Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Διεθνές συνέδριο για την παραγωγή βιοαιθανόλης στη Θεσσαλονίκη



Η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε)/ Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΚΚΜ), σε συνεργασία με την Περιφερειακοί ‘Ενωση Δήμων κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) και την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α «ΑΝΕΘ», διοργανώνουν την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012, στο Αμφιθέατρο ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μ.Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη), Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Το ευρωπαϊκό μοντέλο παραγωγής βιοαιθανόλης 1ης γενιάς από γλυκό σόργο, σε αποκεντρωμένες μονάδες»,
Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσια του διακρατικού έργου “SWEETHANOL” (http://www.sweethanol.eu/), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη».
Σκοπός του έργου SWEETHANOL, είναι η διάδοση ενός ευρωπαϊκού βιώσιμου μοντέλου για την παραγωγή βιοαιθανόλης από το φυτό γλυκό σόργο, σε μικρές μονάδες παραγωγής δυναμικότητας 10.000 τόνων άνυδρης βιοαιθανόλης ετησίως 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Ιράν Επενδύει σε Αποθήκες Καυσίμων και Πετρελαίου



Το Ιράν πρόκειται να κατασκευάσει αποθηκευτικό χώρο 6,9 εκατ. βαρελιών πετρελαϊκών προϊόντων ως τον Μάρτιο του 2013, στην προσπάθειά του να επεκτείνει τα συνολικά αποθέματα καυσίμων σε 80 ημέρες από 50 που είναι σήμερα.
Επιπρόσθετα, άλλα 790.000 βαρέλια χωρητικότητας πετρελαίου προστέθηκαν στο Αουάζ του νοτίου Ιράν πρόσφατα, ενώ προγραμματίζονται νέες αποθήκες στο λιμάνι Μασάρ, στο Μπιριάντ, στο Μαλαγιέρ, στο Σιράζ και στο Κερμάν. Στόχος είναι η αύξηση των αποθεμάτων αργού από τις 10-12 ημέρες στις 30-40. 
ΠΗΓΗ:/www.energia.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

22/06/2012
              
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Η Ελλάδα σήμερα ζει μια μεταβατική περίοδο καθώς άρχισαν να φαίνονται ξεκάθαρα τα συμπτώματα της βαθιάς κρίσης στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.  Με βάση τα νέα δεδομένα είναι ξεκάθαρο πια σε όλους ότι η κρίση στο πολιτικό χώρο δεν άφησε ανέγγιχτο και το συνδικαλιστικό χώρο.

Ο συνδικαλισμός πάντα αποτελούσε το «αποκούμπι» του εργάτη.  Ήταν ο μανδύας που τον προστάτευε από το μακρύ χέρι της εργοδοσίας.  Οι λανθασμένες πρακτικές όμως τον οδήγησαν στην απαξίωση.  Ακούμε και σήμερα τις φωνές των εργαζομένων ότι ο συνδικαλισμός πρέπει να αλλάξει ρότα, πρέπει να σταματήσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των συνδικαλιστών και των ημετέρων και να γίνει πάλι ο εκφραστής της αγνής ψυχής, της αγωνίας και των αγώνων των εργαζομένων.

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ έχοντας ανοικτά τα αυτιά της, άκουσε.  Αφουγκράστηκε τον εργαζόμενο και προχωρά στο επόμενο βήμα.  Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ είναι ζωντανός οργανισμός που συγκροτείται από όλους μας, δημιουργήθηκε για όλους μας.  Ως ζωντανός οργανισμός αντιδρά.  Αντιδρά σε εκείνες τις πρακτικές που απαξιώνουν τα πάντα.
 
Αντιδρά και αλλάζει.

Προχωράμε λοιπόν σε ένα Συνέδριο τον προσεχή Σεπτέμβριο με τα εξής χαρακτηριστικά :

-      Επαναπροσδιορισμός των Αξιών και των Αρχών της παράταξης,

-      Οργανωτική Ανασυγκρότηση των Δομών και των Οργάνων.

Καλούμαστε λοιπόν όλοι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να καταφέρουμε να συναντηθούμε.  Χρειαζόμαστε τις ιδέες και τα οράματα όλων εκείνων που συμφωνούν να εξυπηρετούν το συμφέρον του συνόλου των εργαζομένων.

Ευχή και στόχος όλων μας είναι στο τέλος του Συνεδρίου του Σεπτέμβρη να έχει γεννηθεί κάτι Νέο, Υγιές, Αγωνιστικό, και προπάντων Ενωτικό.

Γιλντίζ: Αν βρεθεί πετρέλαιο πρέπει να μοιραστεί και στα Κατεχόμενα!



Ο υπουργός Ενέργειας και φυσικών πόρων της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ , αναφερόμενος στις γεωτρήσεις στα κατεχόμενα είπε ότι αν βρεθεί πετρέλαιο, αυτό θα πρέπει να το μοιραστεί το σύνολο του κυπριακού λαού.
 Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του ψευδοκράτους, ο Γιλντίζ είπε ότι αυτό πρέπει να ισχύει και για τα πετρέλαια που θα βρεθούν με τις γεωτρήσεις που συνεχίζονται από τους Ελληνοκύπριους σε συνεργασία με του Ισραηλινούς. Ισχυρίστηκε, δε ότι η συμφωνία Κύπρου-Ισραήλ αντίκειται στο διεθνές δίκαιο. 
ΠΗΓΗ:www.newsbomb.gr

BP: Καλά ισορροπημένη η αγορά πετρελαίου



Την εκτίμηση ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου είναι περισσότερο ισορροπημένη σήμερα απ’ ό,τι ήταν το 2011 έκανε ο επικεφαλής οικονομικών ενέργειας της BP, Paul Appleby, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το βραχυπρόθεσμο outlook θα εξαρτηθεί κυρίως από τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ για την παραγωγή.
"Εάν μείνει στην άκρη η ανησυχία για την προσφορά και το θέμα του Ιράν η αγορά του πετρελαίου φαίνεται περισσότερο ισορροπημένη σήμερα απ΄ ότι πέρυσι", δήλωσε ο Paul Appleby, επικεφαλής οικονομικών ενέργειας της BP μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Ο Appleby δήλωσε ότι ο συνδυασμός από την υψηλότερη παραγωγή του ΟΠΕΚ, την επιστροφή των αποθεμάτων σε φυσιολογικά επίπεδα και της σχετικά αδύναμης ανάπτυξης της κατανάλωσης οδήγησε σε υποχώρηση των τιμών τους τελευταίους μήνες. 
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr

Αντιδράσεις για τα Ακριβά Καύσιμα στην Κύπρο



Η Παγκύπρια Ενωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την μη επίλυση του προβλήματος των τιμών των καυσίμων το οποίο πλήττει τον Κύπριο καταναλωτή.«Το κράτος που εισπράττει τεράστια ποσά από τους φόρους που επιβάλλει απέτυχε είτε άμεσα με τον έλεγχο της σωστής και δίκαιης διαμόρφωσης των τιμών, είτε έμμεσα με την αποτελεσματική λειτουργία των θεσμών του και κυρίως της ΕΠΑ για την τιμωρία όσων έχουν ευθύνη και την αποτροπή της εξαπάτησης με τη λήψη προς τούτο μέτρων», αναφέρεται.
Η Ενωση καταγγέλλει επίσης ότι την περίοδο αυτή που για πολλοστή και επαναλαμβανόμενη φορά οι μειώσεις είναι από τα 126 δολάρια στα 96 δολάρια της διεθνούς τιμής του πετρελαίου ανά βαρέλι, ούτε χρονικά αλλά ούτε και ποσοτικά ακολουθήθηκαν οι μειώσεις.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τιτάν: Χρήση Εναλλακτικών Καυσίμων για τη Λειτουργία Βιομηχανικών Μονάδων



