Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

No comments...


Εδώ μέσα 

Στο Euro η Γαλλία νίκησε τη Γερμανία. Αλλά στο γήπεδο του ETS υπάρχει ακλόνητο φαβορί.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Λένε πως όταν στο βάλτο μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια και στο βάλτο, που έχει καταντήσει πλέον η ΕΕ, τα βουβάλια είναι ασφαλώς η Γερμανία και η Γαλλία κι όλοι ξέρουμε ποια είναι τα βατράχια. Ο αγώνας των βουβαλιών γύρω απ' τις τεχνολογίες ηλεκτροδότησης έχει ξεκινήσει, με φόντο τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, κι αναμένεται να δούμε ωραία επεισόδια.

Πριν τρεις μήνες είχαμε δει πως οι Γάλλοι, που είναι οι πρωτοπόροι των πυρηνικών στην ΕΕ, με πρωτοβουλία της Υπουργού Περιβάλλοντος Σεγκολέν Ρουαγιάλ, συγκρότησαν μια επιτροπή με αντικείμενο την "υποβολή προτάσεων για προσδιορισμό μιας τιμής του δικαιώματος εκπομπών CO2 σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία να οδηγήσει τις επενδύσεις στα πιο ευνοϊκά για το κλίμα έργα". Η επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα μια πρόδρομη έκθεση στις 8 Ιουνίου, αλλά δεν έδωσε το στίγμα των προθέσεών της. Σε συνεντεύξεις που έδωσε ωστόσο απ' τον Απρίλιο η Ρουαγιάλ είπε επανειλημμένα και ξεκάθαρα πως θέλει το  διοικητικό καθορισμό της ελάχιστης τιμής του δικαιώματος στα 30€/τόνο CO2. 

Η τιμή αυτή δεν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

           Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει ένα πόλεμος  ανάμεσα στο προεδρείο του σωματείου, την εταιρεία και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τις επιστολές που έστειλε η εταιρεία προς τα μελή του Δ.Σ. Από το περιεχόμενο των επιστολών, θεωρούμε ότι σαν παράταξη δικαιωθήκαμε για την στάση που κρατήσαμε στο τακτικό Δ.Σ. στις 28/6/2016 στο θέμα για την αντιπροσώπευση του σωματείου στις επιτροπές προσλήψεων. Η τοποθέτηση μας είναι καθαρή και κρυστάλλινη :

            Καμία συμμέτοχη των εκπρόσωπων των εργαζομένων στη διαδικασία των προσλήψεων καθώς ουσιαστικά υπάρχει συνδιοίκηση ανάμεσα στο σωματείο και την εταιρεία. Είναι άλλο η εποπτεία για την σωστή διαδικασία των προσλήψεων και άλλο η ενεργή συμμέτοχη με δικαίωμα βαθμολογίας των υποψηφίων από τους εκπροσώπους των εργαζόμενων. Για αυτό και στην ψηφοφορία για εκπροσώπους στην επιτροπή προσλήψεων ΑΠΕΙΧΑΜΕ.

            Από την πρώτη στιγμή που λάβαμε τις επιστολές ζητήσαμε να..

Η Κίνα δεν θα αποδεχτεί καμία πρόταση ή ενέργεια, που στηρίζεται στην απόφαση της Χάγης

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Κίνα δεν θα αποδεχτεί καμία πρόταση ή ενέργεια, που στηρίζεται στην απόφαση της Χάγης
Από το naftikachronika.gr
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποφασίσει τον χρόνο που θα ανακηρύξει μία Ζώνη Εναέριας Αναγνώρισης (ΖΕΑ) πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα, σε συνδυασμό με το μέγεθος της απειλής που δέχεται στην περιοχή. «Η ΖΕΑ δεν είναι κινεζική εφεύρεση, αλλά ούτε και εφεύρεση των μεγάλων δυνάμεων. Εάν απειληθεί η ασφάλειά μας, φυσικά και έχουμε το δικαίωμα να την ανακηρύξουμε. Εξαρτάται από την αξιολόγηση που θα κάνουμε» δήλωσε ο υφυπουργός των Εξωτερικών, Λιου Ζενμίν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Τσανγκ Γουάν Κουάν σε σημερινή του δήλωση υπογράμμισε ότι ..

Το Ιράν έχει ανακτήσει το 80% του μεριδίου του στην αγορά πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Ιράν έχει ανακτήσει το 80% του μεριδίου του στην αγορά πετρελαίου
Από το energypress.gr
Το Ιράν έχει ανακτήσει πλέον γύρω στο 80% του μεριδίου που κατείχε στην αγορά πετρελαίου πριν την επιβολή των δυτικών κυρώσεων, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων της NIOC, Μοχσέν Γκαμσαρί.

Σήμερα η χώρα εξάγει 2 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, έναντι μιας παραγωγής 3,8 εκατ. βαρελιών, όπως τόνισε. «Η μέγιστη εξαγωγική μας δυνατότητα είναι 4 εκατ. βαρέλια και έχουμε σχέδια για αυτό ενώ περιμένουμε τις κατάλληλες συνθήκες», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ
"...η απόλυτη αλαζονεία από την απόλυτη παράνοια χωρίζονται από μια λεπτή γραμμή που είναι πολύ εύκολο να την πηδήξεις μέσα στην ζάλη της εξουσίας. Όμως το να πλάθει κανείς ένα παράλληλο σύμπαν, όπου όλα είναι έτσι όπως τα λέει αυτός, γιατί έτσι είναι ή γιατί αυτά που του λένε οι άλλοι είναι "τρελά", είναι μια παθογένεια που χρήζει περαιτέρω μελέτης από ειδικούς".

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν είναι τυχαίο ότι τρεις μήνες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου του συνδικάτου διαβάζουμε πάλι για "ηρωικές μάχες" & "τιτάνιους αγώνες" και όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε πια ότι στο τέλος αν πιστέψουμε πάλι στα παραμύθια θα μετράμε τις απώλειες στην Σύμβασή μας. 

Διαβάζοντας λοιπόν..

Παράξενα σχήματα στο έδαφος του πλανήτη Άρη που μοιάζουν με κώδικα Μορς [Βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για Παράξενα σχήματα στο έδαφος του πλανήτη Άρη που μοιάζουν με κώδικα Μορς [Βίντεο]
Από το apocalypsejohn.com
Αναταραχή, σύγχυση και «τσουνάμι» συζητήσεων επί συζητήσεων, τόσο στον επιστημονικό, όσο και στον απλό κόσμο, έχει προκαλέσει μια φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Και πώς όχι όταν πολλοί ειδικοί παραδέχονται ότι η φωτογραφία ενδέχεται να κρύβει ένα μήνυμα σε κάποια εξωγήινη γλώσσα! Ακόμα περισσότεροι μάλιστα υποστήριξαν ότι το μήνυμα που περιέχει περίεργες τελείες και παύλες είναι γραμμένο σε κώδικα Mors, περιμένοντας απλά κάποιον να το «μεταφράσει».

Τις επίμαχες φωτογραφίες ανέλυσε και η ομάδα SecureTeam10 (περιττό να σας πούμε ότι αυτή 
ασχολείται με οτιδήποτε παραπέμπει σε εξωγήινο), η οποία γνωστοποίησε, σε ζωντανή μάλιστα μετάδοση μέσω YouTube, τα συμπεράσματά της.

«Η NASA εντόπισε αυτά..

3η μεταξύ των «Most Admired Companies 2016» η Aegean Oil

Αποτέλεσμα εικόνας για η Aegean Oil
Από το energypress.gr
Την τρίτη θέση ανάμεσα σε 294 μεγάλες εταιρείες, οι οποίες συμμετείχαν στην Most Admired Companies 2016, την έρευνα εταιρικής φήμης που πραγματοποιήθηκε από το Fortune σε συνεργασία με την KPMG, κατέλαβε η ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ Α.Ε. (Aegean Oil).

Στο πλαίσιο της έρευνας, 1.450 στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών ψήφισαν και ανέδειξαν τις επιχειρήσεις εκείνες που ανταποκρίθηκαν στις προϋποθέσεις της έρευνας των Most Admired Companies, με την εταιρική υπευθυνότητα, καινοτομία, εξωστρέφεια και οικονομική υγεία να είναι μερικά από τα κριτήρια που πληρούν οι εταιρείες που ξεχώρισαν.

Όπως τονίζει η Aegean Oil σε ανακοίνωσή της, η συγκεκριμένη διάκριση είναι ..

Βυτιοφόρο με Βουλγαρικές Πινακίδες Μετέφερε Επικίνδυνα Τοξικά για Νόθευση Καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για Βυτιοφόρο με Βουλγαρικές Πινακίδες Μετέφερε Επικίνδυνα Τοξικά για Νόθευση Καυσίμων
Από το energia.gr
Ένα επικίνδυνο φορτίο, με τοξικά χημικά προϊόντα, εντόπισαν η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛΥΤ) Αττικής και η Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Τελωνείου Σερρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & ΕΦΚ προχώρησε σε έλεγχο, στις 10 Ιουλίου, σε βυτιοφόρο όχημα με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας και οδηγό Βούλγαρο υπήκοο, το οποίο μετέφερε αυτά τα προϊόντα, βουλγαρικής εταιρείας, ποσότητας 23,740 τόνων, με προορισμό μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με μοναδικό εταίρο Βούλγαρο υπήκοο.

Ταυτόχρονα, υπάλληλοι της ΕΛΥΤ Αττικής μετέβησαν στις..

Νιγηρία: Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου οδηγεί τη χώρα στο χείλος της καταστροφής

Αποτέλεσμα εικόνας για Νιγηρία: Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου οδηγεί τη χώρα στο χείλος της καταστροφής
Από το naftikachronika.gr
Ως έκρυθμη και ιδιαίτερα ανησυχητική παρουσιάζεται από τα διεθνή ΜΜΕ η κατάσταση στη βιομηχανία εξόρυξης και εμπορίας πετρελαίου στη Νιγηρία. Οι εργαζόμενοι σε κεντρικής μονάδες εξόρυξης και αποθήκευσης πετρελαίου, ειδικά στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα, ξεκίνησαν μια προειδοποιητική και εκτεταμένη απεργία την περασμένη Παρασκευή. Σκοπός των κινητοποιήσεων είναι η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τις συνθήκες εργασίας αλλά και ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας των εργαζομένων.

Η νιγηριανή κυβέρνηση δεν έχει..

Στα ΕΛΠΕ τα πετρέλαια Άρτας-Πρέβεζας - Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνει η Energean

Αποτέλεσμα εικόνας για Στα ΕΛΠΕ τα πετρέλαια Άρτας-Πρέβεζας
Από το energypress.gr
Στα ΕΛΠΕ φαίνεται ότι καταλήγει ο διαγωνισμός παραχώρησης για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο χερσαίο οικόπεδο Άρτας-Πρέβεζας, μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Προηγήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που απέρριψε την αίτηση αναστολής την οποία και είχε υποβάλει η Energean Oil κατά της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με εκείνη την απόφαση, τα ΕΛΠΕ είχαν..