Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΣΕΕΠ


Saudi Aramco: Ως τα τέλη Σεπτεμβρίου η πλήρης αποκατάσταση της παραγωγής

Από το energypress.gr
Η Saudi Aramco είναι βέβαιη πως έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η παραγωγή από το Κουράις, μια από τις δύο μονάδες που δέχθηκαν επίθεση πριν από μία εβδομάδα, όπως δήλωσε στέλεχος της εταιρίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η Aramco μεταφέρει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


Συμφωνία-σταθμός πετρελαϊκών κολοσσών

Από το naftikachronika.gr
H κρατική πετρελαϊκή του Κατάρ, Qatar Petroleum, και η Shell προχωρούν στη δημιουργία κοινοπραξίας για την παροχή υπηρεσιών τροφοδοσίας πλοίων με LNG.

Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη από τη θυγατρική της Qatar Petroleum, Wave LNG Solutions, και από τη Shell Gas & Power Developments BV στις 17 Σεπτεμβρίου, ορίζει ότι στη νέα κοινοπραξία τα δύο μέρη θα συμμετέχουν κατά 50%.

Η κοινοπραξία ουσιαστικά..

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΟΔΗΓΟΙ_ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ ΠΟΔ1

Από το jobs.helpe.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς και εμπορικούς Ομίλους στην Ελλάδα, επιθυμεί να προσλάβει Πυροσβέστες-Οδηγούς για την κάλυψη θέσεων εργασίας στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις του στον Ασπρόπυργο και  στην Ελευσίνα:

Απαραίτητα Προσόντα/Προϋποθέσεις:

Δελτίο Τύπου - 24ωρη απεργία- Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο ΕΚΘ -10:30

Από το ekth.gr
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αναλογιζόμενο την αγωνία των Εργαζομένων και τη σοβαρότητα των εξελίξεων, που προκύπτουν μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει ένα πολυνομοσχέδιο, μέσα στο οποίο επιχειρεί με διατάξεις αντεργατικές να ισοπεδώσει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, υπεύθυνα αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία σε ένα κοινό πλαίσιο και ημερομηνία μαζί με όλες..

Διστακτική η Συμμετοχή των Εταιρειών στην Παγκόσμια Απεργία για το Κλίμα

Από το energia.gr
«Πικετοφορία για το κλίμα»: το σύνθημα δεν προέρχεται από κάποιο συνδικάτα, αλλά μια εταιρεία από αυτές που δηλώνουν τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής. Η στάση αυτή γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη για όσες εταιρείες θέλουν να προσελκύσουν τους καταναλωτές που αγοράζουν «υπεύθυνα», αρκεί όμως τα λόγια να συνοδεύονται από πράξεις.

Το κίνημα των εταιρειών που στηρίζουν..

Platts: Η Σαουδική Αραβία αναζητά πετρέλαιο από το Ιράκ για να αποκαταστήσει την παραγωγή της

Από το worldenergynews.gr
Την κρατική εταιρεία Πετρελαίου του Ιράκ, SOMO, έχει προσεγγίσει σύμφωνα με πληροφορίες του Platts η Σαουδική Αραβία, προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες εφοδιασμού πετρελαίου, μετά το πλήγμα που υπέστη στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Saudi Aramco το περασμένο Σάββατο (14/9).

Η Σαουδική Αραβία χρησιμοποιεί..

Ομιλία του υπεύθυνου Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβαντίδη στην Κοζάνη σε συνέδριο για την μετάβαση των Βαλκανίων στη καθαρή ενέργεια.

Στο συνέδριο #BCET για την μετάβαση των Βαλκανίων στη καθαρή ενέργεια μίλησε σήμερα στην Κοζάνη ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβαντίδης.

Στην ομιλία του επικεντρώθηκε στο πώς οι έξυπνες..

24ΩΡΗ ΠΑΝΘΡΙΑΣΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 25/9/19

Από το ekeda.gr
Σας γνωστοποιούμε ότι η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης που μέσα από το νέο « Αναπτυξιακό» Πολυνομοσχέδιο διαλύει ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων , εξυπηρετώντας τα « θέλω» χρόνων  των εργοδοτών.

Χωρίς καμία διαβούλευση ευαγγελιζόμενοι ότι ως σωτήρες θα επιφέρουν την κανονικότητα, δεν ομολογούν βεβαίως για ποιους;;;;, δίνουν «Γη και Ύδωρ» στους επιχειρηματίες χωρίς κανένα δίχτυ ασφαλείας για τους εργαζόμενους.

Για τους παραπάνω λόγους, όπως επίσης..

H τρύπα του όζοντος φέτος είναι η μικρότερη εδώ και τρεις δεκαετίες

Από το naftemporiki.gr
Η τρύπα του όζοντος στην Ανταρκτική φέτος θα μπορούσε να είναι μια από τις μικρότερες που έχουν παρατηρηθεί εδώ και τρεις δεκαετίες. σύμφωνα με επιστήμονες.

Παρατηρήσεις του στρώματος του όζοντος που βρίσκεται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας καταδεικνύουν ότι η λεγόμενη «τρύπα» δεν έχει ανοίξει το 2019 με τους ρυθμούς που συνέβαινε άλλες χρονιές. Η υπηρεσία παρακολούθησης..

ΕΔΕΥ: Ετοιμάζει το έδαφος για νέες παραχωρήσεις – Σε διαβούλευση η ΣΜΠΕ «Νότια της Κρήτης»

Από το energypress.gr
Λίγες ώρες μετά την κατάθεση στη Βουλή προς κύρωση των τεσσάρων συμβάσεων παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων του ελληνικού δημοσίου σε “Total – ExxonMobil – ΕΛ.ΠΕ» για τις περιοχές «Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης», “Repsol – ΕΛ.ΠΕ» για «Ιόνιο» και ΕΛ.ΠΕ για «Περιοχή 10», η ΕΔΕΥ έδωσε χθες σε δημόσια διαβούλευση τη ΣΜΠΕ στη «Νότια Κρήτη».

Η θαλάσσια περιοχή έκτασης 38.111 τετραγωνικών χιλιομέτρων μπήκε στο μικροσκόπιο επιστημονικής ομάδας της ΕΔΕΥ, η οποία μελέτησε και κατέγραψε..

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων επιβαρύνει την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον

Από το naftemporiki.gr
Το 2018, τα διαδικτυακά προγράμματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, εφαρμογές δηλαδή που τρέχουν στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη και πραγματοποιούν εξόρυξη κρυπτονομισμάτων με σκοπό το κέρδος, θα μπορούσαν να είχαν καταναλώσει 18,8 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό αναφέρει έρευνα της Kaspersky σχετικά με τις οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της διαδικτυακής εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Το μέγεθος αυτό είναι..

Καύσιμα: Από σήμερα στην αντλία επιβαρύνσεις 4-6 λεπτών το λίτρο – Σύντομα αποκλιμάκωση δείχνουν τα έως τώρα δεδομένα

Από το worldenergynews.gr
Ορατές θα αρχίσουν να γίνονται από σήμερα στα πρατήρια οι επιπτώσεις από την επίθεση στη Σαουδική Αραβία, οι οποίες πάντως θα κινούνται το ανώτερο στα 4-6 λεπτά το λίτρο. 

Μάλιστα, όπως σημειώνουν στελέχη του εγχώριου κλάδου πετρελαιοειδών, η αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου εντός της εβδομάδας, προοιωνίζεται πως ακόμη και αυτές οι μικρές αυξήσεις θα υποχωρήσουν εντός της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, ο τρόπος με τον..