Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Novak: Η Ρωσία συμμορφώνεται με την συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η Ρωσία συμμορφώνεται πλήρως με τη δέσμευσή της να μειώσει σταδιακά την παραγωγή πετρελαίου, δήλωσε τη Δευτέρα  4/2/2019 ο υπουργός Ενέργειας Alexander Novak.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Novak  η ρωσική παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε κατά 47.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιανουάριο σε σχέση..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ


Ο EU-OSHA σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, ανακοινώνοντας μια έρευνα σχετικά με την έκθεση σε παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου στην εργασία

Από το osha.europa.eu 
Ο καρκίνος αποτελεί σημαντική αιτία θανάτων οι οποίοι συνδέονται με την εργασία στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε αξιόπιστα και συγκρίσιμα δεδομένα σχετικά με την έκθεση σε παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου στον χώρο εργασίας στην Ευρώπη, με στόχο την προστασία των εργαζομένων και την καταπολέμηση του καρκίνου που συνδέεται με την εργασία.

Έτσι, ο EU-OSHA ανακοινώνει με μεγάλη ικανοποίηση ότι στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου το τριμερές διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού έδωσε ..

Σημαντικά ευρύματα υδρογονανθράκων από την Aker BP στη Βόρεια Θάλασσα

Από το energypress.gr
Την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωση η Νορβηγική εταιρεία Aker BP, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ενώ διεξήγαγε γεωτρήσεις κοντά στο κοίτασμα Alvheim στη Βόρεια Θάλασσα.

Γνωστό και ως Froskelaar Main (πόδι βατράχου – Frog’s Leg) εκτιμάται ότι φιλοξενεί 45 με 153 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, ενώ το στρώμα..

Η ντιζελοκίνηση στην Αθήνα συμβάλλει στην εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονα και σε καρδιοπάθειες

Από το energypress.gr
Έγκλημα εκ προμελέτης χαρακτηρίζει την ντιζελοκίνηση στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ) Ευάγγελος Φιλόπουλος, σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου "104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ", ενόψει της 4ης Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

"Το ντίζελ είναι τοξικό και δεν προκαλεί μόνο οπτικό νέφος. Έχει φανεί ότι ακόμα και τα τελευταίας γενιάς αυτοκίνητα εξακολουθούν να είναι..

Δελτίο Τύπου του υπευθύνου ενέργειας και περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αρβανιτίδη



                                 Γιατί η Κυβέρνηση «τορπιλίζει» την εργασιακή ειρήνη 
                                         με τους εργαζόμενους στο Φυσικό Αέριο;

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Αερίου-ΔΕΔΑ (που είναι 100% θυγατρική της ΔΕΠΑ) αυτές τις μέρες, υπογραμμίζουν με τον πιο έντονο τρόπο την αδυναμία των διοικήσεων των εταιριών του Ομίλου ΔΕΠΑ να αντιμετωπίσουν τόσο τα τρέχοντα, όσο και τα στρατηγικά θέματα που απασχολούν τις εταιρίες του Ομίλου.

Το εξαιρετικά υψηλό τίμημα που καταβλήθηκε στη SHELL για την αποχώρησή της, η σκανδαλώδης εμπλοκή των διοικήσεων της ΔΕΠΑ στη συνεχιζόμενη εξυπηρέτηση της ΕΛΦΕ, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, η σημαντική απώλεια..

ΕΛΠΕ & Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Υπέγραψαν Τριετές Μνημόνιο Συνεργασίας

Από το neaselida.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ επενδύει με συνέπεια στην Εκπαίδευση, την Έρευνα και την Καινοτομία, με στόχο την υποστήριξη των νέων Επιστημόνων και της Εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, συνυπεγράφη στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Μνημόνιο Συνεργασίας τριετούς διάρκειας, από τον Πρόεδρο του ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΠΕ κ. Ευστάθιο Τσοτσορό, την Αντιπρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγήτρια κα Μαρία Μιχαλοπούλου και τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Προγράμματος..

Ε.Ε: Τα Πολυετή Φυτά Μπορούν να Παίξουν Σημαντικό Ρόλο για την Παραγωγή Βιοαερίου

Από το energia.gr
Η βιοενέργεια θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου της ΕΕ για αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μέχρι το 2020, κατά 20%, επισημαίνει σε ενημερωτικό του δελτίο το Κέντρο Γνώσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βιοοικονομία.

Παράλληλα, προβλέπει ότι η συνολική ζήτηση βιομάζας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, για  θέρμανση, αλλά και για χρήση της στις μεταφορές..

Κίνα και LNG: Συνεχίζεται και το 2019 η Αύξηση στη Ζήτηση Αλλά οι Ιλιγγιώδεις Ρυθμοί Είναι Πια Παρελθόν

Από το energia.gr
Η Κίνα θα συνεχίσει να είναι και το 2019 η αγορά με τη μεγαλύτερη ζήτηση για LNG στον κόσμο. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του εξειδικευμένου ενεργειακού ιστότοπου oilprice.com, η ιλιγγιώδης ανοδική τάση της ζήτησης για υγροποιημένο φυσικό αέριο, που είχε παρατηρηθεί τα τελευταία δύο χρόνια στην Κίνα, αναμένεται να επιβραδυνθεί φέτος

Ο λόγος είναι ότι η ασιατική οικονομική υπερδύναμη είναι αποφασισμένη να αποφύγει σοβαρές ελλείψεις αερίου ενισχύοντας τη σύνδεση..

«Παράθυρο» για προκήρυξη του διαγωνισμού πώλησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας πριν τη διχοτόμηση της ΔΕΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Την πρόθεση του ΥΠΕΝ να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας, ανεξάρτητα από το αν στο μεταξύ θα έχει ολοκληρωθεί η διάσπαση της ΔΕΠΑ, υποδεικνύει η σχετική δικλείδα ασφαλείας που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τη διάσπαση της ΔΕΠΑ. 

Έτσι, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, η διαδικασία πώλησης του 50% συν μίας μετοχής της ΔΕΠΑ Εμπορίας μπορεί να ξεκινήσει ακόμη..