Στη δυνατότητα χρήσης εναλλακτικών καυσίμων από τα εργοστάσια τσιμέντου, αναφέρθηκαν στελέχη του Ομίλου Τσιμέντων Τιτάν σε ειδική εκδήλωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, με ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη λειτουργία της νέας μονάδας επεξεργασίας και τροφοδοσίας εναλλακτικών καυσίμων του Ομίλου, στη Βουλγαρία.
Τον Ιούνιο του 2010, ο όμιλος Τιτάν ξεκίνησε την κατασκευή εγκατάστασης για την προ-επεξεργασία και τροφοδοσία απορριματογενούς καυσίμου (PEF) στο εργοστάσιο τσιμέντου στη Zlatna Panega της Βουλγαρίας. Το έργο είναι μέρος του προγράμματος ανάπτυξης εναλλακτικών καυσίμων με στόχο την υποκατάσταση των ορυκτών καυσίμων κατά 36% στο εργοστάσιο αυτό έως το 2015. Το εργοστάσιο τσιμέντου στη Zlatna Panega έχει δύο κλιβάνους με συνολική ετήσια δυναμικότητα 1.100.000 τόνων κλίνκερ. Κάνει χρήση χρησιμοποιημένων ελαστικών επιτυγχάνοντας 10% υποκατάσταση συμβατικών καυσίμων. Το καύσιμο που δημιουργείται από την αξιοποίση των απορριμμάτων είναι ένα μείγμα από διαφορετικά στερεά απόβλητα, όπως πλαστικά, χαρτί, προϊόντα υφαντουργίας, ελαστικά, λασπώδη κατάλοιπα υδρογονανθράκων, βιομάζα, κλπ 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τέσσερις "καυτές πατάτες" για τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ…



Τέσσερις "καυτές πατάτες" στο χώρο της ενέργειας, που αφορούν τις δομικές αλλαγές στην αγορά ηλεκτρισμού και τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει, μια πιθανή 2η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ εντός του 2012, τις ανατροπές στο σημερινό καθεστώς στήριξης των ΑΠΕ, και την πώληση λιγνιτικών μονάδων, καλείται να διαχειριστεί μέσα στους επόμενους μήνες ο νέος υπουργός ΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβεριάτος.
Τον τελευταίο περιμένουν δύσκoλες και σκληρές αποφάσεις, ενώ σημαντικό ρόλο θα επωμιστεί ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, γνωστός από τη θητεία του στη ΔΕΠΑ (2006-2009) ο οποίος και αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας, με το πιθανότερο καίριοι τομείς όπως ο ηλεκτρισμός να αποτελέσουν συναρμοδιότητα με τον κ. Λιβιεράτο.. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποιος Είναι ο Νέος Υπουργός ΠΕΚΑ, Ευάγγελος Λιβιεράτος



