Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Η Shell «βλέπει» σημαντική ανακάλυψη πετρελαίου στην Αλβανία

Από το worldenergynews.gr
Η Shell Upstream Albania Β.Β. ανακοίνωσε την Παρασκευή 24/5/2019  ότι οι αρχικές δοκιμές έδειξαν «δυναμικό ροής αρκετών χιλιάδων βαρελιών πετρελαίου ημερησίως» από το πηγάδι Shpirag 4 στην κεντρική Αλβανία και χρειάζεται περισσότερη δουλειά για τον προσδιορισμό του εμπορικού της όγκου.

"Είμαστε ικανοποιημένοι που αυτές οι αρχικές δοκιμές επιβεβαίωσαν τις δυνατότητες αυτής της ανακάλυψης και προσβλέπουμε..

Στους δρόμους οι μαθητές για την Κλιματική Αλλαγή (φωτογραφίες)

Από το kathimerini.gr
Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε εμείς η γενιά της αλλαγής», οι μαθητές κρατώντας πλακάτ με συνθήματα για τη διάσωση του περιβάλλοντος και του πλανήτη πραγματοποίησαν πορεία για την Κλιματική Αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας.

Οι μαθητές ξεκίνησαν από..

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έχουν νέες βάσιμες ενδείξεις ότι υπάρχει νερό στον πλανήτη Άρη

Από το pronews.gr
Eπιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν σημαντικά απομεινάρια νερού σε μορφή πάγου, θαμμένα σε βάθος περίπου ενάμισι χιλιομέτρου κάτω από την άμμο στο βόρειο πόλο του πλανήτη Άρη.

Μετά τα ευρήματα για ύπαρξη μεθανίου, οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Τέξας στο Όστιν και της Αριζόνα, που έκαναν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ - 24ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Με απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας αποφασίστηκε η κήρυξη πέντε 24ωρων
επαναλαμβανόμενων απεργιών στις εταιρείες του Κλάδου από τη Δευτέρα 27.5.2019 και ώρα
07.00 έως Σάββατο 1.6.2019 και ώρα 06.59.

Τα αιτήματά μας :

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Νέο χρονοδιάγραμμα με πωλητήριο τον Ιούλιο

Από το euro2day.gr
Νέα ανατροπή στην εκκίνηση της διαδικασίας πώλησης του 50% συν μίας μετοχής της ΔΕΠΑ Εμπορίας φέρνει η δέσμευση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη για την πρόσληψη των περίπου 140 εργολαβικών εργαζομένων που απασχολούνταν στον πρώην όμιλο της δημόσιας επιχείρησης φυσικού αερίου.

Οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι, που εργάζονταν..

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ




Bloomberg: Η κυπριακή Cynergy θέλει να ενώσει όλο το αέριο της Αν. Μεσογείου κάτω από μια ομπρέλα - Ετοιμάζεται για υποβολή προσφοράς

Από το energypress.gr
Ένας σχετικά άγνωστος επενδυτικός όμιλος σχεδιάζει μια μεγάλη ανακατάταξη στο φυσικό αέριο της Αν. Μεσογείου, σε μια προσπάθεια να ξεκλειδωθούν εκατοντάδες δισεκατομμύρια πωλήσεων, που ως τώρα εμποδίζονται από τις πολιτικές και βιομηχανικές επιπλοκές της περιοχής αυτής.

Η Cynergy Group, επενδυτική εταιρεία με έδρα την Κύπρο, σκοπεύει να δαπανήσει 5-10 δις. δολάρια στα επόμενα χρόνια για την..

Πολωνία: Kαθαρό πετρέλαιο από τη Ρωσία θα εισρεύσει στην χώρα από τις 9 Ιουνίου

Από το worldenergynews.gr
Υπάρχει η πιθανότητα να περάσει καθαρό πετρέλαιο στην Πολωνία στις 9 Ιουνίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιβεβαιωθούν αξιώσεις από πολωνικά και γερμανικά διυλιστήρια, ανέφερε την περασμένη Πέμπτη ο πολωνικός φορέας εκμετάλλευσης αγωγών PERN.

Ο PERN αναφέρει ότι..

Όλες οι Πηγές Ενέργειας θα Έχουν Ρόλο στο Νέο Κόσμο που Έρχεται

Από το energia.gr
H επέλαση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η θεσμοθετημένη παρότρυνση να καταλάβουν ολοένα και πιο υψηλό μερίδιο στο συνολικό ενεργειακό μίγμα των χωρών του πλανήτη μπορεί να μας δίνει μια εικόνα του μέλλοντος, αλλά είναι αυτή η πραγματικότητα; Πόσο εύκολο θα αποδειχτεί να αφαιρέσουμε από το κάδρο των ενεργειακών πηγών

 τα παραδοσιακά καύσιμα - πετρέλαιο, φυσικό αέριο - ή την πυρηνική ενέργεια; Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 έχει τετραπλασιαστεί..

Τελικές έρευνες για γεωτρήσεις στα τεμάχια 6, 7, 10 και 11

Από το philenews.com
Έρευνες με τηλεκατευθυνόμενα υπερσύγχρονα υποβρύχια ρομπότ ξεκινούν από τη Δευτέρα για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας και των εταίρων στα τεμάχια 6, 7, 10 και 11, με σκοπό τις τελικές μελέτες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και του προγραμματισμού για τις πρώτες από τις οκτώ επόμενες γεωτρήσεις που εξήγγειλε πριν από δύο μέρες ο υπουργός Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση..