΠΑΣΚΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΕΚΟeglimatikotita.gr: Ψαχνοντας τις θεσεις του Συριζα

eglimatikotita.gr: Ψαχνοντας τις θεσεις του Συριζα: Πολλά κυκλοφορούν τις τελευταίες μερες για τις επικίνδυνες κι αντεθνικές θεσεις του Συριζα. Τη θεση τους για τους σκοπιανους τις αντιλαμβ...

Citypress-gr®: 19 Μαΐου δεν ξεχνώ την γενοκτονία των αδελφών μου ...

Citypress-gr®: 19 Μαΐου δεν ξεχνώ την γενοκτονία των αδελφών μου ...:   ( 1916 - 1923 ) 353.000 Έλληνες Πόντιοι νεκροί η δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του αιώνα μας.

Citypress-gr®: Γροθιά στο στομάχι των Γαμημένων παιδόφιλων από τη...

Citypress-gr®: Γροθιά στο στομάχι των Γαμημένων παιδόφιλων από τη...: Συγκλονιστική η Λιάνα Καννέλη στην "ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" της ΝΕΤ. Νομίζω ότι η θέση της η οργή της και η συναισθηματική της φόρτιση,για την..

Η παγίδα με τις αποδείξεις και πώς να μην την πατήσετε | marketbeast.gr

Η παγίδα με τις αποδείξεις και πώς να μην την πατήσετε | marketbeast.gr
http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/05/fetcher_0482.jpeg

Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ


Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας αναμένεται να προχωρήσουν αύριο οι Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, που θα αφορά σε θέματα δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρικών δικτύων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, θα γίνει και η πρώτη επίσημη παρουσίαση στις δύο ρυθμιστικές αρχές του έργου της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας (EuroAsia Interconnector). 
Η παρουσίαση θα γίνει από τη διαχειριστική επιτροπή του έργου, το οποίο έχει αναλάβει η εταιρεία ΔΕΗ Quantum Energy Limited (51% ΔΕΗ, 39% η κυπριακή εταιρεία Quantum Energy και 10% η Τράπεζα Κύπρου), σε συνεργασία με την ισραηλινή κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού (IEC) και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ). 
Το μνημόνιο περιλαμβάνει πέντε άξονες συνεργασίας των ρυθμιστικών αρχών ενέργειας των δύο χωρών. Ειδικότερα, περιλαμβάνει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα όπως ο ανταγωνισμός στις αγορές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, ο σχεδιασμός των αγορών αυτών, η επάρκεια, ποιότητα, αξιοπιστία και ασφάλεια της παροχής ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, η πρόσβαση τρίτων στα δίκτυα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κ.α. Επίσης, τη συνεργασία στα θέματα κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας για τις αγορές ενέργειας. 
Περιλαμβάνει, επιπροσθέτως, συνεργασία σε θέματα ηλεκτρικών δικτύων και δικτύων φυσικού αερίου, περιφερειακής συνεργασίας, διεθνών διασυνδέσεων, διασυνοριακών υποδομών και εμπορίου, αδειοδοτήσεων στον τομέα της ενέργειας, ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού και τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου
ΠΗΓΗ:http://moneypost.gr/

Ειδήσεις » Ελληνικές » Αυστηρή Προειδοποίηση από την Τουρκία για Πιθανές Εντάσεις στη Θαλάσσια Περιοχή της Κύπρου

Ειδήσεις » Ελληνικές » Αυστηρή Προειδοποίηση από την Τουρκία για Πιθανές Εντάσεις στη Θαλάσσια Περιοχή της Κύπρου

Ειδήσεις » Ελληνικές » «Ενέργεια και Επενδύσεις στην Ελλάδα»: Δείτε τις Ομιλίες-Παρουσιάσεις στην Κοινή Εκδήλωση ΚΕΠΠ-ΙΕΝΕ

Ειδήσεις » Ελληνικές » «Ενέργεια και Επενδύσεις στην Ελλάδα»: Δείτε τις Ομιλίες-Παρουσιάσεις στην Κοινή Εκδήλωση ΚΕΠΠ-ΙΕΝΕ

Στον αέρα και πάλι οι επενδύσεις στον Πρίνο
Στις καλένδες παραπέμπεται, λόγω των εκλογών και της πολιτικής ρευστότητας η επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης εκμετάλλευσης του Πρίνου στην οποία είχε δηλώσει ότι θα προχωρήσει η απελθούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ορατός είναι και πάλι, ως εκ τούτου, ο κίνδυνος να ματαιωθούν οι επενδυτικές δραστηριότητες της Energean Oil στα κοιτάσματα της ευρείας περιοχής και να μείνουν χωρίς δουλειά οι 300 εργαζόμενοι.
Η υπόθεση «σέρνεται» εδώ και δύο χρόνια στο υπουργείο, αλλά η πρωτοβουλία να προωθηθεί η παράταση της σύμβασης επί πενταετία αναλήφθηκε λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις εκλογές, με αποτέλεσμα να γίνει αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης και να οδηγηθεί σε «πάγωμα». Συγκεκριμένα, το προσχέδιο τροποποίησης της σύμβασης εστάλη από τον κ. Μανιάτη τον Απρίλιο στα κόμματα, προκειμένου να εκφράσουν άποψη. Η μοναδική απάντηση υπήρξε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αφενός μεν θεώρησε «ύποπτο» το ότι ήρθε το θέμα προεκλογικά, αφετέρου δήλωσε ότι η θέση του είναι η εθνικοποίηση των φυσικών πόρων της χώρας και ζήτησε να παραμείνει η κατάσταση ως έχει.
Το σήριαλ
Ως γνωστόν, από την Energean Oil, η οποία έχει εξαγοράσει την (σε πολλές περιπέτειες περιπεσούσα κατά το παρελθόν) Kavala oil, την εταιρεία που έχει την εκμετάλλευση του Πρίνου, έχει ζητηθεί (πρόκειται για εναρμόνιση με την υφιστάμενη νομοθεσία υποστηρίζει η εταιρεία) η επέκταση της χρονικής διάρκειας της παραχώρησης για πέντε χρόνια (έληγε το 2014) προκειμένου να έχει το χρόνο να προχωρήσει σε νέες γεωτρήσεις, καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι τα απολήψιμα αποθέματα είναι σημαντικά.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ υπέβαλλε ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, για το εάν δικαιούται να δώσει την χρονική αυτή επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απάντησε αρνητικά, ωστόσο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ είχε αποφασίσει να μην κάνει αποδεκτή τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά οι περίπου 300 εργαζόμενοι στην Καβάλα. Αντίθετα οι υπηρεσίες του Υπουργείου ετοίμασαν ένα νέο κείμενο σύμβασης με σκοπό να λάβει τη μορφή Νόμου, ώστε «να συνεχιστεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα, με αμοιβαίο όφελος προς την τοπική κοινωνία, τον ιδιώτη, αλλά και το ελληνικό δημόσιο» όπως ελέγετο χαρακτηριστικά.
Δύο ακόμα μέτωπα
Πρέπει να σημειωθεί ότι στην υπόθεση των πετρελαίων της Καβάλας υπάρχουν δύο ακόμα ζητήματα: 
Το πρώτο είναι η γεωγραφική επέκταση της περιοχής παραχώρησης προκειμένου να γίνουν νέες γεωτρήσεις. Με υπουργική απόφαση επεκτάθηκε πράγματι η περιοχή.
Το δεύτερο είναι το αίτημα της Energean Oil, να μπορεί να έχει πρόσβαση στα δισδιάστατα και τρισδιάστατα «σεισμικά» της περιοχής που έχουν προκύψει από παλιότερες έρευνες. Επειδή το 25% των δικαιωμάτων των «νέων» περιοχών ανήκει στα ΕΛΠΕ, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν κι έτσι άρχισε η παροχή στοιχείων προς την Energean. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία δίνονται «με το σταγονόμετρο» και λείπουν κρίσιμα δεδομένα για την αξιοποίησή τους 
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr

Υποβάθμισε σε CCC από Β- την Ελλάδα η Fitch


Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, σε CCC από Β- προηγουμένως προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, επικαλούμενος την αύξηση του κινδύνου η χώρα να μην κατορθώσει να διασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρωζώνη και τελικά να αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ.
Τα αυξημένα ποσοστά των αντιμνημονιακών κομμάτων στις κάλπες της 6ης/5, αναφέρει ο οίκος, και η αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης, αποδεικνύει την έλλειψη δημόσιας και πολιτικής στήριξης στα πακέτα διάσωσης της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ύψους 173 δισ. ευρώ.
Εάν, κατά τη Fitch, οι νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου αποτύχουν στην κατεύθυνση σχηματισμού μιας κυβέρνησης που θα έχει βασική αποστολή να συνεχίσει το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας με την ΕΕ και το ΔΝΤ, τότε η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ κρίνεται δεδομένη. 
ΠΗΓΗ:http://www.imerisia.gr