O νέος υπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος είναι από το 1979 καθηγητής της Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Είναι απόφοιτος του ΕΜΠ και διδάκτωρ φιλοσοφίας του πανεπιστημίου της Ουψάλα.
Εκτός του ΕΜΠ, εργάστηκε ως υπότροφος ερευνητικά και διδακτικά στις ΗΠΑ (Cambridge, Μασαχ.), τη Σουηδία (Ουψάλα), τη Γερμανία (Μόναχο, Στουτγάρδη), την Ολλανδία (Ντέλφτ) και την Ιταλία (Τεργέστη, Μπολώνια, Βενετία). Έγινε εταίρος της Διεθνούς Ένωσης Γεωδαισίας το 1991, ιδρυτής της Χαρτογραφικής Επιστημονικής Εταιρίας Ελλάδας (1994) και του Εθνικού Κέντρου Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς - Εθνική Χαρτοθήκη (1997).  
Από το 2005 είναι πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας (Επιτροπή από το 2007) της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης για τις Ψηφιακές τεχνολογίες στη χαρτογραφική κληρονομιά. Παράλληλα, είναι ιδρυτής και συνεκδότης του διεθνούς διαδικτυακού περιοδικού ePerimetron για τις επιστήμες και τεχνολογίες τις συναφείς με την ιστορία της χαρτογραφίας και των χαρτών (2006).
Ασημάκης Παπαγεωργίου: Υφυπουργός ΠΕΚΑ
Ο κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Το 1974 αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1982 έλαβε πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων.
Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είναι κάτοχος Μ.Β.Α. από το Bentley College της Βοστόνης και εργάστηκε σε υψηλόβαθμες θέσεις, σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες όπως: Εκδοτικός Οργανισμός Γ. Δραγούνη Α.Ε., Chrysler Jeep Hellas S.A., ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε. / ΒΑΚΑΡ Α.Ε., Πήγασος Εκδοτική Α.Ε., Fiat Auto Hellas S.A., Sears Roebuck INC., Bentley College Βοστόνης, Η.Π.Α.,
Από τον Ιούνιο του 2004 μέχρι το Δεκέμβριο του 2005 ο κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Προαστιακός Α.Ε. και συνέβαλε αποτελεσματικά στην ανάπτυξη και την καθιέρωση της, ως βασικού φορέα στο χώρο των μέσων μαζικής μεταφοράς. Έκτοτε κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ ενώ τον Μάιο του 2006 είχε αναλάβει καθήκοντα Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑ. 
ΠΗΓΗ:/www.energia.gr

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ!



Ανοικτή επιστολή του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και μέλους της Διοίκησης της ΓΣΕΕ Φωτόπουλου Νίκου
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ 
ΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ 
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ
Έκπληκτος καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έβλεπα και άκουγα σε καθημερινή βάση χωρίς κανέναν ενδοιασμό διάφορους «σωτήρες του έθνους» πότε από τη Ν.Δ., πότε από το ΠΑΣΟΚ ακόμη και από τη ΔΗΜΑΡ, χωρίς καν να με γνωρίζουν, χωρίς να ξέρουν τι άνθρωπος είμαι πως σκέπτομαι, πως ζω, πως κινούμαι να αναφέρονται στο όνομά μου και να κρίνουν με τον πλέον απαξιωτικό τρόπο υποτιθέμενες κινήσεις και αποφάσεις μου ,που αν αφορούσε τους ίδιους, θα είχαν καταθέσει ένα σωρό μηνύσεις.
Συγκεκριμένα,
Γινόταν πολύ μεγάλη κουβέντα ότι έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, ότι προσχώρησα στο ΣΥΡΙΖΑ και μια σειρά άλλα .
Λίγους μήνες πιο μπροστά συνειδητά παρουσίαζαν (κάποιοι το θεωρούσαν ως γεγονός, κλεισμένο και κλειδωμένο) ότι είχα συμφωνήσει να είμαι υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, τώρα, που τελείωσαν οι εκλογές (αφού χρησιμοποιήθηκε και βιάστηκε το όνομά μου, με διάφορα απίστευτα και απαράδεκτα σενάρια και ακούσματα) πιστεύω οι «σωτήρες του έθνους» να μου επιτρέπουν να μιλήσω κι εγώ, ο κατά τους διάφορους κυρίους και κυρίες ...
«το βαθύ ΠΑΣΟΚ», «Το βρώμικο ΠΑΣΟΚ», «Ο κρατικοδίαιτος», «ο βολεμένος», «ο υπεύθυνος για την κατάντια του τόπου», «ο καταχραστής Δημόσιου χρήματος», «ο αχάριστος» (αυτά και πολλά άλλα άκουσα εγώ οι φίλοι μου, οι σύντροφοι μου και η οικογένειά μου) που για μεν το ΠΑΣΟΚ κάποια από τα στελέχη του έλεγαν «ο αχάριστος έφυγε» και άλλοι «τέτοιους δεν τους θέλαμε και τους διώξαμε»!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