Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Εβδομαδιαία κέρδη για το αργό σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Άνοδο σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή καθώς η υποχώρηση του δολαρίου και ακόμη μία υποχώρηση στις αμερικανικές εξέδρες εξόρυξης βοήθησαν το αργό να καταγράψει εβδομαδιαία κέρδη για πρώτη φορά μετά σε διάστημα πέντε εβδομάδων. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο πετρελαίου παραδόσεως Απριλίου που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 45,72 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένο κατά 1,76 δολ. ή 4%. Το αργό παραδόσεως Μαΐου κέρδισε 1,04 δολάρια ή 2,3% στα 46,57 δολάρια το βαρέλι. 

Με βάση τα πιο ενεργά συμβόλαια, τα futures του πετρελαίου σημείωσαν κέρδη 3,9% στην εβδομάδα σύμφωνα με την FactSet. Το συμβόλαιο Απριλίου ήταν υψηλότερα σχεδόν 1,9% από το κλείσιμο του μία εβδομάδα πριν. 

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου, η τιμή του brent παραδόσεως Μαΐου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 55,32 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένη κατά 89 σεντς ή 1,6%. Στην εβδομάδα οι τιμές με βάση τα πιο ενεργά συμβόλαια ενισχύθηκαν περισσότερο από 1%.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Νόμιμο το επιτόκιο... 16,50% στις πιστωτικές κάρτες

Αποτέλεσμα εικόνας για Νόμιμο το επιτόκιο... 16,50% στις πιστωτικές κάρτες
Νόμιμο κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο  το ύψος του "εξωτραπεζικού " επιτοκίου (16,50%) που επιβάλλουν οι Τράπεζες στις πιστωτικές κάρτες, ανεξάρτητα εάν το επιτόκιο αυτό  είναι μεγαλύτερο από το συνήθως επιβαλλόμενο διατραπεζικό.

Τον Νοέμβριο του  2004  εκδόθηκε πιστωτική  κάρτα. Το τραπεζικό επιτόκιο, όπως είχε καθορισθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το σχετικό νόμο, ανερχόταν....

ΟΟΣΑ: Αποκαλύπτει δωροδοκίες ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΟΣΑ: Αποκαλύπτει δωροδοκίες ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό
Την ολιγωρία της Ελλάδας στην καταπολέμηση της διαφθοράς ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες μέσω δωροδοκιών εξασφαλίζουν συμβόλαια σε ξένες χώρες, επισημαίνει σε έκθεσή του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

«Η Ελλάδα δεν δίνει στην καταπολέμηση της διακρατικής διαφθοράς την ίδια προτεραιότητα με αυτήν που δίνει για την εσωτερική διαφθορά», υποστηρίζει η ομάδα εργασίας του ΟΟΣΑ, σημειώνοντας...

Τεράστιο πλήγμα για τις ενεργειακές εταιρείες η παρακράτηση του 26%


Διυλιστήρια και ΔΕΗ περιλαμβάνονται στη μακριά λίστα των επιχειρήσεων που θα πληγούν άμεσα εφόσον τελικά εφαρμοστεί η παρακράτηση του 26% των τιμολογίων που αφορούν σε συναλλαγές με τρίτες χώρες. Ο λόγος για τη ρύθμιση του υπουργείου οικονομικών, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον επιχειρηματικό κόσμο, που προειδοποιεί για ανεπανόρθωτο πλήγμα στη ρευστότητα, καθώς τα τιμολόγια αυτά συνήθως αφορούν σε συναλλαγές προμήθειας πρώτων υλών και ιδιαίτερα καυσίμων.

Τώρα στην περίπτωση των ενεργειακών εταιρειών..

"Απίστευτη" ερώτηση στη Βουλή για τη νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5: ποιοι κρύβονται από πίσω;


Με μεγάλη ομολογουμένως έκπληξη είδαμε το βουλευτή Αχαΐας των ΑΝΕΛ και Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκο Νικολόπουλο να υιοθετεί το κείμενο του e-mail που διακινήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και καλούσε κάθε "χρήσιμο ηλίθιο" να υπογράψει στο avaaz ενάντια στην κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 και να το καταθέτει ως ερώτηση στη Βουλή. 

Η άμεση αντίδραση, από το βουλευτή Κοζάνης των ΑΝΕΛ, τον ΑντιΠεριφερειάρχη Κοζάνης, ...
μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γραμματέα Αυτοδιοίκησης των ΑΝΕΛ και άλλων οδήγησε στην απόσυρση της ερώτησης, η οποία ωστόσο παραμένει...

Ιούνιο η πρώτη γεώτρηση στον Πρίνο από την Energean Oil


Αρχές Απριλίου το ιδιόκτητο γεωτρύπανο της Energean Oil & Gas, το πρώτο ελληνικό γεωτρύπανο, θα αφήσει το Πέραμα όπου ολοκληρώνεται η συναρμολόγησή του και θα ταξιδέψει για τον κόλπο της Καβάλας, όπου τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη γεώτρηση από τις 15 που θα πραγματοποιήσει συνολικά (επτά γεωτρήσεις στον πρίνο, επτά στο κοίτασμα Έψιλον και μία ακόμη στον βόρειο Πρίνο).

Το πρόγραμμα των γεωτρήσεων στοχεύει...