Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ. Διαβάστε και κάτι που δεν θα μάθετε από κανένα καθεστωτικό ΜΜΕ.



Οι Ισλανδοί ενέκριναν με δημοψήφισμα το Νέο Σύνταγμα που έφτιαξαν οι πολίτες.
Λίγο έως πολύ αρκετοί από εμάς γνωρίζουμε τι έκαναν οι Ισλανδοί και πως διασώθηκαν. Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουν ότι χθες έγινε ένα ακόμα δημοψήφισμα στην Ισλανδία; Πολλοί λίγοι. Κανένα ελληνικό καθεστωτικό ΜΜΕ δεν πληροφόρησε τον ελληνικό λαό....
για το θέμα αυτό. Ποιος ο λόγος;

Απλά γιατί κάτι τέτοιο θα αφύπνιζε τον ελληνικό λαό και θα του έμπαιναν παρόμοιες σκέψεις. Οι Ισλανδοί, όπως είναι ήδη γνωστόν, μετά τα δύο συνεχόμενα δημοψηφίσματα στο πρόσφατο παρελθόν, δεν δέχτηκαν να μπουν στο ΔΝΤ για να σώσουν τις τράπεζες. Αντίθετα, φυλάκισαν τους υπεύθυνους τραπεζίτες και καταδίκασαν τον πρώην πρωθυπουργό τους και φυσικά διασώθηκαν χωρίς να περιέλθουν στην εξαθλίωση που θα περιέλθουμε εμείς σε λίγο καιρό.

Δεν στάθηκαν όμως εκεί, αλλά με ηγέτη έναν υπέροχο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκαναν και κάτι άλλο που αποτελεί κόκκινο πανί για το ελληνικό σάπιο και διεφθαρμένο πολίτευμα. Έκαναν μόνοι τους Λαϊκό Συνταγματικό Συμβούλιο από εκλεγμένους πολίτες. Συνέταξαν με ανοικτή δημόσια διαβούλευση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα νέο Σύνταγμα, σε αντικατάσταση αυτού που είχαν από το 1944 και χθες 20-10-2012 έκαναν νέο δημοψήφισμα για έγκριση του Συντάγματος που έφτιαξαν οι ίδιοι οι πολίτες.
Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες, όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα ICELAND REVIEW ONLINE, τα δύο τρίτα του Ισλανδικού λαού και συγκεκριμένα το 68,3% ψήφισαν υπέρ του νέου Συντάγματος.
Το δημοψήφισμα αυτό είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα και εναπόκειται στο Ισλανδικό Κοινοβούλιο να το αποδεχτεί όπως έχει ή τουλάχιστον να ακολουθήσει τους βασικούς κατευθυντήριους άξονές του.  
Με αυτόν το Πρόεδρο της Δημοκρατίας όμως που έχουν, είναι βέβαιο πως η απόφαση του λαού θα γίνει σεβαστή.
Να λοιπόν γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ ακολουθούν την τακτική «μούγκα στη στρούγκα». 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Το "μακρύ χέρι" της ΜΙΤ στα Βαλκάνια - Γιατί ανησυχούν οι ελληνικές υπηρεσίες



Iδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών είδηση ότι μέλη της ισχυρής τουρκικής μειονότητας στην βουλγαρική πόλη Kardzhali, της νότιας Βουλγαρίας (στην Βουλγαρία ονομάζονται "τουρκικ΄αντίθετα με την Ελλάδα που δεν είναι τουρκική, αλλά ονομάζεται γενικά "μουσουλμανική" λόγω ύπαρξης τριών διαφορετικών εθνοτήτων καταγωγής), ελάχιστα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ελλάδα, η τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ιδιαίτερα δραστήρια η ΜΙΤ στην περιοχή) κατάφεραν για πρώτη φορά να πετύχουν ματαίωση των εορτασμών της ...  απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό!
Την Παρασκευή, το τουρκικό (ναι, υπάρχει τέτοιο στην Βουλγαρία...)  κόμμα DPS («Κίνημα για τα Δικαιώματα") απαίτησε να μην δοθεί ο μεταθανάτιος τίτλος στον στρατηγό Vasil Delov που είχε απελευθερώσει την χώρα και να βγει το θέμα από την ημερήσια διάταξη  των επίσημων εορτασμών του  Δημοτικού Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2012, επειδή "ο εορτασμός της η απελευθέρωσης της χώρας από του Τούρκους είναι κάτι που αντίκειται στην συνείδηση των κατοίκων"!
Οι ανησυχίες των ελληνικών αρχών εντοπίζονται στο ότι στο Kardzhali έχουν απανειλημμένα εμφανιστεί εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας, οι οποίοι καθοδηγούμενοι από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής έχουν αναπτύξει στενές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα εκμεταλλευόμενοι την ελεύθερη διακίνηση πολιτών μεταξύ των δύο χωρών λόγω ΕΕ και συνθήκης Σένγκεν!
Οι ελληνικές υπηρεσίες θεωρούν ότι είναι απλά θέμα χρόνου να τεθεί  κάτι ανάλογο και από πλευράς των εξτρεμιστών που βρίσκονται στην ελληνική πλευρά των συνόρων και ως μια τέτοια απόδειξη θεωρούν το κρούσμα που είχε σημειωθεί με την φωτογραφία-δώρο στον Τούρκο αντιπρόεδρο, όπου απεικοζινόταν η τουρκική σημαία να κυματίζει στην πλατεία της Ξάνθης! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ !...



Τα τελευταία 2,5 χρόνια οι Έλληνες ασφυκτιούν από την πίεση ενός… ζουρλομανδύα, που έχει σκοπό να «συνετίσει» συλλογικά αυτήν τη χώρα. 

Μπορεί οι εκδοχές του να ονομάζονται «μνημόνια» και να ψηφίζονται κάθε φορά από τη Βουλή, οι βασικές του προδιαγραφές, όμως, καθορίζονται από το εξωτερικό. 

Ο σκοπός του ψυχιατρικού ζουρλομανδύα είναι απόλυτα συγκεκριμένος: να περιορίσει την ελευθερία κινήσεων του ασθενούς, προκειμένου να προστατεύσει τον ίδιο -και τους άλλους- από την «τρέλα» του. Δεν έχει όμως καμία θεραπευτική ιδιότητα. Δεν βελτιώνει την κατάστασή του.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα επιβαλλόμενα μέτρα. Αποσκοπούν στην επίτευξη κάποιων ποσοτικών στόχων, χωρίς να λογαριάζουν τις πολυπλοκότητες της οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες της κοινωνίας. Χωρίς να λαμβάνουν αρκούντως υπ' όψιν τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας. 
Δυστυχώς, από τη στιγμή όπου τέθηκε το θέμα του πρώτου μνημονίου έως και σήμερα, όσοι εκπροσωπούν τα ελληνικά συμφέροντα απέτυχαν να παρουσιάσουν στους δανειστές αλλά και στον λαό μας ένα «εθνικό σχέδιο», ένα πειστικό όραμα για την αλλαγή αυτής της χώρας προς το καλύτερο. 
Αντί αυτού, αρκέστηκαν στα να συνδιαλέγονται τα «μέτρα» του ζουρλομανδύα, με βασικό κριτήριο το πολιτικό κόστος. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Οι αριθμοί αρνούνται να «ευημερήσουν» εξαιτίας της ύφεσης, ενώ οι άνθρωποι υποφέρουν. Το ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο, αλλά και περισσότερο χρήμα, για να ορθοποδήσει αρχίζει έστω και με μεγάλη καθυστέρηση να γίνεται συνείδηση ακόμη και μεταξύ των δανειστών μας. Καταλαβαίνουν ότι ο ζουρλομανδύας παραείναι στενός.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατί το ΚΚΕ δεν αποζημιώνει τους απολυμένους του 902 TV;



