Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Σκάνδαλο! Έβαλαν δόσεις σε οφειλέτη του ΙΚΑ μέχρι το 2404!



Δεν έχουν τον Θεό τους! Όπως κατήγγειλε στην Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης, το ΙΚΑ έκανε διακανονισμό σε εταιρεία με χρέη άνω των 300.000 ευρώ έως το 2404!
Κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης με θέμα τον «Διακανονισμό Ασφαλιστικών Εισφορών σε Εταιρείες με οφειλές άνω των 300.000 ευρώ», ο κ. Κυρίτσης προσκόμισε έγγραφο προς τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, το οποίο αποδεικνύει ότι μεγαλοοφειλέτης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πέτυχε, με βάση το Ν. 3943/2011, έναν σκανδαλώδη διακανονισμό οφειλών.
"Έχω στα χέρια μου -υπογλώσσιο πήραμε όταν το είδαμε- έγγραφο που δείχνει ότι κάποιος πέτυχε 4.700 δόσεις, με τελευταία δόση στις 31.03.2404", εξηγώντας ότι ο διακανονισμός για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ γίνεται με απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Εκπληκτος ο υπουργός δήλωσε: "θα πρέπει να περιέλθει σε γνώση δική μας και να πάμε στη διοίκηση του ΙΚΑ να ρωτήσουμε τι είναι αυτό. Το ζήτημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από τη διοίκηση του ΙΚΑ, της αυστηρότερης δυνατής".
Ο κ. Κυρίτσης δεν ανέφερε την επωνυμία της εταιρείας, ενώ απο το σχετικό παραστατικό έχουν σβηστεί τα στοιχεία της. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

ΠΑΣΚΕ: Σύγκρουση στα όρια της ρήξης



Σφοδρή αντιπαράθεση, στα όρια της ρήξης, σημειώθηκε χθες στο εσωτερικό της ΠΑΣΚΕ με αφορμή το θέμα της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα.
Τεταμένο κλίμα χθές στη ΓΣΕΕ, με τις ΔΕΚΟ να ζητούν αντίσταση στα μέτρα με επαναλαμβανόμενες απεργίες
Η χθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη ΓΣΕΕ με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή των Ομοσπονδιών του ιδιωτικού, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και Εργατικών Κέντρων, εξελίχθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος σε μια άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση μεταξύ της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος, Μουτάφης) και στελεχών της ΠΑΣΚ από τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ (Φωτόπουλος), τις Συγκοινωνίες (Ηλιόπουλος), αλλά και των ΕΛΠΕ (Ορφανός) και του ιδιωτικού Τομέα (Βαμβακάς).
Οι οργανώσεις αυτές ζητούσαν να προχωρήσει η ΓΣΕΕ σε πρόγραμμα επαναλαμβανόμενων (48ωρων) απεργιακών κινητοποιήσεων, να οργανώσει και να ηγηθεί σε αγώνα διαρκείας με στόχο την ανατροπή των μέτρων και την οριστική ρήξη με την πολιτική των Μνημονίων, ενώ ταυτόχρονα άσκησαν δριμεία κριτική στη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που, όπως τόνιζαν, "απουσιάζει ακόμα και στις απεργίες"!
Οι τόνοι ανέβηκαν με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις όταν η πλευρά των συνδικαλιστών (ΔΕΚΟ, Συγκοινωνίες) κατηγόρησε την ηγεσία της ΓΣΕΕ για χλιαρές διαμαρτυρίες και απεργίες - "ντουφεκιές" που δεν ενοχλούν την κυβέρνηση και την τρόικα στην προσπάθειά της να περάσει ένα ακόμα βάρβαρο "πακέτο" μέτρων. Οι κατηγορίες ήταν βαριές, με υπαινιγμούς για "φιλομνημονιακή" στάση της πλειοψηφίας, με την τελευταία να επιμένει στο γνωστό πρόγραμμα κινητοποιήσεων (απογευματινό συλλαλητήριο την ερχόμενη Δευτέρα μαζί με την ΑΔΕΔΥ και απεργία την ημέρα ψήφισης των μέτρων). "Δεν μπορείς να οργανώνεις κινητοποιήσεις και ταυτόχρονα να απουσιάζει η ηγεσία", είπε σε κάποια στιγμή στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, που παρουσίασε αναλυτικά την πρόταση της ΓΕΝΟΠ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Αργότερα με δήλωσή του σημείωνε ότι "θα τους σταματήσουμε μόνο αν δεν φοβηθούμε να βγούμε στο ξέφωτο, αν δεν φοβηθούμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους". 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δανειστές προσπαθούν να κατασχέσουν πλοίο της Αργεντινής στην Γκάνα



