Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Αναρτήθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, αγορά ενέργειας και ΑΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε πριν από λίγο σήμερα (7/11) το ενεργειακό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα 10 μέτρα για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας επιχείρησης, με κυριότερο αυτό της άρσης της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους, καθώς κι εκείνα για την αλλαγή της εταιρικής διακυβέρνησης.
Ειδικότερα, το σχέδιο ..

Οι χώρες που «κολυμπούν» στο πετρέλαιο

Από το fortunegreece.com
Παράγουν εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και βασίζουν τεράστιο μέρος της οικονομίας τους στον «μαύρο χρυσό».

Το πετρέλαιο είναι ένα από τα κορυφαία προϊόντα που μπορούν να φέρουν πολύ χρήμα σε μία χώρα. Από το 2016 ο κόσμος έχει δει σημαντική..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Κ. ΒΟΛΟΥ


ΕΕ: To πρώτο βήμα για τον τερματισμό της χρηματοδότησης ορυκτών καυσίμων από την ΕΤΕπ

Από το worldenergynews.gr
Προκαταρκτικό κείμενο που συμφωνήθηκε από τα κράτη μέλη της ΕΕ καλεί την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank /EIB) να σταματήσει τη χρηματοδότηση σχεδίων ορυκτών καυσίμων, κάτι που θα είναι μια σημαντική πρόοδος στην κλιματική πολιτική  της ένωσης και ένα πλήγμα  για τις βιομηχανίες άνθρακα, φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Το έγγραφο, σύμφωνα..

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν κατά 7,9 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσαν ισχυρή άνοδο την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια μείωσαν την παραγωγή και οι εξαγωγές υποχώρησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΙΑ την Τετάρτη 6/11/2019.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν..

Στο τέλος θα μας μείνουν μόνο οι πετρελαιοκηλίδες...

Από το tvxs.gr
Ένα «χοντρό παιχνίδι» εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται πως παίζεται πίσω από την προωθούμενη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, με φόντο φυσικά τη διαχείριση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που υπάρχουν στη χώρα μας.

Άλλωστε, τόσο οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες όσο και οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Ενέργειας δεν άφηναν κανένα περιθώριο αμφιβολίας αναφορικά με την επίσπευση..