Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Συμμετοχή ΕΛΠΕ σε διαγωνισμό του ΥΠΕΘΑ - Ενδιαφέρον για διαγωνισμούς ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ


Τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν ότι προτίθεται να συμμετάσχουν στον Ηλεκτρονικό Ανοικτό Δημόσιο Μειοδοτικό Διαγωνισμό μέσω Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) Υπηρεσία Προμηθειών Πολεμικής Αεροπορίας (ΥΠ/ΠΑ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την Προμήθεια Αεροπορικού Καυσίμου JP-8 (NATOF-34) προϋπολογισμού 14.900.000,00 € (πλέον ΦΠΑ), που θα διεξαχθεί την 5.04.2016 (καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών) ή σε οποιαδήποτε μετ' αναβολή ημερομηνία.

Επιπλέον, η εταιρεία ανέφερε ότι προτίθεται να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, τους οποίους προκηρύσσουν φορείς του δημοσίου, και ενδεικτικά σε διαγωνισμούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σε διαγωνισμούς των εποπτευομένων οργανισμών και φορέων του, σε διαγωνισμούς Ο.Τ.Α., ήτοι διαγωνισμούς Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Δήμων και Κοινοτήτων, σε διαγωνισμούς ανωνύμων εταιρειών του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ως και διαγωνισμούς της ΔΕΗ Α.Ε. και του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε.) Α.Ε.

Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση τα ΕΛΠΕ:

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ !...

Aσφαλιστικά μέτρα Energean για τις πετρελαϊκές έρευνες

Αποτέλεσμα εικόνας για ασφαλιστικα μετρα
Για τις 11 Απριλίου προσδιορίστηκε η συζήτηση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Energean Oil & Gas, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία επελέγησαν τα ΕΛ.ΠΕ. ως η προτιμητέα εταιρεία που θα πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή Άρτας-Πρεβέζα.ς

Η δικαστική εξέλιξη, αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τρεις χερσαίες περιοχές (Δυτική Πελοπόννησος, Αιτωλοακαρνανία, Άρτα-Πρέβεζα), ήταν αναμενόμενη, καθώς η Energean από τις αρχικές φάσεις της διαγωνιστικής διαδικασίας είχε επισημάνει στο υπουργείο ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή πρόταση εταιρείας, όπως τα ΕΛ.ΠΕ., η οποία δεν πληροί τον όρο του διαγωνισμού για αποδεδειγμένη εμπειρία του υποψήφιου επενδυτή στην παραγωγή υδρογοναθράκων (και όχι μόνο στην έρευνα).

Η Energean εκμεταλλεύεται τα..

ΤΟ 36 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Live Stream - Δείτε Ζωντανά

Κερδίζουν και άλλο μερίδιο οι ιδιώτες έναντι της ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ
Αργά αλλά σταθερά, κάτι αρχίζει να κινείται στην αγορά της λιανικής του ρεύματος, όπου οι ιδιώτες πάροχοι συνεχίζουν να αποσπούν μερίδια αγοράς και να αυξάνουν το πελατολόγιό τους, περιορίζοντας, έστω και λίγο την κυριαρχία της ΔΕΗ. Βεβαίως, στην αλλαγή του σκηνικού βοηθούν και οι σημαντικές επενδύσεις που γίνονται από τους ιδιώτες παρόχους, αλλά και το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξ αυτών, δεν είναι αλεξιπτωτιστές, αλλά μεγάλες και σοβαρές εταιρείες, με παρουσία και σε άλλους κλάδους ενώ ορισμένοι παίκτες είναι καθετοποιημένοι διαθέτοντας παρουσία και στην ηλεκτροπαραγωγή. Και βέβαια εκτός από τις επενδύσεις, από τις αρχές του έτους έχουν ξεκινήσει διαφημιστικές καμπάνιες, καθώς οι ιδιώτες πάροχοι δεν περιορίζονται όπως στο πρόσφατο παρελθόν σε στοχευμένες επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά στοχεύουν στη διεύρυνση του πελατολογίου τους σε όλες τις καταναλωτικές κατηγορίες. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του λειτουργού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, για το μήνα Φεβρουάριο, το μερίδιο που κατέχουν στην προμήθεια ρεύματος ιδιώτες παίκτες της αγοράς έφτασε το..

