Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Είναι νόμιμοι όροι στις συμβάσεις εργασίας που καθιστούν υπεύθυνους τους εργαζόμενους για την τήρηση του ωραρίου;

Από το ergasiaka-gr.net
Παρατηρείται το φαινόμενο σε όρους των συμβάσεων εργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και εργαζομένων να μεταβιβάζεται η ευθύνη της νόμιμης τήρησης των χρονικών ορίων εργασίας στους εργαζόμενους καθώς και της οποιασδήποτε αλλαγής του προκαθορισμένου ωραρίου, ζητήματα για τα οποία μάλιστα πολλές φορές η επιχείρηση μπορεί να ζητήσει αποζημίωση από τον εργαζόμενο για τυχόν διαφυγόντα κέρδη σε περιπτώσεις που εκτίθεται από τη μη τήρηση της νομιμότητας ή και του καταλογισμού παραβάσεων από τις αρμόδιες αρχές (όπως αναγράφεται σε όρους συμβάσεων).

Οι όροι αυτοί μετακυλούν..

Η ΕΕ καλείται να εντείνει τα μέτρα για το κλίμα

Από το energypress.gr
Σε ψήφισμα σχετικά με την COP24 που εγκρίθηκε, οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν ότι οι τρέχουσες δεσμεύσεις της σύμβασης-πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) θα περιορίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη συγκρατώντας την αύξηση της θερμοκρασίας μονάχα σε περίπου 3,2 βαθμούς, πράγμα που απέχει από τους απαιτούμενους 2 βαθμούς.

Οι ευρωβουλευτές θεωρούν ότι..

Η νέα γεωπολιτική πραγματικότητα στην αγορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Από το bankingnews.gr
Η Γερμανία παραδέχεται ότι χρειάζεται περισσότερα από τη Ρωσία από τον αγωγό φυσικού αερίου Nordstream 2

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών οι ΗΠΑ, η Πολωνία και οι Βαλτικές χώρες πολέμησαν κατά της κατασκευής του αγωγού Nordstream 2.

Ο αγωγός Nordstream 2 είναι και ήταν πάντα μια αντίδραση στην εμπλοκή των ΗΠΑ στην ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης, κύκλος ο οποίος ξεκίνησε ..

"Μαζί με τα ξερά μην καούν και τα χλωρά", προειδοποιεί η ενεργειακή βιομηχανία για την οδηγία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων

Από το energypress.gr
Έντονη κριτική φέρεται να ασκεί η ενεργειακή βιομηχανία για την νομοθεσία της ΕΕ σχετικά με την προστασία δεδομένων, σε ανοικτή επιστολή της προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία λαμβάνει υπόψη της μόνο τα cookies από ιστοσελίδες και εφαρμογές αλλά αγνοεί την ενεργειακή βιομηχανία, καθώς οι επιχειρήσεις διαχείρισης έξυπνης ενέργειας θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σοβαρές επιπλοκές εάν η ΕΕ τους εμποδίσει να επεξεργάζονται δεδομένα από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, γεννήτριες και μπαταρίες, όπως υποστηρίζουν.

Στην εν λόγω επιστολή, η οποία..

Baker Hughes: Σε υψηλό τριετίας οι πλατφόρμες πετρελαίου στις ΗΠΑ – Έφθασαν τις 875

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας πρόσθεσαν νέες πλατφόρμες πετρελαίου για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, διατηρώντας το υψηλό τριών ετών, καθώς η μείωση της παραγωγικότητας σε ορισμένα πεδία σχιστόλιθου αναγκάζει τις εταιρείες να ασκήσουν μεγαλύτερη δραστηριότητα για να διατηρηθεί η παραγωγή.

Συγκεκριμένα προστέθηκαν..

Ο ηθικός κατήφορος της δήθεν αριστεράς εξελίσσεται πλέον σε απέραντη μουρλαμάρα;


Από το greeklignite.blogspot.com
Tο 2019 είναι χρονιά απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων, καθώς έχουμε και αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές και, βεβαίως, βουλευτικές. Με την υπογραφή της βδελυρής Συμφωνίας των Πρεσπών ο αναλώσιμος Τσίπρας βούλιαξε πολιτικά στη Μεγάλη Πρέσπα και ξανάνοιξε το χορό των τεράτων στην πολιτική σκηνή, ένα απ' τα τέρατα που πλέον μας απειλούν είναι η παλινόρθωση του καθεστώτος που μας χρεοκόπησε σε καιρό ειρήνης. Η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα μυρίζει μπαρούτι για το Σύριζα και φαίνεται πως το άγχος της αβέβαιης εκλογικής αναμέτρησης φέρνει προχωρημένο εκνευρισμό. Ας δούμε λοιπόν ένα νεότερο κατόρθωμα, που μας έρχεται απ' την περιοχή της Πτολεμαΐδας.

Ίσως κάποιοι θυμάστε πως πριν από έξι μήνες έγραψα για Το "ηθικό πλεονέκτημα", που έγινε "ηθικός κατήφορος", της δήθεν "πρώτης φορά αριστεράς". Ήταν σε μια..