Η φρεγάτα «Libertad» του Ναυτικού της Αργεντινής κρατείται στην Γκάνα από ομάδα ομολογιούχων που δεν έχουν πληρωθεί..
Η Αργεντινή υποστήριξε την Τετάρτη ότι η φρεγάτα εκπαίδευσης του Ναυτικού "Libertad", κρατείται στην Γκάνα και κατηγορεί τους "αδίστακτους χρηματοδότες" των "vulture funds", οι οποίοι ζητούν την καταβολή των κρατικών ομολόγων, δήλωσε το γραφείο του υπουργού Hector Timerman σε επίσημο ανακοινωθέν .
Σε μια δήλωση με τον τίτλο "Μια περίτεχνη επίθεση από τα ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια έναντι της Αργεντινής"
το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι, η φρεγάτα Libertad έχει καθυστερήσει στην Γκάνα, λόγω της απαίτησης που υποβλήθηκε από την NML Group στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας αυτής.
"Το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής έχει ήδη εμπλακεί στην υπόθεση ενημερώνοντας τις αφρικανικές αρχές για την « απάτη », που τέθηκε από αυτούς τους αδίστακτους χρηματοδότες», λέει η ανακοίνωση από το μέγαρο το San Martin Palace (ΥΠΕΞ) 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν οι τοίχοι μιλούν...

Μπόλαρης σε Βενιζέλο: Να αναλάβεις τις ευθύνες σου χωρίς υπεκφυγές!



Το ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, το είπε πριν από λίγο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης, ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ.
Το ίδιο ζητεί και από όλους όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ
«Στην μεγάλη κρίση του 1929-1930 οι ΗΠΑ ανταπεξήλθαν με επιτυχία επειδή επέβαλαν πολιτικές κατανομής του βάρους, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε πολίτη. Εδραίωσαν αίσθημα δικαιοσύνης στην κοινωνία, επιβάλλοντας φόρους μέχρι και 75% στους πλούσιους.
Την ίδια κρίσιμη εποχή στη Γερμανία, η Δημοκρατία της Βαϊμάρης επεχείρησε ισορροπίες με το μεγάλο κεφάλαιο, διόγκωσε υπέρμετρα την ανεργία και εξέθρεψε τον ναζισμό.
Η υπόθεση των λιστών δεν είναι ζήτημα νομικό, διοικητικό ή δημόσιας εικόνας. Ιδιαίτερα όταν η μετρολογία-μετρολαγνεία των νεοφιλελεύθερων συνταγών των Μέρκελ-Σόϊμπλε εστιάζει αποκλειστικά σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Αγνοώντας την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική δικαιοσύνη.
Η υπόθεση της φορολόγησης των φοροφυγάδων, των φοροκλεπτών, των offshore και των λιστών είναι μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα.
Όσοι έχουν ευθύνη, καλούνται να την αναλάβουν. Τώρα ! Χωρίς υπεκφυγές!» 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Ρωσία: Αρνείται συμμετοχή σε υπόθεση λαθρεμπορίου



Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας αρνούνται κατηγορηματικά την εμπλοκή τους σε υπόθεση λαθρεμπορίου που αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ. Ο υφυπουργός εξωτερικών Sergei Ryabkov, μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία της χώρας για το γεγονός ότι η Μόσχα επιχειρείται να εμπλακεί στην υπόθεση.
«Οι κατηγορίες είναι για εγκληματικές πράξεις και δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που κάνουν οι μυστικές υπηρεσίες», δήλωσε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Έκρηξη» στο Λαθρεμπόριο Ναυτιλιακών Καυσίμων Παραδέχεται η Πολιτεία



