Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Αστυνομία Νέας Τάξης Πραγμάτων - Αστυνομικός στο Μεξικό χτυπάει με Taser 10-χρονο παιδί



Ένας αστυνομικός στο Νέο Μεξικό χτύπησε με Taser ένα 10-χρονο παιδί σε μια παιδική χαρά γιατί το αγόρι αρνήθηκε να καθαρίσει το περιπολικό του, ισχυρίζεται το αγόρι στο δικαστήριο
Ο δικαστικός επίτροπος Rachel Higgins μήνυσε το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας στο Νέο Μεξικό και τον αστυνομικό Chris Webb για λογαριασμό του παιδιού, στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Σάντα Φε.Ο Higgins υποστηρίζει ότι ο Webb χρησιμοποίησε το Taser του για το αγόρι, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε μια Ημέρα Καριέρας"(ημέρα στο σχολείο όπου οι μαθητές μαθαίνουν για τις διαφορετικές σταδιοδρομίες και επαγγέλματα.)
Ο κατηγορούμενος Webb, ζήτησε από μια ομάδα αγοριών, κάποιον που θα επιθυμούσε να καθαρίσει το περιπολικό του, δηλώνει η καταγγελία. Διάφορα αγόρια είπαν ότι το παιδί αστειευόμενο, είπε ότι δεν ήθελε να καθαρίσει το αστυνομικό όχημα.
Ο κατηγορούμενος Webb απάντησε δείχνοντας το Taser του, λέγοντας το ρητό, Επιτρέψτε μου να σας δείξω τι συμβαίνει στους ανθρώπους που δεν ακούνε την αστυνομία. Ο Webb πυροβόλησε αμέσως «δύο φορές στο στήθος του παιδιού Το χτύπημα διαπέρασε το πουκάμισο του αγοριού, ρίχνωντας στο σώμα του 50.000 βολτ.
Το στήθος του αγοριού, γέμισε με ουλές, που μοιάζουν με καψίματα από τσιγάρο. Αντί να ζητήσει επείγουσα ιατρική βοήθεια ο Αξιωματικός Webb, πήρε το παιδί στο γραφείο του διευθυντή του σχολείου του.
Ο δικαστικός επίτροπος είπε ότι το χτύπημα απο το Taser έδωσε στο αγόρι ενα μετα-τραυματικό σύνδρομο στρες, και ότι έχει ξυπνήσει από τον ύπνο στη μέση της νύχτας, κρατώντας το στήθος του φοβισμένο ότι δεν πρόκειται να ξυπνήσει ξανά.
Προσθέτει: "Κανένας λογικός αξιωματικός δεν αντιμετωπίζει παρόμοιες καταστάσεις σε μια παιδική χαρά με παιδιά ηλικίας δημοτικού, να χρησιμοποιήσει το Taser με ριψοκίνδυνο τρόπο ώστε να προκαλέσει σωματική και ψυχολογική βλάβη».
 ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

ΕΦΤΑΣΕ

 
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΟΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ

10% των χρημάτων για …. προπαγάνδα!!!



Πόσα χρήματα πληρώνουμε, για να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου οι κατέχοντες;
Δεν έχουμε πλήρη συνείδηση οι περισσότεροι, πόσα πολλά είναι  τα χρήματα που διαθέτει το σύστημα για να προπαγανδίζει τις θέσεις του. Νομίζουμε πως είναι λίγα. Και όμως. Εκτός από τα μη νόμιμα, των οποίων το ύψος κατά προσέγγιση μόνο μπορούμε να υπολογίσουμε, υπάρχουν και τα ‘νόμιμα’.
Με αυτά θα ασχοληθούμε εδώ.
Συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε, με την απαίτηση της Ε.Ε.  για ‘ενέργειες δημοσιότητας’. Οποιοδήποτε έργο και αν συγχρηματοδοτεί, απαιτεί, με ποινή απένταξης του έργου, ένα μέρος των χρημάτων να πηγαίνει σε ‘ενέργειες δημοσιότητας’. Συνήθως  το ποσοστό είναι  έως 10%.
Η δικαιολογητική βάση, (http://www.espa.gr/el/pages/staticPublicity.aspx), είναι ότι  οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν που πάνε τα χρήματά τους. Αυτό ακούγεται ‘δημοκρατικό’.  Ας δούμε όμως,  ποιοι πρέπει να είναι  οι στόχοι του προγράμματος:
“ Οι βασικοί στόχοι των δράσεων δημοσιότητας και πληροφόρησης είναι:
Η ανάδειξη του ρόλου της Κοινότητας στο ευρύ κοινό, και η προβολή της προστιθέμενης αξίας της κοινοτικής συμμετοχής στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα
Η διασφάλιση της διαφάνειας όσον αφορά στην πρόσβαση στη χρηματοδότηση των ταμείων, δηλαδή οι μηχανισμοί χορήγησης των πόρων των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων να είναι διαφανείς στους δυνητικούς δικαιούχους.”
Ο βασικός στόχος, που και οι ίδιοι ομολογούν, είναι η ‘ανάδειξη του ρόλου της Κοινότητας’ στο λαό. Αν αυτό δεν είναι προπαγάνδα τι είναι τότε;
Ο δεύτερος στόχος μιλάει για διαφάνεια. Μόνο που η διαφάνεια εδώ εννοείται, υπερβολικά περιορισμένα.
Γιατί αν ήθελε πράγματι η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας ενημερώσει ‘με διαφάνεια’ για τα οικονομικά, θα έπρεπε να μας ενημερώσει τουλάχιστον  και για τα  ακόλουθα 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διάψευση… από ψηλά!


 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Οι βουλευτές μας ψήφισαν να μην μπουν οι δημοσιογράφοι στον ΕΟΠΥΥ.



Με 143 «όχι», 136 «ναι» και 14 «παρών» απορρίφθηκε η τροπολογία που είχε καταθέσει ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονταν....
στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Αντίθετα οι αποκρατικοποιήσεις (ξεπούλημα) υπερψηφίστηκαν  με 148 «ναι», 139 «όχι» και 6 «παρών».
Εννοείται ότι οι υπόλοιποι «λεπροί» πλην των «γαλαζοαίματων» δημοσιογράφων πάνε γραμμή στον ΕΟΠΥΥ για να ξεχρεώσουν με τα χρήματά τους τα χρέη του τελευταίου.
Οι βουλευτές σε άλλες περιπτώσεις εκβιάζονται και διαγράφονται γιατί υποτίθεται πως αποδοκιμάζεται η κυβέρνηση και πέφτει, αν δεν ψηφιστεί νόμος που προτείνει. Όμως στην προκειμένη περίπτωση των δημοσιογράφων "πέρα βρέχει"..
Αυτό είναι το θεατρικό ολοκληρωτικό πολίτευμά μας.... 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Stern: Η Κίνα προστατεύει την Ελλάδα και απειλεί τη Μέρκελ



Την καθοριστική παρέμβαση της Κίνας στην αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα στην Ευρώπη αποκαλύπτει το σοβαρότερο Γερμανικό περιοδικό, το Stern. Με ένα άρθρο «βόμβα» o Γερμανός δημοσιογράφος Hans-Ulrich Jörges καταρρίπτει τις αιτιάσεις περί αλλαγής στάσης της Μέρκελ και αποκαλύπτει την καθοριστική παρέμβαση της Κίνας. Η στρατηγική συμμαχία της Αθήνας με την υπερδύναμη Κίνα, δίνει ανάσες ζωής στην Ελλάδα και τρομάζει παράλληλα τους Ευρωπαίους που τρέμουν το ενδεχόμενο να σταματήσει το Πεκίνο να βοηθάει στη διάσωση του ευρώ.
Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή στάσης της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα;
Το περιοδικό Stern σημειώνει την εντυπωσιακή μεταστροφή της γερμανικής πολιτικής απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα μετά την επίσκεψη Μερκελ στην Κίνα στα τέλη Αυγούστου.
«Ξαφνικά όλοι στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, χωρίς να αποκλείουν πλέον την επιμήκυνση του προγράμματος ή ακόμη και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Ακόμη και οι πιο συντηρητικές φωνές βαυαρώνπολιτικών, που ζητούσαν τη θυσία της Ελλάδας προς παραδειγματισμό, σίγησαν», αναφέρει ο Γερμανός δημοσιογράφος.
Σύμφωνα με το συντάκτη η μεταστροφή αυτή οφείλεται στις έντονες παρασκηνιακές πιέσεις που ασκήθηκαν από την κινεζική ηγεσία κατά την επίσκεψη Μέρκελ στο Πεκίνο. Λέγεται ότι ο πρωθυπουργός Wen Jiabao απείλησε χωρίς περιστροφές την καγκελάριο της Γερμανίας στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι «έχουμε ήδη χάσει 30 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Εάν χάσουμε άλλα 40, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα πλέον για τη σταθεροποίηση του ευρώ». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για τις κινητοποιήσεις