Kαπιταλιστικές πρακτικές σε κομμουνιστικό σταθμό 

Περίεργη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο κανάλι του ΚΚΕ, τον 902 TV. Τόσο περίεργη που δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τη στάση του κόμματος και τις πραγματικές προθέσεις. Η τακτική του εξάλλου σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις έχει δεχθεί έντονη κριτική. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Το Νοέμβριο του 2010 η διοίκηση του 902 TV ανακοίνωσε αναγκαστικές απολύσεις στους εργαζόμενους λόγω περικοπής της κρατικής επιχορήγησης. Δεσμεύθηκε όμως τη συνέχεια της επιχείρησης, απολύοντας όσους δεν ήταν απόλυτα αναγκαίοι, όπως ειπώθηκε. Επίσης δεσμεύθηκε ότι τα κριτήρια θα ήταν και κοινωνικά (άτομα που έχουν ανάγκη π.χ. προστάτες οικογένειας). Οι απολύσεις που έγιναν έδειξαν τελικά πως το μόνο κριτήριο ήταν ποιος αντέδρασε σε αυτή την κατάσταση. Εξ' ου και η πρώτη στα χρονικά συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Περισσού. Συνολικά απολύθηκαν 26 άτομα (έξι κάθε μήνα, σύμφωνα με το νεόκοπο τότε νόμο). Κανείς δημοσιογράφος δεν απολύθηκε, όλοι οι απολυμένοι προέρχονταν από το τεχνικό τμήμα. Σε όσους απέμειναν διπλασιάστηκε ο φόρτος εργασίας. Και τότε άρχισαν οι καθυστερήσεις πληρωμών.
Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2012 η διοίκηση ανακοινώνει στους εργαζόμενους την παύση λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού. Λέει ότι σταδιακά θα απολυθούν όλοι αλλά μέχρι να συμβεί αυτό θα παρουσιάζονται κανονικά στην εργασία τους κι ας μην έχουν αντικείμενο. Φυσικά ο μισθός θα τρέχει κανονικά. Δηλαδή θα πηγαίνουν στον 902, δεν θα δουλεύουν και θα πληρώνονται (οι καθυστερήσεις εν τω μεταξύ στη μισθοδοσία σε κάποιους έχουν ήδη φτάσει τους 9 μήνες). 

Τέτοια «μεγαλοχεριά» προκαλεί ερωτηματικά. Δεν είναι και λίγο να πληρώνεσαι χωρίς να δουλεύεις. Βέβαια κανένας δεν έχει πάρει φράγκο και επιπλέον δεν έχει τη δυνατότητα να γραφτεί στους καταλόγους του ΟΑΕΔ ως άνεργος, αφού δεν έχει γίνει καμία άλλη απόλυση.
Αυτά μάλλον είναι ψιλά γράμματα για το ΚΚΕ που δεν δίνει απαντήσεις στους όμηρους πλέον εργαζόμενους της τηλεόρασης στην οποία έβαλε λουκέτο.
Και τα ερωτήματα αρχίζουν πια να εκφράζονται δυνατά.
Γιατί αφού όπως αποδεικνύεται ήταν προειλημμένη η απόφαση για το κλείσιμο του σταθμού το καθυστέρησαν τόσο, με αποτέλεσμα να αφήσουν έκθετους τους εργαζόμενους τους;
Γιατί αφού ο σταθμός έπαψε να εκπέμπει κρατάνε τους εργαζόμενους σε ομηρία;
Πότε θα εξοφλήσουν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων;
Μήπως περιμένουν να γίνει νόμος η ντιρεκτίβα της Τρόικα για απολύσεις με μισή ή καθόλου αποζημίωση; (Άλλωστε το ΚΚΕ πάντα αρέσκονταν να είναι σύννομο).
Είναι τελικά εύκολο να καταγγέλλονται οι βάρβαροι καπιταλιστές και το ίδιο εύκολο να αντιγράφονται οι πρακτικές τους από το κόμμα;  
ΠΗΓΗ:kamarinia.gr