«Έκρηξη» στο λαθρεμπόριο ναυτιλιακών καυσίμων θα σημειωθεί μετά την εξίσωση των φόρων στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης, που εκτιμάται ότι θα περιορίσει σημαντικά ανάλογα φαινόμενα στο συγκεκριμένο κομμάτι καυσίμων. Το παραδέχθηκε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος παραβρέθηκε στην παρουσίαση της μελέτης της ΓΣΕΒΕΕ, της ΠΟΠΕΚ και του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, για τη νοθεία και το λαθρεμπόριο καυσίμων.
Ο κ. Θεοχάρης δέχθηκε τα πυρά των ομιλητών και των εκπροσώπων του Τύπου για την ολιγωρία που επιδεικνύει η επίσημη πολιτεία στη «θεραπεία» φαινομένων λαθρεμπορίας, όπως, για παράδειγμα, η καθυστέρηση στην έκδοση επτά υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών, της υπουργικής απόφασης για την εγκατάσταση GPS σε όλα τα μέσα μεταφοράς καυσίμων τόσο στο εσωτερικό όσο και για εξαγωγές, καθώς και τον προσδιορισμό τεχνικών προδιαγραφών για τη λειτουργία του κεντρικού cerver στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με τα πρατήρια και τα αντίστοιχα συστήματα εκροών-εκροών.
«Αν θέλεις να έχεις κράτος», υποστήριξε, «θα πρέπει να υλοποιείς τις αποφάσεις σου ως το τέλος. Εάν αποφάσισες να ξεκινήσεις την υιοθέτηση συστήματος εισροών-εκροών από τα πρατήρια είναι λάθος και δείχνει αναξιοπιστία της πολιτείας αν δεν το εφαρμόζεις. Δεν μπορείς να ψηφίζεις νόμους και να μην υλοποιείς κανέναν». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απίστευτες υποθέσεις φοροδιαφυγής από την λίστα με του 54.000 "έξυπνους" συμπολίτες μας



Περίπου 940 περιπτώσεις αποστολής εμβασμάτων στο εξωτερικό- τα οποία υπερβαίνουν κατά μέσον όρο, για τον καθένα, κατά 3-3,5 εκατ. ευρώ τα ποσά που θα μπορούν να δικαιολογήσουν οι φορολογούμενοι που τα απέστειλαν- έχουν εντοπίσει οι ελεγκτικές Αρχές.
Μέρος των αποτελεσμάτων από τις διασταυρώσεις στο CD με τα 54.000 φυσικά πρόσωπα που εξήγαγαν από τη χώρα πάνω από 22 δισ. ευρώ από το 2009 ως και το 2011 βρίσκεται πλέον στη διάθεση του ΣΔΟΕ.Η φυγή των χρημάτων έγινε τμηματικά από το 2009 ως και το 2011, όμως η κορύφωση ήταν το 2010.
Η φοροδιαφυγή σε κάποιες περιπτώσεις είναι οφθαλμοφανής καθώς μόνο το 2009, 735 πολίτες έστειλαν στο εξωτερικό 1,2 δισ. ευρώ ενώ δήλωσαν συνολικά εισοδήματα στην εφορία που δεν ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια.Μεταξύ αυτών υπάρχουν 10 άτομα (οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες) που έστειλαν ποσά από 10 ως και 50 εκατομμύρια ο καθένας στο εξωτερικό, ενώ στη χώρα μας δήλωσαν ποσά... αστεία. Από 496 ευρώ ως 34.000, εισοδήματα φτωχών δηλαδή.
Πιο εξωφρενικές περιπτώσεις είναι κάποιες όπως αυτή του Κ.Ε. που όπως αναφέρει η εφημερίδα ενώ δήλωσε στην εφορία εισόδημα μόλις 100 ευρώ, έστειλε στο εξωτερικό 700.000 ευρώ. Άλλο «τρανταχτό» παράδειγμα φοροδιαφυγής είναι εκείνο του Μ. Κ. που με εισόδημα (όπως δήλωσε) 14,95 και από ένα θαύμα βρήκε να στείλει στο εξωτερικό 400.000, ενώ ο Π.Θ. με εισόδημα 10,5 ευρώ κατάφερε να στείλει στο εξωτερικό 201.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ρωσία προς Τουρκία: "Μην τολμήσετε να επωφεληθείτε - Ήταν ατύχημα"



Η Ρωσία πήρε θέση και προειδοποιεί εμμέσως πλην σαφώς την Τουρκία να μην επέμβει, ανανγωρίζοντας ωστόσο ότι το βλήμα που σκότωσε την μητέρα και τα τέσσερα παιδιά, εκτοξεύθηκε από θέσεις του συριακού Στρατού: Πριν λίγο ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τη Συρία να δηλώσει πως η επίθεση στα τουρκικά σύνορα ήταν ατύχημα και ότι δεν θα επαναληφθεί και την Τουρκία να μην θελήσει να επωφεληθεί από το ατύχημα.
Ο ισχυρός άνδρας του ρωσικού ΥΠΕΞ, απηύθυνε γενικά έκκληση "για αυτοσυγκράτηση προς όλες τις πλευρές", μετά το αδέσποτο βλήμα που στοίχισε τη ζωή σε πέντε Τούρκους αμάχους.
«Μέσω του πρεσβευτή μας στη Συρία επικοινωνήσαμε με τις αρχές της Δαμασκού που μας βεβαίωσαν πως αυτό που συνέβη στα σύνορα με την Τουρκία ήταν ένα τραγικό ατύχημα και δεν θα ξανασυμβεί», συμπλήρωσε ο Λαβρόφ που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισλαμαμπάντ. «Θεωρούμε πως είναι θεμελιώδους σημασίας να το ανακοινώσει επισήμως η Δαμασκός και να λήξει το επεισόδιο. Όλοι πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση και κανείς να μην επωφεληθεί από ένα ατύχημα» κατέληξε 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗΣ !...



