Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Παρουσίαση πρακτικών εργαλείων για τη διαχείριση επικίνδυνων ουσιών σε πολύγλωσσο ενημερωτικό δελτίο

Από το osha.europa.eu
Μια έκδοση σε 10 γλώσσες παρέχει συμβουλές σχετικά με διαθέσιμα πρακτικά εργαλεία και καθοδήγηση για τις επικίνδυνες ουσίες στον χώρο εργασίας . Αναλύει τη σπουδαιότητα των πόρων αυτών για τον περιορισμό της έκθεσης των εργαζομένων σε επιβλαβείς ουσίες. Το ενημερωτικό δελτίο παρέχει..

ΨΗΦΙΣΜΑ RETUNSEE

Από το poenergias.gr
Το Περιφερειακό Δίκτυο Συνδικάτων Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (RETUN-SEE) και οι Οργανώσεις μέλη του,υιοθετούν ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΕΚΠΟΙΗΣΗ των ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και την ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ

                                                                  ΨΗΦΙΣΜΑ
10 χρόνια μετά την πιστή εφαρμογή των μνημονίων με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές από όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 4 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ RETUNSEE


Από το poenergias.gr
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Σας ενημερώνουμε ότι στις 11 Απριλίου 2019 στο Βελιγράδι, Σερβία πραγματοποιήθηκε το 4ο
Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Περιφερειακού Δικτύου Συνδικάτων Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης
RETUNSEE, όπου επανεκλέχτηκε ομόφωνα το απερχόμενο προεδρείο. Η σύνθεση του Προεδρείου του Δικτύου έχει ως εξής:

Πετρέλαιο: Οι δύο παίχτες, που κρατούν το «κλειδί» των τιμών μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον

Από το naftemporiki.gr 
Οι επενδυτικοί οίκοι εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το τι θα σημάνει για τις τιμές πετρελαίου η απόφαση των ΗΠΑ να μην ανανεώσουν τις εξαιρέσεις προς οκτώ χώρες για αγορά ιρανικού αργού. Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα, αφού πολλά θα εξαρτηθούν από τι θα πράξουν δύο παίχτες εκτός..

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2019 ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΚΟΠΗ – ΕΞΩ Η ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ καλεί τις οργανώσεις μέλη της να προκηρύξουν 24ωρη Απεργία, στο πεδίο εκπροσώπησής τους, για την Τετάρτη 1η Μαΐου 2019 και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, στις συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί και στις συγκεντρώσεις των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν..

SOCAR: Και νέους τύπους πετρελαίου θα μεταποιεί το διυλιστήριο STAR στην Τουρκία

Από το worldenergynews.gr
Η κρατική ενεργειακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν SOCAR σκοπεύει να επεκτείνει το φάσμα των τύπων πετρελαίου που μεταποιεί στο διυλιστήριο STAR της Τουρκίας, δήλωσε τη Δευτέρα 22/4/2019 ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης.

Το διυλιστήριο ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων επεξεργάστηκε μόνο το πετρέλαιο Ουραλίων της Ρωσίας από τότε που άρχισε..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για 1η Μάη

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

   Αυτή την ιστορική µέρα της 1ης Μάη, ενώνουµε τη φωνή µας µε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που παλεύει ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, τις αδικίες, τις  διακρίσεις, την ξενοφοβία, το ρατσισµό.


         Για τους Έλληνες εργαζόµενους η Πρωτοµαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθµό και αφετηρία µνήµης, τιµής και αγώνα για..

1Η ΜΑΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ 1Η ΜΑΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όπως κάθε χρόνο και φέτος την 1Η Μάη τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων όλης της γης για έναν κόσμο καλύτερο και δικαιότερο .
Ο ξεσηκωμός των εργαζομένων που βάφτηκε με αίμα στο Σικάγο την 1η Μάη 1886 για 8 ώρες εργασίας και για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας αποτέλεσε ορόσημο για την εργατική τάξη όλης της γης .

Το 1889 η 1Η Μάη καθιερώθηκε ..

Η Chevron ζητά από την Petrobras να αποδείξει ότι λειτουργεί το διυλιστήριο στο Τέξας

Από το worldenergynews.gr
Η Chevron Corp ζητάαπό την Petrobras ότι θέλει αποδείξεις ότι το εργοστάσιο στη Pasadena, Texas, θα λειτουργήσει όπως είχε υποσχεθεί πριν από την ανάληψη της εγκατάστασης, σύμφωνα με τις πηγές της αγοράς των ακτών του Κόλπου.

Η Chevron ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι ..

Άνευ σημασίας για ΕΛΠΕ και Motor Oil η άρση εξαίρεσης της Ελλάδας για την αγορά ιρανικού πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Καμία επίπτωση στην ελληνική αγορά και τους πετρελαϊκούς ομίλους των ΕΛΠΕ και της Motor Oil δεν θα έχει η απόφαση της κυβέρνησης Τράμπ να μην ανανεώσει τις εξαιρέσεις αγοράς ιρανικού αργού, για οκτώ χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 

Οι εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν έχουν μηδενιστεί και από τους δυο ομίλους εδώ και περίπου ένα χρόνο, όταν ξεκίνησε η διαδικασία ..