Αντιδράσεις για Μεγάλο Πείραμα Γεωμηχανικής που Παραβιάζει Συνθήκες του ΟΗΕ



Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόρριψη 100 τόνων θειικού σιδήρου τον περασμένο Ιούλιο, στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανοιχτά των ακτών του Καναδά, στο πλαίσιο ενός προγράμματος γεωμηχανικής που υλοποίησε Αμερικανός επιχειρηματίας. 
Δικηγόροι, περιβαλλοντολόγοι και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καταγγέλλουν κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Βιολογική Ποικιλότητα και της Συνθήκης του Λονδίνου για την απόρριψη αποβλήτων στη θάλασσα. Δορυφορικές εικόνες επιβεβαιώνουν την είδηση ότι ο ψεκασμός του ωκεανού με σίδηρο είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία τεχνητού πλαγκτόν σε έκταση 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων με στόχο την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα και την αποθήκευσή του στον βυθό. 
Ο ψεκασμός πραγματοποιήθηκε 200 ναυτικά μίλια δυτικά των νησιών Haida Gwaii, τα οποία είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιοποικιλότητα, όπου ο επιχειρηματίας Russ George έπεισε τους ιθαγενείς για τα περιβαλλοντικά οφέλη του εγχειρήματος. «Φαίνεται πως πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της Συνθήκης του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα και της Συνθήκης του Λονδίνου για την απόρριψη αποβλήτων στη θάλασσα», δήλωσε η Kristina M Gjerde, νομική σύμβουλος της Διεθνούς Ενωσης για την Προστασία της Φύσης. 
«Δεν πρέπει να απορρίπτονται σωματίδια του σιδήρου στον ωκεανό, είτε για την αποθήκευση του άνθρακα είτε για την αναπλήρωση των ιχθυοαποθεμάτων, μέχρι να αποδειχθεί ότι πρόκειται για νόμιμη επιστημονική έρευνα χωρίς εμπορικούς σκοπούς», προσέθεσε η κ. Gjerde. 
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός επιχειρηματίας χαρακτήρισε τις δύο συνθήκες «μυθολογία» και τόνισε ότι οι προβλέψεις τους δεν αφορούν το project του. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Έστειλαν το Battle Group του George Washington (CVN-73) οι ΗΠΑ στα Σενκάκου



Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ George Washington (CVN-73) κλάσης Nimitz με 96 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα με ολόκληρο το batlle group των πολεμικών πλοίων της συνοδείας του, ξαφνικά εμφανίστηκαν σήμερα στα νερά της Νότιας Θάλασσας της Κίνας, όπου βρίσκονται τα ιαπωνικά νησιά Σενκάκου, τα οποία διεκδικεί και η Κίνα, αλλά το κυριότερο, εκεί όπου ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα μεγάλα αεροναυτικά γυμνάσια το κινεζικό Ναυτικό.
Δεν συνηθίζεται η παρουσία σκαφών του 7oυ αμερικανκού Στόλου σε περιοχές που ασκείται το κινεζικό Ναυτικό, καθώς οι Κινέζοι είναι κάπως ... νευρικοί σε τέτοιες συμπεριφορές και δημιουργούν μια τεράστια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και κίνησης σκαφών επιφανείας όχι μόνο στις περιοχές που ακούνται, αλλά και στις όλη περιοχή περιμετρικά της.
Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε ότι μέσω της Νότιας Σινικής Θάλασσας, διέρχεται έως και το ένα τρίτο των παγκόσμιων θαλάσσιων εμπορικών μεταφορών, ενώ η υφαλοκρηπίδα των νησιών της περιοχής, είτε ιαπωνικών είτε κινεζικών, είναι πλούσια σε πετρέλαιο. 
Διάφορες περιοχές της θάλασσας αυτής διεκδικούν ταυτοχρόνως με την Κίνα οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, η Μαλαισία, το Μπρουνέι, ακόμη και η Ταϊβάν.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Associated Press, η εμφάνιση της αμερικανικής αεροπλανοφόρας μοίρας ενισχύει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες υπάρχει η διαμάχη για τα νησιά Σπάρλτι, τα οποία ανήκουν στις Φιλιππίνες.
Αναμένεται η αντίδραση της Κίνας, καθώς δεν είναι συνηθισμένη να έχει τον 7ο αμερικανικό Στόλο μέσα "στα πόδια της". 
Οι στρατιωτικοί παρατηρητές της περιοχής αναμένουν κρίσεις του τύπου αναχαίτιση αμερικανικών ή αντίστοιχα κινεζικών αεροσκαφών κλπ και όλοι ελπίζουν να μείνει εκεί η όλη αντιπαράθεση...
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Μιχαλολιάκος: Θα παραιτηθούμε ομαδικά για να προκαλέσουμε εκλογές



Την αποκάλυψη ότι η Χρυσή Αυγή σχεδιάζει ομαδικές παραιτήσεις βουλευτών και επιλαχόντων με στόχο να προκαλέσει εκλογές σε μεγάλες περιφέρειες, έκανε ο πρόεδρός της Νίκος Μιχαλολιάκος.
Μιλώντας στο Kontra Channel, ο κ. Μιχαλολιάκος ανέφερε πως το σχέδιο αυτό δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί ενόψει της ψήφισης των οικονομικών μέτρων, οδηγώντας στην αποσταθεροποίηση της χώρας, αφού μέσω της ομαδικής παραίτησης βουλευτών και επιλαχόντων θα διενεργηθούν εκλογές στις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας.
Το σενάριο αυτό, αν εφαρμοστεί, είναι σε θέση να ρίξει την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, την πιο κρίσιμη στιγμή και ενώ η χώρα αναμένει τη σωτήρια δόση των 31,5 δισ. ευρώ. 
ΠΗΓΗ:citypress.gr

Μόντι: Στην ΕΕ πρέπει να χτυπά κανείς την γροθιά του στο τραπέζι


Μόντι: Στην ΕΕ πρέπει να χτυπά κανείς την γροθιά του στο τραπέζι
Την ελπίδα ότι σύντομα θα φανούν τα σημάδια της οικονομικής ανάκαμψης εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάρο Μόντι, επισημαίνοντας την ανάγκη να χτυπά κανείς τις γροθιές του στα...ευρωπαϊκά τραπέζια.
«Ελπίζω ότι σε λίγους μήνες θα δούμε ξεκάθαρα μηνύματα οικονομικής ανάκαμψης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, μιλώντας στην συνέλευση της αγροτικής ομοσπονδίας Coldiretti, στο Μιλάνο.
Σύμφωνα με τον Μόντι «η Ιταλία έδειξε ότι είναι ικανή να αντιμετωπίσει αυστηρά μέτρα. Σε αυτή την φάση, κατά συνέπεια, πρέπει να αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό το στοιχείο της εμπιστοσύνης, με στόχο να γίνουν χειροπιαστές οι θετικές επιπτώσεις που ακόμη δεν μπορούμε να διακρίνουμε και να αποφευχθούν αρνητικές συνέπειες οι οποίες, ευτυχώς, δεν έγιναν αισθητές».
Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι «στην Ευρώπη, πρέπει να χτυπά, κανείς, τις γροθιές του στο τραπέζι», αν και, «υπάρχουν άτομα που είναι ακόμη πιο σκληρά από τα συγκεκριμένα τραπέζια».
«Το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως και τα υπόλοιπα, δεν είχε ένα απόλυτα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αλλά το καινούριο στοιχείο είναι ότι το όλο παιχνίδι των διαφόρων χωρών έγινε πιο ισορροπημένο, πιο συμμετρικό και χωρίς να μονοπωλείται από μια μόνο χώρα, απ΄ότι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν», ολοκλήρωσε ο Μάριο Μόντι. 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Γλύκατζη-Αρβελέρ: "Έλληνες υπάρχουν;"



«Το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται μόνο από τους Έλληνες. Μόνο από τους Έλληνες και επιμένω. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα, με πιάνουν οι δημοσιογράφοι και με ρωτούν “κυρία Αρβελέρ, δεν υπάρχουν πια φιλέλληνες;”. Εγώ τους ρωτώ “Έλληνες υπάρχουν;” σημειώνει χαρακτηριστικά, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε συνέντευξή της.
Η γνωστή βυζαντινολόγος τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, ενώ αναφερόμενη στον εκρηκτικό της -όπως λέει- χαρακτήρα τόνισε πως αν έμενε στην Ελλάδα δεν θα ήταν ούτε βοηθός καθηγητή!
Μιλώντας για τα κόμματα, τους νέους, το πανεπιστήμιο, το ρατσισμό αλλά και τη σχέση κράτους- εκκλησίας, η πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, υπογράμμισε πως της είναι αδιάφορο αν η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχθεί ένα διαχωρισμό των δύο θεσμών. «Ή προηγείσαι της κοινωνίας ή όχι. Όταν είσαι πολιτικός πρέπει να είσαι ένα βήμα μπροστά από την κοινωνία, όχι ένα βήμα πίσω. Αν ακούς αποκλειστικά την κοινωνία τότε τι δουλειά κάνεις;» εξήγησε
ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