Διοικητικό μοντέλο ΕΛΠΕ προτείνει η Lazard για τον ΑΔΜΗΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε χειμαρας
Πιθανόν, όπως μαθαίνουμε, το ολοκληρωμένο σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ να παρουσιαστεί με conference call τη Δευτέρα και όχι δια ζώσης στους «ξένους». Το διοικητικό σχήμα που προτείνεται μοιάζει με αυτό των ΕΛΠΕ: Πλειοψηφία μελών ΔΣ και Πρόεδρος από το δημόσιο, Διευθύνων Σύμβουλος κοινή συναινέσει με τον στρατηγικό επενδυτή, από κοινού λήψη στρατηγικών αποφάσεων. Όπως σας έχω γράψει, μπορεί στο 20% του στρατηγικού εταίρου να προστεθεί και άλλο ποσοστό που θα πάρουν θεσμικοί επενδυτές – funds και να μειωθεί αντίστοιχα το 29% που θα πάει στο χρηματιστήριο.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Αποφάση-βόμβα: Οι εργαζόμενοι θα αποζημιώνουν τους εργοδότες για εργατικά ατυχήματα!

Αποτέλεσμα εικόνας για Αποφάση-βόμβα: Οι εργαζόμενοι θα αποζημιώνουν τους εργοδότες για εργατικά ατυχήματα!
Αλλάζει άρδην ο χάρτης των δικαιωμάτων που απολαμβάνουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, με δύο αποφάσεις-βόμβα του Αρείου Πάγου που ανατρέπουν πολλά από τα έως σήμερα νομικά κεκτημένα των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Πλέον η ζυγαριά της Δικαιοσύνης γέρνει επικίνδυνα κατά των εργαζομένων, καθώς η σχετική νομολογία των δικαστηρίων που μέχρι τώρα τους προστάτευε σε περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων, σκληραίνει επικίνδυνα με τη βούλα του Αρείου Πάγου.  

Και αυτό γιατί για πρώτη φορά με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανοίγει ο δρόμος ώστε οι εργοδότες να διεκδικούν πλήρη αποζημίωση από τους εργαζομένους τους για ζημιές που μπορεί να λάβουν χώρα εν ώρα εργασίας. Παράλληλα, με άλλη δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου αναγνωρίζεται υψηλό ποσοστό συνυπαιτιότητας σε εργαζόμενο ο οποίος έχασε τη ζωή του και πάλι εν ώρα εργασίας, για τον θάνατό του! Οι δύο αποφάσεις προκαλούν ήδη τον σφοδρό αντίλογο καταξιωμένων νομικών, οι οποίοι με δημόσιες τοποθετήσεις τους τις χαρακτηρίζουν βαθιά αντεργατικές, αντικοινωνικές και αντίθετες με το αίσθημα δικαίου. 

Ειδικότερα, η πρώτη απόφαση που ..

Η υψηλή ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα δεν αφήνει να «επιβιώσουν» ούτε τα ρομπότ

Αποτέλεσμα εικόνας για φουκουσιμα εκρηξη
Η ραδιενέργεια στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα αποδεικνύεται τόσο υψηλή που δεν «επιβιώνουν» ούτε τα ρομπότ τα οποία έχουν επιστρατευτεί στις περιοχές όπου η έκθεση στη ραδιενέργεια είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, μετά την πυρηνική καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι το Μάρτιο του 2011.

«Η πρόσβαση στο εσωτερικό του πυρηνικού σταθμού είναι εξαιρετικά δύσκολη. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η ακτινοβολία», δήλωσε ο Ναοχίρο Μασούντα, επικεφαλής του παροπλισμού για την ιδιοκτήτρια εταιρεία TEPCO, προσθέτοντας ότι απαιτούνται δύο χρόνια για να αναπτυχθεί ένα ρομπότ.

