Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Το πετρέλαιο σκοτώνει ακόμα...


Νεκρά δελφίνια συνεχίζουν να ξεβράζονται στις ακτές του Κόλπου του Μεξικό, πέντε χρόνια μετά τη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία.

Τα νεκρά δελφίνια, όπως και άλλα θαλάσσια ζώα, αποτελούν κοινό φαινόμενο από το 2010, μετά τη διαρροή 4,9 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από την εξέδρα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικό.

Νέα έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Θαλάσσιων Θηλαστικών των Ηνωμένων Πολιτειών κατέγραψε

Το επόμενο "θερμό σημείο" του πλανήτη βρίσκεται στους -60 βαθμούς Κελσίου

Το επόμενο "θερμό σημείο" του πλανήτη βρίσκεται στους -60 βαθμούς Κελσίου
Με την υπογραφή του νέου στρατιωτικού δόγματος της Ρωσίας, στις 26 Δεκεμβρίου, η Αρκτική είναι μία από τις γεωπολιτικές αρένες όπου η Μόσχα έχει στρέψει το βλέμμα της.

Λόγω της υψηλής σημασίας της περιοχής του Βόρειου Πόλου, η Ρωσία έχει αποφασίσει την στρατικοποίηση της περιοχής, έτσι ώστε όπως αναφέρει ο υπουργός Άμυνας της χώρας, να εμποδίσει τρίτες χώρες να αποκτήσουν το πάνω χέρι στην περιοχή.

Σε συνέδριο υπουργών Άμυνας στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergey Shoigu, ευθέως , δήλωσε τους λόγους που κάνουν την Αρκτική τόσο σημαντική για την Ρωσία.

"Αριθμός πιθανών κινδύνων και απειλών για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, λαμβάνει χώρα στην Αρκτική, έτσι προτεραιότητα μας είναι να αναπτύξουμε στρατιωτική παρουσία στην περιοχή", ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Οι φόβοι του Shoigu, βασίζονται στην υπόθεση ότι τόσο γειτονικές χώρες, που έχουν σύνορα στον Βόρειο Πόλο, όσο και άλλες δυνάμεις (που δεν αναφέρονται, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για την Κίνα), θέλουν να αυξήσουν την επιρροή τους στην περιοχή.

"Κάποιες ανεπτυγμένες χώρες που δεν έχουν απευθείας πρόσβαση στον αρκτικό κύκλο, κάνουν πολιτικά και στρατιωτικά βήματα για να αποκτήσουν (πρόσβαση)", αναφέρει το Sputnik News ότι δήλωσε ο Shoigu.

Η Κίνα έχει υπογράψει μία σειρά από συμφωνίες με την Ισλανδία για να υποστηρίξει την χώρα στην παρουσία της στον Βόρειο Πόλο.

Η Δανία, ήδη από τον Δεκέμβριο, αξιώνει την κατοχή του "Βόρειο Πόλου", μέσω της κτήσης της Γριλανδίας.

Η Ρωσία έχει δύο βάσεις στον Βόρειο Πόλο και κατασκευάζει 16 λιμάνια, 13 αεροδρόμια και δέκα βάσεις ραντάρ.

Η Μόσχα, ενισχύει την παρουσία της και στην χερσόνησο Chukotka στα ανατολικά της αχανούς χώρας.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Οι ΔΕΗτζήδες υπέγραψαν τη νέα σύμβαση. Τι αυξήσεις θα πάρουν


Τεράστια επιτυχία των συνδικαλιστών
Υπεγράφη την Παρασκευή 27/2/2015 ανάμεσα στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία-Μέλη της, και τη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ η νέα τριετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ), την οποία ενέκρινε κατά την  (26/2/2015) συνεδρίασή του κατά συντριπτική πλειοψηφία το ΔΣ της Ομοσπονδίας.
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 2015


Το προς υπογραφή κείμενο της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας περιλαμβάνει τις ακόλουθες ρυθμίσεις: