Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Άντληση υδρογόνου από φλεγόμενα κοιτάσματα πετρελαίου επιχειρεί εταιρεία στον Καναδά

Από το energypress.gr
Η νεοφυής Proton Technologies δοκιμάζει μια μέθοδο σε κοίτασμα πετρελαίου στον Καναδά, ώστε να αντλήσει υδρογόνο από το υπέδαφος το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί εν συνεχεία.

Στόχος της γεώτρησης που πραγματοποιεί είναι όχι να αντλήσουν πετρέλαιο, αλλά να το ανάψουν. Στη συνέχεια, παράγεται..

Να μην χαθούν άλλες ευκαιρίες για τη Θεσσαλονίκη στο νέο ενεργειακό περιβάλλον!


Στην Ημερίδα της #Voria για το ενεργειακό μέλλον της #Θεσσαλονίκης μίλησε ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χαθούν άλλες ευκαιρίες για την πόλη, πρέπει να δοθεί έμφαση στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των δικτύων και των διασυνδέσεων αλλά και σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δίκαιης μετάβασης στη νέα ενεργειακή εποχή με επίκεντρο τους πολίτες.

Αναλυτικά ολόκληρη η ομιλία του κ. Αρβανιτίδη:

Σε καλό δρόμο η απολιγνιτοποίηση στην Ευρώπη - Μείωση της καύσης άνθρακα κατά 24% το 2019

Από το worldenergynews.gr
Σε καλό δρόμο βρίσκεται η απολιγνιτοποίηση στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποίησαν εμπειρογνώμονες της «Agora Energiewende και Sandbag».

Ειδικότερα, η ΕΕ αποσυνδέεται από τον άνθρακα ταχύτερα από το αναμενόμενο ενώ η παραγωγή ενέργειας με ανανεώσιμες τεχνολογίες σηματοδοτεί..

Δελτίο Τύπου (ΠΣΕΕΠ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ)

Την 06 η Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Λύσης συνάντηση μεταξύ του Ζ΄ Αντιπροέδρου Βουλής και Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κου Απόστολου Αβδελά, και των εκπροσώπων του σωματείου εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια και του επιστημονικού τους συνεργάτη, τον δικηγόρο κ. Τοκατλίδη.

Το θέμα της συνάντησης ήταν..