Το τέλος της πολιτικής της “εσωτερικής υποτίμησης”;



Η φετινή ετήσια έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) περιελάμβανε δύο εκπλήξεις εξαιρετικής σημασίας παραχωμένες ανάμεσα στις λεπτομέρειες της οικονομικής ανάλυσης και των προβλέψεων. Στην πρώτη, ο διεθνής οργανισμός επικαλείται την νεότερη εμπειρική επιστημονική έρευνα για να ισχυριστεί ότι η λιτότητα δεν δουλεύει. Αποτελεί κομβική στροφή στην παραδοσιακή πολιτική του οργανισμού και προκάλεσε δημόσια σύγκρουση μεταξύ της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε. Στη δεύτερη παραδέχεται ότι ούτε η «εσωτερική υποτίμηση» δουλεύει. Αυτό έχει τεράστια σημασία για την Ελλάδα καθώς αποτελεί ουσιαστικά παραδοχή ότι η θεραπεία που εφαρμόζεται με στόχο την παραμονή στο ευρώ έχει αποτύχει.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ !...



Η κατακόρυφη πτώση της δημοσκοπικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, στις τελευταίες μετρήσεις, έχει, φυσιολογικά, οδηγήσει στην ένταση των σκέψεων και των προβληματισμών, για το μέλλον του κινήματος, αλλά και ολόκληρης της δημοκρατικής παράταξης.

Οι "Λογοπλοκίες" αναρτώντας το άρθρο του Θόδωρου Τσίκα, επιδιώκουν το ξεκίνημα ενός διαλόγου γύρω από το κρίσιμο ζήτημα, δίνοντας βήμα σε κάθε γνώμη και άποψη, ενισχυτική της προσπάθειας για την ανεύρεση διεξόδου επανάκαμψης της κεντροαριστεράς στο ρόλο που, παραδοσιακά, κατέκτησε και της ανήκει.

Η αρχή γίνεται με την άποψη φίλου σχολιογράφου, που κατατέθηκε στην προηγούμενη ανάρτηση.

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του αρθρογράφου, γιατί και εγώ την ίδια αγωνία έχω. 
Ανήκα και ανήκω στον κεντροαριστερό χώρο, όχι μόνο ιδεολογικά, αλλά και γιατί η πορεία του τόπου αυτού προς τα μπροστά έγινε μόνο μέσω της δημοκρατικής παράταξης. Οι υπόλοιποι ή απλά ακολούθησαν, χωρίς να κάνουν καμμία επιπλέον τομή ή οπισθοδρόμησαν τη χώρα ή και τη διέλυσαν (όρα την καταστρεπτική 6-ετία Κουρασμένου).
Έτσι και τώρα, οι νέες τομές, που επιβάλλεται να γίνουν στο δημόσιο, στην υγεία, στην παιδεία, στην αμφίδρομη σχέση πολίτη και πολιτικής κλπ, δεν έχω καμμία αυταπάτη ότι υπάρχει περίπτωση να γίνουν με τον τωρινό δεξιό πρωθυπουργό, που θα αρκεστεί σε διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης μέσω εισπρακτικής ή ιδωτικοποιητικής πολιτικής, υπό το βλέμμα της Τρόικας.
Επί του πρακτέου λοιπόν, όσον αφορά την αναβίωση του ΠΑΣΟΚ :
Κατ' αρχάς δεν θα είχα αντίρρηση να περάσει το ΠΑΣΟΚ στην ιστορία και να δημιουργηθεί νέα παράταξη, που θα το αντικαταστήσει και θα δώσει την ώθηση στον τόπο.
Όμως βλέπω :
Ι. ότι η πιο κοντινή περίπτωση, που είναι η Δημ. Αρ., δεν έχει τη δυναμική, που απαιτείται, λόγω αρχηγού και λόγω εσωτερικών προβλημάτων για ιδεολογικο-πολιτικά θέματα, για να υποκαταστήσει το ΠΑΣΟΚ και δεν πιστεύω, ότι θα την αποκτήσει. 
ΙΙ. Η συμπόρευση ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θα αποτελούσε αδιέξοδη λύση, που θα έβλαπτε και τις δύο παρατάξεις, καθώς τώρα ο κόσμος τις βλέπει ως απλά δεκανίκια σε μία αθέμιτη μνημονιακή συμπόρευση με τη ΝΔ. 
ΙΙΙ. Η δημιουργία νέας κίνησης από Λοβέρδο με Διαμαντοπούλου, Μόσιαλο, Ραγκούση κλπ θα έχει σε λίγο διάστημα την τύχη της Κατσέλη, γιατί τα αρχηγικά του στελέχη έχουν ήδη φθαρεί την τελευταία τριετία και ο εκσυγχρονιστικός τους λόγος δεν τους σώζει.
IV. Νέα πολιτικά κόμματα δεν διαφαίνονται στον ορίζονται καθώς, παρά την κοσμογονία σε πολιτικό επίπεδο των τριών ετών της κρίσης, όσες προσπάθειες έγιναν απέτυχαν (Σπίθα, Τζήμερος κλπ), που είναι και λογικό, αφού μία χώρα με 14% ψήφο σε ναζιστικό κόμμα και με κόσμο να παραπλανάται εύκολα ακόμη και από τον πιο εξώφθαλμο λαϊκίστικο λόγο, δεν μπορεί να βγάλει από τα σπλάχνα της κάποιον νέο και άφθαρτο με χαρακτηριστικά ηγέτη. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


Διαβάστε στη zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.

Η ακτινογραφία του τρίτου Μνημονίου



Εξανεμίζονται εισοδήματα ύψους 14 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας για: δημοσίους υπαλλήλους, μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, και αγρότες, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής». 
* Μειώσεις σε μισθολόγια και αναδρομικά
* Αμεση εφαρμογή των μέτρων
* Αιματηρές περικοπές στις συντάξεις
* Πλήττονται σκληρά οι άνεργοι
Αναλυτικά οι περικοπές σε συντάξεις, σε επιδόματα και στον δημόσιο τομέα:
Μισθολογικό κόστος δημοσίου τομέα
1 Ειδικά μισθολόγια
Προβλέπεται η θέσπιση νομοθεσίας για τη μείωση των μηνιαίων αποδοχών των εργαζομένων των ειδικών μισθολογικών καθεστώτων . Εξαιρούνται τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και διακοπών.
Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2012 , με την ακόλουθη κλίμακα μείωσης:
2% για μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ
10% για μισθούς που κυμαίνονται από 1.000 έως 1.500 ευρώ.
20% για το τμήμα μισθών μεταξύ 1.500 και 2.000 ευρώ
30% για μισθούς από 2.500 έως 4.000 ευρώ και
35% για μισθούς μεγαλύτερους των 4.000 ευρώ.
2 Μισθολογικό κόστος
Θέσπιση νομοθεσίας για τη μείωση του μισθολογικού κόστους του δημοσίου κατά 151 εκατ. Ευρώ το 2013 κα επί πλέον 34 εκατ. ευρώ το 2014.
Συμπεριλαμβάνονται η μείωση του κόστους των συμβούλων (κατά 11 εκατ. ευρώ το 2013), καθώς και το πάγωμα των προσλήψεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη Σουηδία θα πέσει «αιματηρή βροχή»



Ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο, η «αιματηρή βροχή» μπορεί να παρατηρηθεί αυτές τις ημέρες σε ορισμένες περιοχές της Σουηδίας. 
 Αυτό αναφέρει η σουηδική διαδικτυακή εφημερίδα Local επικαλούμενη τους μετεωρολόγους. «Αιματηρή βροχή» οι μετεωρολόγοι ονομάζουν ένα σπάνιο φαινόμενο, κατά το οποίο οι βροχές, που πέφτουν έχουν....
ροδοκόκκινη απόχρωση.
 Οι επιστήμονες και οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας της απορρόφησης από τις σταγόνες της βροχής σκόνης από την έρημο Σαχάρα. Για πρώτη φορά το φαινόμενο αυτό αναφέρεται στην Ιλιάδα του Ομήρου (8ος αιώνας π.Χ.). Επί μακρόν οι άνθρωποι θεωρούσαν ότι όντως από τον ουρανό αντί για νερό πέφτει αίμα, εκτιμώντας το γεγονός αυτό ως κακό σημάδι, επισημαίνει η εφημερίδα.
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com