Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

«Ανάσα» για την Energean Oil η μείωση παραγωγής από τον OPEC

Από το kavalapress.gr
Η απόφαση του OPEC  να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου δίνει «ανάσα» στην Energean Oil η οποία τα τελευταία χρόνια τα 3000 βαρέλια που παράγει ημερησίως με τις σημερινές τιμές είναι στα όρια λειτουργίας της.

Με τις αυξήσεις στις τιμές πετρελαίου που θα προκύψουν από την μείωση της παραγωγής του  OPEC δημιουργείται «ευνοϊκότερο κλίμα» για επενδύσεις στην ENERGEAN OIL. Τα περισσότερα κέρδη για την εταιρεία αναμένεται να..

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Από το gsee.gr
H ΓΣΕΕ αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που συνεχίζονται, πραγματοποιεί την προσεχή Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 24ωρη Γενική Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Αντιδρούμε σε κάθε ..

Στις 14 Δεκεμβρίου η Πρώτη Παρουσίαση της Μελέτης Αναφοράς του IENE «South East Europe Energy Outlook 2016 - 2017» στην Αθήνα

Από το energia.gr
Την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) οργανώνει στην Αθήνα μία ειδική εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση της μεγάλης μελέτης αναφοράς « South East Europe Energy Outlook 2016 - 2017» ( SEEEO 2016-2017) η οποία ολοκληρώθηκε και αποτελεί τον ενεργειακό Άτλαντα ολόκληρης της περιοχής. Η παρουσίαση θα γίνει στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών στις 12 το μεσημέρι. Εξέχοντα στελέχη του ελληνικού ενεργειακού τομέα, εκπρόσωποι διπλωματικών αντιπροσωπειών, μέλη του ΙΕΝΕ αλλά και συνεργάτες που βοήθησαν για την ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής μελέτης θα συμμετέχουν σ’ αυτήν την ειδική εκδήλωση.

Την εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή μόνο..

Τι σημαίνει για την Ελλάδα το «άλμα» του πετρελαίου

Από το insider.gr
Ένα νέο κεφάλαιο αναμένεται να ανοίξει για την ελληνική αγορά πετρελαίου μετά την απόφαση του OPEC να μειώσει την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα ξεκινώντας τον Ιανουάριο, σε μία προσπάθεια να επαναφέρει σε ανοδική τροχιά τις τιμές.

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει φρενάρει τις επενδύσεις και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες ενώ έχει μειώσει αισθητά την κερδοφορία των πετρελαϊκών εταιρειών και των οικονομιών των παραδοσιακά πετρελαιοπαραγωγών κρατών όπως είναι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ κλπ.

Τι σημαίνει η άνοδος της τιμής του πετρελαίου για την Ελλάδα

Η Ελλάδα θεωρείται μια μικρή αγορά με ανάγκες που δεν ξεπερνούν τα 450.000 βαρέλια ημερησίως. Η μοναδική παραγωγή που έχει προέρχεται από τα κοιτάσματα του Πρίνου η οποία φθάνει τα 3.000 βαρέλια ημερησίως. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η Σαουδική Αραβία παράγει 10, 6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μπορεί να καταλάβει για πόσο μεγάλη διαφορά μιλάμε.

Για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες η Ελλάδα εισάγει από..

Το πρότυπο ISO 19030 μπορεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 10%

Από το naftikachronika.gr
H εταιρεία Jotun, η οποία έχει οδηγήσει τη βιομηχανία στην ανάπτυξη του προτύπου, πιστεύει πως η κίνηση αυτή έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 10%, εξοικονομώντας παράλληλα στους διαχειριστές των πλοίων έως και $30 δισεκατομμύρια σε ετήσια κόστη ενέργειας.

Το πρότυπο ISO 19030 έχει πάνω από 3 χρόνια στα σκαριά. Αποτελεί μια συνεργασία 53 ειδικών από τον κλάδο οι οποίοι εργάζονται μαζί για να αναπτύξουν ένα..