Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Συμφωνία με στόχο τη μεταφορά ιρανικού φυσικού αερίου και πετροχημικών προϊόντων

Από το naftikachronika.gr
Η Εθνική Εταιρεία Δεξαμενόπλοιων του Ιράν (NITC) και η εταιρεία CIECH Trading SA, θυγατρική της πολωνικής CIECH S.A., μίας ηγέτιδας δύναμης στον χώρο της ευρωπαϊκής χημικής βιομηχανίας, βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για υπογραφή μεταξύ τους μίας συμφωνίας με στόχο τη μεταφορά ιρανικού αργού, υγροποιημένου φυσικού αερίου και πετροχημικών προϊόντων, καθώς και ανεφοδιασμού πλοίων με καύσιμα.

Αντιπρόσωποι των δύο εταιρειών συναντήθηκαν πριν από μερικές ημέρες στην Τεχεράνη. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Tomasz Grzela, διευθύνων σύμβουλος της Ciech Trading SA, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι..

Μήπως γνωρίζει....


Από την έντυπη έκδοση ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

(του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ)

Μήπως γνωρίζει κάτι ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας για την πρόσληψη της γνωστής από τα χρόνια της στο οργανωμένο ΠΑΣΟΚ και στελέχους της ΠΑΣΚΕ - Μετρό Βεατρικής Αρχιμανδρίτη στα ΕΛ.ΠΕ.; Αληθεύει αυτό που ακούγεται, ότι δηλαδή για τον διορισμό σε μια θέση με σημαντικές απολαβές συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. της κρατικού ενδιαφέροντος εταιρείας; Υπάρχει κάποια σχέση του κ. Ρήγα με την λόγω κυρία;

Περιμένουμε απαντήσεις καθώς -απ΄όσα μας έλεγαν τόσα και τόσα χρόνια- η «καλή Αριστερά» δεν κάνει ρουσφέτια σε φίλους, συγγενείς και ευρύτερα δικούς της ανθρώπους.

"Άρχισαν τα όργανα" στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ζούμε ιστορικές στιγμές!

Από το greeklignite.blogspot.gr
Έγραφα προχθές πως απ' τις 20 Γενάρη που αναλαμβάνει ο Τραμπ θα δούμε τι σκοπούς έχει στην πραγματικότητα κι ενδεχομένως να μην χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τότε, καθώς σταδιακά ανακοινώνεται η στελέχωση της νέας διοίκησης. Είδαμε πως διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος θ' αναλάβει ο Γενικός Εισαγγελέας της Οκλαχόμα Scott Pruitt, ένα πολύ "σκληρό καρύδι" για τους απανταχού κλιματολάγνους. Και επικεφαλής της ομάδας του Τραμπ για την ανάληψη της διακυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας είναι ο Thomas Pyle, που, όπως αποκαλύφθηκε στις 4 Δεκεμβρίου, στις 15 Νοεμβρίου, μια βδομάδα μετά την εκλογή του Τραμπ, είχε στείλει ένα υπόμνημα με τις 14 ενεργειακές προτεραιότητες της κυβέρνησης Τραμπ. 

Το υπόμνημα έχει τίτλο "What to Expect from the Trump Administration" (Τι να περιμένετε απ' τη διακυβέρνηση Τραμπ") και στο Νο1, πάνω-πάνω, φιγουράρει η απόσυρση των ΗΠΑ απ' την περυσινή Συμφωνία του ΟΗΕ στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή :

Withdrawing from the Paris Agreement. The Paris Agreement is in deep trouble. President-elect Trump has promised to cancel the agreement and stop spending taxpayer dollars on wasteful U.N. climate programs. Even if the Trump administration does ..

ΕΛΠΕ / ΕΚΟ - ΚΑΛΥΨΩ: Αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Από το naftemporiki.gr
Το πρώτο έργο εφαρμογής του προγράμματος αυτοπαραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά συστήματα υλοποίησε ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια σε επτά επιλεγμένα πρατήρια της ΕΚΟ - ΚΑΛΥΨΩ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Η χρηματοδότηση και υλοποίηση της επένδυσης πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες, με την υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας Εμπορίας, ενώ η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια καλύπτει μέχρι και το 1/3 της ετήσιας κατανάλωσης του κάθε πρατηρίου, συμβάλλοντας σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Είναι ενδεικτικό ότι ..

Μειώνουν την παραγωγή πετρελαίου και οι χώρες εκτός OPEC

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το insider.gr
Σε συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 562.000 βαρέλια ημερησίως κατέληξαν το Σάββατο οι χώρες εκτός του OPEC, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος του παγκόσμιου deal που έχουν συνάψει οι χώρες του OPEC για τη μείωση της παραγωγής «μαύρου χρυσού».

Όπως έχει ήδη αναφέρει το..