Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Δύο διαρροές πετρελαίου «πνίγουν» τον πλανήτη μας



Η κατάρρευση της δεξαμενής πετρελαίου στο Νορίλσκ της Ρωσίας με τη διαρροή σε γλυκό νερό 20.000 τόνων ντίζελ, καθώς και η διαφαινόμενη καταστροφή στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου ένα σαπιοκάραβο φορτωμένο με 1,1 εκατομμύρια βαρέλια ντίζελ μπάζει νερά, προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στο περιβάλλον συνολικά

Δύο περιβαλλοντικές καταστροφές -η μία σε εξέλιξη και η άλλη έτοιμη..

Ζημιές 1,7 δισ δολ στο β τρίμηνο η Halliburton - Οι ταμειακές ροές στα 456 εκατ δολάρια αιφνιδιάζοντας τους αναλυτές



Η Halliburton Co, ανακοίνωσε την τρίτη συνεχόμενη τριμηνιαία ζημιά τη Δευτέρα 20/7/2020, καθώς προχώρησε σε απομείωση 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων εν μέσω πτώσης των τιμών του πετρελαίου και της επακόλουθης κατάρρευσης των γεωτρήσεων από πελάτες της Βόρειας Αμερικής.

Η ζήτηση για υπηρεσίες γεώτρησης και εξοπλισμού πετρελαίου που προσφέρθηκαν από την Halliburton και οι ανταγωνιστές της Schlumberger και Baker Hughes βυθίστηκαν μετά την πτώση των τιμών..

Σκάνδαλο με μεταφορές φορτίων πετρελαίου για τη BP - Ζημίες έως 9 δισ. δολάρια φοβούνται οι τράπεζες


Μία μεγάλη απάτη αποκαλύφθηκε στην αγορά ενέργειας της Σιγκαπούρης, όπου υπήρξε «τρύπα» 192 εκατ. δολαρίων, ήρθαν στο φως χαλκευμένα έγγραφα, ενώ έχουν ανάμειξη σε αυτήν διεθνείς τράπεζες και ο βρετανικός πετρελαϊκός όμιλος της ΒΡ. Το σκάνδαλο έκαναν γνωστό οι ίδιες οι τράπεζες CIMB Bank και Natixis (οι μονάδες τους στη Σιγκαπούρη). Ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα της απάτης, διότι εκείνες είχαν αναλάβει τη χρηματοδότηση συναλλαγών στη φάση κατάρρευσης της αγοράς εμπορευμάτων. Τα σχετικά αναφέρονται στα έγγραφα που υποβλήθηκαν..

Νιγηρία: Στα 206 δισ. δολάρια τα έσοδα από το πετρέλαιο


Η Νιγηρία, ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου της Αφρικής, είχε έσοδα $206,06 δισ. από τις εξαγωγές αργού πετρελαίου τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με τον OPEC.

Στο ετήσιο στατιστικό δελτίο του 2020 του OPEC, που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, αναφέρεται ότι τα έσοδα από εξαγωγές πετρελαίου της χώρας μειώθηκαν στα $45,11 δισ. το 2019 από $54,51 δισ. το 2018.

Η Νιγηρία ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη χώρα του OPEC από άποψη εσόδων από εξαγωγές πετρελαίου πέρυσι, μετά τη..