Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Σύλληψη κυκλώματος στου Ρέντη που εμφιάλωνε παράνομα υγραέριο

Σύλληψη κυκλώματος στου Ρέντη που εμφιάλωνε παράνομα υγραέριο
Το μεσημέρι της Τετάρτης σε επιχείρηση που έγινε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννου Ρέντη Αττικής, συνελήφθησαν δύο Έλληνες και τρεις Πακιστανοί ως μέλη κυκλώματος, το οποίο εμφιάλωνε παράνομα υγραέριο σε φιάλες και ύστερα τοποθετούσε λογότυπο επώνυμων εταιρειών, προκειμένου να τις πουλούν ως αυθεντικές.

Στη συνέχεια τις διέθεταν σε καταστήματα λιανικής πώλησης, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι εγκαταστάσεις της «εταιρείας» εμφιάλωσης ήταν μέσα σε αστική ζώνη και έθεταν σε κίνδυνο τους κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η δραστηριότητα του εκτιμάται ότι ξεκίνησε το Μάιο του 2011 και η «εταιρεία» λειτουργούσε μέχρι την επέμβαση των αστυνομικών.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Πέντε μεγάλες αλλαγές για συνδικαλιστές-απεργίες

Πέντε μεγάλες αλλαγές για συνδικαλιστές-απεργίες
Στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου με στόχο τον εκσυγχρονισμό του ισχύοντος καθεστώτος στο συνδικαλιστικό κίνημα προχωρά μετά από 32 χρόνια  το υπουργείο Εργασίας.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος» στο τραπέζι μπαίνουν μία σειρά ριζικών αλλαγών από τον τρόπο χρηματοδότησης των συνδικάτων και την αντιμετώπιση του κατακερματισμού τους μέχρι τη διαδικασία προκήρυξης των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας των συνδικάτων, καθώς οι τελευταίες αλλαγές έγιναν το 1982 (με τον νόμο 1264), ενώ με το πέρασμα των χρόνων το κύρος των συνδικάτων έχει υποστεί ρωγμές, με τον αριθμό των εργαζομένων που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις να βαίνει διαρκώς μειούμενος.

Πιο συγκεκριμένα πέντε είναι οι ριζικές ανατροπές που προωθούνται: 

O τρόπος χρηματοδότησης του συνδικαλιστικού κινήματος: θα συζητηθεί το εάν πρέπει τα συνδικάτα να χρηματοδοτούνται από το κράτος ή να στηρίζονται μόνο στις εθελοντικές εισφορές των μελών τους. 

Το πρόβλημα του κατακερματισμού στις οργανώσεις: θα συζητηθεί το ενδεχόμενο ενοποιήσεων. 

Ο τρόπος προκήρυξης των απεργιών, όπου στόχος είναι οι αποφάσεις για την προκήρυξή τους να λαμβάνονται με την ευρεία πλειοψηφία των εργαζομένων. 

Το θέμα της αξιοπιστίας των συνδικάτων.

Ο τρόπος χορήγησης των συνδικαλιστικών αδειών το δημόσιο.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Σύλληψη 30 ακτιβιστών της Greenpeace στην Ολλανδία

greenpeace-russia-oil-protest
Οι ολλανδικές Αρχές συνέλαβαν 30 ακτιβιστές της Greenpeaceστο λιμάνι του Ρότερνταμ, καθώς εμπόδισαν την παράδοση πετρελαίου από ρωσικό φορτηγό, επειδή, όπως υποστήριξαν, προερχόταν από την Αρκτική.

Να σημειώσουμε ότι η Greenpeace διαμαρτύρεται για την εξόρυξη πετρελαίου από την Αρκτική.

ΠΗΓΗ:ysterografa.gr

Θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή στην παραλία της Ελευσίνας

Θαλάσσια ρύπανση στην Ελευσίνα (video)
Ένα αποκρουστικό θέαμα αντιμετώπισαν όσοι βρέθηκαν  στην παραλία της Ελευσίνας την Τρίτη 29 Απριλίου το πρωί. Μια επιμήκης λωρίδα πετρελαιοειδών καταλοίπων, από την περιοχή «Φονιάς» έως την προβλήτα της πρώην Αμερικάνικης Βάσης, είχε σχεδόν αγγίξει την ακτή ενώ αναδυόταν έντονη δυσοσμία.

Η αγνώστου μέχρι στιγμής προέλευσης θαλάσσια ρύπανση για την οποία διεξάγει έρευνα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας τέθηκε υπό έλεγχο αργά το μεσημέρι από συνεργείο απορρύπανσης.  Ωστόσο ιριδίζον φιλμ από πετρέλαιο διέφυγε δυτικότερα προς τις λιμενικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ και η τοπική, ευτυχώς, βλάβη στο θαλάσσιο περιβάλλον παρέμεινε για ώρες εμφανής.

Από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή εκδόθηκε χθες το βράδυ το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

«Θαλάσσια ρύπανση διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Ελευσίνας. Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, διαπιστώνοντας την ύπαρξη μαύρων πετρελαιοειδών, έκτασης περίπου 140 τ.μ., ενώ πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη σε έλεγχο της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής χωρίς να εντοπίσει περαιτέρω ρύπανση. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, ελήφθησαν δείγματα από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή, ενώ εκτελέστηκαν εργασίες απορρύπανσης από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμένα σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία»
πηγή:ecoleleusis.com

ΠΗΓΗ:inewsgr.com

Πρώτη Μαΐου - Βασίλης Παπακωνσταντίνου

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Ιστορία)