Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Πιερία: «Φλέβα» φυσικού αερίου στα έγκατα της γης - Η φλόγα καίει επί 22 χρόνια! (βίντεο, φωτό)

Από το pronews.gr
Eνα φυσικό φαινόμενο, που πιθανόν να λύσει τα προβλήματα θέρμανσης ενός χωριού και όχι μόνο, βρίσκει διέξοδο σε αγρόκτημα τού χωριού Αλώνια Πιερίας.

Είναι μια «φλέβα» φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε τυχαία και σε βάθος 250 μέτρα στα έγκατα τής γής.

Αγρότης των Αλωνίων, πριν από 22 χρόνια, θέλησε..

Baker Hughes: Αυξήθηκαν κατά 15 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες αύξησαν, αυτή την εβδομάδα, τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν, για πρώτη φορά σε επτά εβδομάδες, μετά την άνοδο της τιμής του πετρελαίου περίπου 40% φέτος.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν 15 πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 5 Απριλίου, τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάιο, με αποτέλεσμα ..

Ο ενεργειακός χρόνος της Ελλάδας είναι πολύτιμος


Από το lygeros.org
Όσοι σπαταλούν τον χρόνο μας σε ενεργειακά θέματα, εργάζονται ενάντια στον Ελληνισμό. Οι καθυστερήσεις για τις υπογραφές συμβολαίων τόσο στο Ιόνιο, όσο νότια της Πελοποννήσου και νότια της Κρήτης είναι απαράδεκτες από όποια μεριά και να εξετασθεί το θέμα. 

Έχουμε τις κοινοπραξίες Repsol – Ελληνικά Πετρέλαια και Exxon Mobil – Total – Ελληνικά Πετρέλαια που ακόμα περιμένουν..

Ταχεία αύξηση της ενεργειακής ζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο

Από το naftikachronika.gr
Η ζήτηση για ενέργεια σε παγκόσμιο επίπεδο κατέγραψε αύξηση κατά 2,3% το 2018, αντιπροσωπεύοντας τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με την International Energy Agency (IEA).

Η ταχεία αύξηση της ζήτησης για ενέργεια οφείλεται..

Αλμπέρτα Καναδά: άλλη μια κυβέρνηση που καταρρέει λόγω φόρου CO2!


Από το greeklignite.blogspot.com
Το καλοκαίρι του 2018 είδαμε τις πρώτες κυβερνήσεις που έπεσαν λόγω του ανοησιών με τα αιολικά και την απάτη της δήθεν κλιματικής αλλαγής: ήταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Turnbull στην Αυστραλία και η πολιτειακή κυβέρνηση του Οντάριο, της πιο πολυάνθρωπης Πολιτείας του Καναδά. Μάλιστα η πτώση της τελευταίας είχε όλα τα χαρακτηριστικά της εκπαραθύρωσης, καθώς από 55 έδρες έπεσε στις 7!

Με την ανάρτηση για το Οντάριο έγραφα "Να περάσει η επόμενη;" κι ακολούθησε η εξέγερση των "κίτρινων γιλέκων" στη Γαλλία, που βάζει..

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Οι γαμπροί το έσκασαν, η νύφη τη… γλύτωσε!!!

Από το iapopsi.gr
Ένας Βρετανός συγγραφέας του 19ου αιώνα ισχυριζόταν ότι ένας από τους βασικούς κανόνες για τους πωλητές, είναι να παινεύουν τις άσχημες πλευρές του εμπορεύματος και να αφήνουν τα καλά σημεία του να μιλήσουν μόνα τους. Στην περίπτωση της πώλησης των ΕΛ.ΠΕ. ο κανόνας θα ήταν υπό νορμάλ συνθήκες αυτοεκπληρούμενος: άσχημες πλευρές στην επιχείρηση δύσκολα θα έβρισκε κάποιος για να τις «μασκαρέψει», όσο για τα καλά επιχειρηματικά σημεία του εγχώριου ενεργειακού κολοσσού αυτά «φωνάζουν» από μακριά! Κι όμως πώληση δεν υπήρξε. Το γιατί έχει πολλές αναγνώσεις. Ωστόσο, η δεύτερη σκέψη ότι τα ΕΛ.ΠΕ γλύτωσαν από ένα ευτελούς ανταλλάγματος ξεπούλημα τείνει να γίνει η κυρίαρχη παραδοχή…