Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Ιστορία του HPI:Η δεκαετία του 1960: Συνθετικά έλαια, καταλύτες ζεόλιθου, LLDPE, OPEC και δημιουργία του PLC

 


Κατά τη δεκαετία του 1960, οι παγκόσμιες βιομηχανίες διύλισης και πετροχημικών γνώρισαν νέες διαδικασίες και προϊόντα που ενίσχυσαν την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η δεκαετία ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία νέων πετροχημικών προϊόντων για την παροχή καλύτερων και πιο ανθεκτικών προϊόντων σε πολλούς βιομηχανικούς τομείς και εφαρμογές καταναλωτικών αγαθών. Άλλες καινοτομίες, όπως η δημιουργία συνθετικών ελαίων και συνθετικού καταλύτη ζεόλιθου, βελτιωμένες διαδικασίες...

Σε διαπραγματεύσεις ΕΛΠΕ και Total για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη

 




Η ΕΛΠΕ, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημερώνει πως δυνάμει των από 27 Ιουνίου 2019 Συμβάσεων Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Total E&P Greece B.V., ExxonMobil Exploration and..

Aramco CEO warns of global oil crunch due to lack of investment

  




The world is facing a major oil supply crunch as most companies are afraid to invest in the sector as they face green energy pressures, the head of Saudi Aramco told Reuters, adding it cannot expand production capacity any faster than promised.

Amin Nasser, head of the world's largest oil producer, said on Monday he was..

Ιστορία του HPI: Η δεκαετία του 1950: Επέκταση χωρητικότητας, HDPE/PP, πολυανθρακικό, υπολογιστές και πυραυλική επιστήμη

 


Η δεκαετία του 1950 σηματοδότησε μια εξέλιξη στη χρήση του πετρελαίου από τα έθνη σε όλο τον κόσμο. Η επεξεργασία του αργού πετρελαίου σε καύσιμα (π.χ. βενζίνη και βενζίνη αεροσκαφών) ήταν επιτακτική για τη λειτουργία των οικονομιών—η χρήση πετρελαίου αυξήθηκε σημαντικά στο συνολικό ενεργειακό μείγμα πολλών χωρών. Για παράδειγμα, η χρήση πετρελαίου ήταν επιβεβλημένη κατά τις προσπάθειες ανοικοδόμησης στη Δυτική Ευρώπη μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο (WW2). Τα προϊόντα πετρελαίου στο συνολικό..