Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τους υδρογονάνθρακες στην Κρήτη

Από το worldenergynews.gr
Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο οικόπεδο 1 «δυτικά» και 2 «νοτιοδυτικά» της Κρήτης, συνολικής επιφάνειας 40 τ.χλμ..

Θετική γνώμη υπό όρους για το σύνολο του έργου, είχε εκφράσει και η διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και το Πολυτεχνείο Κρήτης, με τους καθηγητές Ν. Καλογεράκη και Κ. Κομνίτσα, θέτοντας παράλληλα αυστηρότερους όρους, τόσο..

Στήριξη του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων

Από το osha.europa.eu
Ο EU-OSHA στηρίζει πλήρως τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων , καθώς εργάζεται για ασφαλείς, υγιείς και κατάλληλα προσαρμοσμένους χώρους εργασίας στην Ευρώπη.

Ο πυλώνας της ΕΕ, ο οποίος διακηρύχθηκε από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Επιτροπή στις 17 Νοεμβρίου 2017, προάγει ένα υψηλό επίπεδο προστασίας των εργαζομένων, ανεξαρτήτως ηλικίας, από κινδύνους επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας (ΕΥΑ).

Το στοιχείο αυτό είναι ιδιαίτερα..

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛ.ΠΕ

Τελείωσαν οι εκλογές για την Υγιεινή και Ασφάλεια και στα τρία  βιομηχανικά συγκροτήματα στα ΕΛΠΕ και τα αποτελέσματα είναι τα εξής :

Για τις ΒΕΑ η σειρά των υποψηφίων σύμφωνα με τα αποτελέσματα είναι :

Προκήρυξη του 33ου Τακτικού Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Από το ekth.gr
Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αποφάσισε την προκήρυξη του 33ου Τακτικού Συνεδρίου του Ε.Κ.Θ (Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων), σύμφωνα με το άρθρο  9, κεφάλαιο  Γ’  του  καταστατικού.

Το Συνέδριο μας  θα  πραγματοποιηθεί ..

Greenpeace: Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων και την έκθεση IPCC

Από το energypress.gr
Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας σχετικά με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων και την Ειδική Έκθεση της Διεθνούς Διεπιστημονικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου της GreenPeace, Νίκος Χαραλαμπίδης. 

Επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα της έκθεσης IPCC, η οποία ρητά καταλήγει πως για να αποφευχθούν οι πλέον καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, απαιτείται η μείωση κατά το ήμισυ των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030 και ο μηδενισμός αυτών μέχρι το 2050. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό θα επιφέρει τεράστιες συνέπειες στην ανθρωπότητα και τον πλανήτη. 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής.

Μέχρι 255 εκατ. ευρώ η απώλεια κρατικών εσόδων από το λαθρεμπόριο καυσίμων – Προτάσεις από ΣΕΕΠΕ για αντιμετώπισή του

Από το worldenergynews.gr
Την έκταση του λαθρεμπορίου καυσίμων και επομένως το μέγεθος της απώλειας εσόδων για το ελληνικό Δημόσιο αποτυπώνουν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) κ. Ρομπέρτο Καραχάννα της ΕΚΟ ΑΒΕΕ. 

Ο κ. Καραχάννας επισήμανε κατά τη διάρκεια χθεσινής (8/10) εκδήλωσης πως, κάνοντας την αναγωγή στο σύνολο της αγοράς των στοιχείων που εξέδωσε η Αρχή στα τέλη Σεπτεμβρίου, σχετικά με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν..

Η Eni αποκτά το 42,5% στην άδεια πετρελαίου και φυσικού αερίου της BP στη Λιβύη

Από το worldenergynews.gr
Η  ιταλική ΕΝΙ της Ιταλίας συμφώνησε να αγοράσει το ήμισυ του 85% του μεριδίου της BP στην άδεια  της στη Λιβύη, με στόχο την επανέναρξη της έρευνας το επόμενο έτος, ανακοίνωσαν οι  δύο εταιρείες τη Δευτέρα 8/10/2018.

Η Eni θα αποκτήσει το 42,5% του μετοχικού κεφαλαίου της BP και θα γίνει..

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  

Συναδέλφισσες -οι

Μετά από την επώνυμη καταγγελία μας, θα περιμέναμε από το προεδρείο του σωματείου να ενεργήσει με την πρέπουσα σοβαρότητα και να καταδικάσει με την σειρά του τις αντεργατικές πρακτικές των εργολάβων και να πιέσει για να δοθούν λύσεις.
Αντί αυτού, για πολλοστή φορά, ΔΕΝ απαντούν και ΔΕΝ αγγίζουν το πρόβλημα. Επιλέγουν την τακτική του «καλύτερη άμυνα το ψέμα και η λάσπη». Και απέναντι σε ποιους; Σε αυτούς που καταγγέλλουν επώνυμα το πρόβλημα; Σε αυτούς που επώνυμα..

Συμφωνία Total και Saudi Aramco για κατασκευή πετροχημικού συγκροτήματος στη Σ. Αραβία

Από το worldenergynews.gr
Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος Total και η Saudi Aramco υπέγραψαν συμφωνία τη Δευτέρα 8/10/2018 για να ξεκινήσουν μελέτες για την κατασκευή πετροχημικού συγκροτήματος 5 δις. δολαρίων στο διυλιστήριο Jubail Satorp στην ανατολική ακτή της Σαουδικής Αραβίας.

Η έναρξη λειτουργίας του συγκροτήματος, η οποία θα περιλαμβάνει..