Η κοινωνία «βράζει» και ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης είναι ορατός. Οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες.
Η Κυβέρνηση εγκαταλείπει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις ακόμα και τις προγραμματικές θέσεις και στο πλαίσιο συνέχισης και έντασης των μνημονιακών πολιτικών προωθεί νέα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων-συνταξιούχων-ανέργων-μικρομεσαίων και γενικά της κοινωνίας που ήδη βρίσκονται σε πρωτοφανή απόγνωση.
Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι τo νέο (2013-2014) πακέτο περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές πολιτικές, θα οδηγήσει την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, αποσύνθεση και κατάρρευση, το λαό και τη νεολαία στον σύγχρονο Καιάδα της ανεργίας, που αναμένεται σύντομα να σπάσει το φράγμα του 30%, και τη χώρα μας σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κοινωνική καταστροφή. Θα είναι το επισφράγισμα της κοινωνικής εξαθλίωσης.
Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι οι θυσίες πάνε χαμένες αφού τα νέα μέτρα-σοκ θα επιτείνουν την ύφεση, τη φτώχεια και θα αυξήσουν την ανεργία. Τα παιδιά μας είναι καταδικασμένα. Η χώρα μας εξακολουθεί να έχει θλιβερή πρωτιά στην ανεργία των νέων. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat τον περασμένο Ιούνιο, σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων, πρώτη έρχεται η Ελλάδα (55,4%) και ακολουθεί η Ισπανία (52,9%). Η λέξη φτώχεια είναι πλέον το ''σήμα κατατεθέν''.
Η ακρίβεια 'θερίζει' και δεν έχει τέλος. Χαράτσια, φοροεπιδρομή, μειώσεις μισθών-συντάξεων και εφάπαξ, απολύσεις, λουκέτα έρχονται να προστεθούν σε μια κοινωνία που ήδη αναστενάζει από τους διεθνείς κερδοσκόπους που κυβερνούν τη χώρα. Πλήρης διάλυση στις δημόσιες υπηρεσίες και στα ασφαλιστικά ταμεία. Ξεπέρασε τα δυο χρόνια ο χρόνος απονομής των συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση. Το ΙΚΑ - ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας - καταρρέει. Η κρατική επιχορήγηση προς το ίδρυμα το 2012 ανέρχεται στα 4,193,820 δις ευρώ. Μέχρι και τον Σεπτέμβρη του ΄12 έχει απορροφήσει το 87,9%! Η εισφοροδιαφυγή γιγαντώνεται και ξεπέρασε τα 6 δισ. ευρω ετησίως. Τα έσοδα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Αυτό συνεπάγεται ότι θα χρειαστούν, εκτός από την κρατική επιχορήγηση, περίπου 1,4 δις για να πληρωθούν οι συντάξεις μέχρι τέλος του έτους.
Παράλληλα έρχονται αμοιβές-συντάξεις και εργασιακές σχέσεις τύπου Κίνας, Ινδίας και χωρών του Τρίτου Κόσμου. Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας θα έχουν σε λίγους μήνες μισθούς των 700-800 ευρώ. Η ύφεση φέρνει κι άλλη ύφεση και η φτώχεια περισσότερη φτώχεια. Όλοι έχουμε χρέος να εναντιωθούμε ενάντια στις νέες προκλητικές απαιτήσεις των Τροϊκανών που υιοθετεί η κυβέρνηση, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν την ελληνική κοινωνία που οδηγούν σε δραματική αύξηση της ανεργίας και οδηγούν σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση και αδιέξοδα την ελληνική οικονομία.
Κατά της κυβερνητικής παρέμβασης για νομοθετική ρύθμιση των μισθών και ημερομισθίων, της κατάργησης των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ΄ εντολή των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση στην ουσία κάθε εργατικού και κοινωνικού δικαιώματος που έχει απομείνει. Κατά γενική ομολογία η τρόικα απέτυχε παταγωδώς. Και το μόνο που «κατόρθωσε» είναι να οδηγήσει τη χώρα στην κοινωνική εξαθλίωση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την περίοδο 2010-2011 οι περικοπές των συντάξεων και οι μειώσεις των μισθών ανήλθαν αθροιστικά σε 16,2 δις ευρώ δηλ. 8% του ΑΕΠ χωρίς να έχει μειωθεί η ανεργία, το δημόσιο χρέος και η ύφεση. 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Η Ιταλική Κυβέρνηση Δεν Πωλεί Μερίδιο της Enel και της Eni



Η ιταλική κυβέρνηση δεν πρόκειται να πουλήσει άλλο μερίδιο της Eni και της Enel, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Βιτόριο Γκρίλι, μιλώντας στη βουλή.
Παρά την ανάγκη πώλησης κρατικών μεριδίων σε διάφορες εταιρείες ώστε να στηριχθεί ο προϋπολογισμός, ο Γκρίλι θεωρεί λάθος την λύση αυτή για τους συγκεκριμένους δύο ενεργειακούς ομίλους.
«Τα σημαντικά έσοδα και η στρατηγική σημασία δεν επιτρέπουν την πώληση μεριδίων που κατέχει το δημόσιο στην Eni και την Enel», εξήγησε ο υπουργός.
Είχαν προηγηθεί φήμες τον περασμένο μήνα ότι η αρμόδια κρατική αρχή σκόπευε να πουλήσει μερίδιο 3,4% της Eni, έναντι 2 δις. ευρώ 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Μέγα σκάνδαλο με το πρώτο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας



Με μέγα σκάνδαλο άρχισε με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η προειλημμένη απόφαση του ξεπουλήματος έχει να κάνει με την εταιρία Lamda ΔΟΜΗ, θυγατρική κατά 100% της Lamda Development, δηλαδή ο όμιλος Λάτσης, αποκτά την εκμετάλλευση του κτιρίου για 90 χρόνια με άμεσο αντάλλαγμα 81 εκατομμύρια ευρώ. 
 Δηλαδή με απλά λόγια και λίγα....... 
μαθηματικά. 
 Ο Λάτσης πλήρωνε για το GOLDEN HALL 7,5 εκ το χρόνο, τώρα το ενοικίασε για 90 χρόνια 81 εκ. δηλαδή αν το διαιρέσεις με τον μήνα έρχεται στις 900.000 ευρω μόλις !  
 Δηλαδή στα 90 χρόνια θα πλήρωνε 675εκ. ενώ τώρα θα πληρώσει μόνο 81 ! Αυτό σημαίνει πως  γλύτωσε 594 εκ. και το δημόσιο ζημιωνει άλλα τόσα ! 
 Φανταστείτε τι θα γίνει και στις επόμενες αποκρατικοποιήσεις ! 
 Εσύ τους πιστεύεις ακόμα ! ?  
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Κλείνουν σήμερα οι εκκρεμότητες ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ


Με την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ σφραγίζεται σήμερα, εκτός απροόπτου, η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που έχει η επιχείρηση με τη ΔΕΠΑ: Αφενός η Σύμβαση Προμήθειας φυσικού αερίου και ο συμβιβασμός για παλαιότερα χρέη και αφετέρου η παραχώρηση της option για το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ.
Ειδικότερα, στη Συνέλευση θα ληφθούν αποφάσεις επί των παρακάτω θεμάτων της Ημερησίας Διάταξης:
-Έγκριση Σχεδίου Σύμβασης Προμήθειας Φυσικού Αερίου ΔΕΗ Α.Ε. – ΔΕΠΑ Α.Ε..
-Έγκριση Σχεδίου Ιδιωτικού Συμφωνητικού συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών με τη ΔΕΠΑ Α.Ε..
- Έγκριση Σχεδίου Ιδιωτικού Συμφωνητικού μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με το Δικαίωμα Προαίρεσης της ΔΕΗ Α.Ε. στη ΔΕΠΑ Α.Ε..
Η μοναδική πιθανότητα να υπάρξει εμπλοκή είναι να εγερθούν αντιρρήσεις από τους μετόχους μειοψηφίας, πράγμα όμως που δεν θεωρείται ότι μπορεί να έχει κάποια σοβαρή επίπτωση.
Το Σχέδιο Ιδιωτικού Συμφωνητικού με το ΤΑΙΠΕΔ που αφορά το δικαίωμα αγοράς της ΔΕΗ στη ΔΕΠΑ προβλέπει την κατάργηση της option της ΔΕΗ έναντι καταβολής στη ΔΕΗ αποζημίωσης ύψους € 32,9 εκατ. Στο ποσό αυτό κατέληξε η εταιρία Citigroup Global Markets Limited υπό την ιδιότητα του ανεξάρτητου εκτιμητή, με αντικείμενο την εκτίμηση από την τελευταία της αξίας του Δικαιώματος Αγοράς και ειδικότερα της αποζημίωσης που θα δικαιούτο η ΔΕΗ σε περίπτωση παραίτησής της από το Δικαίωμα Αγοράς. Τα χρήματα η ΔΕΗ θα τα πάρει όταν πουληθεί η ΔΕΠΑ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι νέες κλιμακες στο φόρο - Δείτε παραδείγματα ανά εισόδημα



Πέφτει ο ανώτατος συντελεστής από το 45% στο 35%, όμως με αυτόν τον συντελεστή θα φορολογούνται και μέσα εισοδήματα της τάξης των 36.000 ευρώ το χρόνο. Από της 6.000 θα ξεκινάει η επιβάρυνση για όσους έχουν ένα παιδί. Όλα αυτά βέβαια ... αν τα εγκρίνει η τρόικα.
Καταργείται ο συντελεστής 38% που εφαρμοζόταν στα εισοδήματα μεταξύ 40.000 και 60.000 ευρώ, ο συντελεστής 40% για τα εισοδήματα από τις 60.000 έως τις 100.000 ευρώ και ο συντελεστής 45% που εφαρμόζεται σήμερα για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ. 
Με αυτές τις αλλαγές η επιβάρυνση για τους έλληνες πολίτες θα ξεκινά από τα 6.000 ευρώ για τους φορολογούμενος με παιδιά και θα φτάνει σε όλους όσους έχουν εισόδημα μέχρι και 50.000 ευρώ. 
Η νέα εκδοχή της φορολογικής κλίμακας είναι πιο "φιλική" για τους φορολογούμενους με εισόδημα από 50.000 - 90.000 ευρώ. Ωστόσο, ακόμη και τα μεγαλύτερα εισοδήματα που με τη νέα φορολογική κλίμακα ελαφρύνονται θα πληγούν από την σαρωτική κατάργηση των φοροαπαλλαγών. 
Η νέα λίστα αυτή φυσικά τελεί υπό την έγκριση της τρόικας και συγκεκριμένα θα είναι η εξής:
- Εισόδημα από 0 έως 5000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 0%
- Εισόδημα από 5000 έως 12000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 10%
- Εισόδημα από 12000 έως 16000 ο συντελεστής θα είναι 18%
- Εισόδημα από 16000 έως 26000 ο συντελεστής θα είναι 25%
- Εισόδημα από 25000 ευρώ και πάνω θα είναι 35%
Με βάση τη νέα αυτή κλίμακα το ποσό φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι σύμφωνα με το capital.gr 

 Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο προωθεί την ενιαία φορολόγηση των επιχειρήσεων – και των ατομικών – με συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ και την ίδια στιγμή εξετάζεται το ενδεχόμενο κατάργησης του Τέλους Επιτηδεύματος, που αγγίζει τα 500 ευρώ σε ετήσια βάση, το οποίο ή δεν θα εισπράττεται ή θα συμψηφίζεται με τις οφειλές των επιχειρήσεων. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Tουρκική επίθεση με πυροβολικό στην Συρία - Απαντούν με πυρά οι Σύροι (διαρκής ροή)



Πριν από λίγο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία, επιτέθηκε με στρατιωτικά μέσα στην Συρία. Δεν έχει γίνει γνωστό με τι μέσα, αλλά συνεδριάζει η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ αυτή την στιγμή και μάλλον πρόκειται για κλασική ανταλλαγή πυρών πυροβολικού.
Η Τουρκία είχε προειδοποιήσει τη Συρία ότι θα απαντήσει στρατιωτικά αν δεχόταν πυρά στα σύνορά της. Η προειδοποίηση είχε γίνει πριν λίγες ημέρες μετά από την έκρηξη βλήματος όλμου. Το απόγευμα ένα ακόμη βλήμα εξεράγη σκοτωνοντας πενταμελή οικογένεια, αλλά κανείς φυσικά δεν γνωρίζει από που εκτοξεύθηκε.
Ο Ερντογάν μετά το επεισόδιο έχει ακυρώσει το πρόγραμμά του και οι συσκέψεις ακολουθούν η μία της άλλη, με τους Τούρκους να δηλώνουν ότι "έχουν την ισχύ να προασπίσουν τα σύνορά της".
Η πιθανότητα προβοκάτσιας  είναι εξαιρετικά πιθανή, ενώ φυσικά το γεγονός ότι υπάρχει συσσώρευση δυνάμεων στην περιοχή από πλευράς Αγγλογάλλων, ίσως δεν είναι τυχαίο. Επίσης, περίεργη είναι και η σύμπτωση της συσσώρευσης αγγλικών και γαλλικών αεροναυτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο για ασκήσεις…
Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες, καθώς οι Σύροι απαντούν στα τουρκικά πυρά πυροβολικού με δικά τους πυρά. Ο τουρκικός Στρατός έπληξε τους στόχους του με πυροβόλα των 155/52 χλστ. Panther (φωτό) και αυτοκινούμενα Μ52Τ των 155 χλστ.. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι είπε ο Κίσσινγκερ πριν την υπαγωγή της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ.



"Οι Έλληνες είναι σταρχιδιστές και εύκολα κουμαντάρονται. Αρκεί να θεωρούν ότι όλοι οι άλλοι είναι προνομιούχοι εκτός από την κοινωνική ομάδα στην οποία ανήκουν: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να ελέγχουμε τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, τους πολιτικούς, τα συνδικάτα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αγαπούν τη πατρίδα τους, να ενώνονται, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να αντιδρούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας για τις νέες ταυτότητες,την εκποίηση του Δημόσιου πλούτου τους αλλά και την υποδούλωση της χώρας τους.."
Δεν ξέρουμε αν η δήλωση εκείνη που φέρεται να είχε κάνει ο Κίσσινγκερ το 1974 είναι αληθινή...Αυτή σίγουρα δεν είναι...Αποτελεί προϊόν της νοσηρής μας φαντασίας...Δεν παύει όμως να έχει σχέση με τη πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα...
 ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Ανακοίνωση του ΝΑΤΟ στήριξης της Τουρκίας



Το ΝΑΤΟ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
NATO has completed an emergency of its 28 member-states at the alliances headquarters in Brussels.
A statement issued at the end of the meeting said :"The most recent shelling on 3 October 20l2, which caused the death of five Turkish citizens and injured many, constitutes a cause of greatest concern for, and is strongly condemned by, all Allies.
In the spirit of indivisibility of security and solidarity deriving from the Washington Treaty, the Alliance continues to stand by Turkey and 
demands the immediate cessation of such aggressive acts against an Ally, and urges the Syrian regime to put an end to flagrant violations of international law."
Ankara is currently drafting a letter to the United Nations Security Counsel which will be sent off to the UNSC immediately.
"Ο πρόσφατος βομβαρδισμό στις 3 Οκτωβρίου 2012,που προκάλεσε το θάνατο πέντε Τούρκων πολιτών και τον τραυματισμό πολλών, αποτελεί αιτία μέγιστης ανησυχία, και καταδικάζεται έντονα από όλους τους Συμμάχους.
Στο πνεύμα του αδιαίρετου της ασφάλειας και της αλληλεγγύης που απορρέουν από τη Συνθήκη της Ουάσιγκτον, η Συμμαχία συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό της Τουρκίας και απαιτεί την άμεση παύση τέτοιων επιθετικών ενεργειών εναντίον Συμμάχου χώρας, και καλεί το συριακό καθεστώς να θέσει τέλος στην κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου . "
Παράλληλα η Άγκυρα επεξεργάζεται επί του παρόντος μια επιστολή στο Σύμβουλο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών η οποία θα αποσταλεί στο Συμβούλιο αμέσως. 
ΠΗΓΗ:pikri-sokolata.blogspot.gr/

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Νέα βράβευση στην ΕΚΕ για τα Ελληνικά Πετρέλαια



Με τρεις συνολικά βραβεύσεις τα Ελληνικά Πετρέλαια αποτέλεσαν κεντρικό «πρόσωπο» της φετινής εκδήλωσης του CEO & CSR Money Conference που διοργανώθηκε από την Ethos Media και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ στις 27/09/2012.
Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν στον Όμιλο:
* 1ο Βραβείο CEO & CSR 2012: Δημοφιλέστερη Εταιρεία στην EKE
* 1ο Βραβείο CEO & CSR 2012: Καλύτερη Εισηγμένη Εταιρεία στην ΕΚΕ
*  3ο Βραβείο CEO & CSR 2012: Καλύτερη Ομάδα ΕΚΕ
Οι νικητές των βραβείων προέκυψαν από τα αποτελέσματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που διεξήχθη στην ιστοσελίδα του περιοδικού ΧΡΗΜΑ.
Το φετινό CEO & CSR Money Conference, με στόχο να προσεγγίσει εναλλακτικά μοντέλα οικονομικής ανάπτυξης των κρατών και των επιχειρήσεων, είχε ως βασικό άξονα την «ευτυχία» στον εργασιακό χώρο. Ταυτόχρονα επισημάνθηκε ο κομβικός ρόλος των επιχειρήσεων όχι μόνο στη δημιουργία ιδανικών συνθηκών εργασίας αλλά και η συμβολή τους στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δήλωση Πρόεδρου ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλου μετά τη Σύσκεψη των Συνδικαλιστικών Στελεχών της Συνομοσπονδίας



Τα συνδικάτα μαζί με τη ΓΣΕΕ οργανώνουμε και κλιμακώνουμε την αντίδραση του κόσμου της μισθωτής εργασίας γι’ αυτό που έγινε και γι’ αυτό που πρόκειται να γίνει.
Δηλαδή τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων, εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών που απεργάζονται με τα νέα επώδυνα μέτρα.
Καλούμε όλο τον κόσμο της μισθωτής εργασίας να συμμετέχει στους αγώνες και στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε στο Σύνταγμα τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα και στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν για να αποτρέψουμε να περάσουν μέτρα που δεν βγαίνουν αλλά βγάζουν τη ψυχή μας.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Reuters: Μελέτη που Υπολογίζει σε 3,5 Tcm τα Αποθέματα Φυσικού Αερίου Νοτίως της Κρήτης Παρουσιάστηκε τον Ιούνιο στον Πρωθυπουργό



Μελέτη των κ. κ. Αντώνη Φώσκολου, Ηλία Κονοφάγου και Νίκου Λυγερού παρουσιάσθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Ιούνιο, η οποία υπολογίζει σε 3,5 τρισεκ. κυβικά μέτρα τα αποθέματα φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Κρήτης, που θα μπορούσαν να αποφέρουν στην Ελλάδα κρατικά έσοδα 599 δισ. δολαρίων σε 25 χρόνια.
Η μελέτη, που συνθέτει υφιστάμενα επιστημονικά δεδομένα, αναφέρει πως υπάρχουν γεωλογικές ομοιότητες που υποδηλώνουν πως τα κοιτάσματα στα ανοικτά της Κρήτης ίσως είναι αντίστοιχα της λεκάνης της Λεβαντίνης, όπου συγκεντρώνονται οι πρόσφατες ανακαλύψεις του Ισραήλ και της Κύπρου.
Επίσης δείχνει ότι υπάρχουν κοιτάσματα στρατηγικής σημασίας στα ελληνικά χωρικά ύδατα νοτίως της Κρήτης που ανέρχονται περίπου στα 3,5 τρισ. κυβικά μέτρα (Tcm), που επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες φυσικού αερίου της ΕΕ για έξι χρόνια και αντιστοιχούν σε περίπου 1,5 δισ. βαρέλια πετρελαίου.
Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι, παρόλο που θα χρειαστούν χρόνια για την έρευνα και την εκμετάλλευση των όποιων αποθεμάτων, η Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης και έχει ήδη επιλεγεί η εταιρία για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών που θα εξακριβώσει το μέγεθός τους. Τα αποτελέσματα αναμένονται στα μέσα του 2013. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου - Σύσκεψη ΓΣΕΕ με Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα



Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 3/10/2012 μαζική σύσκεψη της ΓΣΕΕ των Ομοσπονδιών και των Εργ.Κέντρων Αττικής ,με θέμα: «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ»
Συζητήθηκαν διεξοδικά οι δραματικές επιπτώσεις των καταστροφικών μέτρων για τους εργαζόμενους ,τους συνταξιούχους, τους ανέργους και συνολικά την κοινωνία αλλά και την οικονομία ,ενώ αναλύθηκε το αγωνιστικό και απεργιακό πρόγραμμα των συνδικάτων .
Επιβεβαιώθηκε από όλες τις τοποθετήσεις των προέδρων των Ομοσπονδιών και των Εργ.Κέντρων Αττικής η αποφασιστικότητα να ενταθεί ο ενωτικός και συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων ώστε 
ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Οι άμεσες δράσεις των συνδικάτων έχουν καθοριστεί ως εξής:
Πέμπτη 4/10/2012 και ώρα 12:00 παράσταση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και των προεδρείων των Ομοσπονδιών και των Εργ.Κέντρων Αττική στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).
Δευτέρα 8/10/2012 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ώρα 6μ.μ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Απεργιακές κινητοποιήσεις σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ ανάλογα με τους κυβερνητικούς και τροϊκανούς σχεδιασμούς.
Η ενότητα και η μαζικότητα των εργαζομένων και της κοινωνίας στις δράσεις , στα Συλλαλητήρια και στις Απεργίες των συνδικάτων είναι οι 
ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ προϋπoθέσεις για την ενίσχυση και αποτελεσματικότητα των Αγώνων μας, για την απόκρουση των βάρβαρων Νεοφιλελεύθερων μνημονιακών μέτρων Κυβέρνησης και Τρόικα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ 
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 
Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8/10/2012 και ώρα 6μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ 
ΠΗΓΗ:gsee.gr