Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Στροφή στην πράσινη ενέργεια κάνει η Shell με βαθιές περικοπές κόστους



H Royal Dutch Shell στοχεύσει σε μείωση του κόστους παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 40% σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει ρευστό για να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της και να εστιάσει περισσότερο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Το σχέδιο μείωσης του κόστους, γνωστό ως Project Reshape, αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος. Οι περικοπές θα επηρεάσουν..

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

 


Στο «κόκκινο» η κατανάλωση πετρελαιοειδών: Στο -70% τα αεροπορικά και ναυτιλιακά καύσιμα

 





Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζει να κινείται η κατανάλωση καυσίμων, με την κάμψη να κυμαίνεται στην περιοχή του -15%. Πρόκειται σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς για ένα μεγάλο ποσοστό, το οποίο αναμένεται να πιέσει ασφυκτικά τις μικρότερες εταιρείες του κλάδου εμπορίας πετρελαιοειδών ενώ δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει αρνητικές εξελίξεις για τους πιο ευάλωτους και αδύναμους παίκτες.

Όπως αναφέρει μιλώντας..

Το επόμενο χρονικό διάστημα τα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού των ΕΛΠΕ





 Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη, για τη θεμελίωση του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των ΕΛΠΕ.

Αν και ήδη είχε εκδοθεί και σταλεί η σχετική πρόσκληση σε όσους θα συμμετείχαν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 






Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

       Στο ξεκίνημα αυτής της νέας δύσκολης σχολικής χρονιάς, δεν θα μπορούσαμε να μην επαναβεβαιώσουμε το ενδιαφέρον μας για τη στήριξη μαθητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

       Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αποδείξει ότι η κοινή προσπάθεια αποδίδει καρπούς, γι’ αυτό σας καλούμε και φέτος, να δώσετε τον καλύτερο..

Με...Αρετή και Τόλμη Προχωρά η Κυβέρνηση στην Απανθρακοποίηση της Οικονομίας - Τί Γίνεται με τα Ορυκτά Καύσιμα;

 


Αύριο Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, θεμελιώνεται το έργο κατασκευής του μεγαλύτερου  φωτοβολταϊκού πάρκου στη χώρα, αυτό των ΕΛΠΕ στην Κοζάνη. Το έργο, συνολικού κόστους 130 εκατ. ευρώ και συνολικής δυναμικότητας 204 μεγαβάτ, θα δημιουργήσει 350 θέσεις εργασίας, θα παράγει 300 γιγαβατώρες ετησίως και θα περικόψει την εκπομπή 300 χιλιάδων τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Το φιλόδοξο σχέδιο των ΕΛΠΕ είναι το πρώτο του είδους του, αφού, όπως προανήγγειλε ο επικεφαλής του ομίλου, Ανδρέας Σιάμισιης, μέλλουν να ακολουθήσουν και άλλα ανάλογα..