Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης
Η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Διαρκούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης, καθώς δεν έχει υπογράψει τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Ενέργειας, και θα υπερασπιστεί τη θέση της σε άλλα δικαστήρια, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δεν μπορεί να υπάρξει μια απουσία αντίδρασης. Εμείς θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με τους αρχηγούς των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).

«Όσο για διαφορά αυτή, η θέση μας είναι γνωστή: η δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης ισχύει μόνο...

Βρετανία: Χερσαία αιολικά; Όχι, ευχαριστώ!


Το είπαν και το έκαναν οι Συντηρητικοί: ούτε δυο μήνες μετά την ανέλπιστη αυτοδυναμία τους στις εκλογές της 7ης Μαίου, ανακοίνωσαν πως τερματίζουν τις επιδοτήσεις στα χερσαία αιολικά. Η ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στις 18/6 στην ιστοσελίδα του Βρετανικού Υπουργείου Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, είναι ξεκάθαρη: "The Government intends to end new public subsidies for onshore wind farms by legislating to close the Renewables Obligation across Great Britain to new onshore wind generating stations from 1 April 2016. - Η κυβέρνηση προτίθεται να τερματίσει τις νέες επιδοτήσεις για χερσαία αιολικά πάρκα καταθέτοντας νομοθεσία για να κλείσει το σχήμα "Υποχρέωση ΑΠΕ" σ' όλη τη Μεγάλη Βρετανία για νέα χερσαία αιολικά απ' την 1η Απριλίου 2016".

Ο Κάμερον το είχε πει με τον πιο εύγλωττο τρόπο από ..

Πούτιν: Ο αγωγός θα βοηθήσει την Αθήνα να πληρώσει τα χρέη

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΥΤΙΝ
Αμφιβολίες για το αν η ΕΕ βοηθά πραγματικά την Ελλάδα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας αργά χθες τη νύχτα σε σειρά διεθνών πρακτορείων, μεταδίδει το ΑΠΕ.
Ο Ρώσος ηγέτης εκτίμησε ότι το σχέδιο κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου σε ελληνικό έδαφος θα βοηθήσει τους Έλληνες να αποπληρώσουν τους διεθνείς δανειστές, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, που επικαλείται το Associated Press.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Β. Πούτιν υπογράμμισε ότι «εάν η ΕΕ θέλει η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της, τότε πρέπει να ενδιαφέρεται για μια αναπτυσσόμενη ελληνική οικονομία, που θα βοηθά να ξεπληρωθούν τα χρέη».

Και συνέχισε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, «η ΕΕ πρέπει να μας χειροκροτά. Πού είναι το κακό στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα;»

ΠΗΓΗ:euro2day.gr