Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Κινδυνεύουν 11 εκ. θέσεις εργασίας από το Green Deal, εκτιμούν ευρωπαϊκά συνδικάτα

Από το energypress.gr
Η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας μπορεί να προκαλέσει την εμβάθυνση των οικονομικών και κοινωνικών διαιρέσεων μεταξύ των ανατολικών και δυτικών χωρών της ΕΕ, λένε οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, προειδοποιώντας ότι το 27μελές μπλοκ κινδυνεύει να «εκραγεί» πριν φτάσει το στόχο του 2050 για κλιματική ουδετερότητα.

Ειδικότερα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εντείνουν..

CIA: Στα 12 Ναυτικά Μίλια τα Χωρικά Ύδατα της Ελλάδας

Από το energia.gr
"Η Ελλάδα έχει χωρικά ύδατα που εκτείνονται σε 12 ναυτικά μίλια και υφαλοκρηπίδα το βάθος 200 μέτρων ή το βάθος εκμετάλλευσης. Η Τουρκία έχει χωρικά ύδατα που στο Αιγαίο εκτείνονται σε 6 ναυτικά μίλια, ενώ στον Εύξεινο Πόντο και στην Μεσόγειο εκτείνονται σε 12 ναυτικά μίλια. Επίσης η Τουρκία έχει ανακηρύξει στην Μαύρη Θάλασσα ΑΟΖ, σε συμφωνία με την πρώην ΕΣΣΔ."

"Στις παραπάνω καταχωρήσεις περιλαμβάνονται ..

Συμφωνία SOCAR και Snam με στόχο τη βιώσιμη ενέργεια

Από το naftikachronika.gr
Η ιταλική Snam και η κρατική εταιρεία ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν SOCAR υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία για τη μεταξύ τους συνεργασία και ανάπτυξη του RNG και τη χρήση βιώσιμης ενέργειας.

Snam και SOCAR συμμετέχουν στον αγωγό TAP με μερίδιο 20% εκάστη, ενώ η εταιρεία από το Αζερμπαϊτζάν είναι ο κύριος μέτοχος και στα έργα του Southern Gas Corridor.

Η συμφωνία υπογράφηκε..

ΕΛΠΕ: Το πανόραμα της κοινωνικής ευθύνης γίνεται θεσμός

Από το energypress.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχει πολύπλευρη δραστηριότητα στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Μέσω της περιοδικής ενημέρωσης όλων των ενδιαφερόμενων μερών, το CSR Panorama που εξέδωσε και μπορείτε να δείτε στα επισυναπτόμενα, έχει ως στόχο την εξωστρέφεια των δράσεων που υλοποιεί στο πλαίσιο..

ΙΕΑ: Δραματική συρρίκνωση των τιμών πετρελαίου λόγω του Coronavirus το 2020 - Οριακή ανάκαμψη το 2025

Από το worldenergynews.gr
Σημαντική συρρίκνωση αναμένεται να υποστεί η ζήτηση πετρελαίου μέσα στο 2020, λόγω της πανδημίας του κορωναϊού, σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας.

Η IEA, που εδρεύει στο Παρίσι, ανέφερε την έκθεση μεσοπρόθεσμων προοπτικών ότι σε ένα ακραίο σενάριο όπου οι κυβερνήσεις δεν καταφέρνουν..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΣΕΕΠ


Τρία επίπεδα συναγερμού στις ενεργειακές ΔΕΚΟ για τον κορωνοϊό – Σε ετοιμότητα υποδομές και σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής

Από το energypress.gr
Στην καλύτερη δυνατή θωράκιση των στρατηγικής σημασίας υποδομών για τον ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας από ενδεχόμενα κρούσματα του κορωνοϊού, αποσκοπούν τα εναλλακτικά σενάρια που έχουν εκπονήσει οι ενεργειακές ΔΕΚΟ.   

Το μέλημα των επικεφαλής της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΠΑ, όπως αυτό συμφωνήθηκε με..

Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου φέρνει μειώσεις στις τιμές των καυσίμων

Από το worldenergynews.gr
Η κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ των υπουργών πετρελαίου των χωρών μελών του ΟΠΕΚ και των συμμάχων τους την περασμένη Παρασκευή στη Βιέννη αποκαλύπτει τις βαθιές διαφορές σε ότι αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της ραγδαίας μείωσης της ζήτησης πετρελαίου που προκλήθηκε εξαιτίας της εξάπλωσης του Covid -19.

Στόχος της συνάντησης της Βιέννης ήταν..

Η πτώση του πετρελαίου μπορεί να εξελιχθεί σε μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία από τον COVID -19

Από το worldenergynews.gr
Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να ρίξει τις τιμές του πετρελαίου στην αγορά και αυτό σύμφωνα με την Morgan Stanley θα οδηγήσει τις τιμές του BRENT στα 35 δολ το δεύτερο τρίμηνο και του WTI (αργού) στα 30 δολάρια.

Αναλυτές όπως ο Adam Crisafulli μιλώντας στο CNBC εκτιμούν ότι η πτώση του πετρελαίου θα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα..