Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Σε ευρώ από δολάρια πλέον όλα τα συμβόλαια πετρελαίου της Rosneft

Από το energypress.gr
Στην μετατροπή όλων των συμβολαίων σε ευρώ από αμερικανικά δολάρια προχώρησε ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft Igor Sechin.

Βασικός λόγος για την συγκεκριμένη επιλογή ήταν..

Ανοιχτές επιστολές της Greenpeace προς ΕΛΠΕ και Energean Oil & Gas

Από το worldenergynews.gr
Με ανοιχτή επιστολή προς τις δύο μεγάλες ελληνικές πετρελαϊκές εταιρείες ΕΛΠΕ και Energean Oil & Gas, η Greenpeace ζητάει να επαναπροσδιορίσουν άμεσα το επιχειρηματικό τους μοντέλο και να το ευθυγραμμίσουν με την παγκόσμια προσπάθεια αποτροπής της κλιματικής κατάρρευσης.
Οι σημερινές παραγωγικές δραστηριότητές τους, και ιδιαίτερα τα σχέδια για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, συντελούν στην κλιματική..

Η επόμενη μέρα των ΕΛΠΕ σε έναν κόσμο χωρίς λιγνίτη και η στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Από το fortunegreece.com
Τα ορυκτά καύσιμα θα καθίστανται τα επόμενα χρόνια όλο και λιγότερο ανταγωνιστικά εξαιτίας του υψηλού κόστους των εκπομπών άνθρακα, ωστόσο το πετρέλαιο θα συνεχίσει μέχρι και το 2050 να καλύπτει περίπου το 33% της ενεργειακής ζήτησης, σημείωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικά Πετρέλαια, Γιάννης Παπαθανασίου, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο “Climate Change Conference 2019”.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε..

Ένας απορρυθμιστικός "αναπτυξιακός" νόμος


Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση η Κυβέρνηση.

Ο κ. Αρβανιτίδης επισήμανε μεταξύ άλλων:

Αλβανία: Έρευνα για την κινεζική Bankers Petroleum ξεκινά η Αρχή Ανταγωνισμού

Από το worldenergynews.gr
Η Αρχή Ανταγωνισμού της Αλβανίας θα διενεργήσει εξάμηνη έρευνα για να διαπιστώσει εάν η κινεζική Bankers Petroleum έχει καταχραστεί την θέση της στην παραγωγή και εμπορία πετρελαίου, μετά από καταγγελίες από τους παραγωγούς ραφιναρίσματος.
Η Bankers Petroleum ξεκίνησε την εξερεύνηση στην Αλβανία το 2004 και αγοράστηκε από τους καναδούς ιδιοκτήτες της από την..

Κυβέρνηση και ΕΛΠΕ για την περιβαλλοντική πολιτική – Απολιγνιτοποίηση και υποκατάσταση του αργού πετρελαίου

Από το difernews.gr
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασε τους άξονες της περιβαλλοντικής πολιτικής της κυβέρνησης, μιλώντας στο Climate Change Conference 2019, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο Maroussi Plaza.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη σταδιακή απολιγνιτοποίηση έως το 2028, όπως δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του ΟΗΕ, με παράλληλη στήριξη των τοπικών κοινωνιών που επηρεάζονται..

Απροσδόκητη υποχώρηση στα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή τους, ενώ μειώθηκαν και τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ  την Τετάρτη 23/10/2019.

Τα αποθέματα αργού  μειώθηκαν..

Πώς η δίκη ExxonMobil για εξαπάτηση επενδυτών… αλλάζει τον τρόπο αποτίμησης του κλιματικού κινδύνου

Από το mononews.gr
Ευκαιρία για κάποιους αλλά και … κίνδυνο για άλλους αποτελεί η κλιματική αλλαγή, καθώς τα κόστη που συνδέονται με αυτήν για κάποιες εταιρείες είναι τόσο υψηλά, που οποιαδήποτε ασάφεια στον προσδιορισμό τους, μπορεί να θεωρηθεί εξαπάτηση επενδυτών…τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Μπροστά σε ένα τέτοιο πρόβλημα βρίσκεται αντιμέτωπη η ExxonMobil καθώς κατηγορείται ότι δεν εκτίμησε σωστά και δεν ενημέρωσε..