Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 33ου Συνεδρίου του Ε.Κ.Θ

Από το ekth.gr
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 33ου Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που διεξήχθησαν το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο «CAPSIS», με τη διαδικασία της εκλογής της εφορευτικής επιτροπής.

Οι διαδικασίες θα κορυφωθούν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Θ., του Γενικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Θ., της Ελεγκτικής Επιτροπής του Ε.Κ.Θ., καθώς και των αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Θεοδώρα» του ξενοδοχείου «CAPSIS» από τις 8 το πρωί, έως τις 8 το βράδυ.

Στο συνέδριο τονίστηκε το βασικό πλαίσιο των διεκδικήσεων που δεν είναι άλλο από:

Baker Hughes: Σε υψηλό τριετίας οι πλατφόρμες πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας πρόσθεσαν πλατφόρμες πετρελαίου,  για τέταρτη φορά σε διάστημα πέντε εβδομάδων διατηρώντας το υψηλό τριετίας, παρόλο που τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κινήθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα πρόσθεσαν 12 πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 9 Νοεμβρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 886, το υψηλότερο επίπεδο ..

Mε «σπασμένα τα φρένα» κινείται η Petrobras

Από το naftikachronika.gr
Ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός της Βραζιλίας, Petrobras, κατέγραψε σημαντική αύξηση καθαρών κερδών κατά το γ’ τρίμηνο του 2018 ελέω των υψηλών τιμών πετρελαίου διεθνώς καθώς επίσης και της αποδυνάμωσης του βραζιλιάνικου ρεάλ.

Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας τονίζεται ότι..

Με κέρδη €1 δισ. θα ιδιωτικοποιηθούν τα ΕΛΠΕ

Από το newmoney.gr
Με ισχυρό όπλο την επίτευξη ΕΒΙTDA ύψους 1 δισ. ευρώ το 2018, αλλά και με ένα βαρίδι λιγότερο, που είναι η μη υποχρέωση δημόσιας πρότασης από τον πλειοδότη του διαγωνισμού για την αγορά και των υπόλοιπων μετοχών, μπαίνουν στην κούρσα για την τελική φάση της ιδιωτικοποίησης, τα ΕΛΠΕ.

Η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να άρει τις προηγούμενες μέρες τις αγκυλώσεις που γεννούσε η διχογνωμία περί υποβολής ή όχι δημόσιας προσφοράς, ανοίγει και ουσιαστικά το δρόμο για την πορεία πώλησης του 50,1% των μετοχών των πετρελαίων.

Σε μια εξαιρετικά θετική ..

Τεχνητή νοημοσύνη-παρουσιαστής ειδήσεων από την Κίνα

Από το naftemporiki.gr
Ο πρώτος παρουσιαστής ειδήσεων τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο έκανε το ντεμπούτο του στην Κίνα, στο πλαίσιο της Worild Internet Conference στην επαρχία Ζετσιάνγκ.

Ο συγκεκριμένος παρουσιαστής, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, που τον ανέπτυξε μαζί με την κινεζική εταιρεία του χώρου των μηχανών αναζητήσεων Sogou.com, χρησιμοποιεί «την πιο εξελιγμένη» τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και έχει..