Μέσω επίσημης ανακοίνωσης η ΑΔΕΔΥ προανήγγειλε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και στα πλαίσια των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου, εκτιμώντας αφ’ ενός την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της Ελληνικής κοινωνίας από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, και αφ’ ετέρου τα νέα μέτρα που κατατίθενται στη Βουλή, τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, με τα οποία διευρύνεται η βαρβαρότητα, η αδικία, η φτώχεια και η εξαθλίωση του κάθε πολίτη, 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
1. Τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, την πραγματοποίηση Συνελεύσεων σε όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου (Υπουργεία – Δήμους κτλ) και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας.
2. Σύσκεψη όλων των εκλεγμένων στα Πρωτοβάθμια σωματεία και τις Δευτεροβάθμιες οργανώσεις στις 3:30 μ.μ., σε αίθουσα (θεάτρου ή ξενοδοχείου) που θα ανακοινωθεί μέχρι αύριο, προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας που ακολουθεί.
3. 48ωρη Γενική Απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη, 6 και 7 Νοεμβρίου 2012.
4. Την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιείται η απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως.
5. Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 5:00 μ.μ. καλούνται όλοι οι φορείς της Ελληνικής κοινωνίας και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, να ενισχύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, προκειμένου η προσπάθεια ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής της Τρόικας και της Κυβέρνησης να έχει θετικό αποτέλεσμα, επιτέλους, με τη μη ψήφιση των νέων μέτρων
6. Πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στις περιφέρεις 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ!!!

Δεν περνάει το άρθρο 4.Έγινε λάθος!



Πριν από λίγο έγινε γνωστό από το γραφείο του προέδρου της βουλής Βαγγέλλη Μεϊμαράκη ότι το άρθρο 4 του νομοσχεδίου που αφορά στις εισφορές του ΤΕΕ ανακοινώθηκε εκ παραδρομής ότι έγινε δεκτό.
Επειδή έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας, η επίσημη ανακοίνωση-διόρθωση θα γίνει την Πέμπτη το πρωί στην Ολομέλεια της βουλής.
Νωρίτερα, στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε ότι το άρθρο 4 έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία με 146 ΝΑΙ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι με βάση την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών το άρθρο δεν έπρεπε να γίνει δεκτό. Έτσι έκαναν διάβημα προς τον πρόεδρο της βουλής, ο οποίος παρέπεμψε το θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες που έκριναν ότι δεν έπρεπε να γίνει δεκτό.
Παρακολουθήστε τη στιγμή που ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε εκ παραδρομής ότι γίνεται δεκτό και το άρθρο 4 κατά πλειοψηφία. 
ΠΗΓΗ:enikos.gr


  

GEORGE SOROS "Θα χτίσω σπίτια για να μείνουν οι λάθρο στην Ελλάδα"



Αποδεικνύεται πλέον με τον πιο περίτρανο τρόπο  το σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων που επιδιώκει τον αφελληνισμό της χώρας, με την αθρόα εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, αλλά και ποιοί κρύβονται από πίσω τους με τον Τζορτζ Σόρος να μας αποκαλύπτει τους πραγματικούς του σκοπούς.
Την ίδρυση ταμείου με στόχο την οικοδόμηση σπιτιών "αλληλεγγύης" για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο διάσημος χρηματιστής Τζορτζ Σόρος μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης.
Το ταμείο, στο οποίο κατέθεσε ήδη ο ίδιος σεβαστό χρηματικό ποσό, έχει την έδρα του στην Σουηδία με πρωτοστάτη το ίδρυμα Ραούλ Βάλενμπεργ. Ενδιαφέρον για συμμετοχή έχουν εκδηλώσει ήδη πολλές προσωπικότητες και οργανώσεις στην Νορβηγία.
 «Ο στόχος μου είναι διπλός» δήλωσε ο  Σόρος.
«Πρώτον, να δείξουν οι Ευρωπαίοι αλληλεγγύη προς τους Έλληνες και δεύτερον να δείξουν οι Έλληνες αλληλεγγύη στους ξένους».
"Η Ελλάδα" πρόσθεσε "είναι αιχμάλωτη του Συμφώνου Δουβλίνο 2 που δεν επιτρέπει σε ξένους που πρωτομπήκαν σε αυτή να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες".
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ισραηλινή "απόβαση" στο Αιγαίο για επενδύσεις στην αφαλάτωση



Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε μονάδες αφαλάτωσης νερού που θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα των άνυδρων ελληνικών νησιών αλλά και μεγάλων πόλεων της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας έχουν εκδηλώσει εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων, από τις μεγαλύτερες του κλάδου διεθνώς, στην ελληνική κυβέρνηση.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι επαφές των δύο κρατών αναμένεται να συνεχισθούν και να εστιάσουν ακόμα περισσότερο στο ζήτημα καθώς καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στις διεργασίες συμμετέχουν κορυφαίοι κυβερνητικοί και διπλωματικοί παράγοντες με πρωτοβουλία του Τελ Αβίβ.
Το ζήτημα, που αφορά κρίσιμες υποδομές για την χώρα αλλά και την τουριστική της βιομηχανία, αντιμετωπίζεται και ως μέτωπο περιστολής δαπανών εάν αναλογισθεί κανείς ότι το κόστος μεταφοράς νερού με υδροφόρα δεξαμενόπλοια σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου ξεπερνά σε περιπτώσεις ακόμα και τα 12 ευρώ το κυβικό μέτρο δηλαδή τα 10.000 ευρώ μόνο για μεταφορικά ενός δρομολογίου τυπικής Υ/Φ 900 τόνων χωρίς να περιλαμβάνεται καν το κόστος του νερού.
Πηγές από τις περιφέρειες της νησιωτικής χώρας αναφέρουν πως η ετήσια επιβάρυνση του δημοσίου για την επιδότηση από ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ και δεν καλύπτει ασφαλώς το σύνολο της δαπάνης η οποία συμπληρώνεται από τις δημοτικές αρχές ή και άλλες πηγές.
"Απόβαση" ισραηλινών επιχειρήσεων στην αγορά θα προκαλέσει σημαντικές ανακατατάξεις σε μια βιομηχανία όπου ενδιαφέρον και συμφέροντα έχουν πολλοί. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ... Β.Πούτιν: "Θετική η Ρωσία στο αίτημα της Κύπρου για το δάνειο των 5 δισ. ευρώ"



Τα καλά νέα φαίνεται πως έρχονται κατά "κύματα" από τη Μεγαλόνησο, η οποία και μετά την συμφωνία με την Gazprom, θα δανειοδοτηθεί σύντομα από τη Ρωσία καλύπτοντας έτσι τις "μαύρες" τρύπες του τραπεζικού της τομέα, που την εξέθεσαν - και εξακολουθούν να την απειλούν- με τον κίνδυνο της οικονομικής υποτέλειας όπως έχει συμβεί και στην Ελλάδα.
Σε τηλεφωνική συνομιλία των δύο  προέδρων Δημήτρη Χριστόφια και Βλαντιμίρ Πούτιν συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει θετική προσέγγιση στο θέμα του ρωσικού δανείου, είπε σήμερα ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, κάνοντας λόγο για "εγγυήσεις που σχετίζονται με το φυσικό αέριο".
Μετά το τέλος διήμερης επίσκεψης στη Μόσχα, και ερωτηθείς από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων για το δάνειο, ο κ. Κυπριανού δήλωσε:
«Γνωρίζετε ότι υπήρξε απευθείας τηλεφωνική συνομιλία των Προέδρων Χριστόφια και Πούτιν για το θέμα. Ο κ. Πούτιν είπε ότι θα υπάρξει θετική προσέγγιση, ξέρω ότι υπάρχει επικοινωνία για το ζήτημα μεταξύ των κυβερνήσεων και πιστεύω ότι θα έχουμε εξελίξεις το επόμενο διάστημα».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτά είναι τα κλεμμένα έγγραφα του Οικονομικών – Τιμολόγιο 2 εκατ. γιεν από ιαπωνική εταιρεία [έγγραφο]


Αυτά είναι τα κλεμμένα έγγραφα του Οικονομικών – Τιμολόγιο 2 εκατ. σε ιαπωνική ε

Τα πρώτα από τα έγγραφα που έκλεψε από το υπουργείο Οικονομικών το κύκλωμα που λειτουργούσε στο εσωτερικό του φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το iefimerida.gr
Πρόκειται για σκαναρισμένα έγγραφα και φαξ (σε μορφή εικόνας TIF) με αλληλογραφία του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από και προς άλλους οργανισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού και τράπεζες, αλλά και δύο απόρρητα τηλεγραφήματα από το υπουργείο Εξωτερικών με πολλαπλούς αποδέκτες.
Τα έγγραφα υποτίθεται πως έκλεψαν οι χακτιβιστές Αnonymous παραβιάζοντας τα υπολογιστικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, όπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr, οι ελληνικές αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για δράση εσωτερικού κυκλώματος που επί μήνες υπεξαιρούσε έγγραφα και τα διοχέτευε σε αγνώστους. 
Το iefimerida.gr έχει στην κατοχή τα 187 έγγραφα που εκλάπησαν από το υπουργείο, και τα δύο απόρρητα τηλεγραφήματα, αλλά δεν τα δημοσιεύει στο σύνολό τους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΛΟΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ καταλαμβάνουν τον Περσικό Κόλπο


USS Fitzgerald эсминец Арли Бёрк Фицджеральд ВМС США\n
Μοίρα αμερικανικών αποβατικών πλοίων έφθασε στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.
Συμμετέχουν στη σύνθεση της επιθετικής μοίρας εκστρατείας το γενικής χρήσης αποβατικό πλοίο «Peleliu», το αποβατικό-ελικοπτεροφόρο πλοίο-αποβάθρα «Green Bay», το αποβατικό μεταγωγικό-αποβάθρα «Rushmore», ένα τάγμα πεζοναυτών, τμήμα καταδρομέων, μοίρες ελικοπτέρων μάχης και μεταγωγών, μοίρα μαχητικών-επιθετικών αεροσκαφών κάθετης απογείωσης, καθώς και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο. Άλλη μια ομάδα αποβατικών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ παραμένει στην περιοχή του Περσικού Κόλπου από τα τέλη Μαρτίου της φετινής χρονιάς. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Έκρηξη σε ναυπηγείο της Νότιας Κορέας


полигон Оренбург взрыв
Τουλάχιστον δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν από έκρηξη αερίου σε ναυπηγείο της επαρχίας Γιονάμ, που βρίσκεται στο νότο της Νότιας Κορέας, ανέφεραν την Τετάρτη σε δημοσιογράφους, πηγές από την τοπική αστυνομία.
Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο είπαν πως πιθανώς να έχει σκοτωθεί άλλος ένας εργαζόμενος, ο οποίος προς το παρόν αγνοείται. Σύμφωνα με τους διασώστες, τη στιγμή της έκρηξης σε ένα από τα υπό κατασκευή πλοία βρίσκονταν 12 εργάτες. Λίγο πριν από την έκρηξη, οι εργάτες ένιωσαν τη μυρωδιά του αερίου. Τα αίτια της έκρηξης διερευνώνται.
 ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Δελτίο Τύπου - Επιστολή της Γ.Γραμματέα τησ ΣΕΣ Μπερναντέτ Σεγκόλ


Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας απέστειλε η Γεν.Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Μπερναντέτ Σεγκόλ.
Με την επιστολή η Γεν.Γραμματέας της ΣΕΣ εκφράζει την οργή και την απογοήτευση, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, των Ευρωπαϊκών συνδικάτων για το νέο σκληρό πακέτο μέτρων και ζητά από την Ελληνική κυβέρνηση να μην τα υιοθετήσει.
Τα μέτρα σύμφωνα και με τη ΣΕΣ παραβιάζουν Ευρωπαϊκές συνθήκες και οδηγούν στην εξαθλίωση τους Έλληνες εργαζόμενους.
Η κυρία Σεγκόλ κοινοποίησε τη σχετική επιστολή και στους Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, Όλλι Ρέν, Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ, καθώς και στην Κριστίν Λαγκάρντ.
Σας επισυνάπτουμε τη σχετική επιστολή  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου - 48ωρη Γενική Απεργία : ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 6 & 7 /11



Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της, αξιολογώντας τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό και τα νέα βάρβαρα αντεργατικά, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα που προωθούνται για ψήφιση στη Βουλή, αποφάσισε τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ως εξής:
1.   48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 6 και 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012.
2.   Απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 6/11 και ώρα 11:00 στο Πεδίο του ¶ρεως.
3.   Απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7/11 και ώρα 17:00 στο Σύνταγμα.
Κεντρικό αίτημα και απαίτηση των συνδικάτων είναι η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ των απαράδεκτων, εξοντωτικών και εκβιαστικών μέτρων που επιβάλλουν οι Τροϊκανοί και αποδέχεται η κυβέρνηση.
Μέτρα που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και γενικά τους απλούς πολίτες της χώρας, «μονιμοποιούν» τη λιτότητα, τη φοροαφαίμαξη πολιτικές που εκποιούν – ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και τις επιχειρήσεις του δημοσίου. Μέτρα και πολιτικές που εκτινάσσουν την ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΥΦΕΣΗ χωρίς να εξασφαλίζουν τη σωτηρία της οικονομίας και της χώρας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε:
ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ 

ΠΗΓΗ:gsee.gr

Οργή Βενιζέλου για τους 15 «αντάρτες» βουλευτές στην ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις


Οργή Βενιζέλου για τους 15 «αντάρτες» βουλευτές στην ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις
Δεκαπέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αψήφησαν τη «γραμμή» του κόμματος και διαφοροποιήθηκαν κατά την ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις. Η Ιπποκράτους βρίσκεται σε αναταραχή και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο τίθεται μείζον εσωκομματικό θέμα.
Από το ΠΑΣΟΚ, δεκαπέντε βουλευτές βρέθηκαν εκτός «γραμμής» ΠΑΣΟΚ («παρών» στο άρθρο 4 , όχι στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ και «ναι» σε όλα τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. Mείζον θέμα τίθεται όμως γιατί 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν την τροπολογία για τις αποκρατικοποιήσεις, και αυτό αποτελεί καταψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα:
Δημήτρης Κρεμαστινός - Ναι στην τροπολογία
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Ναι σε όλα
Συμεών Κεδίκογλου - Ναι σε όλα εκτός τροπολογίας
Μιχάλης Κασσής -όχι στο 2
Αντζελα Γκερέκου - όχι στο 3
Πύρρος Δήμας - Ναι σε όλα
Θόδωρος Παραστατίδης - Παρών στο 2
Λεωνίδας Γρηγοράκος - ναι στην τροπολογία
Θεοδώρα Τζάκρη - όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Μάρκος Μπόλαρης - όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Γιάννης Δριβελέγκας - όχι στο 2 παρών στο 3
Κώστας Τριαντάφυλλος- παρών στο 2
Κώστας Σκανδαλίδης - παρών στο 2
Θάνος Μωραΐτης - Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία
Χατζί Οσμαν Αχμέτ - Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Ιπποκράτους επικρατεί οργή για τη στάση των εν λόγω βουλευτών αφού ο κ. Βενιζέλος φοβάται ότι θα σημειωθούν «ατυχήματα» και κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για το «Μνημόνιο 3» που θα έρθει στην ολομέλεια της Βουλής στις 7 Νοεμβρίου.Ειδικά δε για τους 9 από αυτούς που είτε καταψήφισαν είτ δήλωσαν παρών στο άρθρο 2 για το ελάχιστο ποσοστό του δημοσίου στις ΔΕΚΟ.
Οι περισσότεροι από τους «αντάρτες» βουλευτές της σημερινής ψηφοφορίας έχουν συγκροτήσει ένα άτυπο μέτωπο εσωκομματικής αμφισβήτισης στο πρόσωπο του κ. Βενιζέλου και κινούνται γύρω από τον Κώστα Σκανδαλίδη και τον Μάρκο Μπόλαρη. 
ΠΗΓΗ;.iefimerida.gr




Γ. Παπαρσένος: Οι Οφειλές της Αγοράς Ενέργειας Έχουν Αρχίσει να Μας Επηρεάζουν



Μια λεπτομερή παρουσίαση των μεγεθών και των μελλοντικών σχεδίων του ΔΕΣΦΑ έκανε σήμερα ο διεθύνων σύμβουλος, Γ. Παπαρσένος, από το βήμα του συνεδρίου του ΙΕΝΕ, τονίζοντας ότι ο ΔΕΣΦΑ είναι μεν ισχυρός οικονομικά, αλλά τελευταία έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές οι επιπτώσεις της κρίσης ρευστότητας που ταλανίζει την ευρύτερη αγορά ενέργειας.
«Εμείς είμαστε ο τελευτάιος κρίκος στην αγορά ενέργειας, αλλά ιδίως από τον τελευταίο μήνα νιώθουμε τις επιπτώσεις της κρίσης ρευστότητας, εξαιτίας της σχέσης μας με τη ΔΕΠΑ». Το αποτέλεσμα της επιδεινούμενης αυτής κατάστασης, σύμφωνα με τον κ. Παπαρσένο είναι ότι ενδέχεται να τεθεί υπό κίνδυνο το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι οι οικονομικοί δείκτες της είναι ιδιαίτερα σταθεροί και ακμαίοι σε ετήσια βάση.
Ο κ. Παπαρσένος παραμένει αισιόδοξος παρά τις δυσκολίες και θεωρεί τον ΔΕΣΦΑ ως μια υποσχόμενη επένδυση, λόγω των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Πριν λίγο η Eurostat ανακοίνωσε νέο ρεκόρ ανεργίας για την ευρωζώνη



Η Eurostat (βλ. εδώ) ανακοίνωσε πριν από λίγο τα δεδομένα της ανεργίας για το Σεπτέμβριο στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη. Η ανεργία έχει εκτιναχτεί σε ύψη ρεκόρ, που για την ευρωζώνη φτάνει το 11,6%, ενώ για την Ε.Ε. συνολικά το 10,6%.

Μεταξύ των χωρών το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας φαίνεται να το έχει η Ισπανία, αλλά όπως θα δείτε στον παρακάτω πίνακα η Ελλάδα έχει να δώσει επίσημα στοιχεία από τον Ιούλιο του 2012. Άρα, (επίσημη) σύγκριση για την ανάδειξη του πρώτου αυτής της δραματικής κατάταξης δε μπορεί να γίνει. Ανεπίσημα δείτε εδώ. 
 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Η Sandy "κατάπιε" την ακτή του Ν.Τζέρσει, άφησε πίσω της τουλάχιστον 48 νεκρούς και οι ζημιές θα ξεπεράσουν τα 50 δις δολάρια



- Στο Νιού Τζέρσεϊ σήμερα ο Ομπάμα για να επισκεφτεί τους πληγέντες 
- Ουρές για καύσιμα 
- 8,2 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα 
- Ακινητοποιημένο τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις μέρες το μετρό της Νέας Υόρκης 
- Ανοίγουν γέφυρες, αεροδρόμια, Wall Street – Κλειστά σχολεία και καταστήματα 
- ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Οι εικόνες που αντικρίζουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϊ δύσκολα περιγράφονται με λόγια. 
48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Sandy. Αλλά ήδη εκφράζονται ανοιχτά φόβοι πως ο τραγικός απολογισμός θα είναι μεγαλύτερος.  


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Ο ΧΑΒΑΛΕΣ !...



Είναι στο κύτταρό μας, φαίνεται, ο χαβαλές. Και το αποδεικνύουμε σε κάθε περίπτωση. Αυτή τη φορά μέσω της «λίστας Λαγκάρντ». Που είτε με τη μορφή που μας πλασαρίστηκε είτε με όποια άλλη μπορεί να έχει ή ενδεχομένως και να αποκτήσει αύριο ή μεθαύριο, το μόνο βέβαιο είναι πως η θέση της βρίσκεται στο καλάθι των αχρήστων. Εκεί και μόνο εκεί.
Και είναι απλό γιατί. Ηδη κάποιοι από τους διαλαμβανόμενους στη δημοσιευθείσα λίστα αρνούνται ότι έχουν τον λογαριασμό που τους αποδίδεται. Υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί το αντίθετο; Και από ποιον; Προφανώς μόνο από την ελβετική τράπεζα. Από κανέναν άλλον. Ούτε από εισαγγελείς και εξεταστικές επιτροπές, ούτε από τη Λαγκάρντ, ούτε κι από αυτόν που έκλεψε και πούλησε τα στοιχεία. Από την τράπεζα και μόνο από αυτήν.
Οχι, όμως, πως δεν έχει καμιά αξία η λίστα. Εχει αυτήν που της προσέδωσαν οι χειρισμοί των δύο υπουργών Οικονομικών και των δύο επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Πολιτική, όμως, και μόνο είναι η αξία αυτή και δυστυχώς δεν αποτιμάται σε ευρώ. Γιατί όποιος διατείνεται ότι με βάση την υποκλαπείσα λίστα πιστοποιήθηκαν στο εξωτερικό φόροι και εισπράχθηκαν χρήματα κοροϊδεύει όσους τον ακούνε ή τον διαβάζουν. Το μόνο για το οποίο προσφέρονται τέτοιες λίστες είναι ο εντοπισμός πιθανών φοροφυγάδων και ο έλεγχός τους. Κάτι το οποίο στη Γαλλία ή τη Γερμανία σημαίνει πολλά και αποδίδει, αλλά στην Ελλάδα δεν σημαίνει τίποτα
Αυτό είναι το μόνο που θα μπορούσε να έχει γίνει και στη χώρα μας. Να αξιοποιηθεί η λίστα ως πηγή άντλησης πληροφοριών για περαιτέρω έρευνα. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έγινε. Οταν έχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχει υπηρεσία όπου μπορεί να τηλεφωνεί ο καθένας και να καταγγέλλει υπόπτους για φοροδιαφυγή είναι αδιανόητο να μην εξετάζονται πληροφοριακά τα στοιχεία οποιουδήποτε καταλόγου προέρχεται από στοιχειωδώς αξιόπιστη πηγή.
Τελικά, απ' όπου και να ξεκινήσει κανείς, εκεί που με βεβαιότητα θα καταλήξει είναι στην ανικανότητα του κράτους, με την όποια μορφή του, να ανταποκριθεί στην αυτονόητη υποχρέωσή του να χειρίζεται έγκαιρα, αποτελεσματικά και αξιόπιστα τα όποια ζητήματα προκύψουν. 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Αυξάνει την τιμή - στόχο για τα ΕΛΠΕ η IBG



Σε 7,30 από 6,30 ευρώ προηγουμένως ανεβάζει την τιμή στόχο της μετοχής των EΛΠΕ η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας, σε έκθεση με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου στην οποία διατηρεί σύσταση "accumulate".
Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης των διυλιστηρίων στην Ελευσίνα, η εταιρεία είναι σε θέση να παράγει ισχυρές ταμειακές ροές (FCF) και να επιταχύνει την απομόχλευση του ισολογισμού της.
Η έκθεση προσθέτει ακόμα ότι η επιτυχημένη ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον ισολογισμό της εταιρείας.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Την Πρόθεσή της για Συμμετοχή στον Διαγωνισμό της ΔΕΠΑ Ανακοίνωσε η Ρωσική Sintez



Ενδιαφέρον για συμμετοχή στον διαγωνισμό για τον όμιλο ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ εκδήλωσε η ρωσική Sintez Group, με χθεσινές δηλώσεις του CEO της εταιρείας, Andrei Koroliov.
Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η Sintez, η οποία ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Leonid Lebedev, βλέπει την Ελλάδα ως κόμβο ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει στην διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας της Ε.Ε. μέσω της μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κασπία αυξάνοντας παράλληλα τις παραδόσεις LNG. «Η παρούσα στιγμή είναι πολύ ευνοϊκή για επενδύσεις. Φαίνεται ότι η κρίση οδηγεί την κυβέρνηση στη λήψη σωστών αποφάσεων, προς τη διαφάνεια και την ενίσχυση του ανταγωνισμού». είπε ο κ. Koroliov.
«Παρακολουθούμε στενά την ανατολική Ευρώπη εδώ και καιρό, ιδίως την περιοχή των Βαλκανίων», ανέφερε. «Η ιδέα που κυκλοφορεί ευρέως τώρα είναι να αποτελέσει η περιοχή των Βαλκανίων ενεργειακό κόμβο για τις ευρωπαϊκές χώρες», προσέθεσε. 
Ο Koroliov τόνισε παράλληλα πως υποστηρίζει τα σχέδια της ΔΕΠΑ για κατασκευή αγωγών που θα συνδέουν την Ελλάδα με τις γειτονικές χώρες ώστε να ενοποιηθούν οι αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης.  Η Sintez, που θα υποβάλει προσφορά για τις ελληνικές εταιρίες μέσω της θυγατρικής Negusneft, ανταγωνιστεί στον διαγωνισμό της ΔΕΠΑ με την κρατική ρωσική Gazprom και άλλες εταιρίες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.
Συνολικά, 14 εταιρίες έχουν εκφράσει αρχικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ.
Πηγή της Gazprom έχει δηλώσει ότι συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την ελληνική εταιρία, σύμφωνα με το Reuters. «Η Ελλάδα είναι μια πολύ σημαντική χώρα για την Gazprom», φέρεται να είχε πει. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ναι στις αποκρατικοποιήσεις. Όχι στην τροπολογία



Έπειτα από τρεις ολόκληρες ώρες, το Σώμα ενέκρινε το νομοσχέδιο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ καταψήφισε την τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ.
Η κυβερνητική συνοχή -ως φαίνεται- κατάφερε να μείνει όρθια στο πρώτο κρίσιμο crash test, ωστόσο η συγκυβέρνηση εδέχθη απώλειες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. «Παρών» στην επίμαχη τροπολογία -με εξαίρεση τον κ. Οικονόμου- δήλωσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ από την αίθουσα απουσίαζε ο Φώτης Κουβέλης.
Επίσης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το άρθρο 4 του νομοσχεδίου που αφορά στην ενημέρωση της Ολομέλειας για τις αποκρατικοποιήσεις. Σημειώνεται ότι η διαδικασία έγινε με ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρείου της Βουλής, συνολικά ψήφισαν 293 βουλευτές:
Άρθρο 1: 173 ΝΑΙ / 120 ΟΧΙ
Άρθρο 2: 148 ΝΑΙ / 139 ΟΧΙ / 6 ΠΑΡΟΝΤΕΣ 
Άρθρο 3: 156 ΝΑΙ / 135 ΟΧΙ / 2 ΠΑΡΟΝΤΕΣ 
Άρθρο 4: 146 ΝΑΙ / 121 ΟΧΙ / 26 ΠΑΡΟΝΤΕΣ
Άρθρο 5: 158 ΝΑΙ / 135 ΟΧΙ
Άρθρο 6: 173 ΝΑΙ / 120 ΟΧΙ
Άρθρο 7:Τροπολογία: 136 ΝΑΙ / 143 ΟΧΙ / 14 ΠΑΡΟΝΤΕΣ 
Άρθρο 1 
Περιλαμβάνει τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015
Άρθρο 2
Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών, Ραφήνας
Άρθρο 3
Ρυθμίζονται θέματα αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών συναφή με τις πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώνονται με τον παρόντα νόμο
Άρθρο 4
Ρυθμίζονται κατεπείγοντα θέματα των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υποδομών, Παιδείας. Mείωση αποδοχών υπαλλήλων του Δημοσίου
Άρθρο 5
Καταργείται η υποχρέωση των μηχανικών περί καταβολής εισφοράς υπέρ του ΤΕΕ για τις πάσης φύσεως λειτουργικές δαπάνες
Άρθρο 7: Εμπεριέχει την τροπολογία για την ένταξη του ασφαλιστικό ταμείου ΕΤΑΠ - ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ. Περιλαμβάνονται τα επαγγέλματα των δικηγόρων, γιατρών, συμβολαιογράφων.
Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013.
Στον νέο κρατικό προϋπολογισμό τίθεται ως στόχος η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος που αγγίζει σχεδόν το 1%.
Στο προσχέδιο προβλέπεται ύφεση 4,2%-4,5%, ενώ η τρόικα θεωρεί πως θα ξεπεράσει τελικά και το 5%.
Από το «πακέτο» των μέτρων, τα 6,4 δισ. θα αφορούν σε περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, όπως προβλεπόταν και στο αρχικό προσχέδιο. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Σε 154 «ΝΑΙ» ελπίζει το Μαξίμου -Μετά την άρνηση της ΔΗΜΑΡ, 6 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λένε ΟΧΙ στα μέτρα -Υποσχέσεις Βενιζέλου, σε μέλη της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, για συμμετοχή στην κυβέρνηση -Λοβέρδος,Χρυσοχοϊδης και Διαμαντοπούλου διαπραγματεύονται απευθείας με το Σαμαρά -Απαραίτητη προϋπόθεση να μην υπάρξουν απώλειες από την Κ.Ο της Ν.Δ


Σε 154 «ΝΑΙ» ελπίζει το Μαξίμου
 Επιταχύνονται οι πολιτικές εξελίξεις και φτάνει η ώρα της αλήθειας για όλους.
Η σημερινή δραματική ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, που έγινε κάτω από τις αφόρητες πιέσεις των δανειστών, δρομολογεί την τελική ευθεία.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. όπως φαίνεται κλίνει προς το ΟΧΙ αφού δεν έγινε καμία από τις αλλαγές που ζητούσε. Πολλοί λένε ότι ο Φώτης Κουβέλης εγκλωβίστηκε θέτοντας απαιτήσεις που δεν ήταν δυνατόν να κάνει αποδεκτές η τρόικα. Το πιθανότερο όμως είναι ότι ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. τρόμαξε από τη σκληρότητα και τις επιπτώσεις των μέτρων, τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο και απέναντι στο κόμμα του.
Ο κ. Κουβέλης πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα διασωθεί στο πολιτικό σκηνικό που αποσυντίθεται και θυμίζει κινούμενη άμμο.
Αυτή τη στιγμή, το Μαξίμου μετράει τα ''κουκιά''.
Υπολογίζει σε 154 ΝΑΙ, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα υπάρχει ούτε μία απώλεια από τους 127 βουλευτές της Ν.Δ.
Ο Πρωθυπουργός έχει άριστη πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ, πληροφόρηση που προέρχεται από διαφορετικές πηγές και κανάλια.
Το μοναδικό που τον απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να περάσουν τα μέτρα για να πάρει η χώρα τη δόση των 31.5 δις ευρώ. Την επόμενη μέρα θα σταθμίσει εκ νέου την προοπτική και το μέλλον της κυβέρνησής του. Γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται υπό διάλυση και δε αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα.
Στο μυαλό του ''παίζουν'' πολλά σενάρια. Τις λιγότερες πιθανότητες έχει αυτό των πρόωρων εκλογών.
Ο κ.Σαμαράς θα πάει σε πρόωρες εκλογές μόνο αν απωλέσει τη δεδηλωμένη ή μόνο αν κρατάει ένα γερό χαρτί στα χέρια του.
Ο Πρωθυπουργός προσανατολίζεται να αποδεχθεί μία χαλαρή σχέση στήριξης της ΔΗΜ.ΑΡ. απέναντι στην κυβέρνησή του, έστω και αν η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν μετέχει πλέον σε αυτήν. Με τον τρόπο αυτό πιστεύει ότι θα επιμηκύνει το χρόνο ζωής της κυβέρνησής του και να περάσει το κρίσιμο 2013.
Στην κρίσιμη ψηφοφορία της ερχόμενης εβδομάδας για τα μέτρα, το Μαξίμου υπολογίζει 154 ΝΑΙ και από εκεί και πέρα θα απεύχεται κάθε άλλη απώλεια που θα μειώνει τον αριθμό των θετικών ψήφων.
Όριο ασφαλείας είναι το 151, που δίνει μία σχετική δημοκρατική νομιμοποίηση και δεν δημιουργεί μείζον πολιτικό πρόβλημα.
Εκτιμούν ότι υπάρχουν, αυτή τη στιγμή, 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν αποφασίσει να πουν ΟΧΙ.  Είναι οι κ.κ Σκανδαλίδης,Κασσής,Κουτσούκος,Παραστατίδης,Ανδρουλάκης και Κεγκέρογλου.
Ο Ε.Βενιζέλος, προσπάθησε να περιορίσει τις απώλειες υποσχόμενος συμμετοχή μελών της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, στον ανασχηματισμό που θα ακολουθήσει μετά την ψήφιση των μέτρων.
Είναι βέβαιο ότι ''έκλεισε το μάτι'' σε αρκετά μέλη της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ που ελπίζουν να γίνουν υπουργοί ή υφυπουργοί.
Είναι όμως εξ ίσου βέβαιο ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικά αποδυναμωμένος και δεν μπορεί να ελέγξει το κόμμα του.
Στη διαμόρφωση μιας συμμαχίας του ΝΑΙ και των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων κινούνται ανοιχτά οι κ.κ Λοβέρδος και Χρυσοχοϊδης αλλά και η κ.Διαμαντοπούλου.
Και οι τρεις τους φαίνεται ότι διατηρούν δίαυλο επικοινωνίας με το Μαξίμου, σε μία προσπάθεια να περάσουν τα μέτρα αλλά και να διαμορφωθούν οι μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις και συμμαχίες.
Παράλληλα έχουν ασκήσει πιέσεις σε βουλευτές της επιρροής τους οι οποίοι έριξαν τους τόνους και υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα συνταχθούν με το ΝΑΙ.
Ο κ.Ντόλιος, που θεωρείται ότι ανήκει στο κλίμα της κ.Διαμαντοπούλου, θα στηρίξει με την ψήφο του τα μέτρα. Το ίδιο και οι κ.κ Μπόλαρης,Αηδόνης αλλά και η κ.Τζάκρη που επηρεάζονται από τον κ.Λοβέρδο. Το ίδιο ισχύει και για τον κ.Μωραϊτη που επηρεάζεται από τον κ.Χρυσοχοϊδη. 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Προεδρικό πραξικόπημα στη Λιθουανία



Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη Λιθουανία. Προχθές έγινε ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών. Ο λιθουανικός λαός ψήφισε υπέρ των κεντροαριστερών κομμάτων και τους έδωσε την εντολή να σχηματίσουν κυβέρνηση, αλλά η δεξιά πρόεδρος της χώρας... πρόβαλε βέτο (!) στη συγκρότηση κεντροαριστερού κυβερνητικού συνασπισμού υπό το κόμμα που πήρε τις περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών που έγιναν στις 14 Οκτώβρη. Απαγορεύοντας ουσιαστικά τη συμμετοχή στην κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος που νίκησε στις εκλογές, η δεξιά πρόεδρος προσπαθεί να επιβάλει πραξικοπηματικά τον ομοϊδεάτη της δεξιό πρωθυπουργό Αντριους Κουμπίλιους, τον οποίον όμως οι Λιθουανοί ψηφοφόροι κατακρεούργησαν εκλογικά λόγω της κτηνώδους πολιτικής λιτότητας που ακολούθησε εναντίον τους και τον έριξαν στην τρίτη θέση με ποσοστό μόλις 14,84%! Η υπόθεση αποκτά σοβαρότατες διεθνείς πολιτικές διαστάσεις...
Η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκρίμπαουσκαϊτε δεν είναι απλώς δεξιά. Πριν γίνει πρόεδρος στη χώρα της, όπου είναι πραγματικά δημοφιλής, ήταν επίτροπος Προϋπολογισμού στην ΕΕ και θεωρείται άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης των Γερμανών - οι αντίπαλοί της την κατηγορούν ότι είναι τυφλό όργανο του Βερολίνου. Αντιθέτως, ο πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος που πήρε τις περισσότερες ψήφους (20,03%) Βίκτορ Ούσπασκιτς, δεν είναι μόνο ο πλουσιότερος Λιθουανός με αμύθητη περιουσία που υπολογίζεται γύρω στα 13 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι επιπλέον ρωσικής καταγωγής και υποστηρίζει στενότερες σχέσεις με τη Μόσχα. Εχοντας αυτά κατά νου, εύκολα σχηματίζεται η πεποίθηση ότι η πρόεδρος της Λιθουανίας δρα στη συγκεκριμένη περίπτωση με τρόπο που επιχειρεί να αποτρέψει το σάρωμα της γερμανόδουλης κυβέρνησης της λιθουανικής Δεξιάς που εξόντωσε τον λαό της χώρας στη λιτότητα και την αντικατάστασή της από μια τρόπος του λέγειν κεντροαριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία θα επιζητεί σχέσεις και με τη Ρωσία, αντί να είναι μονομερώς προσανατολισμένη προς το Βερολίνο. Ενα δευτερεύον, αλλά όχι και ασήμαντο στοιχείο για την ΕΕ είναι να διακοπεί, έστω και πραξικοπηματικά, αυτή η ατελείωτη σειρά εκλογικής συντριβής όλων των κυβερνήσεων των κρατών - μελών της που ακολουθούν πολιτικές λιτότητας 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μ.Χατζιδάκις - Το Βάλς των Χαμένων Ονείρων


 Ανθρώπινο είναι αλλά άδικο και σκληρό κάποιοι να μην κοιμούνται καθόλου  από την πρώτη μέρα της χρεοκοπίας και να την βλέπουν να εξελισεται μπροστα τους. Άδικο και σκληρό  το ότι δεν ξυπνάμε όλοι μαζί αλλά  άλλος πριν τρία χρόνια άλλος σήμερα κι άλλοι ενδιάμεσα ανάλογα το πότε τον χτυπήσαν. Σημάδι ακλόνητο πως είχαμε καταρρεύσει ως κοινωνία και ως συνεκτικό σύστημα.

Άδικο και σκληρό να ξυπνούν κάποιοι  σταδιακά και να βλέπουν του άλλους στην κοσμάρα τους όπου αισθανονται ασφαλείς και όπου θαρρούν πως δεν θα τους  χτυπήσουν.

Άδικο και σκληρό να βλέπεις την καταστροφή και να ξέρεις πως η λύση είναι -και πάλι- η διασπορά των Ελλήνων στα πέρατα της γης. Σε κάθε χρεοκοπία αντιδράσαμε με τον ίδιο τρόπο και κάναμε 4-5 σειρές μεταναστών Ελλήνων. Πρέπει να είσαι πολύ γουρούνι τεχνοκράτης για να αντιμετωπίσεις  ως απλό αριθμό τα δυο-δυόμισι εκατομμύρια που θα πρέπει να ξενιτευτούν πριν ανασάνουν όσοι μείνουν πίσω.
Το παρακολουθούμε  απ την αρχή το θέμα και δυστυχώς  δεν κοιμηθήκαμε ούτε ώρα. Καθημερινά γύρω μας κάποιος “αρπάζει φωτιά” και μετά σβήνει,  καθώς περνά στον ατομισμό και σκέφτεται να φύγει.
Κι αν μπορεί να το κάνει φεύγει.  Ξέρουμε όλοι πια κάποιον που έφυγε ήδη.  Αυτό θα γίνει ξανά  και ξανά αλλά ποτέ δεν θα γίνει μαζικά
Μαζικό θα είναι στο τέλος όταν θα μετρηθούμε…
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΘΕΙ 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν έχουν καμία νομιμομοποίηση να ψηφίσουν τα μέτρα



Έστω και την ύστατη ώρα μπορεί να υπάρξει μία ελπιδοφόρα αλλαγή στη ροή των πραγμάτων. Να γίνει μία ανατροπή, που μπορεί να δώσει άλλη προοπτική στη χώρα, στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στην Ευρώπη.

Λένε ότι είναι τρέλα να μην ψηφίσει η ελληνική Βουλή τα μέτρα, που απαιτεί η τρόικα. Την ιστορία όμως την γράφουν πολλές φορές οι «τρέλες» - είχαμε αυτές τις μέρες την ευκαιρία να θυμηθούμε τι έγινε στην ιστορική διαδρομή αυτής της χώρας, με τις μεγάλές "τρέλες" της.

Δεν γίνεται να ψηφίσει η ελληνική Βουλή ένα πακέτο μέτρων, που όλοι λένε ότι οδηγεί σε νέα αδιέξοδο και δεν δίνει καμία πραγματική λύση στο πρόβλημα – πέρα από το γεγονός ότι είναι άδικο και βάρβαρο.
Όμως το πιο σοβαρό στοιχείο για μία χώρα, που γέννησε τη Δημοκρατία είναι τούτο: Το πακέτο των μέτρων, τουλάχιστον όπως το ξέρουμε τώρα από τις διαρροές και τις πληροφορίες, δεν έχει καμία σχέση με την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, ούτε φυσικά με τις προεκλογικές εξαγγελίες τους. Άρα δεν έχει καμία νομιμοποίηση.
Άλλα υποσχέθηκαν τα τρία κόμματα προεκλογικά, άλλα συμφώνησαν μετεκλογικά και εντελώς άλλα αντιπροσωπεύει το πακέτο των μέτρων, στο οποίο κατέληξε η συζήτηση με την τρόικα. Η εντολή που πήραν στις 17 Ιουνίου έλεγε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, επιμήκυνση του προγράμματος, όσο το δυνατόν λιγότερα βάρη σε εργαζόμενους και συνταξιούχους και φυσικά καμία άλλη αλλαγή στα εργασιακά. Πέντε μήνες μετά, όλα εξελίχθηκαν προς την αντίθετη κατεύθυνση – μα όλα!!!
Άλλα προβλέπονται στο δεύτερο μνημόνιο, που ενέκρινε η ελληνική Βουλή την περασμένη άνοιξη και άλλα απαιτεί η τρόικα τώρα. Να με συγχωρούν όσοι κόπτονται για τη «σωτηρία της πατρίδας» και άλλα τέτοια, αλλά αυτό δεν είναι ούτε έντιμη στάση, ούτε ειλικρινής σχέση, ούτε πολύ περισσότερο ένδειξη ότι ζούμε σε Δημοκρατία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιδού τα χρονοδιαγράμματα πώλησης για ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, αποθήκες Ν. Καβάλας, ΔΕΗ...



Τις ημερομηνίες –κλειδιά για τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις της προσεχούς 2ετίας περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης που παρουσίασε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τ. Αθανασόπουλος αναφορικά με ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, Αποθήκες Φυσικού Αερίου Νοτίου Καβάλας, και ΔΕΗ.
Καταρχήν, στην περίπτωση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα με το αναλυτικό πλάνο που παρουσίασε ο κ. Αθανασόπουλος, παραμένει όπως φαίνεται η αρχική προθεσμία της προσεχούς Δευτέρας 5 Νοεμβρίου για την υποβολή των μη δεσμευτικών προσφορών. Εντός του α’ 3μήνου 2013 θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές, και εντός του β’ 3μήνου 2013 θα πρέπει να έχει υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο.
Στις επόμενες τρεις αποκρατικοποιήσεις, οι προκηρύξεις των προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνουν μέσα στο α’ 3μηνο του 2013 για το 35,5% των ΕΛΠΕ, το Μάιο 2013 για την παραχώρηση της χρήσης εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων αποθηκών της Ν. Καβάλας, και στο δ’ 3μηνο του 2013 για τη ΔΕΗ, για την οποία -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο του ΤΑΙΠΕΔ- δεν έχει ακόμη αποφασιστεί το μοντέλο ιδιωτικοποίησης.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η NASA αντιγράφει τη σύσταση των αγγείων της αρχαίας Ελλάδας, για τη μόνωση των διαστημοπλοίων της!



Το περίφημο μελανό υάλωμα των αττικών αγγείων που κανείς ως τώρα δεν έχει καταφέρει να μιμηθεί, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επιστημόνων της NASA, οι οποίοι ενδιαφέρονται να το αναπαράγουν και να το χρησιμοποιήσουν για τη μόνωση των διαστημοπλοίων τους. 
Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το υάλωμα αυτό είναι ουσιαστικά ένα νανοϋλικό με ιδιαίτερες μηχανικές και χημικές ιδιότητες και η NASA αναζητά σε αυτό τα μυστικά που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν να βελτιώσει την ανθεκτικότητα των κεραμικών που χρησιμοποιεί για τη μόνωση των διαστημοπλοίων της.
Σύμφωνα με τις έρευνες, το μυστικό της ανθεκτικότητας βρίσκεται στο άργιλο, που υπήρχε σε αφθονία στο ελληνικό χώμα και προμήθευε στους κεραμείς τις πρώτες ύλες για να πετύχουν ένα υάλωμα εξαιρετικής αντοχής και ποιότητας.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αλκαλοαργιλοπυιτικό γυαλί, με νανοκρυστάλλους μαγνητίτη, το οποίο έχει υψηλό οξείδιο του αργιλίου, το οποίο συμμετέχει στη διαμόρφωση του γυαλιού εξίσου με το οξείδιο του πυριτίου, γεγονός που του προσδίδει μεγάλη ανθεκτικότητα στη διάβρωση και ιδιαίτερη μηχανική αντοχή.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι η NASA αποφάσισε να στραφεί στα μυστικά της αρχαιοελληνικής κεραμοποιίας προκειμένου να βελτιώσει τις δικές της τεχνολογίες. 
ΠΗΓΗ:.to-parakseno.gr

Δελτίο Τύπου - ΟΧΙ στο εν κρυπτώ ξεπούλημα των ΔΕΚΟ - Παράσταση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ στη Βουλή



Η ΓΣΕΕ έχει κατ’επανάληψη εκφράσει με έντονο τρόπο την πλήρη και ριζική διαφωνία της στην εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος.
Η εμμονή σ’αυτή την αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη πολιτική, προωθεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών και των κερδοσκόπων αρπακτικών που θέλουν να βάλουν στο χέρι τις κερδοφόρες (χρυσοφόρες) επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και την περιουσία του δημοσίου, όσο- όσο και όπως – όπως.
Στο όνομα μείωσης του χρέους και διασφάλισης των δανειστών, απογυμνώνεται το κράτος και τα συμφέροντα των πολιτών, με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες από κάθε κοινωφελή και κοινωνική δραστηριότητα.
Ας σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι οι μόνες που λειτουργούν ως μοχλοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και άσκησης παρεμβατικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους.
Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, για την έγκριση ή όχι της κάθε μιας ιδιωτικοποίησης είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ συνταγματική και ηθική επιταγή για τους 300 Βουλευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου οι οποίοι έχουν εντολή να διασφαλίζουν τη νομιμότητα ,το δημόσιο συμφέρον και μακροπρόθεσμο κοινωνικό όφελος.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει, η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης να ανατεθεί σε δήθεν «ανεξάρτητους τεχνοκράτες» πολύ περισσότερο γιατί τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής (εκποίηση του IBC) εμπίπτουν σε εισαγγελική αρμοδιότητα για τις διαδικασίες αλλά και για το ΤΙΜΗΜΑ! Ως ένδειξη διαμαρτυρίας η ΓΣΕΕ και συνδικαλιστικά στελέχη των ΔΕΚΟ, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη 30/10/12 παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, ώρα 18:00 και θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Σώματος και στις Κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.
ΟΧΙ 
ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΟΧΙ
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ «ΔΩΡΑΚΙ» στους ΥΜΕΤΕΡΟΥΣ
ΟΧΙ
ΣΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
ΠΗΓΗ:.gsee.gr

Παραιτήθηκε ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΣ στην Αχαΐα - "Βολές" κατά της ηγεσίας στην επιστολή του



Με αυτή την επιστολή, γεμάτη "βολές" κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, υπέβαλε την παραίτησή του ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Αχαία, Παναγιώτης Αλεξόπουλος.
Στην επιστολή του, που απευθύνεται προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, 
μιλά για την κατάσταση που έχει φτάσει μέχρι τώρα η χώρα και κυρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι από τις συνεχείς περικοπές και τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα.

Η επιστολή, που δημοσιεύεται στο PatrasTimes, αναφέρει:

Η μακροχρόνια ενασχόληση μου με τα κοινά και η ενεργός συμμετοχή μου στο ΠΑΣΟΚ, εμπνεύστηκαν από τις αρχές και τα ιδεώδη της 3ης του Σεπτέμβρη και σκοπό είχαν την προσφορά μου υπέρ του κοινωνικού συνόλου, βασισμένη στις αξίες της ανιδιοτέλειας, της αξιοπρέπειας, της συνέπειας και της διαφάνειας.

Έτσι πορεύτηκα από το Μάιο του 2008, όπου τα μέλη και οι φίλοι της οργάνωσης μας, με εξέλεξαν στην θέση του Γραμματέα της Ν.Ε.. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, με τους οποίους δώσαμε πολλούς πολιτικούς αγώνες.

Τα τελευταία δύο χρόνια όμως, η παράταξη μας, η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου που τόσα πρόσφερε σε αυτόν τον τόπο, απώλεσε τόσο το κινηματικό της χαρακτήρα όσο και κάθε δεσμό που διατηρούσε με την κοινωνία.
Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται εντονότερα σε εκείνες τις κοινωνικές ομάδες, που επί χρόνια αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της παράταξής μας: Tους αγρότες, τους εργάτες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, την μεσαία αστική τάξη. 
Οι αρχές και οι αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη, υποτιμήθηκαν ή -ακόμα χειρότερα- ξεχάστηκαν και αγνοήθηκαν από τις ηγεσίες του κινήματός μας.
Στο όνομα της οικονομικής κρίσης, ξεπεράσαμε ακόμα και τις κόκκινες γραμμές της ιδεολογίας μας, επιδοθήκαμε σε ένα συνεχόμενο ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων, σε μία φοροεπιδρομή που υπαγορεύτηκε από τις απαιτήσεις των δανειστών μας, που σκοπό είχαν την μείωση των δαπανών, την καλυτέρευση των χρηματοοικονομικών δεικτών, την παραμονή στον κλειστό πυρήνα του Ευρώ και της Ευρωζώνης, την ανάπτυξη και την ευημερία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βραβευμένος μετεωρολόγος δηλώνει ότι ο τυφώνας sandy είναι κατασκευασμένος - video



Ο Μετεωρολόγος Scott Stevens δηλώνει σε συνέντευξη στον Alex Jones ότι αυτός και άλλοι συνάδελφοί του μετεωρολόγοι θεωρούν τελείως αφύσικη την δημιουργία καθώς και την πορεία που ακολουθεί ο τυφώνας Sandy.
Επιβεβαιώνει επίσης ότι η τεχνολογία μετατροπής καιρού υπάρχει στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1960 και σήμερα έχει τελειοποιηθεί.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξαγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία: όλα εξαρτώνται από τη ζήτηση και τις τιμές


нефть добыча нефть насос месторождение
Στο τέλος του τρέχοντος έτους, στη Ρωσία δεν θα μείνουν αδιάθετα τα μεγάλα ανακαλυφθέντα κοιτάσματα πετρελαίου. Αυτό, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αξιοποίησης του Υπεδάφους (Rosnedra) θα συμβεί μετά τις δημοπρασίες τριών κοιτασμάτων, που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο.

Το επικείμενο γεγονός δεν σημαίνει καθόλου ότι οι εφεδρείες αύξησης της εξόρυξης πετρελαίου έχουν εξαντληθεί. Οι ειδικοί λένε ότι ακόμα και η περιοχή Τιουμέν, που είναι, όπως θα έλεγε κανείς, η πιο εξερευνημένη από την άποψη της γεωλογίας, στην πραγματικότητα ωστόσο έχει διερευνηθεί λιγότερο από το 50%. Το συνολικό ποσό των αποθεμάτων πετρελαίου στην Ανατολική Σιβηρία εκτιμάται σε 17-20 δισεκατομμύρια τόνους. Εκτός απ’ αυτό, υπάρχει ακόμα και η ρωσική υφαλοκρηπίδα,- είπε ο Γκενάντι Σμάλ, πρόεδρος της Ένωσης Παραγωγών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ρωσίας.
- Δεν είπε ακόμα τον λόγο της η Δυτική Σιβηρία. Δεν έχουν εξερευνηθεί καθόλου, π.χ. το κεντρικό τμήμα της Αυτόνομης Περιφέρειας Χάντι-Μάνσισκ και το δυτικό τμήμα της χερσονήσου Γιαμάλ. Τελευταία έχει ρυθμιστεί η εξόρυξη στο νότιο τμήμα της περιοχής Τιουμέν. Αλήθεια, προς το παρόν σε μικρές διαστάσεις, αλλά με πολύ καλή προοπτική. Το δυναμικό του υπεδάφους δεν έχει εξαντληθεί και το κυριότερο - είναι ανεξερεύνητο 100%.
Ο διευθυντής του Ταμείου Ενεργειακής Ανάπτυξης Σεργκέι Πίκιν με τη σειρά του, θεωρεί ότι οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες θα πρέπει να επικεντρωθούν στα εν ενεργεία κοιτάσματα. Μάλιστα, ο λόγος πρέπει να γίνεται, πρώτ’ απ’ όλα, για την αποτελεσματικότητα της αξιοποίησής τους.
Οι βεβαιώσεις ότι η καθυστέρηση στην έναρξη αξιοποίησης νέων κοιτασμάτων μπορεί να ασκήσει κατά κάποιο βαθμό επίδραση στη μείωση του ρωσικού εξαγωγικού δυναμικού, είναι απλώς αβάσιμες,- τόνισε ο Γκεννάντι Σμαλ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νετανιάχου: Ένα στρατιωτικό πλήγμα στο Ιράν, θα ήταν ωφέλιμο και για τα αραβικά κράτη



Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ. Νετανιάχου, υποστήριξε με σημερινές του δηλώσεις ότι ένα στρατιωτικό πλήγμα του εβραϊκού κράτους στο Ιράν, θα ήταν ωφέλιμο και για τα αραβικά κράτη καθώς θα τα απαλλάξει από μια δυνητική απειλή, τονίζοντας επίσης ότι μια τέτοια κίνηση θα μειώσει τις εντάσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή.
Σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στο γαλλικό περιοδικό Paris Match ενόψει της επίσκεψής του στη Γαλλία, ο Νετανιάχου δηλώνει πως ένα τέτοιο πλήγμα δεν πρόκειται να επιδεινώσει τις περιφερειακές εντάσεις, όπως διατείνονται πολλοί επικριτές του.
«Πέντε λεπτά κατόπιν, αντίθετα με όσα υποστηρίζουν οι διάφοροι σκεπτικιστές, πιστεύω πως ένα αίσθημα ανακούφισης θα απλωθεί σε όλη την περιοχή», υποστήριξε. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