Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

ExxonMobil: Παραμένουμε προσηλωμένοι στις εργασίες στην Κύπρο

Από το naftemporiki.gr
Εμείς είμαστε προσηλωμένοι, μαζί με τον εταίρο μας, την Qatar Petroleum, σε αυτό που κάνουμε, δηλαδή την διεξαγωγή των εργασιών στο οικόπεδο «10», διαμήνυσε ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil Τριστάν Άσπρεϊ.

Μιλώντας στο SigmaLive και ερωτηθείς για τη στάση της Τουρκίας, επεσήμανε ότι το οικόπεδο «10» βρίσκεται εκτός της αμφισβητούμενης περιοχής.

Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil, η εταιρεία γνωρίζει..

«Ψάχνονται» οι επιστήμονες: «Αθόρυβο» σεισμό που ταρακούνησε όλο τον πλανήτη κατέγραψε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ

Από το pronews.gr
Ένας σεισμός που φαίνεται ότι ταρακούνησε όλο τον πλανήτη αλλά δεν τον κατάλαβε κανείς καταγράφηκε από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, στις 11 Νοεμβρίου.

Το μυστηριώδες σεισμικό κύμα διέτρεξε όλο τον πλανήτη για περίπου 20 λεπτά, χωρίς να καταλάβει κανείς το παραμικρό. Το φαινόμενο ξεκίνησε περίπου 24 χιλιόμετρα από το Μαγιότ, ένα γαλλικό νησί που βρίσκεται κοντά ..

Napo — ασφάλεια με χαμόγελο

Από το osha.europa.eu
Ο Napo, ο ήρωας της σειράς κινουμένων σχεδίων, παρουσιάζει με εύθυμο προκαλούντα συζητήσεις τρόπο θέματα επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) και πρόληψης κινδύνων.

Ο Napo  ενσαρκώνει έναν τυπικό εργαζόμενο σε οποιονδήποτε κλάδο ή τομέα. Συχνά εκτίθεται σε συνήθεις κινδύνους και επικίνδυνες καταστάσεις στον χώρο εργασίας. Ωστόσο, συμμετέχει ενεργά στον εντοπισμό..

Επτά προτάσεις για ανάπτυξη επαγγελματικών Ταμείων

Από το naftemporiki.gr
Τις βασικές της θέσεις για τη βελτίωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) παρουσίασε η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛΕΤΕΑ), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα «Η ανάπτυξη του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης (2ου πυλώνα ασφάλισης) για βιώσιμη λύση του συνταξιοδοτικού προβλήματος».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Χρήστος Νούνης χαρακτήρισε ως νομοτελειακή ανάγκη, αλλά και μονόδρομο, την αναζήτηση μιας αποτελεσματικής, διεθνώς δοκιμασμένης και βιώσιμης λύσης στο πιεστικό ασφαλιστικό πρόβλημα που βιώνει η ελληνική κοινωνία, την ταχεία ανάπτυξη του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης στη χώρα μας.

Η ΕΛΕΤΕΑ παρουσίασε τις προτάσεις..

Η NASA διάλεξε εννέα αμερικανικές εταιρείες για να πάει μαζί τους στη Σελήνη

Από το bankingnews.gr
Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι επέλεξε εννέα αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες θα ανταγωνισθούν μεταξύ τους για να συμμετάσχουν στο νέο δεκαετές διαστημικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα οδηγήσει τους αστροναύτες των ΗΠΑ αρχικά ξανά στη Σελήνη και στη συνέχεια στον Άρη.

Στην ουσία, η επόμενη προσελήνωση των ΗΠΑ θα γίνει από ιδιωτικές εταιρείες με χρήματα της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία θέλει..