Από τη στιγμή που τα ρομπότ, που έχουν σχεδιαστεί από την Toshiba και είναι επικαλυμμένα με χρώμιο, πλησιάζουν..

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι φθηνότερα από τα οχήματα ντίζελ και βενζίνης το 2022


Μέσα σε έξι χρόνια, το κόστος απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα είναι φθηνότερο από την αγορά και συντήρηση ενός συμβατικού μοντέλου που κινείται με βενζίνη ή ντίζελ, αναφέρει έκθεση του Bloomberg.

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτό θα συμβεί ακόμα και αν τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα βελτιώσουν την αποδοτικότητα των καυσίμων τους κατά τα επόμενα έτη.

Η αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θεωρείται ως σημαντικός παράγοντας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα οχήματα που κινούνται με βενζίνη και ντίζελ προκαλούν συσσώρευση των αερίων του θερμοκηπίου, ενώ η ρύπανση από τα καυσαέρια προκαλεί σοβαρές βλάβες στην υγεία.

Σύμφωνα με την έκθεση..

Αναζητούν τα «χαμένα» $7,4 δισ. οι μέτοχοι πετρελαϊκών εταιρειών

Αναζητούν τα «χαμένα» $7,4 δισ. οι μέτοχοι πετρελαϊκών εταιρειών
Η επιταγή δεν θα φθάσει με το ταχυδρομείο.

Έχοντας δεχθεί σκληρό κτύπημα από την πτώση των πετρελαϊκών τιμών τουλάχιστον 12 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, προετοιμάζονται να μειώσουν φέτος τα μερίσματά τους.

Ποιο θα είναι το κόστος για τους μετόχους: πάνω από 7,4 δισ. δολάρια σε χαμένα έσοδα, σε σύγκριση με το τι θα κέρδιζαν εάν δεν υπήρχε μείωση των μερισμάτων.

Πρόκειται για ένα ακόμη βαρύ πλήγμα – πέραν των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων και της ακύρωσης επενδύσεων ύψους τουλάχιστον 100 δισ. δολαρίων – που φορτώνεται στους ώμους της ενεργειακής βιομηχανίας, μετά τη χειρότερη, κατά τη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας, βουτιά του πετρελαίου. Τα τριμηνιαία μερίσματα, τα οποία αναζητούν εναγωνίως οι ..

Τί προτείνει η ΓΣΕΕ για το προσφυγικό

.
Με ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, που όπως τόνισε δοκιμάζει τις αρχές και τις αξίες που θεμελιώνουν τον πολιτικό πολιτισμό της Ευρώπης, ξεκίνησε τον χαιρετισμό του στην έναρξη εργασιών του 36ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος, επισημαίνοντας πως δημιουργούνται όροι ανθρωπιστικής κρίσης εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως της Ελλάδας, με ορατό τον κίνδυνο να μετατραπεί η χώρα μας σε αποθήκη ψυχών.

«Πρόκειται για την επιτομή της ανθρωπιστικής κρίσης, που ήρθε μέσα στο σπίτι μας να μας θυμίσει, πως τα προηγούμενα χρόνια ο όρος αυτός στην Ελλάδα με επιπόλαιο τρόπο κακοποιήθηκε στο όνομα κομματικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, τονίζοντας επίσης ότι «παρ’ ότι η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη οικονομικής στήριξης από ευρωπαϊκούς πόρους, είναι πολιτικά κρίσιμο ζήτημα η μη σύγχυση του θέματος του χρέους και του διεθνούς δανεισμού της χώρας με τις χρηματοδοτικές ανάγκες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού».

Στο πλαίσιο αυτό, το συνδικαλιστικό κίνημα προτείνει, όπως τόνισε ο Γιάννης Παναγόπουλος τα εξής: