Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ! Η Εφορία ζητά στο τριπλάσιο όσα πήραν οι άνεργοι από επιδοτούμενα σεμινάρια!

20140412-195551.jpg
Ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τους ανέργους που παρακολούθησαν επιδοτούμενα σεμινάρια το 2013. Η Εφορία τους ζητά να της …επιστρέψουν και μάλιστα στο τριπλάσιο (ουσιαστικά) τα λεφτά που πήραν, καθώς χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο εισόδημα ως αποτέλεσμα από εμπορικές επιχειρήσεις!
Αυτό δυστυχώς ισχύει με τα τωρινά δεδομένα, γιατί το εκλαμβάνει στο σύστημα ως εισόδημα απο επιχειρηματική

δραστηριότητα!! Δείτε τι γράφει το thebest.gr

Για γέλια και για κλάματα είναι η καταγγελία που κάνει ο Σύλλογος των Λογιστών της Αχαΐας, αναφορικά με τους ανέργους που παρακολούθησαν επιδοτούμενα σεμινάρια το 2013. Η Εφορία τους ζητά να της επιστρέψουν και μάλιστα στο τριπλάσιο τα λεφτά που πήραν καθώς χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο εισόδημα ως αποτέλεσμα από εμπορικές επιχειρήσεις!

Το γεγονός ευαισθητοποίησε τους λογιστές, ο πρόεδρος των οποίων Γιάννης Βάρδας, έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρναρά, αλλά και τον γ.γ. Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ζητώντας αποκατάσταση της αδικίας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σχετικά με την φορολόγηση των εισοδημάτων από σεμινάρια που παρακολούθησαν οι άνεργοι την χρήση 2013, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στην εκκαθάριση του οικονομικού έτους 2014 το Υπουργείο Οικονομικών στην ουσία, ζητά την επιστροφή τους στο τριπλάσιο και παραπάνω.

Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι είναι εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα όταν ο φορολογούμενος δεν έχει άλλο εισόδημα η φορολογία επιβάλλεται στα τεκμήρια διαβίωσης (ακίνητα, αυτοκίνητα κ.λ.π) και όταν αυτά δεν υπάρχουν στο ατομικό τεκμήριο διαβίωσης (3.000 ευρώ).

Αποτέλεσμα αυτού είναι για άνεργο ο οποίος δεν έχει τεκμήρια από περιουσιακά στοιχεία να φορολογείται στο ατομικό τεκμήριο διαβίωσης 3.000 ευρώ αι με συντελεστή 26% που σημαίνει ότι θα πληρώσει 780 ευρώ φόρο και επιπλέον προκαταβολή 55% δηλαδή συνολικά 1.209 ευρώ. Δηλαδή για επιδότηση του ανέργου 385 ευρώ (μικτά) ο φόρος που θα πληρωθεί θα είναι 1.209 ευρώ…

Χωρίς καμία άλλη αναβολή θα πρέπει να τροποποιήσετε άμεσα τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ούτως ώστε το εισόδημα από τα σεμινάρια Οικονομικού έτους 2014 να φορολογείται σαν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες με την κλίμακα των μισθωτών και να  έχει την μείωση των 2.100 ευρώ.»

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Αναβλήθηκε για τον Ιούνιο το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Για την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου αναβλήθηκε το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καθώς δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των πρωτοβάθμιων Σωματείων ως προς τον τρόπο κάλυψης του οικονομικού ανοίγματος της Ομοσπονδίας.

Η αναβολή αποφασίστηκε έπειτα από πρόταση των Σωματείων των Διοικητικών (ΕΔΟΠ-ΔΕΗ), αλλά και των καταμετρητών, επιστημονικού προσωπικού, μηχανικών κ.α. που δεν δέχθηκαν την πρόταση των υπολοίπων, να δοθούν εξουσιοδοτήσεις προς την επιχείρηση προκειμένου να παρακρατά αυξημένη εισφορά υπέρ της ΓΕΝΟΠ απευθείας από τους μισθούς των εργαζομένων.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές, μετά τον έλεγχο του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στη ΓΕΝΟΠ οι εισφορές που παρακρατούνται από τους μισθούς αποδίδονται στα πρωτοβάθμια Σωματεία και όχι στην Ομοσπονδία. 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι:

-Τυχόν συνέχιση του συνεδρίου χωρίς τη συμμετοχή των αντιπροσώπων που δεν δέχονταν να δοθούν εξουσιοδοτήσεις θα οδηγούσε σε νομική προσβολή της εγκυρότητας του συνεδρίου.

-Πολλά Σωματεία ζήτησαν να υπάρξει αναλυτική έκθεση για το ύψος του χρέους της ΓΕΝΟΠ και τον τρόπο που δημιουργήθηκε πριν συνέλθει και πάλι το συνέδριο, στις αρχές Ιουνίου.

-Και τέλος, ότι σε μια περίοδο που δρομολογείται η αποκρατικοποίηση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η δημιουργία της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» που θα δημιουργηθεί με την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με το οικονομικό άνοιγμα της Ομοσπονδίας, και βέβαια με τον - κατά το προεδρείο του Συνεδρίου - «φραστικό εκτροχιασμό» της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων κυρίας Ρ. Μακρή.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Μεγάλα Βιομηχανικά Ατυχήματα SEVESO (+playlist)

Σοβαρές καταγγελίες Ρώσων για τα ενεργειακά αποθέματα της Κριμαίας


Τεμιργκάλιεφ: Τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες της Κριμαίας δεν θα πάνε στις τσέπες των Δυτικών

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου Chernomorneftegaz, στη Μαύρη Θάλασσα της Κριμαίας, είναι κομμάτι της παγκόσμιας προσπάθειας για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων, έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook ο πρώτος αντιπρόεδρος της ΚριμαίαςΡούσταμ Τεμιργκάλιεφ, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στη «μαύρη λίστα» του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Τεμμιργκάλιεφ αναφέρει ότι η Αμερική δηλώνει υπέρ της «δημοκρατίας» στην Ουκρανία, καθώς επίσης και στο Ιράκ και στη Λιβύη, δηλώσεις που «πολύ συχνά συνοδεύονται από συμβάσεις αμερικανικών εταιριών για αποκλειστική εξόρυξη υδρογονανθράκων από τις χώρες αυτές».

«Το κομμάτι της Μαύρης Θάλασσας γύρω από την Κριμαία είναι πλούσιο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, και πολλές εταιρίες της Δύσης το εποφθαλμιούν στοχεύοντας σε υπερκέρδη. Όμως η Κριμαία έχει ενταχτεί στη Ρωσία και η Chernomorneftegaz αποτελεί ιδιοκτησία της Κριμαίας. Άρα τα έσοδά της από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της χερσονήσου – δεν πρόκειται να καταλήξουν στις τσέπες των Δυτικών», υπογράμμισε ο αξιωματούχος της Κριμαίας. 

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ συμπεριέλαβε χθες στη «μαύρη λίστα» του τηνChernomorneftegaz. Σύμφωνα με την αναφορά του, αυτό συνεπάγεται τον έλεγχο των εξαγωγών της στις ΗΠΑ, με ενδεχόμενη άρνηση των προσφορών. Όπως ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος, η ένταξη της εταιρίας της Κριμαίας στη «μαύρη λίστα» αποτελεί μήνυμα ότι η κυβέρνηση της Αμερικής καταδικάζουν τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία Τώρα

ΠΗΓΗ:infognomonpolitics.blogspot.gr

Σουηδία: Τέλος το 8ωρο, εφαρμογή 6ωρου με ίδιες αποδοχές Το Πείραμα


Το δημοτικό συμβούλιο του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας αποφάσισε να μειώσει τις ώρες εργασίας σε έξι, καταργώντας το οκτάωρο στις δημοτικές υπηρεσίες και διατηρώντας παράλληλα τις αποδοχές στο ίδιο επίπεδο.

Πρόκειται για ένα «πείραμα», που αποφάσισε η δημοτική αρχή της δεύτερης μεγαλύτερης σουηδικής πόλης, ο συνασπισμός των Κοκκινοπράσινων ( Αριστεροι - Σοσιαλδημοκράτες - Πράσινοι), το οποίο θα διαρκέσει δοκιμαστικά ένα χρόνο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών. 

«Πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να το επιχείρησουμε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Mats Pilhem, όπως αναφέρει η Independent. Μία από τις υπηρεσίες που θα εφαρμοστεί το νέο ωράριο είναι τα γηροκομεία. Μετά από ένα χρόνο θα αξιολογηθεί το αποτέλεσμα του εγχειρήματος. «Θα συγκρίνουμε το πριν και το μετά και θα δούμε τις διαφορές. Ελπίζουμε πως το προσωπικό θα είναι αποτελεσματικότερο και θα αισθάνεται καλύτερα, ψυχικά και σωματικά», τόνισε ο Mats Pilhem.

Το «πείραμα» βασίζεται σε έρευνες που δείχνουν πως με μειωμένο ωράριο βελτιώνεται η παραγωγή καθώς οι εργαζόμενοι νιώθουν κουρασμένοι μετά από έξι ώρες εργασίας, γεγονός που επηρεάζει σωρευτικά την παραγωγικότητα τους.

Ο Mats Pilhem σημείωσε πως το «πείραμα» εφαρμόστηκε και σε μια αυτοκινητοβιομηχανία της περιοχής και τα αποτελέσματα ήταν «ενθαρρυντικά». Ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε πως με το νέο ωράριο επιτυγχάνονται δύο στόχοι. Ο πρώτος είναι η αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα και ο δεύτερος είναι η δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

ΠΗΓΗ:tvxs.gr